"Северен поток-2" ще бъде пуснат в експлоатация до края на 2020 г.

Урсула фон дер Лайен разкритикува американското законодателство, предвиждащо санкции срещу компании, участващи в проекта

Обратно в новината

Коментари - "Северен поток-2" ще бъде пуснат в експлоатация до края на 2020 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо си мислите, че това ни ИНТЕРЕСУВА? За нас е важна връзката с Гърция, която ще доведе до падане цената на газа за България.

Вън задокеанските окупатори от Европа! Европа сама може да се грижи за себе си.

теб ако не те интересува не го че ти бе малоумник, чети си само новините касаещи България и леко с изблиците.

ДГД.

Бъркаш нещо ориентацията мужик. Ти си в Азия, а Америка ще ви мачка, като червеи.

По принцип САЩ си защитават интересите. Но нарушават неписани търговски правила и се дискредитират. Реално имат много повече да губят - ако този ороект се завърши въпреки санкциите им, на всички ще стане ясно, че не са непреодолим фактор и ще остане един сърдитко Петко с празната торбичка. Отделно всички други страни ше имат едно наум като правят бизнес с тях. Простреляха се сами в крака.

Вижте в нета, кой е купил газопреносната мрежа на Украина и правете изводи сами, колко ги е грижата САЩ за енергийна независимост на Германия

Шило

Руснаците нищо не губят. Най-много да получат неустойка от швейцарците за неизпълнението на договора.

Да става северен че иначе от Гърция ще ни е скъп а руски въобще не ни трябва ,щото петоколонниците вече са ни скроили шапката ,там трябва яко избутване от държавата ни

Това е единственият начин Путин да накара Газпром да заложи на руски изделия за полагане на тръби. Доверието към фирмата, която полагаше, ще падне рязко. Ще се намести руска фирма, естествено. Всичко с времето си.

Удавник и за сламка се хваща - е казал народът. Глупаво първосигнални са, типични каубои.

Патоцити ши станат га пръдни гущера

За съжаление света стана доста крив. Европа, Япония, Китай вероятно с помощта на Бразилия, Индия, Русия и може би Мексико, Австралия и Канада ще трябва да направят алтернативна финансова система. Тръмп подписа края на доларовата хегемония. Първо със санкциите за Иран където се видя, че Европа сама не може. Китай и Русия сами също не можаха. Европа и Китай обаче с малко допълнително помощ ще могат да направят система за разплащане и финансиране отделена от САЩ на 100%. Май вече е време за това. САЩ спекулират със доверието на всички в долара и американската финансова система, която е централна за света. Обаче тия политически спекулации ще докарат и края на тая система. Обама водеше доста по мъдра политика в средносрочен план. Поне не рискуваше финансовата система на САЩ. А Тръмп я закопава. Лошото е, че подобни силни геополитически игри с много кинти обикновено водят и до войни. Ако се надяваме голяма война да няма. Вероятно ще има множество малки и средни конфликти като този в Украйна. А ние пак сме на кофти място

Теб какво те боли колко ще загуби или спечели Газпром. Да не си акционер? Руските граждани винаги губят. Заради президента си. Живеят като скотове. По-бедни от българи.....срамна история за подобна велика страна като Русия. Путин ги докара до просия.

Като през соца! В Българската лаборатория ги задължили разработката да я направят със савецки, братски компоненти, вместо с капиталистически американски. Само дето вместо 1 американски компонент, трябвало да използват 5 савецки компоненти, за да постигнат същия дизайн. Резултатите ги знаете - българската микроелектроника - най-голямата електроника! Та така ще е и руската алтернатива...

Та значи Русия може да строи въпреки Американските санкции, а ЕС то не може! Е кой е силния в случая? Иран и Северен поток показаха че ЕС то не е фактор в международната политика! Има три велики сили САЩ, Русия и Китай! Другите само слушкат и се чудят към кого да се присламчат! Просто е смешно как 500 милионната ЕС има влиянието на Кот Девоар що се отнася до международно положение!

Руснаците живеели като скотове, британците щели да заживаят като скотове заради Брекзита, пък Французите стачкуват и палят магазини в Париж и американците яко блъскат наркотици и мрат с десетки хиляди всяка година!

Русия супер сила или по-скоро супер резил. Ти луд ли си? Тия хора са по-бедни от нас. Държавата им е пред разпад. Цели региони търсят независимост. Едни искат да се прикачат към Китай. Други говорят на Японски и карат с обратно движение........ Има една прослойка олигарси в Москва и Петербург, които грабят цялата гигантска територия и живеят в невиждан разкош. Ама края му се види

Стига си сричал опорни точки бе. С лъжи ли ще ни информираш, не си на партийно събрание.

Не е така, както си излъгал, ама ще те оставим още малко да пасеш.

Stupid Bulgarian

И кой ще остане най губещ- ами приятелите на САЩ . Швейцария, Германия и въобще Европа. Русия става все по прагматичен и предвидим партньор на международната сцена , а САЩ все по непредсказуем.

Време е братска Русия отново да освободи окупирана от американците Европа, но този път цялата

Да, те в Русия все още не са чували за наркотици.

Де да можеше да имаш четвъртина каубойски мозък.

Такива лапничурковци и мужиците няма да ги искат.

За всички (с изключение на глупавите зомбопутини) едно е ясно: Америка изчака, докато ватенките заровят максимум тръби и пари във водата. И след това забраниха Северен поток 2. Така че загубата на дивата азиатска орда ще бъде максимална ...

Предвидим не може да си като кажеш че ще строиш южен, турски и северен 2 а накрая си подновиш договора с Украйна ... иначе цяла европа намалява потреблението на газ .... освен швейцарско холандските компании да изкарат някой лев и олигарсите на путин друг смисъл няма от повече капацитет.

Чук-чук.....погледни през прозореца!

Е нали те са си взели парите за 99% от трасето ... къде ги видя европейците с накърнени интереси ... и в крайна сметка Украйна пак ще избута зимата с транзитни такси ... което за мен е пак позитивно ... иначе парите така или иначе няма да стигнат до руския народ.

В момента корабът академик Черски е на док в Находка – Тихият Океан и отдавна е в ремонт. Тоест НЕГО ГО НЯМА.

Виж снимки от преди войната и днес .. .генерали, индустриалци, адвокати .... как са изглеждали тогава и как изглеждат днес ... още 100 години трябва да изчакат иначе няма да е същото.

Ха, ха... ще освободи само на руската ти майка-шлюха задната дупка. Абсолютно нищо не може да направи Раша на Америка и свободния, богат и демократичен в свят. Раша сега е като просяк , самотна и изоставена от всички, защото е зла. Тя може да й предложи само голия си задник.

Известните корабостроители "швейцарците" всъщност са поставена фирма да Тимур и неговата команда. Неустойки няма да плащат. Но поне са си платили трабите.

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Днес тъпата руска олигофрения е платила като поп 2,9 милиарда долара на Украйна. Ето това са путинските успехи...

Руснаците са минали през същото прочистване от интелигенция през което и ние преминахме след войната. Не се иска много 4-5 хиляди интелектуалци, военни, държавници тук 100-200 хиляди там ... крайния резултат е че сме два народа без особенно светло бъдеще.

Иди да кажеш на немците к'во мислиш за тях, че искат руски газ.

Странно как мурзилките в своята безпомощност без икономика , разчитат само на газта си и са готови и майка си да продадт само и само да доставят газта си на НАТО. Срам и позор.

Тъпи комундета, невменяеми руски тролчета, каква руска газ, какви тецове, помияри неграмотни. Вижте какво пишат вашите началници в руската преса: В конце апреля Германия получила 85% электроэнергии из возобновляемых источников. Така че скоро ще бъде края на руската бензоколонка. И цялата азиатска сволоч.... Германия строи четири терминала за втечнен газ всеки с капацитет 10-тина млрд куб.м годишно. Та е интересно кой газ ще тебе по тръбите, след като няма нужния капаците. СП2 в момента се строи изцяло от Газпром, заради което компанията увеличи значително дълговете си вече достигащи 60 млрд долара. Май СП2 ще работи с намален капацитет и ще се превърне в неизплатима инвестиция и товар за Газпром, нещо което се очертава и за Турски поток след като Турция още миналата година намали покупката на газ от Руслямска държава и тръбите през България се оказаха празни преди изобщо да се пусне Турския поток. За сметка на това Турция си е доставила през два терминала втечнен газ в размер на десетина млрд куб.м. и то при положение, че Руслямска държава обеща и й доставя с 10% по-ниски цени, че и върна надвзет един милиард долара.

“Втечненият газ от Съединените щати, е свързан с високи разходи” - Това е типична лъжа на Кремъл. Руската пропаганда обичайно и тъпо лъже . - Ръководителят на полската петролна и газова компания PGNiG Петър Возняк заяви, че Полша ще купува втечнен природен газ от САЩ на цена почти 30% по-ниска от сегашната цена на природен газ от Русия. PGNiG и американската компания Venture Global LNG подписаха договор за снабдяване на Полша с два милиона тона LNG годишно в продължение на 20 години.

Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник.

Какъв парадокс: Газопровите стават все повече, а мурзилките все по бедни.

Според обещанията на Кремълския крадец-плъх путлер , през 2017 г. Русия трябваше да стане лидер в световната икономика и политика, а всъщност вече сме 2020 г. и путя е световният лузър във всички посоки ... където е рашка - само кръв, престъпност и бедност ... навсякъде! Факт.

Делянчо, вземи научи английски пък попрочети тук там из уеба, че банките в САЩ вече не дават кредити за шистовия газ, че добивите намаляват драстично!

Еми ако швейцарците бачкат още 30 дни, таман. Това са 150 километра. Другите 10 километра Газпром ще ги построй на ръка, като наеме плюещите в този форум. Ще им плати по 5000 USD на ден и те няма да могат да откажат. Даже накрая и по един орден ще им закачи. Е тогава гледай сейр...

3-В Китай има повече от 12 подобни кораба за полагана на тръби и кабели с автоматично (активно) гео-позициониране. Подобен Китайски кораб беше използван за газопровода и електрическия кабел от континентална Русия до Крим от руснаците преди 2-3 години. Скороста на полагане на тръби е 2 км на ден. Именно, тази китайска фирма участваше и в конкурсът за строежа на Турски поток, но Холанско-Швейцарската компания Allseas даде значително по-ниска оферта и спечели конкурсът. Така стана и със Северен поток-2. Просто Холанско-Швейцарската компания Allseas не е незаменима, а просто използваха външни субсидии (виж по-долу в текста), както ARAMKO в България за газопровода със Сърбия. 4-Проблемът на Американците е строящия се газапровод до Курилските острови, които са само на 20 км от Япония. Там американците могат да загубят японския пазар където са монополисти повече от 60 години. Преди 2-3 години цената на американския втечнения газ през зимния период достигна рекордните 1200 долара за 1000 м кубични на Токийската борса (тогава японския премиер Абе протестираше, но американците им отговориха, че това е пазарна политика, свобода на цени, спекулиране, стратегическо пъртьорство, демокрация, залог и грижа за тяхната сугурност, браткса помощ и толкоз); и Руснаците бързо се преориентираха да внасят руски втечнен газ (виж: руската компания Novatec) от Ямал/ Русия в Япония на по-ниска цена с 10-15% от тази на САЩ. Днеска цената е около 350-400 долара на Токийската борса. Северен поток-2 е ясен, до средата на 2020 влиза в действие, това го знаят и децата. ВСИЧКИ ГЛЕДАТ КЪМ АЗИАТСКИЯ ПАЗАР, ЕВРОПА Е отдавна СВИРЕН МАЧ, и медалите са отдавна раздадени, НИЩО ЛИЧНО. 5-Най-интересно е, че основни акционери в Холанско-Швейцарската компания Allseas са американски компании главно от петролния и газовия сектор. Те построиха 100% от Турски поток и около 85-90% от морският участък на Северен поток-2. Американците политиците ги накараха да загубят пари, като ги субсидират и компенсират от бюжетът за отбрана на САЩ. Руснаците подавайки им ръка (на САЩ) за общи бизнес проекти; американците избраха принципът – не искам на мен да е добре, искам на Вуте да му е зле. Подобни примери в съвременната американска история е пълно. Само си спомнете как американската компания за строителна техника Caterpilar ЗАГУБИ сделки за милиарди долари от японската Komatsu при изграждане на газопровода на Дружбата за източна и централна Европа през 80 години. От това американската компания за строителна техника Caterpilar не фалира, но беше застигната от конкуренцията и вече не лидер. НИЩО ЛИЧНО, но това е нерационален рефлекс и догматизъм които в днешно време малко страни и компании могат да си позволят.

Стар американски травестит

Айде вземи да се натопорчиш, зарадвай се предновогодишно, зарадвай и бабката.

Те не могат да го спрат. Само вият от завист и злоба

Какъв парадокс: Газопровите стават все повече, а мурзилките все по бедни.