Седмичното поскъпване на храните на едро достигна двугодишен рекорд в края на август

На годишна база, спрямо 27 август 2020 г., цените на хранителните продукти по стоковите борси и тържищата са нараснали с 8.4%, а от началото на годината са се повишили с 3.2 на сто

Обратно в новината

Коментари - Седмичното поскъпване на храните на едро достигна двугодишен рекорд в края на август | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не е. Радевата зима идва. Когато осъзнаете какво направи този човек на една сравнително уредена държава ще е късно. 30 години ще драпаме да излезем от тази криза.

Няма какво да се залъгваме, 90% от населението на тази територия е изключително т.по. А до скоро бяха 80%!

То да беше само цената. Седмичното влошаване на качеството продължава своя безспирен рейд от години наред и скоро ще ядем чист рециклиран картон с подправки и стабилизатори.

Чудесно е, че т.нар. държава наблюдава цените на едро. Все пак нешо да наблюдава тази кочина! Цените се движат в коридори, по предвидима траектория, но това изобщо не кореспондира с цеените на дребно в магазините. Особено в теззи на чуждестранните вериги. Увеличенията за период по-малко от година са от 50 до 100 процента.

.Радев ви сгитви и сега сърбайте. Важно е да го изберете за тоалетите на деса да има пари. Радев трябва да бъде съден от народа

Лошото е,яе идва Борисовата Зима,и ще има много глад,,ако Тиквата не върне заграбените пари на народа,които изнесе със правителственият самолет на два транша а?

Иконимиката ни е ЗаДвижвана от Принтер Епсън, като свършим мастилото и хартията произведени в Китай, затваряме!

Сега остава и снимка на шкафчето в пилотската кабина да покажеш. Тъпа.и

Пълни глупости! Инфлаацията за 3-4 месеца е около 30-40%. Металите 45% а някой даже 110%. Айде яжте на БКП-БСП у.я са! Всеки път тия като са наблизо е пред банкрут държавата а цените полудяват!

Хранителните стоки в Гърция ми се сториха по-евтини. Като се прибрах вече бях сигурен :(

Е, това е нормално. Шуробаджанаците на Радев бачкат здравата...

Боко мое да му се смеете, мое да му викате еднокнижник, не знаел езици, чел само ВИНИТУ, къща в Барцелона, кюлчета, ама при тиквата за 12 години такъв скок на цените и такава инфлация кат при хунтата на Радев не е имало. Ескимоса еленовъд на Радев до Нова година ще вдигне още два пъти цените И фалирали банки ще има- не е сън та да се размине Аз такава чудесия не помня - посред лято кило праскови да струва 4 и 50 ????? Тока дигнат и го спират постоянно Водата дигната и е отврат Реално парите ви се обезценяват- работите получавате шума Междо другото кюлчетата в шкафчето на Тиквата за които Бабикян и педраса Хаджигенов направиха възстание бяха от малките- едно такова кюлче въри 30 000 лева. Две са кило и върят 60 000 лева А Рашков има 19 имота. Един апартамент в София в Люлин е 200 000 А напрайте сметка колко шкафчета има Рашков Обаче за тва никой не вдига възстание За на Рашков 19 имота си мълчат кат бити задници

радев, правителството ти на дютро, или трюдо се казваше е в ГЪЗ! но наливайте парфюм и миризмата на лайна не се усеща чак толку.. :-)))

Гарантирано от Хунтата.

Когато си докарал на власт прости чалгари, доказани престъпници, като Маяма и отровното трио, оня смачкания генерал от ДС, некадърниците от соц. партията и видимо злобен човек, като Фатмака, какво си очаквал! Ако искаш да смениш нещо, трябва е с по-добро, а не обратното.

радев, не си ми симпатичен още от началото, но да кажем това не е знак. ти си просто натегач бе копеле! а тия просто ги смазвам, както си ща! не ми требват маски, не ми требват ваксини, не ми требват радикали... които ще започнат да пребиват по улиците кончитите... и Аз не мога да направя нищо! все пак вие ги поканихте, лицемери! радев, ти си долен лицемер... не, дори и толку немаш като Личност..

Време е да махнем Радев, за да настъпи спокойствие и ред в държавата. Всеки друг на негово място би бил по-подходящ.

радев, така писах за тебе, както писах и за лашев, или лашет се казваше... (..:-), както писах и за мкарон от комсомола на партай-геносите на меркел с никаба на "зелените" им медии на дойче американопедофиловеле, ама не! трябва да ме триете! щото нали, не съм полит НЕкоректен! :-)))

Храните скачат от 1 година. За Нова Година кило луканка беше 50лв. А другите храни? Сега вървим по инерция. Инфлацията е международна и се дължи на печатането на долари и евро.

Това е само началото на поскъпването. Не може да изсипеш трилиони пари без покритие и всичко да е точно.

радев, готви се за бягство о булгеристен с новокупена ефка, барато магасар тъп!

Кой ще го гони, Стъки и 30 баби ли ?хахаха

Това поскъпване е тенденция в световен мащаб и ще се увеличава. Една от осн. причини е нарастващата диспропорция (най-вече в САЩ) м/у съотношението на депоситите в банките и отпуснатите кредити. Депоситите значително превишават кредитите, вместо обратното, т.е. на пазара има пари без покритие, което създава инфлационен натиск, без да има ръст на икономиката. Крайният резултата е увеличаване на цените на всичко. У нас през последните години периодически се излиза с информация колко много били нараснали депозитите на физ. и чр. лица в банките! Последната беше преди няколко дни! А с/ста на тези депозити е най-вече в книжни пари!... И за да се избегне, доколото е възможно срив на фин. и стокови пазари, МВФ започва емисията (имаше го в медиите) на СПТ (специални права на тираж), с които да се кредитират икономиките.

...да се чете "ДЕПОЗИТИТЕ".

Още по-зле ио това е световна тенденция. И както винаги най-слабите го отнасят най-лошо. Така че влизайте в час, за да сме подготвени, доколкото е възможно.

шест плюса си нъбичил тъпако. питах с кои ефки ще бега, радевия тъпак! бе тъпак? с ефките, дето са платени и ги нема? шест плюса си набичил психопатката! + ми евалла! все масонски макиажи..

Честити ви мерки срещу Ковид. Изразяващи се в изсипване на много хеликоптерни пари.

Това е само началото. Който е гласувал за Радев сега да му сърба попарата.

Реалното поскъпване е тази статистика Х 10. Честито Радев. Честито. Само дето ти си пенсионер милионер, с народа за който толко "милееш" мизерства.

Аха...Раздавай пари без зад тях да стой труд или стока, тегли заеми яко и чакай да няма инфлация!Радев ли ги прави тези глупости или някой със 100 кила оп-тежък от него?

Лъжеш,поне на 15-20транша ги изнесе.Аз товарех,голям зор беше.За труда получих само едно чекмедженце пачки.

България е във валутен борд и не може да раздава парим които не е изработила, другарю експерт. Парите ги раздаваше и печаташе, без нищо насреща, оня полуидиот Виденов и другарчето му Гечев....Който още си пъха малоумната гага..И съветва още по-малоумният Радев

И тук е като при тока ...

Не знаех, че Радев държи хранителните вериги и борсите.

Може ли да ми дадете от тези хеликоптерни пари, за които пишете. Къде мога да си взема от тях?

Нормално! Когато дойдат комунистите на власт винаги недостига (поскъпва ) тока и недостига(поскъпва) хляба . Просто защото от алчност изнасят в големи количества ,без да ги интересува народа. И това е от времето на социализма,когато имахме 6 блока АЕЦ,ТЕЦ…. И бяхме на режим 2часа имаш ток 4 часа нямаш . Житото се изнасяше ако.За това хляб недостигаще.

)--{;;;;;;;}=-------- ~

Не можеш. Те са за политиците за крадене, за да поддържат ковид-истерията, докато кажат господарите им.

Елементарно Уотсън.... Покрай ковидните истерии доходите на повечето хора спаднаха драстично... Поради което спаднаха доходите на търговците... в резултат на което те непрекъснато увеличават цените на стоките и най-вече на хранителните стоки, тъй като може да не си купиш нови гащи, но не можеш да не ядеш.

Предполагам е спусната опорка да се троли против Радев..Как ги виждате тези неща сменя се власта ,пада тулупа и хоп става много лошо. Вожда ви 12 години се оправдава с комунистите, а сега -колко зле било станало за три месеца. Смешни сте. Ще му сьрбаме още години попарата на тулупа и крадците му. Само платени тулупи в тези сайтове.

Спрамо биткойна храните са поевтинели с около 340% последната година. Просто хората са малко "бавни" по отношение на иновациите. Затова само дръзките печелят.

И на мен не ми се вярва ама факт 1 цените се повишават 2 Мунчо управлява

През 1979 г БКП увеличи цените два пъти за един ден и обясни че това ще повиши бюджета и от там гражданите ще спечелят от повишението. Сега ни приказват същите лакърдии на нов глас.И кокошкте виждат че повишението за 3месеца е около 15. 20. Процента

А когато са на власт капиталофашистите,умнико,всички си заживяваме богато и щастливо така ли?!

За неравенството и несправедливостта,вечно хиляди оправдания...