Сделката за износ на зърно през Черно море отново е била спряна от Русия

Москва е блокирала регистрацията на кораби във всички украински пристанища, съобщи тамошното министерство на инфраструктурата

Обратно в новината

Коментари - Сделката за износ на зърно през Черно море отново е била спряна от Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се чувства жив а не труп

Клип, подбуждащ руските деца да умрат за Путин, се тиражира в мрежата - "...чичо Вова, ние сме с теб!“ Ето и клипа Дядя Вова, мы с тобой https://www.youtube.com/watch?v=3ZZJJ1k8xAE

Че кво печели Русия? Нейното зърно е под санкции, а окраинското, пардон на глобоамериканските юдейски агрокорпорации "Каргил", "Монсанто-Байер", "Несле" и т.н да гушкат милиардите.

Руснаци сър. Скоро ще ги изритаме и ще си блокират задника :)

Тия рашистки отпадъци ако продължават още дълго така, ще ги гази товарния. Хем бедни, хем слаби, хем прости. Засега Украйна ги прави за смях, ни ще тръгнат и други и жална им майка.

Тази забрана беше от ЕК и ЕС - Всички Държави от Европа забраниха износа на зърно от Украйна - радиоактивно е , и украински олигарси правеха внос в Европа - ще ни избият децата .

Gugnelid

Кого ще изиташ бе, цирей? Да не би случайно да си на фронта в Украйна? Или си седиш вкъщи на тлъстия задник и ръсиш плюнки?

Обтечан си да си гладен, защото си прост.

Gugnelid

Ти ли ще газиш бе, кьопек изтръпнал? В Украйна ли си?

Браво на руснаците ,трябва да се спре всякаква продукция от Украйна ,особено след радиоактивното заразяване на скоро ,,но заразяване има и от другите ковенционални оръжия изпо лзвани на територията на Украйна ,защото нашите продажни мекерета няма да посмеят да вземат проби за иследване и да забранят вноса ,ако има отклонения от нормите

Глупости.

Ако си спомням преди седмица някой им нападна кораба на руснаците в коридора.... Което на последната договорка бе забранено....

Дайте и руското становище по темата, а не само на лъжците от Украйна! Истината е, че през май сделката беше продължена без значителни промени,И така, от превозваните от украинските пристанища зърно до уж най-бедните страни, достигнаха само 2,6%.

Соросоидна измет.

Сина на Байдън се е върнал отново в Харков - Ковид 19 се произвежда с пълна сила за ЕС - Много Хора са Болни и Умират в България - няма Тестове за Ковид , Медиите не отразяват . Днес едвам изпълзя новина че има загинали 77 човека в България от Ковид .

Ще, ще, ще... от доста години насам заплахите ви какво щяло да ѝ се случи на Русия си остават само в областта на "ще".

Май руските санкции се оказват по-ефикасни от западните, а?

Негрите в Африка дали все още обичат Капуткин

Като пишете, поне напишете всичко! Не е спряла тази сделка, а само е ограничила достъпа до едно от трите пристанища (Южный, другите две пристанища са Одесса и Черноморск продължават да приемат кораби). И това в отговор на неизпълнението на договорката от другата страна, а именно Украйна да възстанови транзита на амоняк по трасето Толиати - Одеса. Но това са прекалено незначителни подробности за такъв голям новинарски сайт като дир.бг. Между другото, нека всички притежатели на айфони да потърсят информацията за "приложението" което следи и докладва всяко тяхно действие в АНС (Агенцията за национална сигурност) на САЩ.

Точно така! Правилна политика на РФ.

Да поговорим за Старлинк. Това беше Грешка на Грешките на Путин. По Голяма и от тази че си мислеше че между 2014 и 2022 няма разлика. Срарлинк е Мрежа на Мрежите и то Мрежа да видиш. Приложението и е 99,999999% Военно. Тези Али Бали че е за траджйи и виладжйи за Нет закасали може да си ги сложат блядовете в ....... Тя повтаря Майка си Интернет която е със Военна топология Неунищожима е. Теглото на сателитите рязко нарасна заради оптичното и радйо наблюдение. Хъбъл е малък Син на Шпионски спътник а не обратно. И колкото по дълги вълни се засичат толкова по голям размер е Приемната антена. Цялата тази Работа на мен ми прилича на Играта на ЦРУ при изваждане от Шест километра на Съветската подводница. Тогава Мюре го играеше Хауърд Хюз ако не се лъжа. Постройл уж Кораб Гломар да търси на мсйка си .... Операцията е пълен Триумф Подводницата е извадена Цяла с всичките Ядрени Тайни и Технологии на СССР без те да разберът. Естествено когато имаше уж гласност се каза че тя се разпаднала и т.н. Сега Историята е Огледало но с Мъск. А руснаците? Смех те си мислеха че имат Безаналогов РЕБ но се хванаха за Американският чеп. И сега в Безисходица апелират да направят това което умеят Единственно да нагадят. Да пуснат Торба с гайки и образно казано и да сметът всичко. Да върнат Човечеството в Аналоговата ера която те не са напускали. Ама нема да стане а дори и да стане Човечеството ще въстанови Комуникацйите по Един или Друг начин но без 1/6 от Сушата. Коя ли е тази слаба изостанала Държава?

Сега всички ще "скочат". А руснаците правят това, което ес - санкция. Каквото повикало.

Ако имаш предвид Президента на Русия Путин - Да. Ако имаш предвид капута Байдън - Не.

Колхозниците от Кремл, до един, останаха без айфони! Е баси цирка!? Щели да ди сменят с руски!?!?!?!?!?

На територията на Русия тече СВО - по демилитаризация и дефашизация и депутинизация на Российската федерация. Нещо по въпроса знаете ли? Най-малко един ТУЛПАН е бил унищожен.

Напълно правилно решение. Руски кораб беше атакуван от дронове близо до морската граница с Турция. Това което може би не знаете е, че тези дронове имат гориво да преплуват реално до около 200км. А най-близката украинска брегова линия е на 400км. Т.е. тези дронове са били пуснати най-вероятно от кораб, който е бил под прикритието на зърнената сделка.

Какво им пречи на ЕСССР да изнасят през Полша? Нали и без това зърното не ходи за гладните негърчета, а за плащане на версиите (още му казват ПОМОЩИ) за оръжията дето наляха еврогейовете там...

Абе, да ти кажа и 80-те капитализма загиваше... Помниш ли какво му се случи на милия ти СССР, докато чакахме капитализма да умире и да дойде светлото бъдеще? :))) Вдигай гащите и заминавай. :)

Не е проблем за ЕС , особенно за България , имаме си достатъчно за вътрешно потребление Както и с газта , щели сме да измрем зимата , защото виждате ли Руспия ни спра газта -на България и Румъния първи И ко стана ? Газта пада и още ще пада

Кво стана с оръжията с обеднен уран за Украйна? Нещо ми се губи тази информация, но щом Европа мълчи по въпроса, значи са ги доставили и ги използват. Колко стока ще ни залее от Украйна и ще ни натрови, ум да ни зайде!! Днес научих, че не само със зърно са ни заляли, ами и с мляко и млечни продукти. Ще натровят и нас, и нашите деца, а наште фермери да спазват скапаните им евростандарти... Нямам думи! Живеем в абсурдно време!!!

На Русия още не са и спрели семената за посев (70% внос), лекарствата и торовете. Е като ги спрят и тях тогава ще видиш какво е санкции. А тая година добивите ще са по-ниски и в Русия и в Украйна. В Русия - тъй като западните фирми вносители се изнесоха и Русия ще трябва да плаща по-високи цени за семената (в евро и долари), а там са кът вече, а ако използват "отечествените" - добивите ще са по-ниски. Препаратите за растителна защита там са 80% внос, без аруски аналози - и там ще трябва да се плаща по-скъпо в долари и евро или да се спестяват.

Нищо чудно, наглите укри отново използваха коридора за терористичните си акцийки с надводните дронове...

Тролетарята пак се възпалил и се оптива да подхване безмислени спорове с безумни изказвания. :))))))))))))) Лека вечер, ребята. Аз отивам да ям ягоди със сметана. :) Така и така загнива Запада, поне да се възползваме от загниващите му плодове. :)))))

Умира бизнеса на Байдън младши язък дето купи толкова земя в Украйна.

гледай само сметаната да не е от мляко от Украйна, че може да има следи от обеднен уран, които са пропуснали да споменат в етикета. Иначе съм ЗА ягодите със сметана - тъкмо сега им е сезона.

Браво на руснаците. Затова ги уважавам.

Зърнената сделка НЕ е между Украйна и РФ, сделката е между Украйна и ООН с гарант Турция и между РФ и ООН с гарант Турция. РФ не може и няма никакво отношение с каквито и да било регистрации в укринските пристанища, това е просто нелепо. По-голяма част от корабите, които превозват НЕ са украински, а например турски. Проблема, с "руската делегация" не е новина, те създават затруднения постоянно, от първия ден, но Турция решава това без усилия, напомняйки на чибурашките, че сделката ще се осъществява и без тях.

Е, то не може да се транспортира оръжие към Украйна и обратно разни дронове за нападения около Босфора, а да се правят, че Русия нищо не вижда.

Целта на упражнението бе, според инициаторите, да се спасят гладуващите. Е, на сайта на FAO, организацията на ООН за прехрана, се вижда колко кораби отиват към гладуващите райони в Африка и Азия. Един - два на 10. Останалите към гладуваща Европа, Америка и Китай.

Приемам оплаквания

Да спрат тази сделка. Това е за нас е добре. Ще даде малко въздух на нашите родни производители, че нашите безгръбначни управници освен yes sir друго не знаят.

Цената. С кораби е по евтино

Сдешката не е между Окрайна и ООН, между Зеленски и американските агрокорпорации, на които говнюто е продал/арендовал окраинската земеделска земя. Предполага се че така евентуално си плаща "помощите" (дълговете) към Запада. За туй е врявата, не е че в Африка гладуват. Не им пука за това. Ако им пукаше щяха да позволят на Русия да изнася.

Ама защо не са разбити украйнските пристанища по Черно море?

Стигнахме ниво в което, ако искаш много силно нещо трябва да си го вземеш. Е ако някой иска тази сделка, трябва да накара Русия да позволи. Има ли някой?! Ам не, значи Русия решава!

Одесса малко ги поудариха Слаба работа олифренко съ спомина

Ягоди със сметана ядат педалите :))

Руски простотии...

Фалшива новина, дир проверявайте си източниците и превеждайте правилно ! Зърнената сделка не е спряна ! Това че била спряна го твърдят украинските агенции, а ройтерс ги цитират ! Проблемът е че в сделката влиза експорта на торове от Русия. Има тръбопровод, по който се доставя тор, от Самарския край до Одеса, заради западните санкции и проблемите с корабното застраховане в руските пристанища, руснаците могат да изнасят тор само през Одеса, само през този тръбопровод. Обаче Украинците са спрели тръбопровода и не искат да го пуснат и мотаят че им трябвало месеци за да извършат профилактика, въпреки че в сделката договорена от ООН, Украйна, Русия и Турция влиза и торта от Русия. Съответно и руснаците се мотаят и са съкратили инспекторите си в Истанбул от 3ма на 2ма за да стават нещата по-бавно. От няколко дни хората в ООН се опитват да разрешат проблема, но Украйна поставя условия да се включат и други техни стоки за експорт освен зърното, за да пуснат по-бързо тръбопровода.

Тролски брътвежи ..