Сделка! Евролидерите стигнаха до €1.82 трлн. за бюджет и възстановяване

Много отстъпки бяха направени, за да се стигне до компромис. Фондът за възстановяване ще е на стойност 750 млрд. евро. Отпускането на еврофондове ще зависи от спазването на върховенството на закона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Словения - от €10.5 млрд. общо, €6.6 млрд са безвъзмездни. Румъния - от €79.9 млрд. общо, €35 млрд. са безвъзмездни. България - от €28.9 млрд. общо, САМО 7.7 млрд. безвъзмездни. Бокйо, ТИКВО, пак на хитър ли се правиш пред народа, или наистина си безмерно ПРОСТ тулуп.

Ами успешно е ,при това негово козируване и побутване ,той просто изпълняваше ролята на шут,което много му се отдава.Това минава в кварталната кръчма след третата шльокавица ,късно вечер.Ами я си представете ,че директно трябваше да връщаме 29милиарда ,което при неговите изяви е повече от реално

нещо като обобщение за България? Колко по бюджета? Какви програми? Колко от фонда за короната? Как ще се разпределят тия пари.....програми ли какво ли? Как да кандидатстват фирмите?

Чакай бе, той преди 3 часа се върна.. Програмата в самолета ли да ти я натрака? То не се знаеше пари дали ще има и колко, ти вече програми, бюджети, кой колко ще вземе...

Викторчо Стефанов, мамин сладък, Шарл, а не Чарлз Мишел. Буквичките научихме, сега да научим, че на различните езици една и съща буквена комбинация може да се произнася различно...

Е, сега вече ще си поръчам нови мебели, с по-големи чекмеджета!

Хайде всички на лапачката. На нашия идиот му дадоха най-малко като процентно увеличение, но за чекмеджетата стига, дано няма разстрели за тези пари....

ммм да щото при всички други страни е намаление... при нас е най-малкото намаление, демек увеличени са парите...... Бива да пишете тъпотии ама то вече жалко стана.

Сега разбирате ли защо БСП и ДСП викат УСТАФКА! Как ще се разпределят такива пари, без тяхната ръка?! Пък протестиращите може да си мислят каквото си искат - в крайна сметка пред урните ще намерят бюлетините на БСП, ДПС, ГЕРБ, СДС и Слави - за цвят.

То вчера разбрах - те не викат ОСТАВКА, а викали ДОСТАВКА! Щото Божков им обещал бира, цаца и картофки....... Ама Д-то не се чувало много добре по телевизорите..... Приключи протеста вече.

"Изразена е готовност за въвеждане и на нови такси върху паричните преводи." Видяхте ли сега откъде ще ви щипнат ? Тъкмо малко се пофукаха, че с европейска директива спряха големите банкови такси за международни преводи, а сега ще ги прехвърлят като данък за Еврокомисията. Къде ще идете да не платите, като не е сигурно да пренасяте торби с пари, а и е над определена сума е забранено ? Такси, такси, такси, няма мърдане !

Маската на Меркел с №, на какво ви напомня това, на едни други времена, пък уж отминаха...

Това не е номер, а индикация за стандарта, на който маската отговаря. Преди да се пише е важно да се чете. Иначе се получават глупости.

си схванал поантата старшина

72 МИЛИАРДА за Гърция дават 2.483 ПЪТИ повече от нас ?????Ние знаем Борисов че математиката не ти е силната страна но все пак ОБЯСНИ

На мен ми е интересно - дали ни едни пари, ама ние - не - защо на другите дали повече? И после - те хубаво ни ги дали, ама не сме можели да ги връщаме, но пък искаме да ни дадат и още. Айде малко си стиковайте опорките, че си противоречите. Хем са много, че не можем да ги върнем, хем са малко, щото на другите дали повече. Сега ще ти обясня. БВП на Гърция е 210 милиарда. БВП на България е 65 Милиарда. Сега схвана ли, защо на гърците са им дали 3 пъти повече?

Сега про руските тролове умират от яд . Друго е еврото нали ,рублата както се обезцени 12130 рубли е минималната заплата в Русия около 288лв трагедия.

Истината е че тази групичка бандити току що прецакаха данъкоплатците и избирателите си с печанането на огромни количества пари, който само ще доведат до инфлация и оставането им на власт още известно време.

Изплащането на заемите (в рамките на 360 млрд. евро) ще продължи до 31 декември 2058 година. ------- 38 ГОДИНИ ЛИ ЩЕ ДЪРЖАТ КОРОНАТА ? НО-ГОРЕ ДОЛУ АЗ ПРАВИХ СМЕТКА, ЧЕ ОКОЛО 50-А ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ ВЪВЕДЕН ОКОНЧАТЕЛНО Т.Н. НОВ РЕД

субсидии и заеми, съответно 390 млрд. евро и 360 млрд. Първоначално предложеното разпределение бе 500 млрд. евро грантове и 250 млрд. заеми, след компромис ---------- МЪНИЧЪК КОМПРОМИС ... САМО 44% ПОВЕЧЕ ЗАЕМИ ...КОЙТО ОВЦЕ ЩЕ ГО ПЛАЩАТ ... АМА НИЩО НЯМА ДА ПЛАЩАТ....ЩОТО НЯМА ДА ИСКАТ "ЗАЕМИ" ... С ДРУГИ ДУМИ - "ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО" Е ПОД МОТОТО - "ПАК ОТ СЪЩОТО!" , Т.Е. ЗАТЪВАНЕТО /ОГРАБВАНЕТО/ ПРОДЪЛЖАВА, НО ВЕЧЕ ПОД ФОРМАТА НА БЛОКЧЕЙН!

че всички европейски икономики навлизат в сериозна криза, голямо печатане на пари ще падне следващите години ....А за разлика от дребните апаши, които искат "употребявани банкноти", големите апаши най-лесно крадат от новонапечатаните ....! Новонапечатаните отиват първо в банките, а оттам я субсидийка, я помощ, я "студен резерв" ....! Форми и начини много !

Истината за т.нар. пандемия е пари и само пари

Каквото и да ви говорят, накрая става дума за пари.

Нови данъци, данък върху пластмасата, 50% заеми/50% грантове.... Хахаххахахахахахаха, гоуем успех, нови 15млрд заеми и.. ОЛАФ ;)

Натоварват ни с 1,82 трлн. дългове пряко и непряко, а каква част от парите ще достигнат до хората? За нас - нищо.

Само ГЕРБ и ББ ли си мислят, че са постигнали огромен успех? С тупане по гърдите, липса на знания по езици, и удари с лакти ли стават тия договорки? Защото и Бай Ставри от Софийския да беше отишъл на тия "преговори" - резултатът щеше да е същият. За Европа - трилион и нещо. За България - трохи. Вие въобще можете ли да смятате?

процентът на грантовете е 16% от бюджета й, за Германия 1%. Само ревете и просите. Малко да поработите?

Точно на мен за работа не ми говори, ако обичаш. А на какво се дължи, според теб, разликата в процента от бюджета? Сигурно е на огромния икономически ръст на България? Или просто НЕЩО ОТ МНОГО МАЛКО винаги е много повече като процент от НЕЩО ОТ МНОГО?

Появи се бял пушек от комина.

Отпускането на средства ще бъде обвързано с върховенството на закона и прозрачност при усвояването им. При така зададени критерии какво точно очакваме да получи държавата на мафията?

Браво на ЕС, Успех за ЕС, България и Борисов! А, други саботират метрото.

Добро име" си имаш " Бил- яна . Това е въпроса - Кой ще плаща сметката Яно

мръшнишки народец и 100 млд. да му докараш,пак ще квичи!

Точно. И ще вика "оставка".

При цитираното утвърдено съотношение между субсидии и заеми става ясно, че почти половината от отпуснатите пари ще бъде под формата на ЗАЕМИ.

tonk11

Ти искаш да са подарък ли?

И евала на Бойко!

Schilo

И кво? Едните са спечелили финансово и са утвърдили стратегическите си позиции в ЕС, на други- парченце торта?

Шилце, Россия на Путин някога давала ли е пари (на държави, не на платени агенти и политици)? Айде гръмни се ако обичаш!

Днес очаквам най- неадекватните коментари.

Где черепуха, где льотчик?

На урок по руски при даскалката Фандъкова.

Разпада ЕС и Путин пак спечели.

Възможно, до 4 милиарда евро на година чисто за хрантутене на герб шайката външни пари, това са около 10 % от бюджета на БГ. Е , всепак и вноската на БГ требва да се извади , която е към 500 милиона годишно, та стават 3.5 милиарда. "Усвояването " е около 70 %, та накрая се поручава 2.5 милиарда на година. Даваш народни 500 милиона, получаваш безотчетни 2.5 милиарда. Към тях ще се смъкне и " съфинансиране" за около поне още толкова. Абе, корупцията в БГ само покрай ЕС върти поне едни 10 милиарда лева годишно.

Джендъри дълга ме зове отивам на бачкане а вие протестирайте ама гледайте да сте повечко днес че мама си е ебало, на хората на герба ще дават по 50 кинта днес.

Ето сега водата ще потече и към балканската пустиня...

На черепа мангизите са на привършване а пък и той е много стиснат , а при герба свежи мангизи преснички хубавки по на 500 евро. Демокрацията може в гъза да си я заврете педали долни комундета и черепи мафиоти.

Признаваш, че на герб анти протестърите се плаща...

Дебили скапани бегайте да лижете черепа (нещо го няма напоследък да не е болен пичка му майчина), льотчика дето се крие като поганец и не забравяте де олижете и сокола.

Баце време е за хапчетата ;). Хубав ден, жив и здрав!

О кей отивам не личи ли че съм доволен и в пълна форма.

От 1.82 трилиона за БГ отиват 29 милиарда. И премиера 100 пъти повтори за едни жалки на този фон 200 милиона евро за 7 годони. При това май по-голямата част от тези 29 милиарда ще бъдат заеми. Нека изчакаме специалистите да коментират. Оставям без коментар хвалбите на премиера, че едва ли не само заради него ни ги дават.

Оставка курец да го духате под вода да не се дига пушек, сега ще ви покажем как се пълнят чекмеджета а вие и вождовете ви черепа и радко ще се облизвате отстрани, има възмездие да знаете дебили долни.

Ах мамини сладки джендърчета и дърти комундели и какво стана пак Бойко да ви оправи, квичите а този път ако съм на негово място верно ще си напълня чекмеджетата, зер е по добре на черепа и радко педерунгеля да ги дадем а, ама кур да бричите и този път ,мама ви да еба долна продажна,

От 1.82 трлн евро ние ще вземем 39 млрд. Това не е ли малко. Какъв успех е това? 0,7% от общия пай е за България. И 200 млн евро не са 0,5 млрд лв!

Малко за вас за нас е екстра

29 баце,29

Браво, тези пари с които Бойко се хвали ще дойдат от ангажиментите за увеличение на данъците. Бойко отиде с голяма кошница, но това не се случи, грандове не получи, а другото за което се хвалиш е в бюджета за Седем години. Добре, че няма да те има за да крадеш. Курц австрийския премиер го похвалил, защото бил като него с оставка. Разликата Бойко е в това, че той беше мъж и при първия сигнал за корупция той подаде оставка. Ти Десет години от корупционен сигнал след сигнал показваш, че повече можеш да крадеш от хората. Мъжествеността не е в биципсите и шкембето а да покажеш достойнство, когато хората не те искат.

Не виждам коментар за парите, от които България ще може да се подкрепи. 29 милиарда !!! 200 милиона повече за северозападналата ни част ! Това е много повече от колкото очаквахме !!! Само напред Бат Бойко , номер 1 си !!!

Фин сарказъм, браво!

Ах мамини сладки джендърчета и дърти комундели и какво стана пак Бойко да ви оправи, квичите а този път ако съм на негово място верно ще си напълня чекмеджетата, зер е по добре на черепа и радко педерунгеля да ги дадем а, ама кур да бричите и този път ,мама ви да еба долна продажна,

Боко-тъпото ще трябва да си купи по-голямо шкафче!

Аз моите пари ги държа в чорапа и в сутиена на Деса и никога в шкаф

Когато ги видим, ще говорим. Сега замълчи.

Искаш да затвориш устата на президента си ли ?

Хора спрете се малко с тази омраза и негативизъм.Това ви убива.Порадвайте се!Хубави новини!

докато върлува мафията. Тя ще се облажи,не хората.

80 процента ще бъдат откраднати от Хунтата.

Му светнаха очичките.Ще се краде Яко!

Само като си представия, че в очите на европееца, българина изгкежда като банкянския Тулуп и ми става лошо.

Браво!И искрено Честито,Това беше важно и спасяващо за всички нас!

Много е лошо, когато са те докарали до такова полужение, да се радваш на подаяния.

Как изглежда ББ на срещата на върха? Като тиквен фенер на Вси Светии - ухилен комично, зловещо и със запалени свещи.

По принцип у нас се крадат над 80% от парите както от ЕС ,така и от бюджета.Като това не е задължително да бъде директно присвояване, а кражби под формата на безсмислени, безкрайно ценово раздути проекти.Давам пример:: ,в няколко общини в София бяха реновирани 12-14 свръх-малки между-блокови градинки на сума 8 500 000лв,като този цена и посочена на самите табелки сложени до тези градинки.Много малко от тези градинки се нуждаеха от тези ремонти защото си бяха в отлично състояние,а само трябваше да се почистят.Градинката до нас е с площ към 150м2 , сложени са 4 броя пейки и 4 соларни лампи,които не работят .Е, средната цена на градинка е към 600 000 лв.Вижте колко е цената на м2.Подчертавам,че градинката не е асфалтирана със злат

Нашите дават цени от преди деноминацията на лева, но в ЕС не разбират много и минава номера. Тихо да не се разчуе.

е значи до 5 години можи и по рано това дето му викат „европейски съюз„ приключва

МожИ казваш?

Е сия ше е голямото насиране. Чуека са уби да вкарва пари в беге, вие ше го гоните тука с протести!