Саудитска Арабия обяви ценова война на Русия и петролът поевтиня рекордно

Москва не се съгласи с намаляване на производството, предложено от ОПЕК заради намаленото търсене, свързано с новия коронавирус

Обратно в новината

Коментари - Саудитска Арабия обяви ценова война на Русия и петролът поевтиня рекордно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Бах ти войната при която търпиш щети от собственото си поведение.

Политиката на Русия е друга и въпреки, че разчита само на суровини за да поддържа бюджета си, не е притеснена особено. Политиката на Русия е да подкупва безродни продажни политици, които да и осигуряват монопол и гарантирани цени. Така например българския русофил плаща най-скъпата газ в Европа, зарежда автомобила за 2.30 и ако ще петролът да стане 1 стотинка българският селяндур-русофил пак ще плаща на Путин с удоволствие. Разбира се от тези свръх цени Лукойл е на оперотивна загуба и да последните 20 години е платил 0 (НУЛА) стотинки данък печалба.

Пък при нас горивата се вдигат рекордно !!!

Може да се включа в какви ли не разсъждения, но основният ми въпрос е КОГА, ще видя по-ниски цени на бензина в България? Защото, ако цената се беше повишила, вече щеше да струва 3 лева, например, но сега си стои все едно няма никаква промяна. Значи едни хора печелят още с 30% отгоре, а ние блееем. Може би едни вежливи полицаи трябва да ни упътват и да ни каЗват, защо ни цакат с топла бира?

С навлизането на електрическите коли камиларите скоро ще се чудят на кой да си продават петрола.

Да, политиката на Русия е друга. Постепенно се оттърсват от зависимостта си от въглеводородите. И това намаление не е неочаквано. Преди две седмици някакъв шеф на тяхна нефтодобивна компания си каза, че и цена от 30 долара им върши работа. Така че, не ги мисли.

Когато изхвърлим руските кръвопийци Лукойл от България

Арабите, особено фанатизираните, от край време са си били глупави. Тези от СА са ярък пример.

Ще се чудят какво ще ядат

България зависи на 100% от русия за цената на петрола

Която ще доведе руската пенсия до завидните 10 евро Да живее руският президент

тях не ги мисли ток бол от ядрени централи

"Руският министър на финансите Антон Силуанов заяви, че дори ако цената на петрола спадне до 30 долара за барел и се задържи на това ниво до четири години, правителството ще може да финансира изцяло всички бюджетни разходи " 29.02.2020 година

това обяснява защо Русия толкова охотно раздели цената на газа от тази на петрола и намали с 40% доставките за БГ.

На теб пък, какво са ти откраднали? Като ти е скъпо, не купувай!

В резултат на това в България бензинът ще поскъпне....

"Руският министър на финансите Антон Силуанов заяви, че дори ако цената на петрола спадне до 30 долара за барел и се задържи на това ниво до четири години, правителството ще може да финансира изцяло всички бюджетни разходи " 29.02.2020година

Шило

Явно са били готови на такова развитие на нещата.

не за първи път руски официални лица се изхвърлят в изказа си. Прочее да не е имал педвид цената на руският нефт? Щото той със сигурност вече е под 30$

При пенсия 20 евро Вярвай ти на всяка дума на руските измамници

Аз не съм забелязал да са поевтинели цените на бензиностанциите, а вие? Значи, ако петрола поскъпне с 5% веднага усещаме, а сега е с над 50% по евтин, някой нещо да е осетил?

На теб ли да вярвам?

Не знам къде ви намират такива глупаци. Първият който ще ревне е чичко ти Тръмп, щото Русия не е на загуба а просто на по-малка печалба, същото се отнася и за арабелите ама те друг износ нямат. А ФАЩ с космическият си външен дълг ще е най-зле

имах педвид 40% от цената на доставките. Да се поправя.

Няма и да усетим. Щот се овце

Едва ли ей така Антон е споменал 30 долара за барел. Пак нещо работят останалите, но не знаем кои други са в играта - Щатите, Саудитска Арабия, ...

Не на мен

Шило

Ванко, петролът не се използва само за горива. Да, логично е да падне цената, но според мен делът на петрола, използван за горива далеч не е толкова голям. Но си прав, че трябва да има облекчение за крайния потребител.

Че внасяй от Гързция, Румъния, Турция! Да те е спрял някой?

Хората нямат възможност да четат по-широка преса. Причината е друга-не ги лъжете!!!!!

И по света е така Иване ... цените почти не са мръднали. Недай си Боже да скочи до $100 барела и гледай ти 4-ворни или 5-торни цени поне.

Шило

Така е Zen!

Ако ще петролът да стане без пари в България цените нема да паднат нито стотинка с тези бандити и обирджии дето ни управляват!

През вековете много държави са обявявали война на Русия. Всички завършват еднакво. Русия е победител. пп Най-големия износител на петрол в света не е Саудитска арабия, а Русия.

Докато не изхвърлим руските хрантутници нищо няма да падне

Ти проверили дали не те дебне руснак под легло. Пък като ти е скъпо горивото от Лукоил, вземи една цистерна и иди я напълни в Румънска или Гръцка рафинерия, после продавай и богатей

Затова ссср изчезна Защото Русия винаги е победител

В Русия апокалиптичните сценарии започват при падане цената до 50 долара на барел. За $30 не зная колко са подготвени, но определено ще намалеят военните им мераци и ще се фокусират върху оцеляването на управляващата върхушка.

Сега ще изчезне и Русия.

Ако четеш повечко и не само коментарите във форума, щеше да знаеш, че тези цени не са неочаквани за руснаците.

Как ще внасяш, като няма данъчни складове Пак заради крадливото лоби на Лукойл

СССР изчезна защото така решиха самите руснаци, никой не ги е победил.

защото?? Не съм видял американците да се трогват, че имат повече външен дълг колкото следващите 5 страни по света. Освен това за разлика от държавите бензиностанции, американците печелят най-много от износ на оръжие. Което само по себе си е крайно неприлично.

Иде май истинска война ... да пази Бог ... големите държави са на върха на колапса и трябва отнякъде да вземат да запушат дупките.

За тях е вече все едно. Свалиха гащите

с изключение на ПСВ, която е може би последната война, в която една от страните си губи царя в края на войната.

Имат резерв с който могат да изкарат три години на 30$

А в Бг сените не падат,защо?

Коронавирусът е западна клизма за тъпаци. Поредна измама с много дандания.

Че още не сме изгонили руските боклуци