Коментари - Саудитска Арабия обяви ценова война на Русия и петролът поевтиня рекордно | Бизнес.dir.bg
назад

Саудитска Арабия обяви ценова война на Русия и петролът поевтиня рекордно

Москва не се съгласи с намаляване на производството, предложено от ОПЕК заради намаленото търсене, свързано с новия коронавирус

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Саудитска Арабия обяви ценова война на Русия и петролът поевтиня рекордно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зареждам си непретенциозната трошка 2000 г. от евтина бензиностанцийка - Кристал до горе на 2 лв. С това гориво изминавам 800 км. Зареждам си същата трошка на Ромпетрол (700 метра по-надолу) до горе на 2.26 лв. С това гориво изминавам 1000 км по същата магистрала. В задачата се пита: къде е по-евтино?

месец не карам повече от 500-600 км, разлика за месеца от 26 стотинки не ме бърка. С 26 ст. и една баняка не мога да си купя!

"баничка"

Русия може и да смачка шиб-ното столче.

"Форбс": Русия счупи крака на трикракото столче на американската шистова индустрия Пробивът на сделката с ОРЕК+ постави този бизнес на САЩ в незавидно положение.

Нагло лъжете и манипулирате. Не на Русия обяви война.

200млрда са задълженията на уса петролната индустрия към банките,40млрда $ само тази година трябва да връщат .Барела им струва 60$ да го изпомпат ,правете си сметките сами .След понеделник вече следват фалити .

е и? На тяхно място ще се появят други. Всичките заеми се замитат под килима.. Де що русийката не може да направи такъв фокус а?

Благодаря, Русия, благодаря ЛукОйл за тези цени! Ние ви обичаме и вие ни обичате! Искам бензин по 5 лева! Да живее СССР!

СССР е зомби бе! Недей така, че плашиш децата. Макар, че като гледам какви видео игри има последните 20 години децата свикнаха като видят чудовище излязло от гроба да му налетят с моторна резачка.

Не мога да разбера какво толкова коментирате русия а пропускате факта че на "Уолстрийт" става мазало. Цитат: Dow Jones Industrial Average се срина с повече от 1800 пункта. Сривът беше толкова голям в началото на днешната търговия, че бяха въведени мерки за спирането й, след като пазарът изгуби 7% от стойността си за под 10 минути.. Да не стане като 2008 да чакаме да фалира русия а да фалират най големите банки в щатите!!!!

9 марта цена североморской нефти Brent обрушилась более чем на 27%, опустившись ниже $32 за баррель, цена на WTI упала ниже $30 за баррель. В ходе торгов цена на Brent опускалась максимально на 31%, до $31,27 за баррель. Российские бумаги резко обвалились на открытии торгов в Лондоне. Бумаги «Газпрома» упали на 24,82% до $4,12 по состоянию на 11:22 мск, «Роснефти» — на 23,54% до $4,41, «Новатэка» — на 33,6% до $92,5, «Газпром нефти» — на 11,62% до $24,35. Расписки «Норникеля» потеряли в цене 10,57% и составили $28,96, НЛМК — понизились на 13,6% до $15,09, «Северстали» — на 18,9% до $9,63, — на 5,89% до $33,08. На фоне обрушения цен на нефть на международном валютном рынке взлетели курсы американской и европейской валют. В моменте курс доллара на Forex достигал 75 руб., евро — 85 И защо триете този текст? Изтрийте го в руския сайт GISMETEO ако ви стиска....

Арабинът е казал "Ай ся като сте отворени русначетата, мога или не мога да ви епм?". Много свежо :)

И ко ся , най-големия враг на щатите , обяви война на ватенките потапяйки цените

Само дето СА е най-добрият приятел на Щатите и действат под техен сигнал

Ко стаа шорошомолци? Громите ли Росия? Превзехте ли и вече поздемните богатства? Фалира ли Росия или д намина пак към края на деня?

Не фалира. Също както и Габон, Заир, Нигер,... Защото нищо не произвежда като тях.

Хе-хе - то само да стоиме да гледаме отстрани без да пипаме русийката ще потъне... Само трябва да се изчака необходимото технологично време. Историята показва, че колкото по-силен е руският цар толкова по-тежко е падението след неговата кончина. Респективно колкото по-слаб е царя толкова по-силна става могучая след него. Така като гледам след 20-ина години като се спомине Вл.Вл. ще има такава засилка към дъното, че чак тука ще се чуе "дзън" като си ударат чугунените кратуни в дъното и отскочат нагоре.

Поживем, Увидим.

Важното е, че братушките ще продължават да ни дерат както до сега и евентуално след няколко години могат да ни върнат нещо от одраните пари за бензин. Ще го представят като голям братски жест, а родните гробокопачи за голям успех.

Зареждай в Гърция или Румъния, там е много евтино. Особено в Гърция! А па в Турция е направо без пари!

Ама ние внасяме от когото ни е изгодно, така че няма Русия или Саудитска Арабия. От където се договориш и ..... имаш пари да платиш

гУем разбирач си селски,айде попрочети малко и тогава се изхождай

Много разбирачи тук, бре! Цял живот са продавали петрол и прогнозират какво ще стане на борсите и кой ще фалира. Цените на горивата у нас няма да се понижат това е важно за нас! Останалото е работа на големите производители а те не мислят за Вас, бъдете сигурни!

ЩЕ се понижат, защото другото означава - ГРАБЕЖ! Кой ви каза, че "вечно" ще сте с високи цени? абе няма такъв филм бе, нефта, газът - това са затихващи суровини....

Аха. Новите суровини са слънчево светене в шише и вятър в кутия.

Добро утро! Капитализмът си е голям грабеж. Ама ние си го искаме. Надяваме се и ние да грабим по капиталистически. А надеждата, нали знаеш -за нея живеем. Що ни трябва равенство -никой с никого не е равен. Така се създават Пирамиди, китайски стени, градини на Семирамида, Родоски колоси и др. чудеса. А не с равенство.

Баце, тея същите 2 години грабят и трепят народа дето неще да бъде грабен под предлог анти-фашистка дейност. Пука им на тях какво ще си помислят хората.

Курса на долара, рано или късно ще се изравни с еврото. Американците свалят или вдигат курса винаги както им е изгодно на икономиката. Така , че спестявайте в три валути - евро, долари и лева. Най-умните могат да помислят след отшумяване на корона вируса и за китайските юани. Целият американски дълг е при тях.

И кой ще им купува стоките на американците, като е скъп долара?

Знайко, най умните не спестяват във валути. Парите не трябва да седят на едно място, за да се умножават.

Така е, в момента в БГ всички горива трябва да са със 0.60ст надолу, ама дали ще е така?

Миналата година при 68 долара за барел, цената на литър бензин бе под 2 лв. литъра.. Досега бе къде 50 дорала барелчето.. Бензина над 2,20 лв литърчето.. Сега барела пада с 30%.. А бензцино може да падне с две-три стотинки..

В момента - не. Това са цени на фючърси, т.е. тоя нефт ще бъде доставен след месец. Отделно - Лукойл работи само с руски нефт, който се доставя по някакви нереални цени там, не по борсови, през посредник. Така че - ако в другите държави падне цената с 20%, тук ще е с 5.

Мислиш ли, че ще те разбере?

"Сауди Арамко" (Saudi Aramco) кога ще ни информирате? Вчера 32 риала.. Днес - 27.. С– паника сред инвеститорите в техните книжа.. За утре се прогнозира по-нататъшно падане с още 10%.. Саудитците май сами са гръмнаха в коланото.. Щото на един трилион 10% са къде 100 милиарда..

Сега е момента да се вкарат масово, ама да наводнят пазара електричките. Да нема нужда от бензини и петроли. Да си го пиат тоа нефт резаците!

А електричките с педали ли ще са, че няма кой и от какво да произведе толкова много батерии. Или ще се движат на постоянен ток по жици като тролеите?

Кой е най-големия в света производител на паладий? Дето е основна суровина в батериите за електричките? Кат си отговориш - ша разбереш глупостта дет си написал..

Литий!

ти като си толкова навътре в нещата - колко точно паладий се влага в тея батерии? Питам общо на година.

Ти имаш ли представа колко неща се правят от въпросния нефт? Що си мислиш, че само бензин се пари а? Що се изказвате като нямаре представа за какво става въпрос?

Америка посочиха цената при която ще намалят производството на шистов нефт в САЩ. Фатих Бирол, директор на Международната агенция по енергетика (IEA), обяви цената, необходима за намаляване на шистов нефт в САЩ. Според него това ще се случи, ако падне под 25 долара за барел, съобщава ТАСС.

На фона на сриващата се цена на нефта, руската Централна банка прекрати покупката на чуждестранна валута.

Колкото по-ниска е цената на петрола в световен мащаб толкова по-висока е в територията Булгаристан.Време е да си вдигнат цените на горивата.Да не говорим , че и долара се срина с осем стотинки за долар.Това също е повод за увеличение.Колкото по-високи цени толкова повече приходи в продъдения бюджет на шайката.

Вече цената ни за газ от Газпром не е обвързана с цената на петрола. Пак щяхме да сме с най-евтиния природен газ, ама рапортувахме, че сме намалили цената с 40% и ще я получаваме по текущите пазарни цени. Така е, тъкмо се похвалихме и се оказа, че пазарът ни е надиграл. Често се случва. Както чест се случва на бойко да говори като арслан и да подвива опашка напикан.

Аслан - лъв. Но иначе подкрепям мнението ти.

Извинете поета - арслан - напикан. Съзнателно съм употребил турската дума, за да напомня казаното от народния поет "идат като тигри/ бягат като овце" и пак се репчи по телевизията бойко. Моля отбележете, че собственото име в постовете относно бойко винаги се изписва с малка буква.

Познавайки манталитета на арабите , които при обида забавят, но не забравят - могат да свалят цената на петрола и до 20 долара и пак ще са на печалба.. Пи положение че Саудитите и Кувейт добиват нефта на цена 17 долара.

"Манталитета" от личен опит ли го познаваш? Изпитвал си го с пухкавите масти на тялото си явно...

Големият срив на руските документи на борсата в Лондон Минус в проценти: Новатек -27,5% Лукойл -25.6% Сбербанк -25,2% Роснефт -23,5% Газпром -20,1% VTB -18.4% NLMK -17.4% Газпром нефт -14,5% Норилски никел -10,5% Evraz -14.6%

...срив на руските документи на борсата в Лондон... Научи първо български бе афроамериканско бичме! ха.ха.хаххх!

за т.нар. ценни книжа...Но все едно, резултатът е налице - ватенките са в лек партер с лоша прогноза за туш.

Официален курс към долара на руската Централна Банка. 6.03.2020 - 66.18 7.03.2020 - 67.51 Дори не си и помислям, дефакто бюрата на колко го продават вече.

Както обикновенно виждаш формата, а не съдържанието.Типично за повърхностните хора. Задай си въпроса кой печели от евтина рубла и ако можеш да мислиш, си отговори:-))

спекулантите... Тея чудеса дето ги четеш за евтиният износ в случая не важат.

Двама се карат, потребителят печели. Лошото е само, че все единият ще клекне и цените пак ще се върнат. Но... колкото - толкова.

В резултат на това, американския долар се продава с рубла и половина повече от края на Февруари.

Много ясно, че ще намалят. Ако искат да продават ще намаляват. А новината е добра за нас и кофри за кремлинското джудже от Масквами!:)))

Ше те бие боко или горанчето Му. Намалената цена води намалена сума за обмитяване, по-малко мита, по-малко акцизи, по-малко приходи от ДДС в бюджета. А после всички му ревете "Дай!" За да има за даване, първо трябва да сте внесли в бюджета! Това е накратко.

Тази цена на нефта ще убие американските производители на шистов нефт, които и така са задлъжняли на банките със над 400 милиарда, вкарани като инвестиции за добив на шистов газ и нефт. Същото се отнася и за канадските производители на нефт от пясъците на Атабаска. Така че тази цена е временна, до изчистване на пазара от конкурентите, които докараха америка едва ли не до най-големия износител на петрол в света... Така е, защото лакомията води до задавяне...

ЛЪЖЛИВИ РУСОФИЛИ НАБИИТЕ СИ В ДЕГРАДИРАЛИЯТ МОЗЪК СЛЕДНОТО: Саудитците оцениха руския петрол Според Саудитски Арамко, добивът на нефт в Русия е по-скъпо , отколкото в Близкия изток и Венецуела !!!!!!! Саудитската петролна компания Saudi Aramco публикува данни за общата цена на петрола в различни страни, включително данъци: - Според нейната версия производството в Русия е скъпо, над 40 долара за барел, което е два пъти по-скъпо, отколкото в Саудитска Арабия Държавната петролна компания на Саудитска Арабия, най-печелившата в света, публикува проспект от 658 страници (.pdf) при първоначалното си публично предлагане (IPO) на 9 ноември. Той представя специално събрани и обработени данни за това за общите разходи за производство на нефт в различни страни по света, включително данъци . Според Саудитски Арамко цената на саудитския петрол Brent заедно с Кувейт е най-ниската в света, т.е. 1. само около 17 долара за барел. 2. Следва Американският сланцев нефт Brent 3. Руският нефт марка Ural е много скъп по добив - намира се в горната част на таблицата - повече от 40 долара, !!! По- скъп дори отколкото американският нефт Brent, добиван в Мексиканския залив. 4. Най-скъпите нови находища се намират в Арктика и Далечния Изток, като се вземат предвид съществуващите данъци, разходите за тяхното разработване и добиване се оценяват на 50–55 долара за барел. https://www.rbc.ru/economics/12/11/2019/5dc97f199a79476d28b869cc

Малко удивителни пишеш. Трябва поне двойно и то след всяко изречение, иначе никой не те бележи.

Днес цената на акциите на Сауди Арамко се сринаха с 10% , а денят не е свършил още ! ... В САЩ има Огромен брой производители на Шистов нефт . Те произвеждат на $40-60 за барел ...днес цената е $30+...смятайте . Фалитите им започват от Днес . ... Саудитците продаваха част от Арамко за над 1 Трилион ....само днес Загубиха над 100 Милиарда ! ... САЩ изнудват Бин Салман да притиска Русия с цените на нефта ....или просто ще го Махнат от ръководството на СА . Опита за преврат от вчера му беше само Предупреждение ....САЩ му напомниха.... ... Руснаците за разлика от Саудитците...Отдавна не разчитат единствено на Нефта ,въпреки че им важен. С. Арабия е Напълно Зависима от петрола. ... Саудитците са похарчили повечето от суверенния си фонд и са много разклатени Икономически и Политически от вчера ....не могат да издържат тези убийствени цени повече от две седмици ! .... Саудитите произвеждат на 4-5 долара на барел Русия произвежда на 7 долара на барел.

по-добре скажи колко рубли струва один доллар США днес.

а ти кажи колко струва литър бензин на бг бензинжииниците хаха

1.41

Без Акциз и ДДС даже 1,32лв е литър А-95

Ама нищо не казваш за курса на доллара в РФ

Не ме интересува. Ето в Южна корея курса на вона днес е 1200,66 за $1. И си живеят ората и са наред, нищо, че имат повече вирус от нас.

Цените по бензиностанциите в БГ не мърдат. Поне 3 дни ще се мотаят, иначе, ако се качва цената я вдигат на мига..

Руснаците намалиха цената на газта с 40%, а теменужката на боко обяви, че 2020г ще пазарим 50% от необходимия ни газ от други източници!? При все, че довоговърт ни с Русия е до 2021г. Сега вместо да пазарим уска газ с 40% по-ниска цена от преди ще купуваме друга (разбирай шистова), която е с цена, коята "пък е тайна" по искане на търговците?... Къде отива пазарната икономика и принципите и?

"Другата " газ е 30% по-евтина от газпромовската.....

Защо тогава цената остава тайна по искане на чуждестранните търговци?! Чувал съм за тайна по искане на купувача, но тайна цена по искане на продавача има само в този договор на теменужката Му.

Ми не, смешен си ти. Викаш досега сме купували прескъпо и не ни пречи да продължим да си купуваме скъпо, щот не щем евтино, важното е да е от американците!

Газпром намали с 40% цената на газта, защото бе осъден от ЕС, че продава на различните европейски страни на различна цена, което противоречи на договорките им. Затова бе принуден да изравни цената, с цената на която продава на останалите европейски страни.

България бе единствената страна, която продължи да се бави с преговорите по този казус и ПОСЛЕДНА поиска преразглеждане на цената! И е странно, точно когато си постигнал такива "успехи" както самият премиер се хвалеше пред камерите, че той и екипът Му били изработили това намаление, точно тогава министърът Му теменужен да прави изявления че ще купува газ от друго място!? Това са около 1,5млрд кубометра. И преговорите ще бъдат пак засекретени като този шистов газ от Гърция, на който цената ще научим след 30 години, евентуално.

по-добре кажи, защо русия продава на братята си с 40% по-скъпо? Не е ли това целенасочено и умишлено източване на поробена държава?

Русия е продавала скъпо не само на България. Видно е от решението на ЕК. Едно на ръка. Друго, защо точно сега, когато има благоприятно развитие на тази ситуация за всички ЕС-страни България черз нейния енергиен министър се втурва в САЩ да търси покупка на шистов газ? И по важното - на каква цена? Защо се водят преговори на тъмно?

Значи викаш, съвсем нормално е братята да плащат с години, с 40% повече? И без това обичат Русия и си имат русофилско движение в Болгария! Не чувстваш ли че ставаш смешен?

Викам, че си платен трол без 100гр мозък в междуочието.

Спот цените на LNG са публични. Влизаш в google и ги проверяваш. Към настоящия момент 1000 куб.м. газ е под 100 долара. Което е около 70-75% от цената на Газпром. Вариантите са два - или сте глупав, или някой ви плаща, за да твърдите неща, които не са истина

вина имат потребителите. Щом големите вериги имат клиенти при цени около 2.30 за литър дизел при 1.80-1.90 при малките бензиностанции , вериги"Марешки" и "ЗАРА"

твърдях, че първа цел на нефта е 35 ... е вече е факт! интересно, как обясняват падането с някакви "нефтени войни", пък то технически от графиката си се виждаше падането от давна...

кълват и на жълтото, но и там предупредих, че ще бъдат попарени жестоко .... всичко което е скъпо - ще стане евтино, всичко което е евтино - ще стане скъпо! старите "активи" - отиват у киреча!

За всички, които се радват и си мислят, че ще се сломи Русия една новина отпреди няколко дни, която слугинажните медии почти не отразиха: Публикувано във факти.бг: Европа се отказва от американския втечнен природен газ Защо се отказва ли? Ами защото е неизгоден и е няколко пъти по-скъп от руския! Само слуги като нашите ще купуват няколко пъти по-скъп газ! И за какво си мислите, че няма да намалят сметките? Ами защото трябва да се компенира разликата с по-скъпата американска газ! Абе и тя не е американака, а ми е руска, но на подлогите като нашите ще я препродадат на каквато си искат цена!

Очаквайте ново повишение по нашите бензиностанции гарантирано от руските мераци за повишаване на цените на петрола към колониалната им държава ! ! Ура другари , да облагодетелстваме руската икономика . Понеже цените на петрола падат !!!!

PEYTSCH

Заменям съветско олдикола за 5 литрова тубичка с дизел...

Беше въпрос на време, все пак.

и ко ся , рублата поевтиня с 10 % за няколко дни , газта - 40% , петрола -30% , БСП и Радев ще подвият опашки

Няма.... Гумен Гадев не може да мълчи, а Курнелия не може да не лъже!

Уж се наказват!! Съвместния заговор на Саудитска Арабия и Русия е да елиминират добива, който е на границата между печалбата и фалита. На първо място това е шистовия нефт от САЩ, Канада и дълбоки води. Много маймуни станаха на клона и някои трябва да се отстрелят и нови да не се качват. После ще делкаме в малък кръг!

Да не излезе, че зад осуетения преврат в СА е стояла Москва и сега СА отвръща на удара?

Гледам бая народ май не са разбрали нищо от новината и плюят ли плюят Русия. Мсъщност ОПЕК иска да намали добива и предлагането за да запази високите цени а Русия не е била съгласна. Това разбахте ли го? Или не ви интересува? Важно е да се плюе Русия.

Цените на петрола отбелязаха най-големия спад от 1991 г. насам в понеделник, след като Саудитска Арабия започна ценова война с Русия, като намали продажните цени и се закани да освободи своите досега задържани запаси на пазара, разклатен от намаляващото търсене заради епидемията от новия коронавирус. Ценови мор за фашия !

Я така плюейки, прочети защо СА започва войната? Какво е станало преди това и защо? Аз съм го написал ама кой да чете?

петрола се бил сринал, а бензина си е 2,20 лв.

Ти чете ли кво пише бе? Това се отнася за петрола през април месец и за 2 и 3 тримесечие. Разбираш ли какво значи това?

значи, че както си си бил балък , балък и ще си останеш

Ох-ох-ох търкам ръчички и прримигвам от удоволствие. Утре бензина щ стане отново по 1,60лв за литър. Хей живот здраве, здравей!

Феновете на крава момчетата трябва да разберат само едно нещо, руснака може и с много и с малко, но виж за разни други нежни породи, с малко ще е проблем, така че споко, преди Русия, има да падат много други

Прав си, че може и с малко Ама сега ще пробват с много малко Пенсия от 20 долара ще им стигне И Путин завинаги Хаха

Няма такива пенсии в Русия. Минималната е 10000 рубли. Това е над 250 лв.

Май не си физик, щото не можеш да смяташ! 10 000 рубли по 75 рубли за долар са си 133,33 долара, което е 228,5 лева... Айде сега кажи, че сметките не са верни де!!!

1$ = 75 RUB руснаците рЕзко забогатяват

А в същото време путятата са затънали в плаващите сирийски пясъци.... естествено за Путя и шайката му няма да настъпи глад, те ще си ядат хайвер и ще си живеят в замъците, но да му мислят простсмъртните руски пенсионери и трудоваци. Пак ще затягат колана, за родину, за Путлеру...

Ако сакат бензино и по пет леа да го напраат па че си карам...па ако сакат и без паре да го напраат па че си краднем...

Задунайските полезни идиоти се гърчат в пяна. Вече няма рубли дори за сли за вана, тавариши. Чака ви тежка абстиненция, треперещи ръце и домашно насилие.

Ще качват тролската заплата, щото рублата се срина. А на соросите - дръжки. хе-хе

Русия потъва, край! Вървят подир коча българските платени тамагочита на америка за сорос и лаят. Ама тестисите на коча продължават да се клатят и да не падат...