САЩ работят по сценарий за алтернативни газови доставки за Европа при война в Украйна

Американски официални представители вече са провели разговори с няколко международни компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мечтата на САЩ - да има война! А САЩ да доставят и да печелят злато... Това за САЩ е най-хубавия бизнес модел - ВОЙНА!

ее да си дойдем на думата, то затова е цялата работа да може Европа да купува "американски" газ добит къде? ... пак в Русия

Сега разбрахте ли защо им токова зор на Наркоманците да предизвикат война?

Доставките през Украйна са нищожни. Статията е едни празни приказки ...

Странна новина, дори не я разбрах. САЩ говорили с кой за сметка на кого? За последните 4 месеца цената на бензина в САЩ е нарастнала повече от два пъти, не е лошо преди да говорят за ЕС, (който може да се обърне към свойте енергийни компании като Бритиш Петролиум, притежаващи около 30% от акциите на Роснефт), то да говори за вътрешния си пазар за намаляване на цените за американския данъкоплатец.

Schilo

Ще им изпращат боб- хем храна, хем газ. Само със зелените, как ще се справят, не знам.

То това е целта.....да не си е помислил някой че украинсия народ е много мил на байдън и сие

Според източниците, пожелали анонимност, чиновници от Държавния департамент са се обърнали към компаниите с въпрос откъде могат да дойдат допълнителни доставки при нужда. Отникъде. Дейба скапаните трътки дейба.

Русия си изпълнява договорите. ЕС иска Фопълнителна газ извън договорите. За Извънредните количества обаче ЕС се Конкурира с Азия ..Япония,Китак,Корея. А те плащат Повече и газта потича към тях. ЕС миналата година,Идиотски реши да спре голяма част от Дългосрочните си супер изгодни договори с Русия. И да купува Ден за ден. Цените на межд. пазар стигнаха до 2200 долара. Сърбия например плаща 270 долара по дълъг договор.

азиатците не че плащат повече, а просто не им се бъркат и не поставят условия, да не говорим и че няма "азиатско НАТО", да май скоро Русия ще резне тръбите към Европа ако продължават така и тогава ще ги видим

включително и "Газпром", относно тяхното поведение в последните месеци, стана ясно от коментар на комисаря по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер. По време на брифинг в Брюксел тя коментира, че намалените доставки на газ в момент, в който търсенето е голямо, "будят размисли" и в ЕК очакват отговора на руската компания по този въпрос. Коментарът на Вестагер беше свързан с изявлението на директора на Международната агенция за енергетика (МАЕ) Фатих Бирол, който преди ден заяви, че Русия подклажда енергийната криза в Европа. Бирол изрази своето учудване, че при рекордните цени на спот пазарите в Европа, "Газпром" се въздържа от доставки. Цената на спот пазара е в пъти по-висока, отколкото по дългосрочните договори за доставки на руската компания, обясни още той.

И ти си прост на гьон като този който цитираш, че също се бил учудвал... Русия иска да продава с дългосрочни договори. Който иска купува със сключен такъв. Тъпите еврогейски трътки денонсират дългосрочните си договори и реват за цена от борсата. ок. Правят си борса и си търгуват количества на нея. Русия отказва да участва на бърсата, предпочита да продава с договори в Азия и то на цени доста по-високи от тези в Европа. На борсата няма газ, а търсене има, дори има повишаване на търсунуто. Естествено, че цената ще хвръкне в небесата, защото няма наличност. Ама защо Русия не продавала на тезци "в пъти по-високи цени"?! Ами защото като продължи да не продава т.е. да няма задоволяване на търсенето цената ще продължи да пори небесата и утрешните цени да са по-високи от "космическите цени" днес. Учудвам се как еврогейташки идиоти отричат силите на пазара и са "учудени"...

Русия Изпълни годишната квота за доставки за ЕС ...на 10 Декември ! От 10 Декември до 5 Януари Руската газ вървеше в посока Изток...на по-висока цена от тази плащана от ЕС. Доставките за ЕС се подновиха преди дни. Затова ЕС в последния месец купуваше газ от Сащ на Двойни цени спрямо газта от Русия. Сащ имат капацитет да добиват и втечняват газ само за ...5-10 % от нуждите на ЕС.

Не до 5 януари. Провери, провери. От доста време Ямал тече в обратна посока.

Ямал не е единствения газопровод :) И тече в обратна посока с много малък % от капацитета си.

Най вероятно Европа ще получава газ от Марс със совалките на Мъка. Малко по скъпа ще е доставката само.

Американците продължават с пещерното си мислене и накрая ще им бъде забранено да преминават Атлантическия и Тихия океан.

Аз пък залагам че Русия ще яде хурката

alfachange

залагай на майка ти Шундата.....

И при този сценарий газът ще идва от САЩ, досещате се на какви цени.

Европа е зависима енергийно от руснаците, внася почти всичко от Китай,включително стоки от първа необходимост и дори да е добре вьорьжение, какво от това?! При това положение Европа не може да воюва с никой! Който изпада в зависимости по всякакъв характер, е слаб и подчинен! Тьжно, но факт! А сега сьс зелената сделка се довьршихме!

Сащ бутат украинската лисица към устата на руската мечка, печелят пари от продажбите на оръжие за украйна печелят пари от преноса на газ през украйна(Байдън младши) Изкупиха чернозема на украйна Сега планират масирани продажби на втечнена газ за Европа когато мечката изяде украинската лиса. Печалба от всичко. Сащ

Видя се,че Европа и САЩ ще подкрепят Украйна на всяка цена.Путин потроши неизвестно колкостотин милиарда длара и евро и е на прага на катастрофа.Със изнудването и ограничаването на доставките на газ си го давря много яко отзад.САЩ и Европа могат за кратко ввеме да осигурят алтернатива на руският газ. Така,че не се напъвайте другари да ни убеждавате в несъществуваща паралелна реалност където мечтите на Путин за хегемония над света са действителност

За всеки сравнително грамотен човек по темата е ясно, че руските доставки на природен газ за Европа нямат алтернатива. Количествата са прекалено големи и няма как да се заместят с доставки на втечнен газ, дори да има достатъчно втечнен газ, който да бъде доставен. Едно е газът да тече по тръбопроводи, съвсем друго да се носи с кораби през морето. От друга страна Русия не може да си позволи да спре доставките на природен газ за Европа, защото това ще причини огромни загуби на икономиката и. Проблемът е, че САЩ явно са изчерпали възможностите си за се кражба на ресурси почти навсякъде по света и вече са взели безумното решение да въвлекат Европа във война с Русия, за да могат да се докопат до природните ресурси на Русия. А колко хубаво беше за тях при управлението на Елцин. Алкохоликът разпродаваше на парче Русия на западните компании. Само че наследникът му Путин явно има съвсем друга визия за нещата.

В момента САЩ внасят 5 пъти по голямо количество газ в Европа отколкото Русия по тръбопроводите. Ако щете вярвайте, но това е ситуацията последните няколко дни.

Дай източник на данните!!!! Откровена лъжа е това - LNG терминалите нямат такъв капацитет! По един кораб за два-три дена разтоварва с количество необходими за три-четири часа през зимата. Толкова!

Чети, само че е на английски https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/EUs-Imports-Of-US-LNG-Five-Times-Higher-Than-Russian-Supply.html

Обясних защо в коментар Така е...

Русия Изпълни годишната квота за доставки за ЕС ...на 10 Декември ! От 10 Декември до 5 Януари Руската газ вървеше в посока Изток...на по-висока цена от тази плащана от ЕС. Доставките за ЕС се подновиха преди дни. Затова ЕС в последния месец купуваше газ от Сащ на Двойни цени спрямо газта от Русия. Сащ имат капацитет да добиват и втечняват газ само за ...5-10 % от нуждите на ЕС.

Така наречения LNG покрива една малка част от потреблението на Европа -10-15 до 20%. А, останалите 80%?!? Айде, там разни туркменистански, азерски и други производители да увеличат …. Ама пак е собственост на руснаци. И какво правим?! Германия затваря атомните централи, за въглища и дума да не става, Газа американците ще им го на-ембаржат…. Лятото от топлото човек може да се скрие на сянка, а зимата от студа де да иде?!? Топла сянка не съм чувал.

Дойдоха си на думата. Искат те да продават газ на Европа.

То добре, ама няма толкова газ откъде да дойде в Европа - Азия е полудяла за газ - от там и цените скочиха. САЩ пренасочиха втечнения газ за Азия. Путин си има пазар в Китай, ще строи втори газопровод за Китай - плащат яко и без пазарене! Иде нов вид бедност - енергийна бедност.

Kenn1111

САЩ много искат някой друг да води войната с Русия а те да гледат сеир.Е няма да стане!Сеира ще обхване целия свят!

Война между Русия и Украйна. Това е война между САЩ и Англия и Русия

Да се чете, ФАЩ мисли как да продава газ на Европа на космически цени.

Е то алтернативи има бол, Украйна отдавна не е фактор, няма нужда да се напъват, топлата вода е измислена.