САЩ преговарят с Катар за доставки на газ за Европа в случай на руска инвазия в Украйна

Американският президент Джо Байдън ще води разговори с емира на Катар - шейх Тамим бин Хамад ал Тани във Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става дума ... за едни пари които трябва да се ПРИБЕРАТ. Какво предлага САЩ? Да сменим една зависимост с друга ИЗГОДНА НА ТЯХ. Защо Катар не иска да има .... ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ С ЕВРОПА? Защото иска ясен коректен ... ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР И ПРЕДВИДИМОСТ. Какво иска ГАЗПРОМ ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР И ПРЕДВИДИМОСТ. И така. НАМЕРЕТЕ РАЗЛИКАТА.

Ясно,европа колко е европа,щом щатите прокарват катарска зависимост.....

САЩ преговаря с Катар за Европа !?! Е,Европа малоумници ли са,че сами не могат да преговарят??

Не бе , собственост са на САЩ , още ли не сте разбрали ...както и БГ -то !!

А ся де, Сатанинските Античовешки Щати ще уреждат пуделите си от ГеЙЕвропа с газ от Катар?!? Аз не виждам евентуален конфликт между Русия и Украйна как би повлиял на доставките на руска газ за ГеЙЕвропата?!!! Опасенията на Бай Дън може се коренят в това, че сега транзита по украинската трьба се осъществява от фирма на синът му Хънтър Байдън, който е пропаднал наркоман, при това, забележително малоумен наркоман. А фирмата е на тате, с(в)инчето е само фигурант там !!! Ето ти и цялата истина за войната в УСрайна !!!

А ние сменихме "грижовната майка закрилница" със "загрижен чичо бизнесмен"...

САЩ станаха като Сводник на ЕС - хваща я за ръка и я води някой да я изпръца за пари .

Значи ЕС е проститутука на САЩ

Европа има ГАЗ , ЕС НЯМА .

значи Катар иска дългосрочен договор, за да имало стабилност... А за Русия не се полага същото. За нея не важи това с дългосрочните договори и стабилността. Путин трябва щом ЕС поиска газ, на секундата да доставя и то на ниска цена. Така ли?

Не бих се учудила скоро САЩ да настояват Русия да пристъпи към инвазия в Украйна. Краварите умеят и това.

Украйнците сами се прее...а. ЗАЩО ИМ ТРЯБВАШЕ ДА СИ НАРЯЗВАТ ЯДРЕНИТЕ БОЙНИ ГЛАВИ. Дали гнусното джудже щеше да се перчи сега ако в Украйна имаше около 50-100 ядрени ракети????

Според договора „Мегатони в мегавати” сключен между Украйна и САЩ първата трябваше да предаде съветските атомни глави на единствения правоприемник на СССР, за да бъдат преработени в гориво за атомните електроцентрали на САЩ, или с други думи Украйна никога не е имала атомно оръжие. Ама то от украинец акъл да искаш е като да се надяваш комарите да не те хапят.

САЩ ? А ръководителите на ЕС да не са нями ли, що ли? Не мога да повярвам на очите си

Странни САШТ са се загрижили за ЕС, САШТ настоява България да позволи Македония да влезе в ЕС!!!! Въобще САШТ са много загрижени за ЕС!? Сякаш ЕС е тяхна собственост!!! ИЗГЛЕЖДА Е ВРЕМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО.

След някой идруг ден ще обвинят Русия и Путин че, не са нападнали Украйна и им провалят сценария.

Това ми хареса:)))))) Благодаря:))))))

Копейки, безмозъчни, половината приходи в раССССия са от продажбата на газ за ЕС! :))))) На кой му дреме, че раССССия била сред лидерите по износ на фуражна пшеница! Ама сте прави! Тъкмо ще има за ярмЪ на руские свинье, като останат без пукната копейка в джоба да не изпукат от глад! :))))))))))

Лъжеш! 80% са общите им приходи от газ и нефт! :). А за сметка на това 30% е руския газ в Европа! Е едните че им се вдигне цената на газа тока и бензина с 30% кажи ги 100% да им се напълни душата. А на другите приходите име се свият с 80% :). Американците пак ще печелят защото са посредниците в случая с Катар или нови доставчици както вече почнаха доставките на втечнен газ.

Предполагам се договарят да си разменят пазари. Катар се отказва от азиатския пазар (който му е логистично най-удобен) и се преорентира на Европа. Тогава газовозите от САЩ ще имат по-малко конкуренция на азиатския пазар (и Китай ще е по-зависим). Разбира се това ще вдигне цените още повече, защото от размяната повече газ няма да се появи. Но всички износители на газ ще са доволни, особено американските, защото шистовия газ е с по-скъп добив от конвенционалния. Европа ще плаща, щото е мноо зелена, а и си пада по демокрацията в Украйна :)

Един коректен коментар…ако САЩ толкова се грижат за Европа щяха да я залеят с евтин втечнен газ :) просто преразпределят пазара

Погледнете само заглавието. "САЩ преговарят с Катар за доставки на газ за Европа...". Това казва достатъчно за това каква "сила" е в момента Европа...

Междувременно ЕП коментира качеството на превоза на животни които отиват към кладниците.

Ботоксовият изкуфялник от Кремль какъв автогол си нашиба с това спекулативно вдигане на газа за ЕС!!! Идея си няма какъв грездей го чака сега! Досега подлогите му в ЕС г озащитаваха, щото на ЕС му била трябвала евтина руска газ, ама вече копче не могат да кажат след това изпълнение на алчният педофил от КГБ! :)))))))))

Договори за газ, има някои сключили отдавна за десет години по договорени цени, и години наред ще получават газ на стари цени. Ние защо не сме от тях?

До кога стара Европа е стои със смъкнати гащи?

Стига с тези балони за руска инвазия, защото човек трябва да е малоумен за да не може да оцени ситуацията. И децата разбират, че целта е Русия отвсякъде да бъде заобиколена от Натовски държави. Какво по-нормално от това тя да пази границите си?

Абсолютно правилно! По-добре да плащаме за скъп катарски газ, от колкото за скъп руслямски! :)))))))) Орките от евразия ще си ядат ушанките от глад скоро! :))))))

Не ги мисли руснаците. Те поне имат ушанки, а ние и цървули няма да имаме скоро за ядене.

Майорче, Русия е световен лидер по износ на пшеница! А сега направи си сметка кой какво ще си яде.

интересно а кьде се еуропейските езици , докато гегемон раздава бисквитки ?

Макрон, Меркел и останалите продажни копелета в ЕС и "големите и силни страни" превърнаха Европа в посмешище.

Не случайну ВВП не споменава ОТАН и ЕС за преговарящ Ултиматума. От нас нищу не зависи, сичку са ришава фъф Фашингтона. ФАЩ ли ши плащат газта за ЕС?

А ся де, Сатанинските Античовешки Щати ще уреждат пуделите си от ГеЙЕвропа с газ от Катар?!? Аз не виждам евентуален конфликт между Русия и Украйна как би повлиял на доставките на руска газ за ГеЙЕвропата?!!! Опасенията на Бай Дън може се коренят в това, че сега транзита по украинската трьба се осъществява от фирма на синът му Хънтър Байдън, който е пропаднал наркоман, при това, забележително малоумен наркоман. А фирмата е на тате, с(в)инчето е само фигурант там !!! Ето ти и цялата истина за войната в УСрайна !!!

Ти да видиш САЩ исаните се загрижили за Европа и вече решават кой ще тьргува и кой не? Дали вече не" знаят" точната дата на войната...?

Катар да кара газ насам. Аз предлагам в типично балкански стил да си направим един хубав договор с Русия. Първо през нас минава тяхна тръба , второ от тази тръба вече унгарците направиха договор за 10г, сърбите също, мазния грък беше на крака при путин преди нова година и 100% се е разбрал нещо . Така ,че ние спокойно може да се разберем за добра цена с руснаците и да "останем" честни евроатлантици. Пък катарския демократичен газ по 1000$ да си го внася западна европа , те са баш демократи

САЩ са столицата на света, а Европа една от най - подредените провинции. :)

Байдън и Борисов гарантират, че ще е по-евтин от руския, предполагам, че нямам нищо против. не може да ни излъжат.

Казано на български, Европа аутсорсна ресърча на нов доставчик на САЩ.

Ех тоз добър загрижен за Европа чичко Сам бе, просълзих се...

А ся де... САЩ ще уреждат Европа с газ от Катар?!? Е, до там ли се е докарала Европа,че САШ да им решават доставките! Аз не виждам евентуален конфликт между Русия и Украйна как би повлиял на доставките на руска газ за Европа!? Опасенията на Байдън може би се коренят там,че сега транзита по украйнската трьба се осъществява от фирма на синът му!

Недей използва толкова силни думи :D хънтър байдън е пропаднал наркоман, при това, забележително малоумен наркоман. фирмата е на тате, с(в)инчето е само фигурант там.

То е ясно...от синът му не се изисква кой знае касви усилия! Не я пренася на гръб газта собственоръчно!

Те щото янките много са се "загрижили" за изпедерастените европейци и ще купуват и доставят от тяхно има газ за Европа.

След тази „добра“ новина поръчките от Булгаристан за доставка скочиха с 50 процента !!! “Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава!" АМИН !!!

А в Европа няма ли независими държави, които сами да си решават от кого и при какви условия ще купуват суровини, ще водят войни и тн.

няма толкова глупава Европа няма!

задава се война а вий по форумите пишете..... тц тц тц

Мерси на краварите, ама имаме сръбска тръба, която бочу плати с нашите пари, дупчем къде ни е кеф и се топлим, а простия ще го топли Ставри.

Защо пишете ГЛУПОСТИ, как доставките на втечнен газ от САЩ ще са ПЕТ ПЪТИ по големи от тези на Русия ??? Това значи 300 танкера да са акустирали в ГеЙЕвропата !!! А САЩ има само 20 танкера !!!

Опитай се да разбереш защо САЩ купуват втечнен газ от Русия. Всичко тов е обидно за Европа. Защо ЕС не разговаря сам за доставките на газ от Катар, Саудитска Арабия или Луната, та трябва краварите да го правят. ЕС все повече се превръща в колония на краварите, задния обор или нещо от този род.

Защо няма коментари поповдигнатия от теб въпрос!?

Всъщност, Европа винаги е била колония на ФАЩ. Империалистичният модел така работи - докато разграбването върви, всичко се разпределя, има за всички участници. Но, когато опоскат всичко, и безкрайният грабеж стане далеч по-скромен, започват да се самоизяждат вътрешно - нещо, което се наблюдава и в САЩ, където социално-икономическото неравенство е стигнало абсолютни върхове ...

наемат танкери.

Ще нося вода в туби вместо да си пусна водата от крана в банята тъпо ...

САЩ и НАТО имат огромната и спешна нужда от нова война и най-добре да е в Европа, но както винаги да е далеч от Америка. Спомнете си след първата и втората световна война Европа беше разрушена, беше върната 100 години назад в развитието си. А Европа е била винаги най големият икономически, промишлен и финансов конкурент на САЩ. Освен това Америка винаги се стремяла да предотврати един евентуален съюз (какъвто и да е той) между западна Европа и Русия! Това би било краят на хегемонията на Америка! Затова американските евреи финансираха в началото комунистическия Октомврийски Преврат 1917 г. Така че тук не става въпрос за русофилия или русофобия, а за съвсем обикновенно осмисляне на исторически факти.

Баш си си русофил, непознаващ историята, пишеш фантасмагории...

Пенчо, не съм нито русофил, нито русофоб ами разсъждавай само малко върху един факт: Защо Америка пречи на окончателното пускане в действие на газопровода "Северен Поток 2", който е отдавна завършен? Само той може да задоволи 80 на сто от нуждите на ЕС за газ! И под натиска на САЩ Германия отказва да го пусне в действие, като в момента черпи газ от резервите си.

Разбира се, това е абсурдно. Няма толкова танкери в света общо, които могат да пренесат толкова втечнен газ, колкото е необходим за икономиката на ЕС. Пък за цената му е съвсем друга бира.

Страните от Европа се отказаха от дългосторни договори с Гадпром. https://money.bg/economics/rusiya-s-uslovie-za-uvelichenie-na-prirodniya-gaz-za-evropa-sklyuchvane-na-dalgosrochni-dogovori.html

Мале мале. Изумен съм от тази новина ли е какво е. Начи краваря ще ми преговаря с средновековните изроди да ми доставят газ. Този ЕС и всичките глупаци в Брюксел за какво са питам?! Урсули, Шарл Мишеловци… те някви американски пионки ли са… чудя се трябва ли ни още това чудовище?

Доживяхме отново Англия да "оправя " европа. В стар английски стил, колониите ще произвеждат ,а ние ще продаваме на европейците. И на колко ще ни продават този газ. Като Япония ,Китай и Корея го плащат на по 1000$ и то преди сегашната криза. Немците ще са супер щастливи да плащат нещо по 1000 ,което до вчера са получавали по 196$

На времето англосаксите водят две войни за да могат да продават в Китай дрога произвеждана в Индия. Опиумните войни.

Мале Мале тъпи руски тролове денонощно бълват безумията си Сега драги Русия е държава терорист. Руски войски тормозят половин свят. Русия ограничи износа на енергия носители за да качи спекулативно цените. Русия струпва войски около Украйна Русия иска да диктува живота в независими държави като България, Румъния и Украйна. Да драги руските имперски интереси са лошите във филма......

Защо ми се струва, че не обичаш Русия ? нооо както казват, всичко се променя, скоро ще запееш руски революционни песни.....

Напротив обичам Русия и руснаците. Просто сега ги управлява империалистически режим, който търси враг извън Русия с който да крие провалите си вътре в страната. Сега средния руснак е по-беден от българин. А с техните ресурси и територии отдавна трябваше руснаците да са богати като норвежци

Сигурен съм -от мама и тате

Средния руснак е по беден от средния българин, ето затова ние всяко лято ходим в сибир и там ни чакат всички хотелиери като топъл хляб.....или чакай нещо се обърках ,май беше обратно

Защо драги ми троле тъй злобно съскаш? Лъжите ти са твърде очевидни и плоски. Или за толкоз пари-такива толове.

България, Румъния и Украйна независими !?!?!? Ммн, или не си се събудил още и сънуваш мечтите ти за независима България или си голям наивник!!

Рашките брат си защитават интереса. Тук въпросът не е защо те го правят, а защо нашите “партньори”, големите икономики в ЕС допуснаха тази огромна зависимост и дълбаят кризата още повече? Ще затварят енергийни източници още преди да са създали алтернативи ма руските???

Фалшиви новини от посредствени и зависими журналисти

ВЪПРОСА ЩЕ СЕ РЕШИ БЪРЗО НЕ ПИСКАЙТЕ АМЕРИКАНЦИ В ЕВРОПА . Те довеждат бедите и трудностите на народите особено на истока .

Европа не може ли сама да си преговаря с Катар ??! Някой си от друг континент трябва да преговаря за Европа ?? А пълномощно има ли ???