САЩ определиха Китай за валутен манипулатор

Пекин "свали" курса на валутата си рязко под ключов праг за пръв път от повече от 10 г. насам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Струва ми се, че братята американци бързо действат, но бавно мислят - те още не са разбрали завалиите какво ги очаква в близко бъдеще. Що така се оплакват от китайците, да не би китайската икономика вече да е по-силна от тяхната. Но и да не е, скоро ще стане. Но друг е проблемът - сега малко "бягат пред вятара". Обаче какво ще правят скоро, след като срещу тях застанат Русия, Индия, Бразилия, Аржентина и останалите от Латнска Америка, а най-вероятно и Европейския съюз.

Борсовите показатели са повече от ясни. Китай произвежда, а другите само препродават. Иначе гледаме старата пиеска "Крадеца вика .. Дръжте крадеца" с малко по-нови актьори. Нищо ново под слънцето, та ако ще да свети с 5G. Хорската лакомия си е същата, само малко по-голяма. А поумняването май забави темпа.

Най-големия валутен манипулатор, обвинява други)))хахахахаха...ако не беше смешно, щеше да е трагично!

Е това е направо като в онази приказка, в която вълкът стоял по-нагоре от агнето от посоката на движение водата на ручея и го обвинявал, че му мъти водата. Най-големият манипулатор на финансовите пазари, печатницата на неконтролируемо количество зелени хартийки, генераторът на световни кризи и дългови балони тръгнал да обвинява другите! Тези надминаха даже Боко Тиквата!

"САЩ определиха Китай за валутен манипулатор" ....kзала нацията сееща хаос в света от WWII насам и с най-голям дълг, който непрекъснато расте, и заради който непрекъснато трябва да променят лимита на задлъжняване, защото в противен случай трябва да обявят ФАЛИТ!

От собствените си думи - WWII е послдената Световна война (и започната от други). 3та не е имало благодарение точно на Пакс Американа - хубав/лош имаше 70 години мир през които всяка държава успя да покаже какво може - вкл. СССР.

САЩ заприличаха на куче без зъби. Могат да лаят, но не могат да хапят. Опитаха се да захапят една от силните китайски фирми - Хуавей. В резултат за второто тримесечие на тази година Хуавей имат продажби за 46 милиарда повече отколкото съответното тримесечие на 2018-та. Американският им конкурент епъл има реализирани 30% по-малко отколкото миналата година.

През призмата на руската пропаганда много неща може да ти изглеждат красиви и розови както ги искаш, действителността обаче в един момент ще ти изплющи мощен и отрезвителен шамар..

ти внимавай действителността да не ти изплющи един жълт х..й, че тогава ще те видим кви ще ги пишеш

Мерси за загриженосста г-н Вгз, но за мен опасност няма. Ти чети повечко за да не се изненадаш и се окажеш с разбито сърце. Чичко ти Путин днес е тук, утре не се знае -слаби сърца имат по върховете в Кремъл и боледуваният им са 'кратки'. Плъховете от свитата му ще се разбягат по-дупките - Киселев, Михеев.. Ще си спомняш сладките им приказкки и ще се чудиш как всичко се обърна изведнъж. Помни ми думите ;)

и защо няма опасност да не ти е зашит задника? или вече е пълен с американския йй? не знам защо изобщо намесваш Русия и Путин в разговор за Китай? ама то на промитите прости мозъци все Русия им е в главата хахаха, жалки ставате вече.

Уауей далеч не е прескочила трапа - информация за нея много не се публикува (понеже не се търгува публично), а тия бодри подбрани цифрички съвсем не показват цялата картина на проблемите и.

Велики били съединените кооператори и плантатори в Северна Америка... И с какво са велики бре?! С 9млн друсалници на купони ли? С 4млн бездомни? С 40млн латиноси и негроси 3 поколение безработни? С 80млн без достъп до здравна грижа? С кое бе? С ходенето си до Луната, което 50 г по-късно не могат да повторят? Те даже не могат американец да изведат на околоземна орбита!??? Велики биле... Колко да са велики? Превзети отвътре, от 4 всеки 6 деца са черни, жълти или червени.

Китай леко кихна и другите "велики " икономики се наакаха , това е само намигване , скоро и по-серозно кихане.

Недей да си токова сигурен кой се е 'наакал'. Китай расте с най-бавни темпове от 30 год насам. Расте обаче сериозно безработицата - вкл сред кавалифицираните специалисти. Не са решили САЩ, не са закрили китайската електронна индустрия - ще видиш китайски компютър без американски процесор на куково лято.

ех тея американци ве, квото кажат тва става, квото искат тва правят, американците решили да закрият Huawei, ама китайците нещо не разбрали за американската "мощ" та сега се налага да им се извиняват, че им се вдигнали продажбите

За съжаление Китай има безброй предимства и както самия Тръмп призна, войната отдавна е загубена. 1. IQ на средния китаец е по- високо от този на САЩ и на 90 % от ЕС. 2. В Китай има безкрайна работна ръка и то на млади хора. 3. Китаецът е с безподобна производителност, като индивидуалност. 4. Китай вече е почти водещ във висшите технологии 5 Китай знае 2 и 200, може да страда и кърви , а Западът е лигав , дебел с хиляди претенции. Тежка търговска война предстои

Ако не мине номера с търговската , знаеш ,че идва другата война.

едва ли, щото това ще е краят на САЩ

А от най-кадърните студенти по цял свят, поне една трета са китайци. И Китай си ги прибира с усилени темпове... В момента големите университети в Пекин и Шанхай поне по отношение на технологиите не остъпват на САЩ. Големият прблем на Тръмп е, че на китайците им омръзна да се задовляват само с ориза /във всякакъв смисъл/ и и в момента искат да вземат меда и маслото /разбирай АИ, роботика, модерни чипове/ и да се развиват по модела на САЩ ставайки световен вносител и привличайки талант. Та ритането по кокалчетата тепърва предстои, а ние ще сме сред косвените жертви.

ами, нас, кой ни брои изобщо - 6 милиона са по-малко от среден град в Кирай...

А САЩ е инфлационен манипулатор.....печата пари без покритие

Е Инфлацията се разглежда като глобален РЪСТ ---- , т.е. добре е САЩ да печатът долари за да може ГЛОБАЛНАТА икономика да има РЪСТ....... ( в полза на САЩ разбира се )

Колко е инфлацията във 'ФАЩ' и колко във 'Великая и Прикрассная Расссия', хм? Проста дападладеиш..

САЩ манипулират демократично, в името на мира, свободата, демокрацията и правата на човека. Пък Китай - диктаторски и мракобесно..

Не знам за Китай и САЩ, но сега гледах една реклама по телевизията за препарат против въшки, така че очаквайте след около седмица епидемия и най-вече гледайте някой да не гали главите на децата ви.

Тези неща ги правиха и САЩ отдавна, при това с партньорите си от Европа, за мен проблема с Китай е с дотирания от държавата дъмпинг със стоки менте. Аз трети или четвърти път съм в позиция да си купивам малка чанта защото лесно й се разваля ципа.

Евтиното излиза скъпо.

Няма да се учудя, ако Тръмп е спечелил доста от борсата след тези събития...

Интересното е кой им даде на китай 40 трилиона заеми.. и кой изтегли цялото производство там ? После манипулирали - като им дадохте пари какво очаквате да правят. Много по-лесно е да правиш финансови машинации, вместо да работиш. И китайците се събудиха накрая.

И държавата му полудяват когато не е на тяхното. Китай не са измислили валутните измами те само ползват наученото от американците. Добре е да има баланс на силите но това, че и Европа носи последствия е лошо.

Най-кадърните от целия свят бягат там! И така е от 100 години....така и ще бъде!

Хубаво е, че поне ти си вярваш на тия заклинания. Щот умре циKанката да ти вЕрва.

Сащ разспивта и грабят държавите по света и у нас, а с ограбеното изкупуват и мозъците и работната сила. За радост на зомбитата по света и у нас.

Усейците пак се разхленчили. Едно време туземците са били прилъгвани барем с лъскави мъниста. А днешните демократични бройлери по целия свят боготворят не мъниста, а зелени хартийки.

И това го казват най-големите измамници, печатащи парите си денонощно, и дължащи САМО на Китай и Япония 2,3 трилиона долара. Наглостта им няма край

В отворената икономика е невъзможно в едни точки да има много висока себестойност, респективно заплащане, а в други много ниска. И тук подобно на физиката действа закона на скачените съдове. Това е причината технологиите да се местят от едно място на друго. Срещу това никой не може да се пребори, единствено митата и рестрикциите забавят процеса да не е много бърз .

Сигурно същата е и причината хората да се местят от една държава в друга търсейки по-високо възнаграждение? Не знаех, че скачените съдове и физиката са основни причини за безумните икономически ходове на международните корпорации ицзграждащи един ужасен корпокративен свят на сиви зомбита.

Човекът мъдро ти каза, че това не може да продължава дълго. А че някакви номади досега са отивали на Запад - нищо не им пречи утре да сменят посоката според новите духащи ветрове.

Пиндослякът пак се разхленчил... Зер, Китай да пази безценните им зелени хартишки. Даже туземците с мънистата едно време са били в по-благоприятно положение от днешните демократични бройлери, подмамвани с хартиените фантики на американците.

Като всеки самозабравил се диктатор, САЩ смятаха, че могат така да я карат вечно. Да си манипулират борсите, да си печатат парички, да си стъкмисват БВП и да благоденстват на чужд гръб. Да, това е вярно и историята го показа, НО е временно. Има начало и край. Началото отмина, края вече се вижда. Ще трябва да се плаща по един или друг начин.

САЩ нищо не печатат , а вземат на заем, но прехвърлят плащането на заема на балъци като теб!

Пази се от прогледал "балък"!

Ама изобщо не печатат долари, ама никога!

Слушах някакво изказване на Тръмп от преди 2-3 дни, че Америка е изградила икономиката на Китай. Има нещо вярно в това и не знам защо го направиха... Познавам американци и още преди 10 години с тях сме обсъждали как те не са особено доволни, че всичкото (почти) производство е изнесено в Китай - на практика народа на САЩ от десет и повече години отявлено негодува срещу "made in China"

Какво лицемерие! Сащ са единствената държава с частна национална банка печатар на пари, на която НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ПРАВИЛ ОДИТ! И да обвиняват кой как манипулирал собствената си валута е меко казано нагло и лицемерно. Ами нека в сащ сглобят един айфонн за 50 долара или найки за 15!!!! Да ви е ба простото юдейско племе загубено

Развитите страни изградиха един силен Китай, влагайки огромни суми в производството и изкупуването на стоката. Сега тази огромна държава, пълна с ресурси има и власт, а вероятно и достатъчно пари. Предстои да започнат да си "дробят попарите", а останалият свят ще им ги сърба......

По точно САЩ създадоха този индустриален гигант като противовес на СССР. Но комунягите развалиха СССР защото решиха че е по-готино да са олигарси. Ама Китай си остана, танковете минаха през Тянанмън (а наще тук не посмяха). По всичко изглежда бъдещето е на Китай. Аз поне не бих заложил на белите (вече много условно бели) държави срещу Китай.

Имаше една реплика от някаква статия - Не будете заспалия дракон....

Странно нещо са днешните световна икономика и финанси. Единственото правило е, че единствено правилно е това, което е изгодно за САЩ и манипулираните именно от тях световни фондсове, борси, банки и т.н. Щом някой не е съгласен с тях / да им е роб или колония/, веднага отива в категорията манипулатори, врагове, военолюбци, терористи и т.н., а те - ангелчета нежни, борещи се за световен мир и икономически свободи. Ама май е точно обратното. И е крайно време повечето страни да им го покажат.

Крадеца крещи Дръжте крадеца

.......Ех мечти хабарлия, хаберлия вземи първо попрочети поне малко за валутите и що е това валутен курс и как се определя и тогава изливай словестната си диария за валути и курсове,...след като си с едноклетъчно мозъче няма спасение!

.......Споко бе знайковци с червени едноклетъчни мозъчета от вчера доларът започна да намаля курса спрямо основните валути, след като бай Дончо им се скара на Федералният резерв заради намалението на лихвата само с 0,25% след пика от 1,1057 за евро вече курса е над 1,12 за евро....така че нежни червени душички не се вълнувайте толкова, от 01.09. 300 милиарден внос на китайчетата ще бъде ударен с 10% мито, това ще свали още курса на долара и жълтурковците ще хапнат хурката, като станат 5 юана за далар те тогава да видите какво е квичене, браво бай Дончо!

Какво като намалят курса на долъра САЩ. САЩ отдавна нищо не изнасят и икономиката им е фокусирана върху консумацията . Нисък долър намлена консумация заради падането на покупвателната способност на долъра.

Доларът няма да спадне. Силният курс на долара и швейцарският франк скоро ще премажат еврото, което е единственият лост на китайците в международната търговия, защото си разпродадоха доларовите резерви. Лошото е, че българите ще се окажем след авантюрата ЕС още по- бедни, болни и разселени.

Когато САЩобвинят някой за нещо винаги разбирайте. Ние го правим ама вие неможе. САЩ манипулират целият свят с долъра. Така че аре у лево

Много ме кефят китайчетата. Донката не знае с кого се е захванал...

Крадецът вика "Дръжте крадеца!" А печатничкат аз адолари, която краварите си въртят когато и както с искат? Няма да е далеко времете обаче, когато оризомелачките ще им видят сметката не само индустриално, но и финансово. И тогава жална им майка.

Мазните напъни на Пекин да си живурка добре между конфликта на САЩ И РУСИЯ свършват. Западът ще се очисти макар и мъчително от соросоидизма, а Русия показва правилният път на държавния капитализъм, но без участието на либерални или комунистически идеологии.

Държавен капитализъм звучи като дървено желязо. Не ме карайте да се смея.

Либерален "капитализъм" звучи добре, обаче, е кенеф на който се кефят само глистите в него.

Капитализмът е капитализъм, както педофила е подофил. Всичко останало са евфемизми. Ако трябва да разяснявам последната дума, моля поискайте жокер. Про боно.

Ами лично аз предпочитам по- голямата част от капитала на света да се държи от държавите, а не от съмнителни престъпници, които притежават прекомерно голяма власт и капитал, и опорочават целият свят вече докрай. И не ми скачай със смешни номера за комунизъм. За да има силна икономическа власт на държавите и те да са водещите играчи не е нужно да се създават идеологии като комунизъм, капитализъм или фашизъм. Държавите са си такива и без вредни иделогочиске наслагвания, които пречат на обществото.

До Дедо Мраз Гледай си вмирисаните на спирт ватенки и спирай с глупостите. Китайците в много отношения, вече са изпреварили Западна Европа. Да, народа и им е все още относително беден, но и това ще се промени, защото на тях им е нужен платежоспособен вътрешен пазар. Това го казвам, като човек върнал се преди дни от Китай. Да му мислим ние с гайдите, че изглежда ние и германците ще пострадаме най-много от това което става между САЩ и Китай.

китайският народ изобщо не е беден, както им се иска на някои хора

и аз това си мисля! Пак сме от страната на Булката, както през първата, втората и студената войни.

Днес нещата в света се обръщат и се вижда , че има нов Господ на валутите и не е в САЩ. Но те сами са си виновни , че като света направи долара световна валута се изгавриха с даденото им право и премахнаха златното покритие истопанисват световната валута с измами.

Как го бе казал Смирненски: "Атовете кат се ритат, нии магаретата мрем."

Смешни и тъжни са напъните на американската администрация да дава определение и квалификации... Китайците ще правят каквото си искат с тяхната валута в защита на своите интереси. Да припомнинм на всички преди да гракнат, че американците печатат когато и колкото си поискат хартийки от тяхната валута. Това какво е? Манипулация ли е? Не разбира се! :)

По същата схема и хАмериканците правят каквото си искат с техните си пари. Ама едното може а другото ... олеле :) Нещо политикономия?

Каква политикономия виждаш в частната печатница фед?! фед печата едни хартийки и ги дава на американската администрация, която издава облигации срещу тах, а после фед пуска обартно на световните борси част от тези облигации и деривати по тях. Ще рече други хартийки, по-токсични от първите, които пък нямат абсолютни никакво покритие! Каква политикономия виждаш тук? Аз виждам една уйдурма.

Който и да е господарят на света, ние винаги ще си патим

Който и да е "господарят на света", зад него винаги стои "князът на този свят".

Фашистките Хамериканоидни Щати ще ядат мазната хурка. Тръгнаха да се заяждат с най-голямата страна в света и с най-многолюдната. Отделно се опитват да казват и да водещата еврогейска икономика какво да правят. Не става така с рогата напред с/у всички и после да слагаш етикети кой какъв е защото на теб не ти изнася нещо. Светът ще ги турне на място и това време наближава.

кажи нещо и А педерацията и пинчера и?

Кажи нещо за метода си по който те лекуват. Включва ли студени душове и електрошокове. Бой ... гръцка музика.

очевидно подценяват, или не осъзнават в какво се превърна китай последните 10 години. държава която упдавлява над 30 000 км влакове стрела, има повече армия и въоръжение от когото и да било... само да решат че са новия господар на света, няма кой да ги спре. верно, старрия лидер ше требва да погърми малко ... да призне че е победен...

И в какво точно се е превърнал? Произвеждали ... браво. На ишлеме, а родното китайско производство е изостанало с 10 години поне. А пазарите къде са им, на въпросното производство? САЩ и ЕС. Ами затова ще се съобразяват. Уточнение за чугунени глави, в които още кънти залпът на Аврора: Пазарът е по-важен, а не производството. Без пазар каквото и да произвеждаш няма файда.

поредният всезнайко който е виждал Китай само на снимка ...

А ако нямаш производство, себе си ли ще продаваш!

Бойкот, Деинвестиране и Санкции за Китай, За Бога Братя Не Купувайте!! Това е начина Китай да бъде спрян - да почнем отново да си правим всико сами, т.е. да почнем отново да работим истински!!!

И как ще стане това, при положение че 90% от хората ги мързи дори да дишат?

ами тогава ще бъдете бедни, а китайците ще водят живот лукс от производство на боклуци, в големите им градове, последно всеки 10-ти е милионер в зелено. да, чакаме са стане всеки 5-ти, чрез деиндустрализация на Запада и нарушаване на всякакви правила на Световна Търговска Организация от Китай. Знаеш ли, че Ти и Аз плащаме доставката на всеки един пакет от Китай, това е защото ги водим Развиващата се държава и чрез ООН им плащаме транспортните разходи, т.е. всеки един данъкоплатец в Европа и САЩ плаща - за това в Интернет продават всичко за 1 долар с доставката, щото не е въпроса за стоката, а на база продажбада да си вземат парите за пощенски разходи от ООН, т.е. от Всеки от Нас и това е най-малкото...

Продавай и ти за $1. Кой ти пречи? Въпроса е ча за $1 тук и кламер не можеш направи. ----- Изобщо машина за кламери не е нещо особено сложно, но няма как да си я изплатиш ако произвеждаш кламери само за България......

"Мързи ги да дишат" за 500лв. Обаче, иди ги виж същите какви са нинджи за 2000евро или долара.

до "ru" ти прочете ли какво написах и как и защо се продава за 1 долар?! знаеш ли, че куриерска услуга от България до Китай е 3-цифрена сума от Китай до България е побти 0. Така, че Билярдната маса е Наклонена и Топките, т.е. парите, влизат само в Един Джоб - този на Китай!! Манипулиране на Систимата му е майката и бащата....

Късно е братко. Ако сега спреш да купуваш от Китай просто трябва да затвориш производството (ако си производител). Ако си просто клиент също нямаш избор, то почти всичко на пазара е китайско. Реиндустриализацията на "белите" държави ще излезе скъпичко и това хич няма да се хареса на електората.

и защо да спрем да купуваме от Китай? някаква друга алтернатива ще предложиш ли г-н Всезнайков? може би прескъпите и надценени "европейски" стоки? или американски? май май и там няма всичко. нали искахте пазарна икономика и свободна търговия? ето ви я, сега защо ревете като ощипани момиченца?

Приятелю, я погледни етикета под компютъра от който пишеш? или мишката или клавиатурата....Я да видим кой купува от Китай.

кофти ли е като ви шибат с вашите шибанои номерца,а?А?

Дойде време комунистически Китай да си играе с борсите и техните индекси по целия свят. Янките все още не искат да разберат, че вече не са първата икономическа и военна сила на земята. Оттук насетне ги очакват много по-мощни бедствия!

Дони подготвил ли ролките тоалетна хартия?

а аз се чудех защо цената на свинското се увеличи с 30%

Баш манипулаторът и спекулантът вика:"Дръжте, манипулатора!" А, да не би пък Китай да "манипулира", в отговор на американските манипулации, спекулации, саннкции, блокади...

Голямата фабрика за соя се гърчи. Ще трябва сами да си ядат ГМО-то. Китай се гаври с надутите кравари.

Първо да осъдят Сорос, дето срива британската лира. После да питат САЩ, къде им е златното покритие на долара? Щото те не били валутен манипулатор. ;)

Че кой има златно покритиее на валутата? Я да питаме Русия, къде и е златното покритие на рублата?

Дада пак ли защитаваш Американците ей Трол си и това е... П.П. И понеже се правиш на ПРОСТ да ти отговоря рублата не е резервна валута и ако руснаците си печатат нас не ни бърка. НО твоите любимци като сгафат и ни бъркат в нашия джоб директно справка 2008 - 2009. Затова Американците живеят толкова добре защото като паразити смукат от целия свят.

Боже, сега 1,5 млрд. китайци не спят от притеснение, че са ги нарекли "валутни манипулатори". По този повод още утре ще утешат притеснението си с удряне на балтия на поне 5 млрд. пилци, които ще бъдат оскубани, изпечени и изядени. Амин!

Що ми биете минуси, бре? Да не сте вегетарианци?!