САЩ обмислят да наложат "въглеродни" мита за стоманата и алуминия

Вашингтон иска заедно с ЕС да създаде глобален "клуб" на пазарно ориентирани държави, които се стремят да намалят вредните емисии: членовете му ще плащат по-малко, за да внесат металите си на американския пазар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нова желязна завеса. Света си се разделя на полюси. САЩ предприеха затягане на контрола на управяемите от тях държави. Задържат и самоизяждат васалните си 'партньори'. Дано само е мирен този преход.

Поредната мярка предназначена да попречи на развитието на Китай и запазване на хегемонията на САЩ в световен план. Това че било мярка против промяната на климата е хвърляне на прах в очите на наивници като гражданите от ЕС, които се очаква да подкрепят поредната нелегална икономическа мярка в полза геополитическия интерес на САЩ...

Шило

То, хубаво, ама колко от "пазарно" ориентираните ги имат тези суровини?

Всичко това е гледан филм. Кагато холандци и британци изритали около 1600 г. испанци и португалци от монопола на търговията с подправките, последните станали първи радетели на "безопасното море" и "свободната търговия".

Клуб на "пазарно ориентирани" държави.... Колко смешно!

Америка е най големия виновник за вдигане на цените на пеърол газ и много продукти. Русия печели.

Абе тия от САЩ да наложат един данък от 10-15 % на целия свят и да се успокоят най-накрая.

Малко са им тия проценти, нагло саксите са свикнали на цифра дето се върти около 90

Протекционистките мита нали бяха "забранени" от Световната Търговска Организация... Следващата среща на Борда за уреждане на спорове към СТО e на 20 декември, така че ЕС спокойно може да се ожали че САЩ за пореден път ограничават вноса на европейска стомана, виж Русия с нейния алуминий няма шанс, така че няма смисъл и да се опитва;)

САЩ окончателно унищожават лакеите от ЕС

Чудесна новина. Живота става все, повече виртуален за обикновения човек.