САЩ наложиха тежки икономически санкции на Москва

Американските финансови институции няма да могат да участват на първичния пазар за руски държавни облигации, деноминирани в рубли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредните хартиени санкции от телевзора. До тук сигурно са вече 150 вида и още 10000 подвида санкцици от 10години.Обаче те руснаците така и не разбраха .Направо ги умориха от смях.Едно е ясноа -няма как страна като САЩ-Зибмабве с фондова борса да направи нещо на страни като Русия и Китай.Късно е либе за китка. Нищо, освен вицове и хуморески по телевизора представяни от полуграмотната Джен Псаки спаружения дядо-патладжан Джо-деменцията.

Мачкайте руският фашизъм, не допускайте грешката с хитлер навремето, като го оставиха да си разиграва коня!

Санкции до дупка! Не може руснаците да правят каквото си искат и никой да няма право да ги съди или да ги обвинява. Не че деменцията американски президент е стока...

санкции, ама ги умориха от......смях вече 10 години-

С тези санкции кравите пръднаха и накривиха уйа на Путин! Па те вече близо 10 години налагат санкции на Русия, и тези санкции само я превърнаха в индустриален и селскостопански гигант, който вече си произвежда всичко сам и дори изнася за останалата част на света. А говедарника може да произвежда само пръцки с лук, а всичко останало е маде ин Чайна! Факти!

Гръмки глупости ръсиш, но всички знаем, че си наакан фашистки мухл, изпаднал в злоба, отчаяние и безсилие.

И като свършат санкциите,щото вече си ги смучат от пръстите,кво прайм.

Тези санкции май са наложени на американските компании, а не на руските :))))) Забранява на американците да си правят далаверки с руснаците :))) Байдън ще го махнат скоро, така изглежда. :)))

Уж санкции,обаче още купуват от руснацине ракетни двигатели. .

Ц, Договора за ракетните двигатели ефективно приключи миналата година (поръчаните двигакели са изработени), все още е в сила, като се доставят

Краварите го правят от безсилие,като не могат да приложат военни мерки. Санкциини са двупосочви и ощетяват и краварската икономика.

Ама вярно ли от безсилие? Те май така безсилно е..ха майката и на СССР, а?

SirBob

Ами като са силни, айде да пробват военна офанзива. Сталинград ще им се види приказка. Знаят го, и затова само така, от дистанция действат, леберастки демек.

Какви кибератаки вижда Байдън от Москва??? Можете да гледате документалния филм на Майк Линдел „Абсолютно доказателство“, който уникално описва кибератака срещу изборите в САЩ. Всъщност това е уникално разследване на кибератака с графичен дисплей откъде (66% Китай + Германия, Великобритания, Украйна, Турция, Япония, Иран), как точно и колко гласове са фалшифицирани на изборите в САЩ. Погледнете шокиращото обяснение на Мери Фанинг за кибератаката (1:38-1:49): https://www.bitchute.com/video/FwX3oxjHqhE2/ Крадеца вика "Дръжте крадеца"! Тук се вижда в началото какви слаби места на изборните компютри и софтуера Доминион са позволили тази невиждана преди световна кибератака. Тук виждаме и точните цифри и откъде, кога и как е станала кибератаката и колко точно гласове са откраднати, както и че гласовете на Тръмп са близо 80 млн срещу 68 млн за Байдън. Тръмп не успя при всички тези доказателства през декември да докаже подправянето на амер избори. Сега в момента се опитва нормална юридическа процедура за връщане на резултата от изборите и завръщане на Тръмп като Президент, което може да стане до август. Само да не направи Байдън Трета Световна Война през това време, но се чува, че Байдън не е стъпвал дори в Белия дом, а военните още стоят зад Тръмп... ще видим...

Абе я спри да плямпаш глупости, изпий си хапчетата и си лягай. Тръмп вече е история, затворена книга завинаги.

Ха ха ха, Тръмп бил затворена книга :)))) Не Тръмп, ти си затворена книжка.

Говорих с Путин и той ми сподели ,че сега го е прехвърлил в другия крачол.

ли си говорихте?

Докато падах от самолета .

Тактиката на Путин да плаши с войски не проработи. Новите санкции за окупацията на Крим и за манипулиране на изборите са факт. По воплите и заплахите на Захарова си личи, че санкциите работят, а Русия няма с какво да отговори освен с местене на войски и заплахи.

Забележете, че световните СМИ забравят да споменат, че Украинският президент Владимир Зеленски подписа на 24 март, Указ № 117/2021, активиращ украинската армия за завземане и обединение с Украйна, автономната област Крим и град Севастопол. Декретът вероятно ще бъде отбелязан от историята като официално начало на Третата световна война. https://www.president.gov.ua/documents/1172021-37533 След това Русия веднага разположи своите войски за готовност за ОБЯВЕНАТА ВОЙНА на Русия от Украйна+САЩ. Забележете, че тежки амер военни товарни самолети непрекъснато доставят тежко въоръжение в Украйна, появиха се съобщение и за доставено амер ядрено оръжие!!! Русия няма интерес за военни действия, понеже при война завършването на Северен Поток 2 ще бъде отложено. Затова инсталира всички военни сили в Крим и по границата, за да разбере комедианта Зеленски, че няма да се измъкне жив ако започне войната, която Зеленски вече подписа! Русия вече обяви, че няма да позволи война на своя територия, ако трябва ще използва ядрено оръжие! А Крим, както и Донбас с 250 000 руски жители са руска територия. Русия заяви, че няма да позволи на украински нацисти да извършат клане в Донбас както клането в Серебреница! Също така при започване на такава война по команда на САЩ и НАТО се очаква всички източни пристанища в САЩ да бъдат унищожени - достатъчна е една руска тактическа ядрена ракета. Подобно нещо ще се случи и с всички американски военни бази в Европа, особено тези с ядрено амер оръжие, има поне 150 амер ядрени бомби B61s в неядрени страни а Европа, въпреки договорите за неразпространение на ядреното оръжие. Подобно ядрено оръжие вече има в България или Румъния, защото преди няколко години бе обявено преместването на 90 термоядрени бойни глави по 200 килотона от Инжирлик, Турция в България.... което означава, че при започване на война на НАТО с Русия, страната, разположила такова оръжие ще бъде превърната в ядрена пепел!!! Дано това не е България!!!

много ви е развинтена фантазията на конспираторите. Трябва да намалите дрогата, че ще свършите без време в някоя клиника за лечение на зависимости.

'"В черния списък бяха вписани руски компании, наложени бяха ограничения на руския пазар на държавен дълг" Комедия! Ограничения на пазара на руските ценни книжа САЩ не могат да наложат, могат да забранят на своите компании да играят на този пазар. Та това са ограничения за американските компании, а не за руските!

По принцип си прав, но само по принцип. След като американските финансови институции са ограничени да участват на първичните аукциони на емитиране на руски държавен дълг де факто се ограничава и възможността на руското Министерство на Финансите да емитира дълг, тъй като една съществена част от потенциалните купувачи не могат да участват в търга. Съответно има по-нисък интерес към аукциона и резултатът е, че емитираните книжа ще се пласират на по-неизгодни условия за руската държава - по-малък обем на емисията или по-висок лихвен процент по книжата. Ако това според теб не е своеобразно ограничаване на руския пазар на държавен дълг значи хабер си нямаш от темата. Американците може да са всякакви, и аз не ги харесвам хич, ама не си мисли, че пасат трева.

Niki, виждам, че нещичко разбираш (за разлика от повечето в този блог). Та, ако погледнеш, ограниченията касаят само участието на американски компании на ПЪРВИЧНИЯ пазар на руски ценни книжа. Тоест, американските компании могат да закупят руски ценни книжа от други компании (пък били те даже руски) и това не противоречи на санкциите. Да се направи това е елементарно - с филиали регистрирани в други страни например. Разбира се, това ще намали малко печалбата, но на фона на слабата доходност на ценните книжа на други страни, руският пазар си остава примамлив. С една дума (както намеква в статия WJ) икономическите санкции далеч не са така "тежки", както си мислят например от Дойче Веле, а може и да са даже в ущърб на американските компании.

Колкото и да се стараят да говорят, че ще минат на бездоларови отношения помежду си с тези подскачащи курсове никога няма да успеят.

Байдън бил забранил на американците да купуват рубли направо от руснаците?! И това го броите за санкции... при условие че така и не е забранил на американците да притежават руски ценни книжа в долари или рубли;)

Не ти е това силната тема.

Щом държиш да говориш глупости, никой не може да ти попречи.

Верно си е ... айде кат се пишеш специалист да ми обясниш как тъй е станало че 7.5% от емитираният през 2020 година руски дълг в долари е станал собственост на американски резиденти, при условие че за доларовите книжа от 2019 година важи забраната която сега налагат и на рублевите;)

До Ь Айде не се надувай толкова. Верно, че тука коментират множество неграмотни тролове и ти сега като правиш провокационно изказване с уловка смяташ, че ще блеснеш със знания - зер едноокият е цар в държавата на слепите. Ами купили са ги на вторичен пазар тия 7.5 % от емитирания руски дълг в долари през 2020 г. Забраната е за участие на американските финансови институции на търговете за ДЦК на първичен пазар. Санкцията си е санкция и е достатъчно сериозна - на първичен пазар цените са по-ниски от вторичния и интересът за покупка на вторичен пазар е по-малък, така че санкцията има някакъв ефект.

С други думи руските ценни книжа са толкова ценни че дори американците ги купуват, независимо от това че губят част от доходността... но това е наказание за купувача а не за продавача, ерго, пак опираме до въпроса що за санкции са това и към кого всъщност са насочени;)

До Ь Айде сега, така може да продължаваме до утре сутрин, има ли смисъл? Всяка ценна книга може да е ценна за даден инвеститор повече или по-малко в зависимост от това с каква цел я придобива. Едни търсят по-висока доходност, която се предлага от по-високо рискови ДЦК, каквито несъмнено са руските. Така на времето доста инвеститори изгоряха с гръцки ДЦК през 2010 г., когато беше гръцката дългова криза и имаше редукция на гръцкия дълг. Други инвеститори купуват руски дълг с идеята да го използват при финансови сделки - спекулативни покупко-продажби, кредитни сделки, където може да заложиш ДЦК срещу получаване на кредит - в случай, че американската компания има някаква производствена или търговска дейност в Русия. Трети може да купуват руски ДЦК за да им дадат някакво предимство при участие в търгове за държавни поръчки и т.н. Възможни са всякакви причини, зависи от специфичното законодателство на Русия, което аз не познавам. Така че американците не купуват руски ДЦК, защото са много ценни по принцип, а защото са им необходими за конкретни техни сделки, най-често свързани с бизнес на руска територия.

До Ь Пропуснах: санкцията за продавача съм я обяснил малко по-горе в реплика към Alex.

от как Путин е на власт рублата от 33 за евро стана 92 за евро. Премахна се допълнителната пенсия за спонсориран на моста до Крим и мюсюлманите от 4млн станаха над 32 млн. Има ли смисъл да говорим повече. За умрелите или добро или нищо.

бадъня вместо да се прави на велик да си купи една проходилка че много се спрепа по стъпалата

от това Русия само печели щото няма да зависи от внос а ще започне всичко да си произвежда и в един момент краварите ще се усетят какво е колос на глинени крака и ща хапнат хурката,лошото е че ние сме им измекярите и си патим яко от това

Ще започнат ....какво?

За сега хурката я ядът руските граждани бухаха Пенсия 7000-11000 рубли Заплата 15000-19000 рубли Сега си избърши Г.Ъ.З.О с тапетите!!

твоето канче с мизерната пенсия дето боко ви я завеща а не гледай другитемтам имат покупателна стойност а тука си купуваш памперс щото си сорос който се просира от старост

Толкова са бедни, че Москва редовно е един от най-скъпите градове в света. Но какво си говорим за пари. В света на нехристиянските ценности, парите са боговете на хората.

Някой иска ли да инвестира там, че да му е скъпо? Блядките са на същите цени.

Санкции до припадък за руските пияни подчовеци. Да си ядат ракетите от глад.

Смешен, прост хейтер. Засрами се!

Да стоим далече от задокеанските окупатори. Вижда се, че политиката им вече е на селския дерибей, който изнудва всички и краде от където може.

ти прочете ли статията?

В руските облигации са големите пари. Докато в Европа плащаш отгоре да им дадеш пари, в Русия получаваш 5%-7%.

Ам че инвестирай де, кво се моташ.

Да не е луд?