САЩ конфискуваха 1,1 млрд. барела бензин в 4 танкера - от Иран за Венецуела

Не е била използвана военна сила за изземването на товара и самите кораби не са били физически конфискувани, заявиха американските власти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да бутнеш един окопал се репресивен режим без да си изцапаш ръцете... бой по-тъпита Мъдурска кратуна докато венецуелскя народ не се вдигне отчаяно и изрита този алчен мизантроп. Докато има търпимост - има и мизерия! Това у за нас се отнася, by the way...

Тук един е нашляпал 90 поста за крадците американски?

Амрерканците станаха крадци щото не могат сами да си произвеждат гориво- Вместо да помагат на Венецуела те я докараха до фалит-

Дончо пирати на не пропуска плячка. САЩ станаха пиратски бандити както преди.

Американските пирати действат безкрупулно и нагло. Световните институции мълчат като проститутки и доказват, че Европа не съществува, съществува само американското измислено право....

На това се вика съвременни пирати. Имат си бандидчетата два израза: Заплаха за националната сигурност и Връзка с "Ислямсак държава"(каквото и да рече това,при условие даже не го крият че те самите са я създали) и с тов аколят и бесят наред както им скимне. Егати демокрацията, егати борбата за справедливост....

На това не му се казва конфискация, а чиста кражба и пиратство. Доскоро беше смешно, но вече почва да става безумно.

_stankow

Един барел е 159 литра. 1.1 МИЛИАРДА барела бензин са 174 милиона куб. метра бензин. Няма как да се съберат в 4 танкера, няма такива танкери. Вероятно става дума за 1.1 МИЛИОНА барела, или 174 хиляди куб. метра, или около 124 хиляди тона, средно по 31 хиляди тона бензин на танкер. Това вече е по-нормално. Учи се в 5-ти клас за милион за милиард, ама кой да ти отдели време ...

Демократично пиратсво..... къде е Джак Спароу да им покаже ?

абе идиоти комунистически вие не разбрахте ли че САЩ искат да премахнат комунизма и ислямизма в целия свят и да наложат демокрация, много сте прости и нагли мръсни комунистически изчадия на Ада...

абе пиянде що не си пиеш си белинатае.Само ти ли не разбра че Сащ са една пиратска мафиотска държава където олигархиятао мачка собственото си население от клетници живеещи под мостовете и на купони за хрлана и ги оставя да се самоизбиват за кеф по села а паланки.За каква демокрация говориш.

А ти си пий боярищника. Вие ватниците сте силни по пиянските запои.

"Конфискуваха" и "Откраднаха" са различни думи. Използвайте "Откраднаха" защото тя е правилна според тълковния речник.

_stankow

И с какво право ? Това е пиратство !

какво друго да очакваме от държава, основана основно от престъпници - бандити, разбойници, робовладелци...?

Абсолютно вярно. Основателите на САЩ - Вашингтон, Джеферсън, Адамс, Хамилтън, Франклин са били разбойници и терористи според британското законодателство. И са имали роби. Без Адамс и Франклин, мисля.

Правилно! Съборете им статуите, келеши!

Пладнешки грабеж! С какво САЩ се различава от мутри и рекетьори?

Хората, които управляват там са завършили Харвард, нямат татуировки на дупето, не шмъркат от осем сутринта на Слънчака, не карат с двеста по магистралата, не дават сто лева на полицая като ги спрат и хм, знаят кой е Макиавели. За нашите мутри, не зная. А вие?

Много добър коментар, браво.

И дори да е така това, според теб им дава право да тормозят целият свят ? Дори и най големите си партньори в Европа!

Важни са действията, не имиджа!

Партньори, казвате. Партньорите се подкрепят, нали? ЕС има около 400 милиона граждани, САЩ имат около 330 милиона. БВП на САЩ е около 20 трилиона, на ЕС е около 19 трилиона. Военните разходи на САЩ са 750 милиарда, на ЕС около 250 милиарда. Нещо не се връзва паритета на партьорството.

ги прави читави хора.Те са просто една сбирщина от олигархо мафиоти без татуировки, а иначе голяма част от тях са инаркомани и алкохолоци и педофили.

Това говори много лошо за Харвард...тука този преекспониран университет за милиардери няма стойност

Леле... най големият производител на петрол, внася бензин от Иран... Социалисти, какво да ги правиш....

Венецуела винаги е внасяла петрол за да разрежда собствения за да може да се преработва. Така че тука комуниститие нямат никава вина. Проблема е чисто технологичен.

_stankow

Венецуелският петрол е тип "тежък". И се преработва от ограничен брой заводи, които са главно в САЩ. Които злоупотребяват с това и изнудват венецуелците. Комунизмът, социализмът нямат нищо общо. Ами лицемерието и насилието от страна на САЩ.

Ами що великите ватенки не построят заводи на великите угочавесчета, бе капут, ами ползват на САЩ? Все Америка ви е виновна на вас русофилите, комунистите и самите пияни ватници. Вие сте подобия на хора с комплекси. Ако САЩ откажат да преработват петрола на Венецуела ще кажете, че са лоши и искат да им пречат, ако го преработват пак не са хубави. Няма угода за лузърите.

Крадци

Милиони, милиларди. На кой му пука! Иран имат танкери да съберат целия световен добив :)

За МИЛИЛАРДИ не съм чувал да ги има като число, но ти явно да.

Забележката ти допринесе много за дискусията. Браво!

Ами забележката ми се учи в началното училище, а за тъпата ти ирония не получаваш БРАВО.

Тъпаци, правите ли разлика между милиарди и милиони???

конфискация? Няма такова нещо, това си е чисто пиратство, облечено в държавни дрехи! Т.е. USA-та е пиратска държава. То и нашата е бандитска, обаче дере само собствения си народ. А хамериканците, за да си надвият на харча, обират наред!

КражбА колко може и това е. Иначе ще фалират. Те не че и така са цъфнали и вързали.

Относно фалита на САЩ, моля, все пак да се посочват и някакви числа. Повечето в този форум сме финансово грамотни.

Написал си 80 поста, не те ли заболя пръста?

Защо се заблуждавате,правдата никога не е съществувала,тя е на страната на силният.За ФАЩ правдата винаги е на тяхна страна,те да диктуват и крадат от цял свят.

Вие сериозно ли мислите, че в политиката (което е реалния живот) съществува право или правда, ако тя не е подкрепена от сила, която да я защити или наложи?

Покрай санкциите американците не внасят тежък петрол от Венецуела и са започнали да внасят тежък петрол от Русия, а също да си покрадват където могат. Само нема се пуашите. Преди Втората световна война по същия начин американците и ингилизините спираха и крадяха по германските граждански кораби и знаем после какво стана.

Що за нечувана наглост от страна на САЩ!?! Сомалийските пирати... са нещастни лаици на фона на размерите, с които САЩ си позволява за ОГРАБВА ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ!!!

Те надминаха дори комунистите с техните национализации. Едно време комунистите като вземеха земите на някой кулак, поне му даваха облигации. Тия те обвиняват, че не спазваш техните закони, нищо, че те не се отнасят за теб, обират те до шушка и ти показват среден пръст. А ако много се оплакваш, я някой дрон ще ти пратят, я томахоук, я тюлени.

Интересно, защо мислите, че законите, които са валидни за американците, не се отнасят и за вас? Може би защото го пише в учебника по международно право.

Защото, тъпако, България (все още) е суверенна страна, и нито американските закони, приети от американския конгрес, нито решенията на самия конгрес или на американските прокурори са валидни тук, нито пък страните, обявени от САЩ за терористични се приемат за такива автоматично и тук.

Вие сериозно ли мислите, че нашата държава е суверенна, по начина, който е била преди Балканските войни? Или, че това е възможно днес?

Чета коментарите и не мога да се начудя. Американците използвали силата си да налагат правила, които обслужват техните интереси. Интересно, чии интереси очаквате да обслужват? От около 5000 години цивилизация, а и много повече преди, правилата се определят от този, който има силата да ги наложи. Моралната и идеологическа оценка на правилата и тяхното налагане променя основния факт. Ако не ви харесва, трябва да имате силата и волята да ги промените. Военните разходи на САЩ за 2019 са повече от сумата на военните разходи на следващите 10, да десет! , държави. И си мислите, че това няма значение, сериозно?

Точно така, и в тази криза откъде да набавят пари за огромните си военни разходи? Най-лесно е, като крадат безразборно.

Добре, направихте морална оценка. Американците са лоши. И? Как да се отървем от тях? Като пишем гневни постове, може би.

По същия начин, по който някога светът се отърва от СССР с неговите гигантски военни разходи. Хората вътре не можеха повече да търпят. Едно птиченце ми каза, че вътре в краварника покрай кризата ситуацията е взривоопасна, колкото не е била от втората световна война насам.

Значи, САЩ ще се саморазпуснат като СССР или ще се саморазпаднат с война като Югославия. Интересна хипотеза. Досега не я бях срещал. Хубавото на хипотезите във форумите е, че не е необходимо да се прилагат аргументи, нали?

Америка си заслужава да и се изсипят няколко ядрени бомби заради наглостта и арогантността.... А за такива като тебе -въртиопашки, поддържащи "силните на деня" - и чук в главата ще свърши работа.

Не разбрах, защо мислите, че поддържам силните на деня? Или, че ми харесва това, което виждам. Само ще повторя - моралните и идеологически оценки на политически събития имат субективен, а не обективен характер. Интересно как се оценява откриването на Америка от Колумб (и последвалото усвояване или завладяване) днес и преди 300 години.

ВСИЧКО Е МНОГО ДЕМОКРАТИЧНО: "...заплашили собствениците на корабите, застрахователите и капитаните със санкции, за да ги принудят да им предадат товара, който сега е американска собственост." С ДРУГИ ДУМИ, ЗАПЛАШВАМЕ, ИЗНУДВАМЕ КРАДЕМ.

Нещо ми напомня за времето на каперите от 16-17-ти век.А може просто да се нарече неолиберална и свободна търговия по американски

трябва да изчезнат от картата на света за да настъпи мир и благоденствие

Първо ватенките селски но за това ще се погрижат китайците та си пий хапчетата редовно

Имаш мокри сънища. Събуди се с пръст в контакта, нали? Пий си редовно хапчетата против налудни фантазии и полюции, а коментарите остави на по - умни хора от теб..

Все пак са сигурно милион а не милиард?

Това може да се класифицира само с една дума - кражба при това в огромен мащаб и геноцид над тези държави на ръба :(

Пиратска държава, това ако го направи Русия какво възмущение ще настане не е истина.

Пък сега на нас ще ни го продадат.

Че те индианците до ден днешен си ги прецакват и си им доокрадват малкото земи, които великодушно са им оставили. Определили са им граници и тези граници са ги досмалявали над 20 пъти за 150 години и всеки път ги лъжат, че е за последно. Преди няколко години направиха тръбопровод през техните земи, след много протести и СУАТ части. Индианците се опасяваха, че ще има течове защото на тази компания често им текат тръбопроводите, мърлячи някакви явно. Та на 4 градуса с пожарни коли им угасиха огньовите, които са си напалили индианците през нощта да се топлят (това в пустинята, на място където ще се строи, а не някъде в град) - поради опасността от пожар. То само пясък и кактуси бе брат. Мятаха зашеметяващи гранати по тях, има видеота. Накрая Обама се намеси след седмици протести и спря строежа и след два месеца като сдаде поста и Трътмп разреши. И им построиха тръбопровода през техните земи и той след година си протече разбира се и замърси нам си колко там площ, докара им екологична катастрофа. Иначе видиш ли са много загрижени за несправедливостта в Либия или Ирак. Ама като гледам как третират собствените си граждани, че и оригиналните „собственици“ на тази земя то не е за чудене, че не им пука колко деца гладуват във Венецуела. И си мисля какво щеше да стане ако нямаше няколко по-големи световни сили като Русия, Китай или Северна Корея, които да не се плашат от тях. Защото сащ очевидно не са шерифа на света, а „були“то на света. Което никак не е за чудене, те все пак с тази култура израстват още от училище.

Комуноидната пасмина е чела само учебници написани от партийни историци и как да знаят как са възникнали държавите по света като само руската е неделима и вечна империя(на злото както я знаем всички) та х'американците ако са завладели индиански земи КОЛКО НАРОДА СА ПОРОБИЛИ ВАТЕНКИТЕ бе кретен?Бяха 15републики ако си спомняш а и нашите предатели искаха да ставаме 16-та и си спомнете една мисъл на комунистическият ви сифилистик димитров за въртенете на колелото

Това е статия за сащ, а не за ватенките. На бас, че даже не ги четеш, а директно влизаш в коментарите да тролиш. Ама като гледам колко си се запенил трябва здраво и редовно да са ти го слагали и то без твоето съгласие. И не става дума за създаване на държави, а за това че големите борци за справедливост продължават да крадат собствения си народ (ако не знаеш индианците са граждани на сащ). На теб четене с разбиране не ти се удава, нали?

Северна Корея - световна сила. Ти идиот ли си?

Не са световна сила, но смеят да се зъбят на сащ и те се съобразяват и не смеят да се закачат с тях. Те и Иран не са световна сила. Сега по-добре ли е? А сега да те питам, понеже обиждаш непознати - майка ти и баща ти не са те възпитали само защото са същите простаци като теб или има и друга причина?

Ето и ти видя грешката си като ти я набутах в мусурата. Значи трябва да си ми благодарен русофилче. А за протокола, майка ти и баща ти и те ли като теб са тъпаци русофили?

Е то това си е кражба или по-точно пиратство! Аз днес мисля да конфускувам 5 милиона евро от някоя банка!

Да бе, ако имаш достатъчно оръжия, можеш да го направиш, като кажеш, че го правиш срещу тероризъм, а после можеш да им сложиш камери и преследяващ софтуеър, като кажеш, че отново е срещу тероризъм.

Ами САЩ краде безнаказано и нефта на Сирия.Какво да кажем повече.

И на Ирак през терминала в Басра. Напълно безплатно.

Правилното заглавие е "САЩ открадна 1,1 млрд. барела" от Иран

Тук е пълно с разгонени руски путки.

Кой не скача по американската тояга, е "червен".

Стефанов, знаеш ли колко е един милиард?

Ми така е, когато си световна военна сила, освен това държаща лостовете и за икономически шантаж, можеш просто ей така да си гепиш петрол за 20-30 милиарда когато ти скимне и никой не може нищо да ти каже. Е, после може някой самолет да ти бутне някой небостъргач, ама какво да се прави, косвени жертви...

Освен да си "световна военна сила", трябва и да си много долен морално, за да вилнееш по света и у нас, да грабиш, убиваш, рушиш, унищожаваш, а отгоре на всичко да поучаваш на "демокрация", "права на човека", "върховенство на закона", "международно право", "толерантност"...

Докато САЩ не бъдат ликвидирани,светът няма да се оправи !

Гушнали са над 50 млрд долара ! Най благоденстваката нация! Едно време са си крали кравите..... и от нас задигнаха към 2 млрда за някакви самолети.Не ги е срам!

Това е пиратство

По-точно казано "САЩ откраднаха 1,1 млрд. барела бензин " !

Чичо сам сие бил каубой който не признава закони конфискува ПРИСВОИ ОТКРАДНА.

Няма ли морски закони за пиратство ?

За трилиони, няма закони.

Държавата на пиратите и международните терористи- истинската империя на злото

Преди няколко години четях едно немско списание („Щерн“, ако добре поня) и попаднах на статия точно за Венецуела. Ставаше дума за това как сащ десетилетия са смучили петрола на венецуелците за смешни такси и как един ден те решили, че им стига някой друг да прави милиарди от техните природни вогатства. И пишеше как сащ смята да им отвърне - санкции, ембаргота някакви и прочее.

модерно американско пиратство в действие, крайно време е някой да озапти тея самозабравили се идиоти

Чиста форма на тероризъм и пиратство от страна на ФАЩ. От къде на къде и какви са те, че ще конфискуват каквото и да е било, което не е за тях?

Ни знайш ли чи сичкия питрол и техин ба?

Аве, ей! Това е налагане на демокрация! Те застрашават начина им на живот! Терористи!

Това се нарича грабеж и е престъпление. Не конфискация. А за терористични организации са обявявали например Ал Нусра, клона на Ал Кайда в Сирия. После обаче били "опозиция".

Абе все едно не помним какво правиха в Салвадор, Никарагуа, Гватемала и още няколко други страни от региона. Виетнам, измислените оръжия за масово поразяване...

А бе Зайо, ти пак си без шапка!

Какви танкери, какъв петрол. Това е фалшива новина. Венецуела е най-богатата страна на петролни залежи и няма нужда от внос. Или е всила принципа - Ако комунистите установят диктатура в пустинята Сахара, то пясъкът ще изчезне. И в България е така, когато ни управляват комунистите или техните проксита ( БСП/БКП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ) , то в България изчезват: горите, чистата морска вода, планинските извори, чистата земеделска продукция и т.н.

Венецуелският петрол бил тежък и трябвало да се смесва с лек.