Съобщения, оценки и признания: Какво се случи в китайската ядрена централа "Тайшан"

Пекин за пръв път призна за инцидент, който омаловажи, като заяви, че няма изтичане на радиация извън обекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типично по комунистически. То и вир0с нямаше… и 86-та манифестации имаше… прости хора

Да ти еба майката!

През това време американският ядрен реактор във Фукушима, Япония, продължава необезпокоявано да изхвърля в океана силно радиоактивна вода. Демократично медиите ИМ мълчат обаче.

А ти откъде знаеш, щом медиите мълчат? Ходи до там ли. Или просто ли лъжливо путлерастско мекере?

А кой е производителя на прътите... проверени ли са преди да бъдат вкарани в реактора, какво е реалното участието на френските оператори в случая, само обучават китайците или все още управлението на централа е под техен контрол? То и украинците упорито се мъчат да сменят горивните пръти в техните атомни централи с почти "оригинални" ама нещо не им се получава.

И така както не им се получава от 2019 г. 46% от ползваното ядрено огриво в Украйна е американско.... с ядрено гориво производство на "Уестингхаус Илектрик Суидън" (Westinghouse Electric Sweden) работят 6 ядрени блока с ВВЕР-1000 в Украйна - блокове 2 и 3 в Южноукраинската АЕЦ и блокове 1,3,4 и 5 в Запорожката АЕЦ. В АЕЦ "Темелин" в Чехия тече аналогична на АЕЦ "Козлодуй" процедура на лицензиране на същото ядреното гориво за двата блока на централата.

Лошо няма, хубаво е да има конкуренция.

Същите реактори ги има във Франция, сега правят и в UK. Просто французите ги е яд, че китайците купиха само ноу-хау то и си я достриха централата сами. Щото ако чакаха французите , щяха да минат светлинни години и милиарди за тях - справка Финландия. А CNN да наречеш обективен източник на информация...хе хее P.S: Реактора си е ОК

откъде знаеш или просто си чешеш езика? Даже опорка няма за тая тъпотия.

Ти недей слуша и гледа CNN. Само Мария Захарова! Даже ако искаш пали и заминавай в Москва, там ще си информиран напълно!

Франсетата се изложиха

Те пък китайците щото ще кажат ако има нещо. Само ако гръмне и се види от сателит.

По стара комунистическа традиция, за проблема ще се признае, чак когато в съседните държави засекат, повишен фон на радиацията.

То ако руснаците не бяха предупредили комшиите така им нямаше да засекат нищо... просто по онова време никой не си е правил труда постоянно да следи радиационния фон.