Само за два дни НАП събра по декларации 3 милиона дивидент от фирми

Според данъчните този ръст има връзка с течащите проверки на касовата наличност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това реално са никакви пари.

Добър пример как институциите могат да си вършат работата.

Пари за семки, за незнаещите .

Ето защо ГЕРБ и ДПС пищят и вадят компромати.

За два дни 3 милиона повече в криза. Тия от ГЕРБ яко са ни стригали.

Сума ти подигравки, че Спецов бил културист, бил с фирми... но направи това, което трябваше - данъчните почнаха да проверяват защо фирми имат стотици хиляди левове касова наличност. А предишната гербава шефка на НАП ще бъде запомнена само с теча на личните данни на милиони българи!

Браво Радев , мачкай Мафията - Народа те подкрепя .

А милионите на Божков кога ще ги приберете? Стига с тези кокошкарски PR акции,които могат да впечатлят само простолюдието

НАП не трябва ли да си върши работата без да се рекламира и афишира? Колкото и реклама да си правят, още помня, че оттам изтекоха лични данни, а наказани за тази престъпна небрежност нямаше.

Радев беше подготвил документи за престъпленията на Васил Божков , човека ги изпрати на Главния Прокурор . Веднага след това Божков избяга с 200 в Дубай - има Къртица в Държавата .

А кога по принцип би трябвало да се плащат тия дивиденти? Да не би случайно да има срокове които текат в момента:))))) Само да питам миналата година колко милиона се събраха? Да не би да не бяха случайно повече? Значи все по жалки опити да се прави реклама на служебното правителство. Има срокове в които се събират тия пари-да ми кажеш че си ги събрал и да ги обявяваш като постижение е просто жалък опит за реклама. И да спецов еданъчен измамник. И да обясненията му бяха повече от идиотски.

Чета коментарите. Неграмотни хора с лопата да ги ринеш. Тоя дивидент собствениците не могат да го избегнат. Просто го плащат в края на годината, за да не се занимават с глупости. Спестява време.

Примера на това правителство за безнаказаност е с назначаването на Спецов за шеф на НАП.

Единствената разлика да събираш данъка от дивидентите преди края на годината е ако имаш служебно правителство, на което мандата изтича преди края на годината и искаш да излъжеш някой колко си подобрил събираемостта. Утре ще ви обясняват как с 10 милиона подобрили събираемостта за октомври без да ви кажат че са я намалили с 10 милиона за януари 2022

С тази проверка се намалява гъвкавостта на фирмите. Много от тях работят на доверие и формализират с договори преди изтичане на календарната година. Проблема на тази администрация е, че никой не е бил в реалния бизнес. Зелени чорапи и професионални измамници които никога не са градили нещо, а само са мислили как да източват фирми.

3 милиона е смешна сума. Този тормоз на фирмите и занимавка на администрацията за 3 милиона е пълна глупост! 3 милиона. майтап.

НАП не събра дивиденти, а данък върху дивидентите, ма Райче негранотно... Разликата с като между стол и електрически стол.

данъчните са прибрали в джбовете си повече..

На 3 млн . дивидент данъка е 150 Хил.

ми сега е срока по закон и сега се плаща ....... кво са събрали, дори и да затворят нап пак тези пари щяха да са платени - "събрани"!

Дори нап да беше затворен пак щяха да си ги съберат.Стига сте го помпали Спецов бе!

Баси... точно заради тая простотия гласувах против ГЕРБ (акция "Каса" 2017) 20 години не закачаха тия пари, и то щото върху тях са платени данък "Печалба" и не би трябвало НАП да ги интересува какво се случва - освен едно "отписване" и толкова. Междувременно смениха закона без никакъв гратисен период и се сетиха че това е още един начин да точат фирмите. И на нас, и на НАП е ясно че има проблем с това. Трябваше да излязат и да кажат - имате 2-3-4 годишен период да изчистите проблема (плащайки 5-те процента данък дивидент) и тогава ще проверяваме. Да, ама не.

нали иначе никоя фирма нема да държи пари в банка а банкерите не искат това

познавах една на времето , сега е пенсионерка с 1200 основна пенсия, апартамент, у софето, кола, вила и къща в курило отдето е родом, беше главн данъчен инспектор на големи фирми и се хвалеше какви уискита кафеварки и фотоапарати й подарявали и на разни екскурзии по острови ходеше.... абе данъчен инспектор....

ние братО ингилизкия го знаеме као матерен, както и още 3-4 други езика освен българския и македонския, така че не можеш ни изненада с тъпата си капча на чужди езици, само става ясно че не знаеш как да я подкараш на български и се излагаш... ама то е нормално, както и общото между река дунав и техническия прогрес е че и двете идат от запад и минават покрай българия

Ама те и сега не държат тия пари нито в банка, нито в каса бе :) Това е ФИКТИВНА касова наличност, за да не платят данък като ги раздават тия пари като заплати на черно. А като се присетят от НАП и ги подгонят с проверки, тия пари стават ужким на дивиденти, защото така се плаща само 5% данък, а иначе 8% осигуровки, 18% пенсионни и т.н. Има, обаче, и по-добър начин - да се дадат като бонус на шефа за конкретна сделка, за да се пишат като доход за един конкретен месец. Така се плащат още по-малко осигуровки. Ако сумата е над 16,000 лв НАЙ-ДОБРЕ да се плати като еднократна сума на един човек. Заради тавана на осигуровките, това ще се окаже по-изгодно от 5% данък дивидент.