Съд за "недобросъвестните" играчи при обществените поръчки

Депутати от ГЕРБ внесоха предложение за промяна на ЗОП в Народното събрание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който се оплаква, да очаква спецпрокуратурата. Като пускаш жалбата, да си мисли за кметицата на Младост и нейната заместничка, която пък сега лежи месеци на топло, само защото била в една кола с шефката си.

Между другото съдъбните грешки и административната безотговорност се плащат отново от нашите данъци, както и унизителното отношение на държавата към граждните й. Справка - решенията на съда в Страсбург.

САМИ ДА СЕ СЪДИТЕ?

какви сте хлъзгави като сополи...

Колкото повече задръстват процедурата толкова по-зле ще става, филмът е гледан. Финала на задръстването сме го гледали по съветско време. Не се хабя в напъни с обществени поръчки от 99-а ли 2000-та ли беше когато последно си играх на такава. Пълна загуба на ресурс беше още тогава, сега е и по-зле. Ако оставят нещата на тотален самотек ще е пъти по-чисто, ама нали ще отпаднат всичките министри и надолу дебелосерковци по веригата които сега усвояват лъвския пай от всяка поръчка като подкупи, не бе, "консултантски".

Въобще не ми пука за обществените поръчки и търгове, защото знам как става. През 1991 г. се отказах да участвам в такива, защото винаги ще губя-по правило. Въпрос на принципи и правила е случката. Ето ги по мое мнение: Принцип1 - Не печелиш! Принцип 2 -Може да спечелиш, ако си платиш . Принцип3 - Дори да платиш ,може да не спечелиш, ако не си определен по Принцип 1 и няма да ти върнат парите. Принцип 4- Всички, които не са избрани по Принцип1-губят много пари. Кой от тъпота, кой от незнание, а всички от "пропуснати ползи", защото държавата ще ти държи депозита, докато не я осъдиш, евентуално. Ако не я осъдиш ще е "вечно". Защо тогава пиша, щом не се интересувам? Защото ме дразни нещо! Дразни ме идеята някой да доказва, че е невинен и то със стара дата. Дразни ме мисълта, че може да се спретне автосервиз под прозореца ми и аз ще "доказвам" неудовлетворението си с доказателства и медицински експертизи, че чуваш или можеш да мислиш, все още... Ако не докажеш...Ами плащаш по Закон!

Поредното малоумие от Герб! Ако не знаят как да процедират -да питат германците!

Тия залагат съд Следващите - народен съд

Ами ето една загатка - мога ли да имам 6 апартамента от спестявания за закуски ?

Може. Но трябва и 3/4 обяд да скриеш от себе си. Всеки ден. В период от 3327 години. Не че не става

Ко стана с бившият министър Ненчев ? Какво стана с изчезналите 1,5 млд евро от фонда за саниране ? Нещо за Борош и НДК-гейт... и там 20 млн потънаха дълбоко. Айде, няма да питаме за КТБ :)

Ей! Много си гаден, да знайш! Таквиз неща не се питат!

Започнете с Делян Добрев. След това с цялата крадлива шайка ГЕРП.

;отговорност за причинени вреди; ???? на КОЙ , или на всеки който не задели 50% за един преател

На тоя текезесар няма ли кой да му каже, че прилича на гол охлюв, а като си отвори устата предизвиква единствено гадене.

Колко много доказани лакоми играчи от кметове до министри,калинки на Герб ,крадльовци и нито един осъден, обаче сега ще се променя закон! Вервате ли???

Не разбирате ли че с тази промяна ГЕРБ бетонират получаването на обществени поръчки от самите тях!

- Защо споменавате името на Бойко Атанасов в сигналите си? - Когато се случваха всички тези безобразия, за които ви разказвам, той беше директор на дирекция в НАП. Става дума за фирми от София и София-окръг. През 2014 година от Сметната палата установяват, че зала „Арена” в Ботевград е построена от брата на съпругата на Бойко Атанасов. По време на строителството й са били отпуснати допълнително 2 млн. лв. без да има причина. Не е ясно тези пари за какво са похарчени. - Прокуратурата отговори ли ви на сигналите? - Не. Същото се случва и със сигналите, които различни хора са подавали и срещу бившия кмет от ГЕРБ в Ботевград Георги Георгиев. В тях се говори за източване на милиони във всяка една област. До този момент срещу него не е предприето нищо. Той няма бизнес, бил е директор на Тухларния завод, откъдето му викат и Жоро Тухлата. След това стана кмет 4 мандата. Дъщеря му като неработеща студентска построи хотели, сгради. Това се знае от главния прокурор и министър-председателя. По този повод съм разпитвана в ГДБОП, но оттам нищо не предприеха. Много интересно се държаха към мен полицаите – все едно аз съм виновна за нещо. По тази причина много хора отказват да разкриват истината и да осветляват далаверите в държавата ни. Върху свидетелите се оказва натиск. Репресия има не срещу този, за когото има данни, че е извършил престъпление, а срещу този, който прави разкрития. Няма такава държава. Такъв страх сред гражданите никога не е имало. - Вие страхувате ли се? - Не, аз съм от хората с активна гражданска позиция. За това си „плащам” цената. Срещу мен имаше опит за убийство, заплахи, данъчни проверки и т. н. Рекетирали са ме. В тази държава не е за живее. Наскоро президентът Румен Радев призова да се осветлят обществените поръчки. Лично на министър-председателят съм подавала сигнали за съмнителни обществени поръки. През 2015 година ми отговори, че по тях наистина има нарушения. За хората, които бяха виновни, обаче не последва нищо. - Как си го обяснявате? - С това, че става дума за техни фирми. Мога да ви шокирам още повече. Адвокат съм по едно дело за проституция, разпространение на наркотици и рекет. Те са ставали в един изискан столичен хотел. И знаете ли коя е охранителната фирма? -Коя е? - „Ипон”.

- Как се развива съдебната сага? - Делото влезе в съда през 2014 година и до този момент е прекратявано 5 пъти в специализирания съд. Последното заседание беше на 24 април. Пак го прекратиха. Все пак фирмата не е случайна. Ужас е. В тази държава всеки, който иска да се бори срещу корупцията, е преследван. Всичко се прикрива. Интервю на Катя Илиева

- Как се развива съдебната сага? - Делото влезе в съда през 2014 година и до този момент е прекратявано 5 пъти в специализирания съд. Последното заседание беше на 24 април. Пак го прекратиха. Все пак фирмата не е случайна. Ужас е. В тази държава всеки, който иска да се бори срещу корупцията, е преследван. Всичко се прикрива. Интервю на Катя Илиева

Адвокат пред Фрог: У нас всеки, който се бори срещу корупцията, е преследван 04.05.2018 Подадох сигнали срещу шефове на НАП. Това са Илияна Христова, Бойко Атанасов и Красимир Стефанов. До този момент не е последвало нищо. Ужас е. В тази държава всеки, който иска да се бори срещу корупцията, е преследван. Всичко се прикрива. Това каза пред Фрог нюз адвокат Мария Колева. Ето какво още разкри тя: - Г-жо Колева, в края на март т. г. бяха арестувани няколко данъчни служители като организирана престъпна група за корупция. Заради това цял отдел от 300 души бяха съкратени. Като адвокат, запознат с доказателствата по делото, смятате ли, че то ще издържи в съда? - Не. Това ще е поредното дело, което ще се сгромоляса и ще ви кажа защо. Специализираната прокуратура е създадена, за да преследва и рекетира обикновените граждани. Реално няма никакви доказателства срещу данъчните служители, които бяха задържани в края на март. т. г. Пет човека стоят в ареста без причина. Срещу тях няма обвинителен акт, а в същото време им е наложена най-тежката мярка. - Казват, че има СРС-та. - Действително по това дело са прилагани СРС-та. Първият, който е бил подслушван с разрешение на съда е бил началник-отдел „Оперативни проверки” към НАП Славчо Шалев. Той обаче нито е сред задържаните, нито е разпитван. Това не е логично, защото, за да бъде разрешено едно лице да бъде подслушвано, съдът трябва да бъде убеден, че това е необходимо. Шалев реално организира дейността на хората от отдела, които бяха впоследствие задържани. Знае се, че те не могат да предприемат нищо без знанието и разрешението на началника си. Категорична съм, че арестуваните са жертва на своите началници. Натискът да се прави едно или друго става от шефовете. Никой не предприема нищо на своя глава. Моя колежка беше уволнена, защото нейната пряка началничка - шефката на НАП-София Илияна Христова я натиснала да прикрие проверка срещу Гущеров. Тя не се подчини и я уволниха. Още една жена беше махната, защото не изпълнява поръчките на Илияна Христова.

- Защо няма жалби за тези неща? - През декември съм подала жалба срещу хората от високите етажи на НАП. Сигналът ми е до главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов. Той засяга дейността на настоящата шефка на НАП-София Илияна Христова и предишните й колеги Бойко Атанасов и Красимир Стефанов. - Реагира ли Цацаров? - Да, вече има образувана преписка. По случая съм разпитана в Главна дирекция „Национална полиция”. - Какво разказахте на органите на реда? - Имам доказателства, че Илияна Христова прикрива фирми за източване на ДДС. Става дума за чужда фирма. Има ревизионни актове за милиони, които са влезли в сила, но Христова не ги е събрала. Тези пари никога няма да се съберат. - Каква е причината тази фирма да се облагодетелства? - Става дума за немска фирма, за която се е застъпвал чуждестранен посланик. - Каква е сумата, с която държавата е ощетена? - 10 млн. лв. За толкова е ревизионния акт. Става дума само за един данъчен период. Представете си с лихвите за какви пари говорим? До този момент вероятно надхвърлят 20 млн. лв. И толкова е загубила държавата само от един ревизионен акт. - Защо сте подали сигнал срещу бившия шеф на НАП и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов? - Защото докато беше на този пост лично съм го информирала за източване на ДДС. За същото съм уведомила и прокуратурата. Тези фирми и до ден днешен не са внесли и една стотинка в държавата. Те няма и да ги внесат, защото са фалирали, нямат никакви активи. - Каква беше дейността им? - Продаваха петрол, вземаха го от „Лукойл”. За съжаление държавата никога няма да си събере дължимото.

Ако 1/3 са неоснователни, означава, че 2/3 са основателни!!! Все си мисля, че трябва да да се стремят да намалеят този процент...

абе тея от гелб откъде ги вадят тези ОСТРИЕТА бе федосова онова нещо НЕЖНОТО ОСТРИЕ,онова недоразумение тониту и сега този с излъчване на по полски гризач по конкретно полевка и с темпо наговор от което ти се досира на момента

Hаха, абе да се смее ли човек, да плаче ли?! 30 години измами, при обществените поръчки, във всяка община, те сега ще дирят ''недоросъвестни играчи''?! Е, а самосезирайте се?! Крадецът вика, дръжте крадеца! Ама нали вече сте'' напълнили бузи'' и куфари, та...

1/3 е по-малко от 2/3, но герберите са неуки.

"Жалбоподателите ще носят наказателна отговорност, ако се докаже, че недобросъвестно бавят търгове, провеждани по смисъла на Закона за обществените поръчки. " Е, сега забавянето няма да е от жалбоподателя, а от съда. Дали единия ще бави или другия, все тая. Пак ще минат години. Според мен има по-просто и бързо решение. Жалбоподателя да внесе 10%, например, от средната стойност на всички оферти. Печелиш, вземаш поръчката и внесените пари. Губиш, губиш всичко. Тогава всеки ще се замисли дали има аргументи за обжалване и ще отпаднат веднага сеирджиите, участващи в търга на олимпийски принцип.

Аз съм против санирането само на панелни жилища. Ако държавата ще инвестира 1.2 млрд, аз 120 млн ли трябва да внеса по твоята логика ?

Това е един абсолютно противоконституционен текст, който възпира упражняването на гражданските права на хората и най- вече спиращ упражняване на правото на жалба. Това вече е тоталитарно поведение, което изисква оставка и прогонване на политическа партия ГЕРБ като противоконституционна.

Погледнете практиката на административните съдилища и ще разберете, че Северна Корея е далеч пред нас по спазване на човешките права и свободи.

За съжаление я познавам. Но Северна Корея не може да бъде пример.

ТА ТОЗИ СЕ ЧУДЯ ЗА КАКВО Е ВСЕ НА ТРИБУНАТА - ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ Е СЪБРАНИЕ НА БРИГАТА НА СЕЛО "Х" БРИГАДИРА СРИЧА ОТ СЕЛСКАТА ТРИБУНА И СЕ ПРАВИ НА ЗНАЕЩ - БОЖЕЕЕЕЕ КОЙ ИМ ДАВА ДИПЛОМА НА ТАКИВА МЪНКАЩИ И ААААКАЩИ - ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ И КАТО ТОЗИ ЧЕ И ОСТАНАЛИТЕ МУ КОЛЕГИ ОТ ПАРТИЯТА ИМ ТО ПРОСТО НЯМА ВЕЧЕ КАКВО ДА СЕ НАПИШЕ ЗА ТЯХ ЕДНИ И СЪЩИ И ЕДНО И СЪЩО

Това е шефът на най-важната комисия, без чието одобрение нищо в тази държава не става. Разбирате ли, в какво управленско безсилие се намира страната?

Този е от задочно обучение на СУ Климент Охридски и е питомец на градската организация на БСП София... Такъв е истинското наказание за цялата безпринципна политическа класа.

Как моаааа се запишааа заочно в SU ? Как моааа се запиша и в БСП- Софиа? Тия се са по чужбина....... А, аз искам да съм притежаван.

НАГЛИ и КРАДЛИВИ, но толерирани от UAS.....

Кадрите на БКП не обиждай! Този си е набозало се комунистче от градската организация на БСП.

Който нарича подобни индивиди юристи, го прави на собствена отговорност и според собствения си морал. Подобни "юристи" са имали само Хитлер и Сталин сигурно.

Тия вече се н..с......ха

Придворните фирми не могат да чакат година-две обжалвания, а аз може да водя 27 години дела за един парцел на прадядо ми. Ай сиктир от тука или оправете съдебната система или ще чакате както всички български граждани.

Оставката виси като дамоклев меч, трябва да се бърза за да се осигурят и пра- пра- пра- внуците на Борисов и Цветанов за наша сметка, докато все още не са се измели.

Придворните фирми не могат да чакат година-две обжалвания, а аз може да водя 27 години дела за един парцел на прадядо ми. Ай сиктир от тука или оправете съдебната система или ще чакате както всички български граждани.

То и сега има закони , но ГЕРБ не ги спазва , защото става дума основно за кметове на ГЕРБ!Така че този празнодумец и празноглавец, да си седне и да кротува - шмекер!