Руският вицепремиер Новак: Някои европейски страни вече са се съгласили да плащат за газа в рубли

По думите му Москва може да пренасочи износа на въглища към страни от Азиатско-тихоокеанския регион, възползвайки се от свободен капацитет на черноморските и балтийски пристанища

Обратно в новината

Коментари - Руският вицепремиер Новак: Някои европейски страни вече са се съгласили да плащат за газа в рубли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента май никой не го и тересува дали ще додадекъм расходите си и не с колко, а да ги даде на някой използвайки същите приоми и тактики, но не е на континента

днес курса е 76 към 1 долар ? беше 140 към 1 - началото на Март ????? Кво става господа Европодлоги? Хем Русия фалира и пропада, хем долара се обезценява? Аз ли нещо не разбирам, моля да ми разясните, нали сте учени Западняци?

Руснаците не могат да купуват валута. Дори от собствените си сметки могат да изтеглят до 10 000 долара. Всички предприятия са задължени да си продават валутата на държавата. Борсата не работи. Пуснати са само няколко предприятия на нея, като на чужденците им е забранено да си продават акциите... Та, доста неща не разбираш.

какво препращаш към програмираната “Off-news” ? Тази смешна агенция е толкова про-правителствено-американски цензурирана и “извън новините” и истината, че единствено вярното в нея е името й : Нищо общо с истинските Новини ! Не мога да си обясня каква е тая оргазмична надпревара на масовиците в бг журналистиката и “независимите” медии да се изкарат по-американци и от самите истински подстрекатели-подпалвачи на тази война - Нато , ерго САЩ и ЕС ! Е, не можеш ти да разпарчадосваш, управляваш и заграбваш богатствата на всяка дтрана, която ти хареса, щото има вече поне 2 държави в света, които могат да ти се опънат и то Опасно Сериозно ! Ние, дребните гъзолизци и подлоги може да сме съгласни и щастливи да сме наврени в американо-европейския кучи гъз, но има и такива, които не желаят да ни последват ! И вместо да припяваме в хора на червеите, национално по-достойно ще е да запазим достойнството си, като гледаме на света с широко отворени очи, а не през свинктера, където за жалост сами се поставихме !

Ще клекнат европейците. Няма къде да ходят. Ще кандисат искат или не.

74% от руския износ на газ е за Европа. И той става по газопроводите. Руският проблем е, че износа им също е насочен основно за Европа и няма как да пренасочат тази газ към другаде( Китай, Индия...), защото газопроводите не са свързани и трябва да карат газта с цистерни. Така, че не ясно кой ще клекне.

Както обвързаха и рублите със злато, може да се окаже по-доходно да се купуват рубли, а не инвестиционно злато.

обясни нагледно на запада къде зимуват раците, а на американците показа как се играе играта с ваште камъни по ваште глави. Евала!

Само дето скоро ще ги закриват.

Русия да си завре газа в гъза.

навре в твоя и в тоя на еврогейците е много по-голяма

Не ,ще го завре в твоя евроатлантически.

Другарю Дървов, когато човек почине е много тежко за близките му и той не го разбира. Същото е когато си тъп!

При капиталистическите пазарни отношения има един закон за сваляне себестойността на продукта, услугата и т.н. от който закон никой не може да избяга. Та ще видим какво ще се случи скоро под натиска оказван върху бизнеса от този закон. Дали политиката ще служи на бизнеса или бизнеса на политиката :-))

това, че "обективните" ни УЖ медии не ви информират как Федералното газово ведомство е уведомено ДА СИ ПЛАЩА ВЕЧЕ за газта, която ще се складира в напуснатото от Газпром-Германия хранилище Rheden .. (4 млрд. куб.м) си е ваш проблем.. Ако ще и в евро, или в рубли да го плаща.. Щото кат не плаща - няма газ в хранилището за зимата.. А същото предстои да се случи и за останалите две - Jemgum и Etzel.. И си спомнете времето септември - декември, когато нито един газовоз не разтовари в Европа. Щото цената в Азия била по-висока.. И си пред0ставете ако тези 10 млрд. куб.м от три хранилища и газа на Литва, Латвия, Естония се пуснат на борсата ТТF.. Цената и как ще стане пак по-неизгодна от азиатската.. Но това са 10, а не 150 милиарда по дългосрочните договори все пак.. А Газпром тогава наистина ще си играе с оръжието газ, ама чрез борсата в Холандия.. А газотанкерите ша са кат пумпали за къде да тръгват и са връщат за да идат до АЗИЯ. Къде е по-РЕАЛНАТА и богата икономика? САЩ и Ингилизая си пуснаха петио пакет санкции вчера.. И обявиха ЕС ВЕЧЕ ГИ Е ПРИЛОЖИЛ.. А в туй време ТРЕТИ ден външните министри на ЕС заседават в Брюксел. И МЪЛЧАТ.. И пети пакет НЯМА все още. Дали не е щото вече има съгласни да плащат в рубли? П.П. - и са пръв път социолозите във Франция дават победа на Мари льо Пен на втория тур на 24-ти. След обеднялата Коледа - 17-ти, на французите заради санкциите..

ВЕЛИКДЕН..

По този начин цената ще се натовари с комисионната на банката между курс купува и курс продава, което означава поне два процента нагоре!

Преди Газпром я плащаше.. Сега ще я плаща тоз та който му требат рубли.. И по този начин ЕС може да си приказва и да иска. А контрагентите на газовите дружества в Европа ще си искат ГАЗА.. Латвия нали с Литва и Естония обяви - няма да купуваме газ.. Латвийския "Булгаргаз" на другия ден са обажда - ний ша купуваме газ в рубли.. Щото клиентите му са отказали да купуват втечне газ от терминала "НЕЗАВИСИМОСТ" в Клайпеда, Литва.. Искат си по-евтиния. За да работят, а не да хлопват кепенците..

Евтините суровини на Запада приключиха… конкурентноспособността им също. Всеки иска евтини суровини и после да генерират високи маржове…. свърши тая, ще купувате скъпо всичко от Америка сега и ще търгувате със себе си. Руските пазари ще ги лапнат китайците, а за блудницата Европа се задават тежки времена.

Иване, тежките времена предопределят новите възможности! При леките времена на човека не му се налага да се напъва и я кара по най-лекото съпротивление!

ㅤ

И защо да не сме постоянно под стрес, нали! Идиот!!!

Русопитеци Еритрея не е в Европа!!!!

побеснял ?

Европейската енергийна стратегия е до 2030 да се приключи с руския газ. Връщане назад няма. С какви пари ще разработват нови пазари , като са пред фалит не знам Накрая китайците ще им вземат всичко срещу финансиране.

САЩ също са пред фалит,заради Изхвърлянето на Долара от световната търговия.

Gugnelid

Чул те Господ!

Скоро и рубли няма да получават, големите са решили , че няма да се купува от Русия . Решено е . Въпрос на сигурност.Като се перят с голите си гъзове , ще го получат големия , който търсят. Без най-големия пазар на основната си стока ще останат.

Разбрахме, че Руснаците ще са много зле…ами ние какво че правим?

Що се Притеснявате За Русия ? Нали Киро Клекна Пред Македония !! Подлогите Хамерикански Скоро Ще Серът Долари На Всеки Час !! Или Евро ???? Зависи Коя валута Си Отиде Първа !!!

Да се готвим за зима пък ако дойде лято ок

Важното е че руските тролове газ пикаят. Не си свършиха работата и им разкатават играта. Няма копейки. Гадно ли ви е :)))))

Сърбия, Унгария и кои други? Даже и Унгария не съм сигурен. Някои. Кои са тия някои?

Чехия,Словакия Но първи бяха Ватикана!

Така и? До 5-6 г русия ако съществува ще продава на никарагуа и куба. И? Добре че това е голямата ви гордост. Миризливци.

Издават само, че си млад и наивен. И двете преминават с времето, спокойно. Животът не е филм по романи на Толкин, които вероятно дори не знаеш колко са на брой, камо ли да си ги чел. Русия е това, което Западът не разбира и не харесва, факт. Но едва ли е останало нещо за харесване и в този Запад. Нещата вървяха на зле и преди Ковид, но вече никой няма илюзии как се вземат решенията

Словения, Молдова и Словакия.

Аз съм сигурен, че целия ЕС ще се съгласи на това , което кажат руснаците за газа. Независимо от големите самоубийствени брътвежи на политическите лумпени, начело с Фон дер Лайнянен. Ако Европа можеше без руски газ, тоя тръбопровод в Украйна одавна да е гръмнал. А той не е. Газа си тече по него с пълна сила, а Украйна получава доста долари от Русия за трансфера, въпреки "войната" и нескопосаните "геноциди".

И мен ме забавлява тази "Майлоу Майдърбайндър ситуация". Зеления квичи, "ЕС, те ни убиват с парите за газ, които им давате!", а трансферира този газ най-внимателно. И прибира такси.

Скоро руският гАз ще приключи, след това животът и отношенията с Русия ще се възстановят, все някак ще му се намери цаката!

КИФЛИТЕ НЯМА ДА СВЪРШАТ

Те ще спрат всичко да купуват от русия, а на тези, които искат да купуват ще им забранят. СРЕЩУ РЪЖЕН НЕ СЕ РИТА!!! Орбанчо ще го дадат курбан на совиецката дружба - като му спрат фондовете унгарците сами ще му прегризат гърлото! НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА РУСИЯ - ЗАПОМНЕТЕ !!!!!!!!!! ИЗПРОСИХТЕ СИ ГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още повече си тъп. ЕС не може да спре да купува руски газ поне още 2 години. А после ще плаща петорно за същия, ама през посредници. Като дойде втечнен, никой няма да пита къде са го товарили, ако фирмата е американска. Междувременно Сърбия ще купува евтино

ръжен? Европа и ръжен! Хайде осъзнай се! Ако Европа продължава с тъпата си политика на лизач на щатите, много скоро няма да я има! За жалост, защото има потенциал, но не при конфронтация с Русия, а със сътрудничество!

Годината е 1998 в.Жириноски пали елин долар и казва ние ще ликвидираме долара защото рублата е опеспечена със злато ,метал и т.н. !! против долара всички мюсулмани ! Китай ИНДИЯ И ДАЖЕ АВГАНИСТАН !!! ДАЛИ Е БИЛ ПРАВ ЩЕ ВИДИМ

2022-04-07 21:14:53 българина (нерегистриран) какъв ли е реалният курс на долара след като фед е частен и НИКОГА,И НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ ОДИТ! реално никой не знае колко всъщност е дълга на сащ, ---- КЪМ САМИТЕ СЕБЕ СИ ! КОГАТО В ЕДНО НЕЩО ВЯРВА ТЪРПАТА, ТО ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЦЕНА И ЩЕ БЪДЕТ ТЪРСЕНО, БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ В ККАВО КОЛИЧЕСТВО Е! "КОЛИЧЕСТВОТО" ВЪОБЩЕ НЕ Е ФАТОР ЗА ТЪРСЕНЕТО, А "ПРАКТИЧЕСКОТО ПРИЛОЖЕНИЕ" ! ЗАЩО "ПАРИТЕ" (КАКОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА) СА ТЪРСЕНИ ? АМИ ЗАЩОТО ИМЕТ РЕАЛНО ПРАКТИЧЕСКО ПРИЛОЖЕНИЕ НАВСЯКЪДЕ В ЖИВОТА И СА РАЗМЕННА ЕДИНИЦА! ЗАЩО ЗЛАТОТА НЕ Е ТЪРСЕНО ? АМИ ЗАЩОТО НЯМА ТАКОВА ПРАКТИКО -ПРИЛОЖНО ЗНАЧЕНИЕ, КАКВОТО ИМА ФИТНАТА "ПАРА", А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ НЕ Е ПРАКТИЧЕСКИ УДОБНО, В СРАВНЕНИЕ С ХАРТИЯТА !

АМИ ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА НИЩО ДА СЕ КУПУВА ОТ БЛЯДОВЕТЕ ! ТОЛКОВА Е СМЕШНО С ТАЯ ГАЗ, ЧЕ НАПРАВО НЕ Е ИСТИНА ... КАТО ЧУЯ РАССИЯТА Е СЕ СЕЩАМ "ЗА ГАЗ" ... КАТО ЧУЯ ЗА ГАЗ И СЕ СЕЩАМ ЗА "БЕНЗНОСТНАНЦИЯТА С РАКЕТИ"! ОГРОМНО РЕТНО НА КАРТАТА, НО В ДЕЙСТВИЕЛНОСТ - МИЖАВА СТРАНА, НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАЩА ОСВЕН ... КИНЖАЛИ С КОИТО "ДА ПАЗИ" ТОВА, ДЕТО Е ПРОИЗВЕЛА ЗЕМЯТА ЗА МИЛИОНИ ГОДИНИ !

Годината е 1998 в.Жириноски пали елин долар м казва ние ще ликвидираме долара защото рублата е опеспеча ч злато ,метал и т.н. !! против долара всичи мюсулмани ! Китай ИНДИЯ И ДАЖЕ АВГАНИСТАН !!! ДАЛИ Е БИЛ ПРАВ ЩЕ ВИДИМ

Този говори за Унгария в множествено число...

зная и ВАТИКАН ВЕЧЕ Е ПЛАТИЛ 10 МЛН

Gugnelid

И словашкият премиер обяви, че ще плаща в рубли.

До кога ще ни занимавате с руската пропагандна? Докога ще се цитират руски националисти/фашисти??

Оф, някакви продължават да вярват на руснаците... Рунсаците, що не кажат, че са победили и да се приключваме Техните лакеи ще им повярват, а така или иначе нямат капацитета да завладеят Украйна.

Никога и по никакъв повод не са споменавали за завлдяване на украайна, това укронацистите го пищят и се опитват да го вменяват на руснаците. украинската армия губи, факт и тази държава няма да съществува в старите си граници, това е пределно ясно.

Ама изобщо никога :)))) https://m.offnews.bg/news/Sviat-12/Niamat-pravo-da-sashtestvuvat-planat-na-Putin-za-denatcifikatciia773891.html

какво препращаш към програмираната “Off-news” ? Тази смешна агенция е толкова про-правителствено-американски цензурирана и “извън новините” и истината, че единствено вярното в нея е името й : Нищо общо с истинските Новини ! Не мога да си обясня каква е тая оргазмична надпревара на масовиците в бг журналистиката и “независимите” медии да се изкарат по-американци и от самите истински подстрекатели-подпалвачи на тази война - Нато , ерго САЩ и ЕС ! Е, не можеш ти да разпарчадосваш, управляваш и заграбваш богатствата на всяка дтрана, която ти хареса, щото има вече поне 2 държави в света, които могат да ти се опънат и то Опасно Сериозно ! Ние, дребните гъзолизци и подлоги може да сме съгласни и щастливи да сме наврени в американо-европейския кучи гъз, но има и такива, които не желаят да ни последват ! И вместо да припяваме в хора на червеите, национално по-достойно ще е да запазим достойнството си, като гледаме на света с широко отворени очи, а не през свинктера, където за жалост сами се поставихме !

какъв ли е реалният курс на долара след като фед е частен и НИКОГА,И НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ ОДИТ! реално никой не знае колко всъщност е дълга на сащ, знае се само че ИЗОБЩО не е 180 пр от БВП!!!! поне по три

Никой не знае защото няма такава цифра!

Който плаща дават долари или евро и Русия си ги обръша в рубли не и дтрябват долари щото и забраниха да търгува

Ми не е така - имат си сметка в газовата банка, вкарват евро, конвертира им се по борсови курсове и им зареждат рубли и после се разплащат :)))) но всичко става от името на купувача. Пуснаха схема даже , официално как става.

За да платят газа, пращат долари/евро, които се обменят за рубли по курса на деня и те после им дават рублите. Е и ква е разликата със сега, че ще си превеждат доларите/еврото в техни собствени сметки вместо директно по сметка на продавача ли, ха ха ха, голема схема, нема що

Сметките в Газпромбанк не са запорирани от Запада. Европейските страни ДОБРОВОЛНО им дават Евро и долари Красотаааа!

Двустранни договори - в рубли, който не иска - втечнен "каквото и да е" - в долари

Амерканцте им го продаваха втечнен, но пак руски, от Ямал, че до сащ ги мързеше да плават, много далече било :))) А бе, ес се оказа най-глупавият съюз на планетата :)))

Комисарите от Комисията на Съвета по корем ще се молят да купуват от Русия.

Не знам дали други ще се молят, но ти и такива като теб със сигурност ще се молят за топло и светло, без резултат. Докато се научат да мислят със собствената си глава, а не с тази на Путин.

Валентин Пламенов/мир на праха му!/ върви по пл.Славейков безработен.Току-що е уволнен от редакцията на в.Антени.Среща го Графинята, пита го как е, какво прави.Той казва -Ами без работа съм.А,тя му отговаря: -Атака Пламене, няма да им работим на тези комунисти!

Има национално отговорни правителства които отчитат първо интересите на своя народ и се грижат станите им да оцелеят! Има и такива като Българското правителство, което не може да вземе самостоятелно национално отговорно решение. За това сме територия а не държава!

Ами явно е така курсът на рублата за утре ще е съответно с 6 и 7 рубл по нисък за долар и евто, т.е по 76 рубли за долар и 83 рубли за евро, което е по-нииско от нивата преди да започне военната операция. :) Ко сатана бе, атлантици, май Титаникът ви ще потъне, а Русия не - ха ха ха :)))

Този курс е като онзи по времето на СССР. Иди и купи долар отнякъде за 78 рубли. За 250-300 рубли ако намериш - герой си

А ха ха ха, това е основният банков курс и по него работят всички, дори и онлайн обменните бюра го обявха вече Не си в Русия за да пишеп глупости къде кой по колко го продавал :))) Смешник!

Я виж в Алибаба-140R/$.Световен търговец е!Ако започне да лъже -ще свърши при путю.

Не, ти виж при Крли Марко... Онлайн обменните бюра вече смъкнаха куста до този на централната банка :))) Не сте наред с главите, това е официална информация. :))))

доларовия по реален ли след като фед е часъен и НИКОГА, НАБИЙ СИ ГО В ГЛАВАТА, И НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ ОДИТ! реално никой не зна е колко всъщност е дълга на сащ, знае само че ИЗОБЩО- не е 180 пр от БВП!!!! поне по три

Това е истината https://finance.yahoo.com/quote/EURRUB=X/

Е нали беше от 1 април. Сега май, май ...

Ми той си е от първи април... за тези които имаха за плащат на първи април... като Ватикана, следващите плащания са къде 15 април и тогава вече ще видим колко ще клекнат и колко ще удържат.

Хаосът ще е пълен, но ще оцелеят най-умните, а не най-верните на САЩ.

Вервай си ушанка