Руският суверенен фонд ще се отърве от доларовите си активи до месец

Москва се опитва да откъсне руската икономика от щатската валута, защото е уязвима заради санкциите. Ще продава 40 млрд. долара, според сметките на ING

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бегайте до гюмовете до офиси на Фонда. Изхвърлят торбички с фактури и долари.

Ми, да! Фактурите за ,,задни нужди,,.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Странно, че не искат да ги обърнат в рубли. Що така...

Трудно е да се обясни на лаик.

Рублите са монети. Не можеш да се избършиш.

И в монголски тугрици също е добре.

СЛЕД ТОВА ДА ДОЙДЕ РЕД И НА РУСНАЦИТЕ КОИТО НИ СЕ БЪРКАТ НА ДЪРЖАВАТА И ТЕ ДА НЕ ХОДЯТ ПО СВЕТА ! ДА СЕ ОТЪРВЕМ ПЪРВО НИЕ ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ . ПЪК РУСНАЦИТЕ ДА СИ СТОЯТ ТАМ И ДА НЕ ХОДЯТ ПО СВЕТА ! НЕ НИ ТРЯБВАТ НИТО ТЕ НИТО РУБЛИТЕ ИМ !

Моментът е много интересен - Доларът е на един от историческите минимум спрямо еврото - т.е. продажба на долари в момента е загуба за продавача ;) Но както е казано - веднъж се живее, а руският народ и друг път са го ели!

Защо не трябва да се инвестира в юани в момента: 1) Общите дългове (на правителство + фирми) на Китай са огромни: https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3084979/china-debt-how-big-it-who-owns-it-and-what-next Интересно какво ще се случи с юана, ако почнат фалити в съответните икономически отрасли. 2) В момента юанът е с доста висок курс - около 6,4 за долар. Обикновено се търгува около 6,8-7,00 за гущер. При промяна в курса (девалвация) губи държавата, инвестирала в тази валута.

Има едно нещо наречено "оценка на риска". Сигурен съм че тези от суверенния фонд го умеят по-добре от теб. И са дооста по-добре информирани.

Ако продажбата се диктуваше от чисто икономически съображения, то този коментар би имал смисъл. Най-вероятно политиката отново е взела връх.

От как Путин е на власт рублата от 33 за евро стана 92 за евро. Премахна се допълнителната пенсия и мюсюлманите от 4млн станаха над 32 млн.Външният дълг на Русия стана от 150 000 000 000$ на 470 100 000 000 $! От както Путин е в Кремъл външният дълг им е скочил с 320 000 000 000 $ Линк: https://tinyurl.com/russiaextdebt

а на щатите е скочил с десетки трилиони.

320 милиарда външен дълг може ли да се сравнява с 26 трилиона американски? Питам, че да мога да реша на детето задачата по смятане...

Най ми хареса как Путин бил умножил мюсюлманите в Русия от 4 милиона на 32 милиона !!! Лично предполагам го е направил ? Веселяк си ти .....

сериозна работа е свършил, че и и е обрязал после..

35 % от 186 млрд са 65.1 млрд щатски долари, а не 40 милиарда някаква лъжа се заформя тука...

на Русия е не в каква валута си държат резервите, а че е авторитарна държава, потискаща свободата на изразяване, на правене на бизнес и всичко останало. Освен това се опитват да налагат това и на други държави като нашата чрез хибридна дейност и опити за дестабилизация.. Това е най-големият им проблем.. Съгласен съм, че САЩ се опитват да ги дестабилизират, но смятам че има по-добри начини да се защитят от това.. Диктатурата никога не е решение в съвременния свят и неизбежно след края си носи дълбоки кризи - и то не само икономически..

Основният ти проблем е , че мисленето не е твоя физиологичен процес.

Ама моля ти се, не ти налагам мнението си.. мисли каквото желаеш.. В Русия това поне още е разрешено.. нали?

Лесно може да мине на каквато си иска валута.Фондът е празен.Путин изхарчи парите в Сирия и Либия

България.. да плаща на троловете :)

Иран купува и копае криптовалути например.

Стига с това копане бе - никой нищо не е заровил, че да го копаете .... Аман от пирамиди за наивници ....

Вече го направиха...

И американския газ ще поевтинее

Ахахахахаха, ахахахахахаха, ахахахахахахахаааааа, да купува виетнамски донги,или монголски тугрици...

Силуанов: Минфин в течение месяца изменит структуру ФНБ,полностью выйдя из доллара и добавив золото. Новая структура ФНБ будет такой: доллар 0% (ранее 35%), евро 40% (ранее 35%), юань 30% (ранее 15%), золото 20%(ранее 0%), британский фунт 5% (ранее 10%), йена 5% (как и раньше).