Руски петролен гамбит: Москва може да жертва добив и природа сега, за да атакува по-късно

Свитото търсене вече води до намаляване на обемите, но това съдържа рискове за нефтените полета и производителите. Саудитска Арабия може да се появи като спасител на пазара

Обратно в новината

Коментари - Руски петролен гамбит: Москва може да жертва добив и природа сега, за да атакува по-късно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичкото това се прави в името на демокрацията... айде бе

Война в Украйна; Отказ от руски енергоизточници; Зелен преход. Резултат - ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА/ НЕСИГУРНОСТ на доставките, ИНФЛАЦИЯ и ВИСОКИ ЦЕНИ. ... За мене въпросът на въпросите е ДОКОГА ще трае човешкото ТЪРПЕНИЕ, като се започне от Ваншингтон, мине се през Берлин и се стигне до София... ВОЕННИ бюджети в МИРНО време - черешката на тортата...

Ха ха , полски "експерти" ... Това звучи като дървено желязо :))) Преди няколко години, след началото на санкциите от 2014 г. имаше интервя с един от собствениците на руска петролна фирма и той каза така: Ако цената на барел падне под 10 долара, тогава няма вече да ни е изгодно да го добиваме. :)))

Жалки блатни алкаши

Днес Байдън заяви,че Запада трябва да продължи да Купува Петрол от Русия,но на По-Ниски цени!!!!??? Така цените на петрола щяли да са ниски и Русия да печели по-малко!!? .... Днес обаче, Русия обяви, че няма намерение да продава петрол под Световните пазарни цени!! .... От преди седмица, отказаният от ЕС петрол вече пътува към Азия! Азия от две седмици изпревари ЕС като най-голям клиент на Русия. .... Заради Повишените цени на петрола, и газа Русия само за 4 месеца е получила толкова пари от износът им колкото е планирала да получи за... 1 Година!! .... Санкциите на ЕС са Утроили печалбата на Русия!!

Чудесно! Защо тогава държат да им се махнат сакнциите руснаците?

Защото така се прави...

Полските шлюхи, защо не са в еврозоната? ... Не искат ли да станат "Истински Еврогейци"? ... Какво ги влачат тези смешни Злоти, а? ... от Българското - Жълто, Злато!

Новини от България и света, актуална информация 24 часа в денонощието И Словакия изпраща самоходни гаубици на Украйна Автор: news.bg 02.06.2022 11:37:00 02.06.2022 11:37:06По света Прегледи: 2336 Коментари (0) И Словакия изпраща самоходни гаубици на Украйна Източник: EPA/БГНЕС 8 7 Словакия ще изпрати на Украйна осем самоходни гаубици "Зузана 2" по силата на търговски договор, подписан от контролираното от държавата предприятие, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на словашкото министерство на отбраната. "Зузана 2" е модернизирана версия на по-стар модел самоходна гаубица. Тя използва 155-милиметрови снаряди и е ефективна в обсег от между 40 км до над 50 км, в зависимост от вида на използваните боеприпаси. Вчера стана ясно, че Полша също ще изпрати на Киев още три ескадрона на самоходни гаубици "Краб", след като по-рано изпрати други 18

"три ескадрона на самоходни гаубици"?! Браво, браво! Да не би пък да си тъп англосаксонец, че не знаеш български език? Или пък си хващал само дилдо, а оръжие не си и пипвал?

Те всички сороспендели си мислят, че Оръжията са за Мир и ходят и стрелят сами. Не са чували думи като: логистика, ремонти, квалификация на персонал. А най-вече не са наясно какво означава въздушно господство над Украйна и кой го има. Но няма лошо. Рашките са ще се обзаведат с всичката възможна НАТО техника, която се даде на Урките.

Не е чудно, че изпращат точно гаубици. Това е техника произвеждана за друг вид война, където се бомбардира на декар и никой не дели цивилни от военни жертви. Явно това е целта на "подкрепата". Да избием колкото може повече в рускоезичните райони.

Зимата иде . ОПЕК няма изгода от ниски цени. Индия няма пари да се надцаква с Германия за арабският петрол. Затова ще внася от Русия. Китай също. Ключовият момент ще е дали Байдън ще лапне тръбата на MBS или ще преглътне загубата на С.Арабия.

Както винаги, сичко е точно на пропагандния фронт. Само дето, както винаги не се дава пълната картинка. Ето ви и примерче. Както намаляването на добива от страна на Русия в големи размери не е реалистично (продажбите в Азия се увеличават непрекъснато при това на цени, близки до дъмпинговите, а и наистина инфраструктурата....), точно и увеличаването на добива от други производители в големи размери е нереалистично - основно поради инфраструктурата. Просто няма необходимите складове, терминали и танкери и др. За създването на нови съоръжения ще трябват инвестиции и най-вече - време. Инвестициите са огромни (и винаги са под въпрос - какво да се прави с изградените съоръжения, след като кризата отмине), а време - просто няма. Става въпрос за година, максимум година и половина. Толкова е времето през което ще намалее търсенето - поради фалити в държавите - консуматори. Да не забравяме и зелената сделка и др. подобни. Отделно, защо си мислите, че ОПЕК и ОПЕК+ ще искат да удържат цените ниски? Това са картелни организации и нищо повече. Колкото нашите картели държат ниски цените на хранителните продукти, толкова и ще ги държат и те. Те (ОПЕК и ОПЕК+) ще се разберат и ще направят това, което им е най-изгодно. За наша сметка, разбира се.

Що така Европа винаги е изненадвана от Русия... отзад ...

Да намалят добива до 3-4млн.барела на ден- да си имат само за тях. После да спрат и газ да изнасят на Запад, съшо ще спестят. Може и полезните изкопаеми(Руди) да спрат да изнасят да си ги ползават в Рассия. Тогава Зелената сделка европейците ще преизпълним с няколко петилетки, ще им наклонили оная работа. Да си впрегнат инженерната мисъл за нещо различно от правене на Бомби и Ракети - това правят в момента европейците. Путин трябва много да им благодари. Вярно че трябва да поизтърпят 5-6г. лишения но резултати ще има. Както казва един мой познат- Ако можеш да направиш самолет, сигурно първо си направил хвърчило.

Русия може да намали нарочно добива с малко, арабите ще вдигнат малко, но цените ще стават все по-високи. От това ще страда западния свят, най-вече Европа и най вече България. Европа вече се простреля в двата крака остана и една празна глава.

Най-много от високите цени ще страдат в Бедните държави. В европа средната класа ще намалее. Както знаем - за богатите няма криза.

Тия ситуации са проигравани поне от 2014 година. Има план А, план Б, план С... То ако журналистите можеха да решават проблеми светът щеше да е райска градина.

Това са Празни Приказки ! Нефтения поток ще се насочи към Държави като Китай и Индия , които имат мощно потребление на Нефт и Газ ! Европа Сама се Закопа с една проста Фелшерка и Страх пред САЩ ! Пазари има за Руска Нефт ! А България как ще я кара без Руска Нефт , като преработвателната индустрия работи само с Руска Нефт и трудно ще преоборудва производството с друга Нефт , това са милиарди за нова техника на преработка ? КикиРики ни Управлява и ще му гледаме сеира до октомври и ще има умрели от Глад и Студ ?

Тъй , тъй и към Сатурн , Юпитер и Алфа Центавър ще се насочи допълнителен обем рашки петрол тавариш , пРассия ще пребъде ! Венсеремус !

Съвсем нормално, все пак там са алтернативните енергийни източници на ЕС.

научи българския.

може, не може. Лавров тази седмица беше на обикока в Близкия Изток - Бахрейн, Саудитска Арабия. Според Блумбърг пък Русия щяла да отваря затворени през март петролни кладенци, за да отговори на нарастващото търсене от Азия - и това при още по-високи цени. Само глупаците от ЕС станаха за смях пред целия свят. То бива такава неадекватност, некомпетентност и идиотия, но те вече се оляха.

Ще я "пребъде" пРассия , а вата ? От къде ви изваждат такива смешници рашките тролчета :)))

Лавров каза, значи. Брех, брех

раССия вече е бита карта! ЛУЗЪРИ! Всички в раССия чакат дъртака от Бункера да пукяса, а всички извън раССия чакат раССия да ФАЛИРА и да се разпадне!

Чакайте, чакайте :) Ама велика ядрена държава, тръгнала да вземе своето не се бори с чакане и заклинания.

И коя е тая "велика ядрена държава" която споменаваш другарю ? Маьора говореше за пРассия :)

_stankow

Правилно сте разбрали. Кривенето и маниерниченето няма да помогнат.

г-н Майор. Русия като фалира ще е проблем за Русия. Това с разпада малко не го разбирам. Случайно да знаеш че Аржентина е фалирала няколко пъти и не се е разпаднала, Гърция също.Трябва да се молиш по няколко пъти на ден да не се разпада държава с 6хил. бойни ядрени глави. Китайците ще са много щастливи от факта че Рассия фалира, ще изкупят Сибир , или ще го вземат Под-наем, но в Русия земя да искаш - Руските царе са се погрижили за това.

То си ясно отдавна, че рашките няма да спрат само с Украйна , ако не им се набият здараво кратуните !!! Точно рашистан трябва да бъде демилитаризиран !!!

Ей заради такива луди русофоби започна войната. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

Петрола не е неизчерпаема суровина. Все някой ден ще свърши. Може да е след 50 или 100 години но ще свърши. Трябва да мислим как да превърнем океанската солена вода в Енергия. Слънчевата и Вятърната Енергия ще се развиват - това е бъдещето.

Слънчевата и вятърната енергия стигнаха максимума си. Повече не могат да се развиват. И затова е тази криза. За всеки kW вятърничева енергия трябва да имате 1 kW резервна газова мощност. Защото вятърът всеки момент може да спре, а енергосистемата трябва да остане балансирана. Само че газът при изгаряне също отделя C02, а панелите и перките работят не повече от 2000 часа годишно. В годината са 8200 часа. Та в останалите 6200 часа трябва да работят атомни централи или на изкопаемо гориво. Двадесет години го повтаряме - гретенките и гинеколожките не могат да вдянат !

Същото са твърдели в края на 19ти век привържениците на парната енергия за петрола другарю , пък е ....

Благодаря за информацията,Аз и без това не съм привърженик на фотоволтаиците, но все пак някога нефта ще свърши. Ако не става с вятър или слънце - другия източник който имаме е Водата и по точно Солената вода. В Китай например има цели села, които използват ток от Биологични реактори от живорински изпражнения -(гледъл съм го по Дискавъри), което също е вариант. Не съм Ок - да се изсичат гори за производство на енергия. Ядрената енергия нищо не може да я замени, което е факт, но и тя си има своите проблеми - отработеното ядрено гориво трябва някъде да се схранява.

Аз само не мога да разбера защо нашият кремълски безродник смята, че без Русия целия свят отива по дяволите?! Когато СССР се беше изолирала със сателитите си, цивилизацията си вървеше уверено напред и нагоре. Даже имаше ясен контраст, какво е със руснака и какво без него - ФРГ/ ГДР. Едно съм забравил, искам да ми припомните. Западногерманците ли ги застрелваха по оградата, в опит да преминат в по-добрия живот в ГДР или беше обратното? Нека минат няколко месеца, ще има тежки трусове, картите ще се пренаредят и животът продължава. Никой няма да умира, никой няма да се затрива. Просто ще се почисти тревата от старите пътища, по които е вървяно. Да му мисли Русия. Няма го СССР, соц, лагера също остана от другата страна. Доста по-свитичко изглежда, по-тегаво и по-мрачно.

Русия + Китай + Индия = свитичко?

Тая мантра с Индия и Китай не я развявайте така лековерно. Особено Индия. Да не говорим, че днешен Китай не е онзи Китай. Китаеца има далеч по-голямо самочувствие от преди и преди всичко ще налага, чак накрая ще помага.

аха , тези трите никога не са били заедно и никога няма да бъдат

Новини от България и света, актуална информация 24 часа в денонощието И Словакия изпраща самоходни гаубици на Украйна Автор: news.bg 02.06.2022 11:37:00 02.06.2022 11:37:06По света Прегледи: 2336 Коментари (0) И Словакия изпраща самоходни гаубици на Украйна Източник: EPA/БГНЕС 8 7 Словакия ще изпрати на Украйна осем самоходни гаубици "Зузана 2" по силата на търговски договор, подписан от контролираното от държавата предприятие, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на словашкото министерство на отбраната. "Зузана 2" е модернизирана версия на по-стар модел самоходна гаубица. Тя използва 155-милиметрови снаряди и е ефективна в обсег от между 40 км до над 50 км, в зависимост от вида на използваните боеприпаси. Вчера стана ясно, че Полша също ще изпрати на Киев още три ескадрона на самоходни гаубици "Краб", след като по-рано изпрати други 18

8 гаубици ! Ами то е смешно да се казва ! Русия има: 150 ракетни системи Искандер 1060 реактивни системи за залпов огън РСЗО 2080 самоходни артилерийски системи 2770 буксируеми артилерийски системи Минометите и ПТУРС-овете - преносими и самоходни - отделно, пак са хиляди. Това е, което е във войските. В складовете има три пъти повече системи и те могат да бъдат извадени във всеки момент. Говори се за нещо като 18,000 дула. Та казвате - 8 гаубици !? По-добре си трайте ! :)

И, що не ги изкарва, а от два месеца се бият за селата в Източна Украйна? Сигурен съм, че като виден и активен трол - имате отговор и на това. Само да напомня, че Украйна щяха да я превземат за три дни. Вече сме в четвъртия месец на войната и края му се не види. Путин го крият по бункерите, руснаците са все по-недеволни и по-бедни, а руската армия свърши бурятите.

оръжията на расся са вече на половина

Киев купува от Полша 60 гаубици за 3 млрд. злоти - сделката на века за Варшава Реализацията на доставките трябва да започне през следващите няколко – до десетина месеца. ...... Солидарност ??? Да вееее, всеки иска да източи каквото е останало в Украйна :)

Като гледам минусите да не е фалшива новина ???

......Абе ще продават на Китай, само че как се търгува с китайчета особенно когато знаят че блядовете са притиснати,...така че китайският дракон просто ще сръфа измършавялата путлеристанска мечка!

А ние какъв ще го ръфаме не е ясно

Ти си го ръфаш вече. Дебел, путински и не смееш да го пуснеш.