Руски петрол потече към Централна Европа по петролопровода "Дружба"

Транснефт" подновява доставките за Унгария, Чехия и Словакия по петролопровода "Дружба"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добър опит на Украйна и Америка да притисне Орбан, който им беше на посещение и говори пред републиканците. Обаче не се получи - Полша, Унгария, Словакия, Чехия и още няколко набързо се синхронизираха и за едната бройка да прекратят единството на ЕС относно Украйна. Не случайно Полша избълва толкова заплахи вчера, не случайно Украйна веднага пусна обратно нефта по тръбопровода. Не случайно нямаше изказвания на Орбан, Словакия и Чехия относно спирането - всичко стана на заден фон за 24ч.

А ние очакваме нефт и газ от Тимбукту десет пъти по-скъпи.

Украйна да спре транзита на руски нефт и газ- да накаже агресора и да даде пример на свободния свят

Идея си нямаш какво е свободен свят.

Ми айде де. Що не го спира? За едни парички става въпрос нали? Бая парички.

Войната си върви, а също и търговията. Апропо, в Русия, или поне в Москва (по информация от първа ръка), все още може да се плаща с Виза или Мастъркард.

Купувача плаща.... и получава. Стойноста, транспорта, печалбата на продавача и тн и тн... Включително си плаща за дяволъка. Не плаща.... и духа таратора. Какво чудно има?

Бафти и войната ако Русия и Усрайна си менкат кинти за транзитни такси за да продължава търговията а ЕС популацията е доказано слабоумна ако не вижда проблем в това и продължава да намила "Слава Кокаине".

Iasno kato bial den, nashite sredstva za dezinformacia pak na parva linia

нефт може, а газ не може. Айде де...

Пак не казахте всичко. Което освен, че е цензура е и умишлено изкривяване на информацията с цел манипулиране на хората. Що не кажете, кой е платил и защо точно го е направил? Венгрия и Словакия заплатили Украине за транзит российской нефти по трубопроводу "Дружба". Братислава и Будапешт перевели деньги Киеву вместо российской компании "Транснефть". "Транснефть" не смогла оплатить транзит из-за санкционных ограничений. Расходы пришлось покрывать ЕС.

_stankow

Добре де, ами как тогава Чехия, Словакия, Унгария, кои бяха там, как са платили за самия нефт ? Транзитните такси са част, малка част от цената на нефта. Те как са успели да платят на Русия, а Украйна не могла ? Май не е искала ... Е, разбираемо е, война. Но не е, както писаха, че "Русия спряла нефта" ... Изобщо не виждам тука вина - нито в продавача, нито в купувачите, нито в транзитьора. Ами в американците, дето им се мешат в бизнеса, който е изгоден за всички страни и го въртят от 50 години. Намесиха се янките и всичко се обърка ...