Русия връща аналозите на магазините "Берьозка" от съветско време

Най-напред в Москва и Санкт Петербург. В тях ще се продават само безмитни стоки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кореком. Супер яко :) Всички са равни освен , малко по-равните :) Яката работа. Леле не съм си мислел ,че е възможно някой да иска да се върне преди 89та година . Ебаси колко съм невеж.

И в България си имаме Берьозка. Ама цените са много солени там. А продуктите са произведени в най-различни страни - като се почне през Русия, Украйна, Германия и се стигне до САЩ (рибни продукти).

Нищо общо с тукашната Берёзка

Стоки руско производство в берьозките в България почти няма, водката е скъпа, а сельодка няма.

Сега са като при Брежнев , скоро ще си спомнят и Сталин.

Само идиот може да повтаря едни и същи грешки и да очаква различен резултат...

Аз от Березка в Пловдив редовно си купувам риба, пелмени и доста други вкусни неща.

В града има магазини Березка . Продават руски стоки - водка , риба , пелмени . Скъпо е обаче . Не купувам нищо от там . Е , тук става дума за друг тип магазини

Глупости! Това по принцип не може да се случи. Но за зарибяване на идиотите става.

Ще има ли тоблерони?

Ще има шакаладчики "доячка дуся"

Те не струват . Milka са по-хубави

Отварят "Кореком"-ите? Добре дошли в 1982-ра!

То е ясно че цената в рубли ще бъде твърде неизгодна за да поддикне хората да пазаруват в нерублеви валути. Срамна работа. Путин ги върна 50 години назад.

Комунизмът си върви комплект. Всичките гадости са взаимосвързани и не можеш да направиш едно без то да повлече второто, третото, четвъртото и т.н.

Скоро и Корекомите ще върнат! Санкциите са за простолюдието в раССия! Те да си плюскат борш и вкусно и точка! Олигарсите приятелчета на ПутКин не могат без стоките на "злият" Запад! ХИ ХИ ХИ

Те си ги връщат!!! При победа на Русия над Украйна, резултатът ще е пагубен за нас, ще последва комунизъм и у нас. Путин няма да се ограничи до границите на бившия СССР. Никакъв газ и петрол от Русия!!! Никакво подпомагане на руската икономика!!! Р

Нааах, страхотно! Тия не можаха да измислят нищо повече от соца! Да видите как скоро ще се върне и черната борса, с чейнчаджиите на долари и евро :) Засега само рускинчета ще се редят на опашка за западни стоки пред Кореком :) И разбира се, най-добрите стоки ще се пазят само за "наши хора" под тезгяха. За останалите - само нискокачествената плява.

искам Лада седмица.. Голяма работа.. Къде да се запиша?

В Пасольството.

Поредна изненада за Запада - руснаците като не могат да изнасят, ще си реализират продукцията на вътрешния пазар, който е повече от достатъчен. Ау, ама как стана така, ха ха ха!

ха-ха-ха-ха-хаааааааааааааааа по умно нещо скоро не бях чел

...истински икономически гений. Мой човек, няма да ти обяснявам за вериги на доставки, за конкурентно предимство на страните, за value chain и тем подобни '''глупости''. Ще ти го кажа максимално просто - няма страна в света, в която да се живее добре и която същевременно не търгува със Запада. НЯ-МА. Разбираш ли - няма такава страна. Не съществува. Дори сложните машини за нефтената и газовата индустрия в Русия не са руски. Това може да ти подскаже колко е зависим бай руснак. Да, зърно и храна си имат, ама не сме в Средновековието , където целта е просто да се изхрани населението. Разбира се, и Западният свят ще започне да живее по-зле от нетъргуването с Русия, ама ако си бил в Русия ще знаеш, че там положението всъщност по принцип си е трагедия (извън няколко големи града), та по-зле от това значи наистина много много зле.

Коя продукция по-точно -безаналоговите ,без ABS и без въздушни възглавници Москвичи ли? Или смешните тухли подобие на смартфон или препаратът за баня дето става и за пиене или ...

Руският Кореком. Интересно какъв ще е курса на рублата в тези магазини. И нали еврото и долара губят позиции, защо не приемат юани, тугрици, афгани, северно корейски донги?

Според теб в тези магазини първо трябва да обмениш някаква друга валута за рубли, вместо директно да плащаш с руски рубли ли, глупако? И сериозно ли питаш защо в руски магазини в Русия може да се плаща с рубли, а не с валути на други държави?

Ами тъпако, прочети първо какво пише в статията, че цените ще бъдат в трите валути. Значи цените ще зависят от курса на рублата, който ще се приема за магазините.

Нексусе, требе се чете преди да се пише....

Чукча писател, чукча не читател.

Не се прави на умен, не си! Глупчо, като обявят цени в три валути, нали те трябва да са равнени по някакво съотношение/курс? Като са обявили цена $1, колко трябва да е цената в рубли, за да е равностойна на доларовата. Като няма свободен пазар на валута, бързо ще се появят дефицити и черен пазар, както беше по соц-а.

Глупакът се вижда кой е.

То не бе крепостничество, то не бе ВОСР, то не бе див тоталитаризъм облечен в комунистически лозунги, то не бе сегашното управление..... С тези магазини ще опитат да измъкнат ценните чужди валути, които хората успяха да спасят от банките.

lu4ka

Да кажа за крепостничеството. Александър Втори е отменил крепостноот право преди ФАЩ да започнат гражданската война за премахване на робството.

И сега един американец може да си позволи да * по 5 рускини на седмица, а руснака си седи в града без да може да го напусне...

149 рубли е 100 гр

проблема не е колко струва :) а че в корекома се купува с доларес . А ти откъде имаш доларес а ;)

Назад към СССР. Явно е зле положението

Зле е как иначе да е… шоколад Lindt в руски супер маркет е 400 рубли или 14 лева!! Вносните стоки ще са за избрани хора, за простолюдието ще има само шоколад Аленка..

Бях си купил един руски шоколад от Берьозка преди години( да пробвам). В крайна сметка го изхърлих, но преди това котката( беше жива още) се опита да го зарие, както правеше в котешкия пясък. Не съм пробвал неща от Берьозка повече

Нека му е зле на простолюдието с безмитни стоки за износ. Ще имат горките руснаците да се тъпчат с черен хайвер, водка и шоколадче "Аленка", докато в горда западна Европа правят режим на къпането колко пъти седмично.

149 рубли е

На Lindt e 2,29 Euro. При актуалния курс от 63 рубли е точно 142 рубли

lu4ka

А, в България сме супер, та се занимаваме с цени, които баш не ни засягат. "Нес кафе голд" 200 гр , цени на дребно: в UK £5, в Бг колко??? Масло "Президент: 250 гр в UK, в Бг - колко??? Въпросът е риторичен.

@ lu4ka: А, в България сме супер, та се занимаваме с цени, които баш не ни засягат. "Нес кафе голд" 200 гр , цени на дребно: в UK £5, в Бг колко??? Масло "Президент: 250 гр в UK, в Бг - колко??? Въпросът е риторичен. И е вярно, и не. Защото в UK ще си купиш хляб за под 1 УК лира на кукуво лято ( имам предвид не онзи хляб в найлоновите пликове и онази сладка гадост, говоря за прясно изпечен хляб ). Да не казавам, че доскоро такъв хляб в БГ беше около 1.50 ЛЕВА... ( 0.5-0.6 УК лири ). Ще купиш на кукуво лято. Щото гадното Нес кафе го пият малко хора, а масло Президент не е в основното меню. Но хляба Е. Ходим и живеем по Европа и знаем цените. Някой неща са по-евтини на запад, но някой са по-скъпи. Така, че хем си прав, хем не си. А и на мен вечеря за трима в ресторант в БГ ми излиза 40-60 лева, на теб ще ти излезе 40-60, че и повече ама ЛИРИ. Да не давам други примери, че имам много.