Русия пуска в експлоатация газопровода до Китай "Силата на Сибир"

Пълният капацитет на най-голямата газопреносна мрежа в руския Далечен изток ще бъде 38 милиарда кубически метра годишно. На 8 януари "тръгва" и "Турски поток"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, Тиквата отворил пъб! Или беше хъб?

Русия пуска газопровод, а Америка пуска вода на картофите)))))

Както и да лаете, при поне 300 долара на 1000 кубични метра газ, Русия ще опъне милиард и половина чиста пара само за първите 5 млрд кубични метра през година едно.Всеки цент над тия 300 долара носи милиони, което не мисля да ви занимавам колко е далеч от пилешките мозъци. Отделно, че Русия става първичен доставчик на енергия и то чиста за замърсения и задъхан от въглища Китай, нещо от което КНР има страшна необходимост. Смея да заявя, че освен могъщ геополитически инструмент , тоя газопровод ( а и тоя който ни заобиколи) е продукт с огромна добавена стойност, който ще блъска милиарди в държавния бюджет всяка година, с разходи за почистване на гайките на трбите и разстрел на тъпите укри осмелили се да го доближат. Това е основа, на която като стъпят, руснаците ще могат да преодолеят всичко което им се струпа в последните сто и двайсет години.

Добър ник. Както си написал тъп си две мнения няма. В момента цената на Метана е 180-200 долара. А за да се прекара газ трябва компресорни станции и поддръжка, геоложки проучвания сонди и добив. От 5 млрд куб метра или 5 милиона по 1000 куб. м. Приходите (което не е печалбата) ще са около 1 млрд долара. Китай потребява 300 милиарда куб.м. Дори и да напълнят докрай Силата на Сибир това ще са около 10-12%. И сега от газ се блъскат милиарди в бюджета на Руслямска държава. А имаше време когато петрола беше 120-130 долара за петрол, а метана 450 долара за 1000 куб.м. и какво преодоляха? Но нека си продават руслямците. Проблема е че ни пречат ние да си добиваме и да продаваме метан.

Хапчетата! Щото като пропуснете, и Ви личи... ;-)

чудят се руснаците а по скоро путинко къде да си го слага !

Искам да обърна внимание на един страничен факт,съпътстващ пускането на Силата на Сибир,който показва как работят сега руснаците/макар че бих казал,че им е необходим поне още един Путин/.Заедно с пускането на газопровода ,те пускат в действие и Амурският газопреработващ завод -територия за съоръженията 8000 дка,в началният период ще работят около 2000 души.Газът ,който тече към Китай е многокомпонентен и преди да го предадат на китайците ,руснаците ще го преработват в този завод,като от него ще извличат хелий,пропан ,бутан,етан и др.компоненти за химическата промишленост ,необходими за производството на пластмаси ,моторни масла и т.н.Това ще бъде втория по големина завод в света от подобна категория!

Ако тия работят както ВИК-тата в България първите кубици ще са кал и камъни. Ама не ми се вярва.

_stankow

Ако се вярва на нашата преса сега децата на турците ще плащат поколения наред изграждането на "Турски поток". Те не си ли правят сметката, що така повярваха на "коварните руснаци" ?

Турците не са платили нищо. Руслямците се натискаха и го построиха основно за соя сметка.

Преди няколко години, когато Руcия предлагаше този поток да минава през България, а от наc Турция и околните cтрани да купуват газ - cе вдигна олелия - Володя бил диктатор, cрамота, как ще печелим от руckи газ, как така ще cме енергийно незавиcима държава, Руcия ни била завладявала!!! А cега когато потокът е Турcки и Турция и диктатурата и иcлямизмът ще печелят - няма проблеми, cупер, братcката турcka държава внаcя газ от диктаторcка и cлавянcка държава извън НАТО - какво толкова е cтанало!

В това време Германия правеше северен поток 2 през Килския канал. За неосведомените Северен поток 2 е успореден на Северен поток 1.

Да му приceдне на адолcкият домуз Ердоган "Турcки поток"!!!! Газопроводът, който щеше да е "Българcки поток" и който уcлужливо нашите политици предадоха на Турция!! Вcе пак Турция трябва да печели, а България да губи и да е завиcима и да внаcя американcки газ. Продажници!

Турция е благодарна на ГЕРБ че подариха на майка Турция този важен за Европа газопровод. Българския южен поток сега е нашият Турски поток . Благодарим на Бойко ефенди и неговите супер политици.

Тюркиcтан е благодарен на ефенди Бойко и за вcички печеливши за България проекти, които бяха прекъcнати и подарени да бъдат реализирани в Турция! Машаллах!

Тук много хора пишат, че 'Силата на Сибир' е газопровод без бъдеще. Но едва ли някой е погледнал картата поне да види откъде тръгва и къде е разположен този газопровод. А 95 % от газопровода е разположен в най-отдалечената (източната) част на Сибир, там където днес няма големи енергийни източници, а значи и няма промишленост и инфраструктура. Дефакто, 'Силата на Сибир' е построен за да се доставя основно газ в Сибир, в Русия, а Китай го използва като резерв ...

Присъединявам се към тази оценка.Трябва да се види и какво още се открива заедно с газопровода- Амурският газопреработващ завод,огромен завод ,който се строи вече 5 г. !Този завод е печатница за пари,използва излишните компоненти от тръбопроводния газ и ще промени и промишлената и демографската картина в района!

Да са им честити на руснаците. Сега като дръпнат и няма да ги видим повече. :)) Надявам се завинаги. :)

Руски цар стои на кон пред Народното събрание. Да не забравят цървуланите кой командва тук!

Реждеп и Володя откриват нови газопроводи, а нашите "бат Петьо" и "Ирландската пастирка" се возят прави в един автобус на летището и се стоят гръб в гръб и се правят, че не се познават... Хубава работа, ама българска!

откриват, ама много боли трибуквието от този турски пАток. Питай Вовката.

по газопровода "Силата на Сибир" през 2020 година ще бъдат 5 милиарда кубични метра Пълният капацитет на газопровода ще бъде 38 милиарда кубически метра годишно Т.Е. ще се изплати не за 25 години, а за 25*7.6 = 190 години... де е камилата де и камиларя. Поне руснаците си го плащат сами. така искаха да ни набутат нас с ТП, само дето ние бяхме тези които го плащат.

Само за справка - 2016та САЩ доставя 140млрд кубични метра газ на Китай. Китайците просто подхвърлят трохи на руснаците.

2016та - 17млрд 2017та - 103 млрд 2018та - 141 млрд

Е, от днес свърши вече с доставките от САЩ. Радостна новина за всички.

ха ха ха... де са 5 ЩЕ ЩЕ ЩЕ, де са 140 изпълнени :)))

Китайците са купували втечнен газ от САЩ на висока цена ,просто защото са били поставени пред свършен факт,а газът им е необходим. Пускането на руския газопровод е началото на края за американския газ в Китай.Искам да обърна внимание ,че руснаците започват доставка в Китай и на втечнен газ! А в момента се водят технически преговори за втори газопровод !

Китай и Русия без никакво притеснение изхвърлиха САЩ от глобалното лидерство ! Това се случи преди около 3 години ,но сега виждаме ефектите. ... Според Американските официози Уолстрийт Джърнъл и Нешънъл Интререст ...Русия и Китай първо Отделно ,а сега поради обстоятелства...и Заедно.... ..са Предизвикали смело,и са победили САЩ в глобалната игра. САЩ вече Нямат Икономически,Военни а отскоро и Финансови лостове да се противопоставят . Русия,Китай ,Турция и много други страни се изчистват от Доларови запаси и търгуват помежду си с Национални валути ! Това беше въведено от Русия като контрамярка срещу санкциите на САЩ и техният сателит ЕС. ... Американските компании са продавали милиарди тонове Втечнена газ допреди месеци ....сега продават ...0 тона ... ...Заради Силата на Сибир . .... Според тези медии Русия ще пусне Газо и Нефтопроводи из цяла Азия и Европа ..освен тези които съществуват. За САЩ остава ...Насилствено да продават малки количества Скъпа Втечнена газ ,на Малките Завладяни от САЩ държавици в Източна Европа .

и капитализма ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ се разпадне, а Русия ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ процъфтява :)))) ха ха ха. Ой милия... все същата мантра от 1917та... 102 години вече едни и същи приказки.

В то же время внешний торговый оборот Китая в 2018 году достиг рекордного объёма в $4,62 трлн. Търговският оборот между САЩ и Китай през 2018 г. е достигнал 633,5 милиарда долара

"ЩЕ" - нали така разправяхте, клети седерасти?

Едно време се говореше, че през България ще минават 4 тръби с капацитет 64 млн куб м. Може би някои не могат да си го предтавят даже. Бойко прецака всичко

Независимите държави строят и вървят напред в бъдещето .Мислят за народа.

Васил Филипов? Този който си движи ушите и скалпа когато говори стимулирайки мозъчна дейност , която е ----------?!!! Ти ги и МаЛтинчо ДимитЛов ги разбирате най- много тези неща:)))

Още преди години споделих за „Южен поток”, сега и за „Турски поток”, две думи – Бог да ги прости. Тези потоци нямат икономическа логика. ”Южен поток” го спряха, сега ще спрат и ”Турски поток”, защото за да работи Турски поток в този вид, в който го пропагандират, трябва да се постигне налягане от 350 атмосфери, руската техника досега е достигнала до 154 атмосфери. Не могат да постигнат тези показатели, за да транспортират на 1000 км по-дъното на Черно море такива количества газ.

иди да им кажеш, че не разбират кво строят, а добре знаем че коментиращите в ДИР-а са от академик нагоре при това по всички теми!

Брей тъпи руснаци ... как ли им работи ,,Северен поток " ?

Ние сме кутре, но сме член на ЕС. Всички главни и важни въпроси се решават в Брюксел и това е нашето спасение. Иначе рекетьора Русия ще ни унищожи. Как и дали ще функционира Турски поток и Северен поток ще реши ЕС. А за силата на Сибир, решава Китай. И в двата случая Русия е просто доставчик на газ, докато новите технологии не изхвърлят рекетьора Русия.

Не ви ли писна бе? Унищожиха ни държавата, докараха ни до просешка тояга, ликвидираха ни социално. И не, не са руснаците, а господарите ти, за които тролиш!

То бива да си тъп ама чак толкова не бива. Като отидеш в магазина ти ли казваш колко да е цената на хляба или чорбаджията. Руснаците не доставят газа, а го продават, а ако могат и доставката да ти продават е вече друга бира.

Бря!

По отношение на газопреносната политика на България, ББ за пореден път доказа, че е продажен страхливец. Президентите и премиерите на Унгария и Австрия обаче не са такива и успешно защитиха националните си интереси

Дъра-бъра... Какъв 8-ми януари, какви пет лева! Аз на Путин и на Ердоган ли ще вярвам?! Аз съм българин. И случам какво казват Огнян Минчев, Асен Агов, Иво Инжев, Евгени Михайлов, Мартин Димитров и Илиан Василев. И Коритаров, де! А Те казаха че Турски поток никога няма да бъде построен, защото е нерентабилен. ... Даааа - така казаха. А Путин и Ердоган нееека си дрънкат. ;-))

Абе, на времето и Странджа-Сакар строяха, и Кремиковци и какво ли не. Все рентабилни производства и програми. :)

Турция получава големи възможности за икономическо и политическо влияние в региона и Европа. Потоците вместо през Бойкова България минават през Ердоганова Турция.

ДИР, защо давате възможност на вашия сътрудник, възпитаник на Карлуковското заведение да публикува фалшиви/новини коментари? Надявам се вие да сте по-грамотни и ориентирани и да си спомняте, как и защо при Орешарски спряха Южен поток. То не бяха посещения на американски сенатори и вой от Европа. С това ни най-малко не защитавам БСП и никога няма да защитя една буржоазна партия, каквато е тя, но национални предатели като пишещия няма как да одобря.

Турция е суверенна държава, а България не е.

Южен поток" беше погребан, като оправданието от страна на ГЕРБ беше, че проектът не отговарял на изискванията на Третия енергиен пакет. Нищо че за Германия, осъществяваща проекти с "Газпром" за доставка на руски газ, Третият енергиен пакет не важи. Нищо че австрийският президент Хайнц Фишер, който беше поканил на посещение Путин през 2014 г., контрира категорично натиска от Вашингтон и Брюксел: "Никой не може да ми каже защо един газопровод, който се планира да минава през страни от НАТО и ЕС, не може да бъде изграден в Австрия". А на 3 ноември същата година, въпреки силния американски натиск срещу Унгария по отношение на "Южен поток", унгарският парламент прие закон, който позволява строежа на газопровода на унгарска територия, без да е необходимо одобрение от ЕС.... Е, почувствахте ли разликата между защитата и предателството на националния интерес ????

А зимата вече дойде...

Ние ще дадем достоен отговор на Турски поток като вдигнем цената на свинското до 40 лв/кг!!!

DMS "Balkan" Пускайте братя и сестри смс-и, пускайте та дано се напълни хъба! На тези с по 500 и повече смс-и ще им бъде издаден специален сертификат от Теменужката на енергията при Министерски съвет. "Заслужил газовик на Републиката".

Това са лоши новини за местните, малоумни, психодесни лизачи на хамерикански задници.

Преди 4-5 години украинският рътахръта (дада) ни обясняваше, че Турски поток НЯМА КАК ДА ЗАРАБОТИ, щото нямало такива компресори по света. Същият ни обясняваше, че Силата на Сибир било прах в очите на хората и никога нямало да се осъществи. Дада, къде си да поспориш?

Е той си е пак тук. Не го ли виждаш? Само е сменил плочата. "БСП спря южен поток (нерегистриран)" :))))

Турски поток можеше да е Български не само да сме транзит.

Няма как. България не е суверенна страна и изпълнява каквото ѝ наредят господарите.

Санкциии, санкциии... А на ватенките не им дреме...

Представям си на 08.01.2020 как ще ни се смеят в Москва и Анкара.... по-големи измекяри от нас на балканите със сигурност няма!

Орешарсйки спря Южен поток и направи едно добро дело.

на турция. сегае тръбата е до Турция

За да бъде подкрепена Украйна, дойдоха през юни 2014 американски конгресмени. Целта беше руската газ да стига до запада през украйна(а не през България)-и украйна да събира таксите, а не България. НАС КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА УКРАЙНА? Българския интерес беше тази газ да преминава през България-за да събира България транзитните такси. Но не, БСП на 8 юни 2014г. спря проекта. Руснаците си направиха тръба през Турция. Руската газ няма да преминава през Украйна, няма да има и директна тръба през България. Предимствата на директната тръба през България като минимум ЩЯХА да са: 1. геополитическа значимост-да държиш газовото кранче за западна европа и турция 2. транзитни такси-и от западна европа, и от Турция. 3. Закупуване на газ за България-без посредници по ДИРЕКТНА тръба. Нищо от това вече няма да се случи. Защото комунистите спряха проекта на 8 юни 2014г. Защо го направихте, защо лишихте дори внуците от възможността да имат достъп до лесните пари от транзита на газ? Сега ще плащаме за транзит и на Турция. Когато решат-ще могат да врътват кранчето. В добавка-им ставаме абонати-за поне 60 години да плащаме и за транзита през Турция.

Ееее, ти се оля.. нали все псувахте руския газ и правихте дандании да спрем да купуваме, да купуваме американски втечнен, против тръбата в Черно море ..сега пак комунистите ви виновни... не споменавам Беляне...

к'о да праиш - шизофрения . А каката дето ни изписваше апчета я прибраха , и с'я герберчетата сме зле .

С цел да сдържа Русия, Западът спря ЮП и измисли много други алтернативни потоци. Появиха се Набуко, Транскаспийски, Южнокавказки, Трансадриатически, Трансанадолски, Южен коридор .... и т.н. Всичките без руско участие. От тях оживя само ТАНАП, който е проблемен, а руснаците пускат ТП, който е без проблеми. Печели основно Турция, а големият губещ е България

И децата могат да разберат, че Турски поток е бил неизбежен! В природата и икономиката е важен този, който плаща, алооооооуууу....

От напъните на един по-долу разбирам, че БСП спрял ЮП... Само да му кажа, пардон цитирам: "Спрях 3 руски проекта, аз, лично... в името на нашето приятелство". Това е изхвърляне на един премиер пред конференция на "българо-американската търговско-промишлената палата". Класически лъжец, нали? Доказано. :))))

Значи, да обобщим: 1. Реално сега вместо да транзитираме и получаваме газ от "Южен поток", откриваме с гордост интер- нещо си с Гърция, който практически ще се ползва изключително за американски втечнен газ. Последният пък , според дългосрочните прогнози на специалистите, трайно ще бъде поне с 20% по-скъп от този по тръбите от Русия и др. 2. Амерските бази ще продължават да действат абсолютно безплатно, а на всичко отгоре Бг ще инвестира някакви (неясно какви) средства за подобряване на инфраструктури и др. п. За логистичните и др.п. центрове в София и Варна, дори не ми се говори. Ерго - освен че очевидно се натискаме да станем приоритетна мишена на руснаците, дори и ще си платим за тази "привилегия". 3. Изневиделица, някакви американски експерти щели да оглеждат Белене??? Това сигурно е защото току виж пък ни се отворил парашута и някой вземе да построи АЕЦ-а. А що се отнася до проблемите с доставките и загробването на отработеното гориво, дори не ми се помисля какви поразии могат да се получат. в заключение - може ли някой да даде примери кога краварите са дали нещо на БГ, освен мухлясала царевица и колко често ние спонсорираме щатите? Не знам нашите "управляващи" как спят, обаче толкова гадости не са причинявани на тази държава от времето на Иван Костовата "приватизация" и ликвидация.

Ще бъде добре да отидеш и да сложиш едно цвете на паметника на съветската армия-ОСВОБОДИТЕЛКА за да ти е пълен поста.

Ти обикновен лъжец ли си или трол? Защото е досадна лъжа твърдението ти за 20% по-скъп втечнен газ.

От януари у нас - газ по Турски поток. И да забравим завинаги за усраинските извивачи на ръце.

Сега вече Хъб може да се хване за палците! Както всички българи ще го направим заради него..... на 08.01.2020!

Вместо тръбата да е до Варна-и после до западна европа и разклонение за турция, и България да събира транзитни такси за век напред(поне 60 години), тръбата е до Турция, и Турция ще събира такси от транзита. Защото на 8 юни 2014г БСП спря Южен поток. Да се помни-на 8 юни 2014 правителството на БСП спря Южен поток. Дойдоха конгресмени от САЩ, и веднага след това БСП спря юgен поток. турски поток-може, Северен поток-може, но директната тръба от русия до България я няма,защото БСП спря проекта.

Хайде да сме обективни, а? Южния поток беше окончателно погребан от ГЕРБ! Дори Хъбов се хвалеше с това...

Решението на управляващите е от 8 юни 2014г-това е проверимо, и докузуемо, няма как веднъж спрян проект да бъде "върнат"-това не ти е иди ми, дойде ми да се сменя т нещата. Тогава БСП управляваше. Вие донесохте загуби на България за десетки години напред. 500 000 000 долара годишно от транзитни такси и минималната загуба. Тези пари ще отидат да Турция.

абе манипулатор,самият Борисов се хвалеше,че е спрял три проекта на руснаците

До няколко дена САЩисаните ще наложат поне на три държави САНКЦИИ!!!

И да наложат, всички ще им теглят една майна. Няма да стоят хората на студено и да не им работи индустрията заради техните егоистични мераци да мразят Русия, я??!

Тази знаменателна дата - пускането на газопровода, трябваше да бъде за България, а не за Турция. Руснаците ни предлагаха нещо, от което щяхме да забогатеем, ние обаче отказахме. Турция обаче не направи нашенската глупост. Сега ние ще й плащаме транзитни такси, вместо обратното. Борисов не само че не спря провала на държавата, но дори го ускори!

Трябваше. Дори и нашите внуци щяха да имат да се радват от лесните пари от комисиони-поне половин милиард годишно транзитни такси. Защо БСП спря проекта? Защо подарихте проекта на Турците? Защо огромните комисионни ще остават за Турция, а не за България? Защо беше пропуснато България -за свои нужди да внася гжаз-без посредници-по директна тръба?

Кога си виждал държава да е забогатяла от Русия ? Куба ли забогатя или Венецуела или пък Сирия . От Русия не искаме нищо и колкото по далече по добре.

Прези 2014 г.-и точната дата е 8 юни 2014 г(проверете и сами!), по време на правителството на Орешарски БСП СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК. Вместо тръбата да преминава през България, и България за 60 години напред да събира транзитни такси от половин милиард годишно, сега тези пари ще остават в Турция. Сегжа Българи яще плаща на турция за транзит на руска газ, вместо турция да плаща на България. в момента турците плащат по 200 млн долара годишно, заради руския газ, през тръбата през България, сега Труция ще получава газ директно от Русия, и няма да плаща на България за транзит. Гарантирано от БСП.

Народа беше казал нещо за кучетата и керваните ...

Боко, Бокоо.. "Ум царува, ум робува, ум патки пасе!"

Точно навреме ... Никой не може да спре Русия

"Силата на Сибир", беше още един невъзможен за построяване обект, според жълтопаветните ни пази Господи русофоби.... :))

Силата на Сибир звучи патриотично,дали обаче обикновените хора в Иркутск получават достатъчно ,за да живеят нормално или живуркат закрепостени и в пъти по зле от белите държави консуматори на природен газ.

Имаш предвид нашия жизнен стандарт ли? - "гордите" членове на ЕС и НАТО! Хахахахаха...