Русия налага рублата като единствена официална валута в Херсонска област от 1 януари

Като причина проруските власти посочиха обезценяването на украинската валута заради икономическите проблеми на страната

Обратно в новината

Коментари - Русия налага рублата като единствена официална валута в Херсонска област от 1 януари | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гривните да си ги слагат джендърите на меките китки.

Браво ! Там е пълно с Българи , живеят от Векове и ще плащат с Рубли ! Нас насила ни карат групичка крадливи Соросоиди да приемем Еврото -помияри !

Херсонска област е част от РФ,каква друга валута да е..?

То с Долара Нещата са Зян !!! А Еврото Си Отива Догодина Така Че Копуваайте Йоани и Рубли Че ще Ядете Хуя Тъпаци !!!

А ти си купи БУКВАР, неграмотник!

Голям оптимист е това момче. Никак не е сигурно, че до 1-ви януари руското ФСБ няма да са го свитнали. Има висока вероятност към тази дата рашистите да са направили поредния жест на добра воля, оттегляйки се към Крим.

Аз пък налагам в Москва нова валута от утре - Путинодидиотски долар. Казах. (точка) Както на никой не му пука за моята измислена валута, така и за руската такава в Украйна.

Аз предлагам еврейски Зелен , вместо гривна !

Гнусните соросоидни трол-педали, налазиха сайта. Няма смисъл да се четат , гадостите на психично болните уроди.

Ами защо пишеш тогава?

Каква рубла, нали според зеления наркоман вече са си взели и източния бряг на Днепър!?

Споко бе, какво си заподскачал? И левия бряг ще си го върнат с "добра воля" и доста кютек. И Крим ще се върне в Украйна, където винаги е бил. И репарации ще има за всички руснаци от сърце от студ и глад ще тропкат те хорце. Да ви е честита новата 2023 година, рашисти, империалисти, путинисти!

Тоалетна хартия ще смени друга такава.

е за какво ще са им рубли,в Тюмен вече са почнали да печатат купони за храна,направо да почват и в Херсонска област, вместо да въвеждат тази велика руска рубла

"Русия налага" - това е израз който обикновено се ползва от руските "освободители". Още от 1917 тази държава се управлява с налагания, декрети и заповеди. Нищо ново. Както знаем, всяка заповед е предпоследна. А иначе, на кой му пука руснаците с каква валута ще си бършат задниците. "рубла" произлиза от "рублить" откъсвам, отсичам. Рубли са се наричали късчетата, които са отрязвани от гривната за да стане теглото и точно, съгласно установения стандарт. Гривна е сребърен ромбоиден слитък, с който се е пазарувало в древни времена по земите на днешна украйна. 1 гривна е била цената за един кон, от там и името гривна. Та рублите са производни на гривната. Какво налага тогава Русия. Да вземат и да си научат собствената история тия безкнижници.

рублата лопухь също е обезценена

Значи в город Херсон ще плащат с тапетна рублей! Или пък НЕТ! БУХАХАХАХАХАХА