Русия готова да предоставя газ на Украйна при 25% по-ниска цена

Москва и Еврокомисията се договориха през септември да обсъдят датата на провеждането на тристранни преговори по газа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да завършат Северен поток 2 и Украйна ще види руски газ на куково лято! Ще купува два пъти по скъп втечнен от САЩ и ще вие на умряло.

Руските алкохолици голям го вадиха, но както винаги накрая загубиха. Те не само че ще доставят газ за Украйна, но и транзит през Украйна, но и намалиха цената с 25%. Освен това червените московски фашисти, ще платят на Украйна и над 3 милиарда долара, за което бяха осъдени. Алкашите видяха дебелата тояга на Тръмп за Северен поток и веднага капитулираха... Дано дебния гном да остане повече в кремъл за да доразруши руската кочина.

Гъзпром загива. Газпром е с дългове от 3,6 трилиона рубли или 55 млр долара, заради потоците на Джуджето. Украйна смъкна цените за транспорт и Руслямска държава увисна като мокър парцал. Транспорта през потоците излиза по скъп. тази разлика трябва да се поеме от някой и най-вероятно ще е за сметка на Газпром. "Газпром" отива в САЩ за долари за първи път от 2017 година: https://business.dir.bg/comments/gazprom-otiva-v-sasht-za-dolari-za-parvi-pat-ot-2017-godina . НА ТАКОВА УНИЖЕНИЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗЛОЖАТ САМО ПУТЕНОИДИТЕ НА ВАТНАТА СМЕХО-ДЪРЖАВА.

Оказа се че Украйна се оправя и без Руски газ и цената е по-ниска от тази която предлагаше Газпром. На всичко отгоре вече 7 ядрени реактора се захранват с гориво от Уестигхаус и Русия се усети, че губи пазар. А виждат, че примера е заразителен и с времето Уестингхаус може да ги измести от зареждането на много реактори в ЕС и по света или поне да подбие сериозно цените на горивото. Втечнения газ е с около 30% по-евтин от Руския тръбен който получаваме. Това също е тежък удар по Газпром, затова са готови да продават на Украйна, за да компенсират частично намалените приходи. Разбира се с терористични действия като тези в Залива и мините на танкерите се опитват да вдигнат и цената на петрола. Китай се насочи към шистов газ и не проявява интерес към руския тръбен от Силата на Сибир. А смъкването на цената на петрола последните дни преди атентатите срещу танкерите беше последната капка. Сега всеки пазар се явява изключително ценен и важен.

нещастник,ей няма да поумнеете но трябва да има и такива идиоти като вас за да хранят тия червеногъзи олигарси а вие вийте,че нямате пари:)))))))))

Според източници на "Комерсант", дори газопроводът „Северен поток-2“ да бъде завършен според плана до края на 2019 година, енергийната инфраструктура на територията на Германия няма да може да поемем повече от 34 млрд. м3 природен газ. Много си прост-направо идиот, но това е типично за всички русофили. Транзит на руски газ през Украйна - до 2024 г.Предстоят преговори и сключване на ново споразумение за транзит на руски природен газ през Украйна между "Газпром" и Нафтогаз". Старото изтича на 31 декември 2019 г. Украйна през 2013-та година е консумирала 50 куб. газ от Русия , а през 2018 само 10 куб. газ, което е 5 ПЪТИ ПОИ-МАЛКО, и допълнително ОЩЕ намалява потреблението. Украйна разкрива собствени нагодища за газ, освен това залга на зелената енергия. Газпром капитулировал перед Украиной. https://www.youtube.com/watch?v=rXBYao09sm8

това вече е краят на син поток

Украйна през 2013-та година е консумирала 50 куб. газ от Русия , а през 2018 само 10 куб. газ, което е 5 ПЪТИ ПОИ-МАЛКО, и допълнително ОЩЕ намалява потреблението. Украйна разкрива собствени находища за газ, освен това залага на зелената енергия.

Защо си написал тази километрична глупост ? Ако беше вярно това щеше ли Украйна да квичи на умряло, както прави сега ? И се жали на САЩ и ЕС, които пък настояват пред Русия доставките на газ да се възстановят въпреки кражбите и неплащането на Украйна !

СЕГА ПРОРУСКИТЕ ОЛИГОФРЕНИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПЛАШАТ УКРАЙНА СЪС газопроводът „Северен поток-2“ Но той и дори да бъде завършен според плана до края на 2019 година, енергийната инфраструктура на територията на Германия няма да може да поемем повече от 34 млрд. м3 природен газ. - Освен това през северен поток може да преминава само 50% руски газ. - И най-вероятно северен поток след американските санкцжии няма да го бъде. - Руснаците за кой ли път отново са ГУБЕЩИ. Но с това некадърно управление на ботоксовия си цар , другояче не може и да бъде.

Да беше прочел статията поне. Руслямска държава от 2015 не доставя газ на Украйна, но сега била готова да и доставя при това 25% по евтино.

Много просто, смени се президента на Украйна и, вероятно, не се зъби толкова на Русия.

Газпром капитулировал перед Украиной. https://www.youtube.com/watch?v=rXBYao09sm8 Сегашните руски месторождения от нефт и газ се изчерпват, а новите са много трудни за добив, без пари и без върховите американски технологии и нагнетателни станции. Дори и да започнат някакъв добив азиатските орки, то добитият газ и петрол ще бъде в пъти по скъп по цена. Червени български мърши, защо не събирате дарения и да помагате на гЪзпром ? Защото Милер си купил с крадените от руския народ пари квартира за 1 милиард. Изпращам ви и линка, ако можете да четете руски, скопени русофилчета: У главы «Газпрома» нашли квартиру за миллиард. Глава «Газпрома» Алексей Миллер владеет квартирой в центре Санкт-Петербурга площадью 1396,3 квадратных метра и стоимостью не менее миллиарда рублей.: https://lenta.ru/news/2019/01/31/miller_flat/

Украйна както виждаш не квичи, а Путлеристан и предлага 25% по-евтин газ, а го вадеше много голям преди 2-3 години. Това което съм написал са факти и заключения. За какви кражби говориш малоумно? В момента през Украйна преминават половината транзитни доставки за ЕС.

Съвсем наскоро анализаторите на Сбербанк на Руската федерация изчислиха, че срокът на изплащене на „Северен поток“ и турския поток е 50 години. Това означава, че този проект е абсолщтна ЗАГУБА за Газпром и чисто политически. И трябва да се зададат два резонни въпроса: - Защо русофилските неграмотници плачат толкова за тези два потока ? - И дали сле 10 години руската пЕдерация няма да се е разпаднала.

ще се договорят за нещо сериозно. Враждата между двата народа ще е за десетилетия напред. Обидните думи се забравят, но пролятата кръв не! Жалко..

Северен Поток 2 е с преки разходи около 10 милиарда долара. С отчитане на допълнителните средства, изразходвани по трасето от газовите находища през преносната инфраструктура на руската територия, то цената се изстрелва в орбитата над 40 милиарда долара. Цената на Южен – Турски поток вече е нараснала до 23 милиарда долара, след като към 17-те милиарда долара, изразходвани досега, се добавят още 6 милиарда за втората линия и нова наземна инфраструктура в Турция и Балканите. Така цената на заобикалянето на Украйна от страна на Русия се е повишила до главозамайващите над 60 милиарда долара, което е равно на годишните приходи от продажби на газ на Газпром в добри години. Като намали наполовина тарифите за вход и изход от ГТС на страната, Киев опроверга мита, че Северен и Южен поток са най-евтиния и най-сигурен маршрут за руския газ за ЕС. Достатъчно е да се сравнят транспортните разходи чрез ГТС на Украйна – за идентични обеми (примерно 80 милиарда кубически метра), които са малко над 2 милиарда долара годишно, докато вариантът през „Северен поток“, където само финансовите разходи за обслужване на дълг от 60 милиарда долара са поне два пъти по-високи. Към тях трябва да се добавят и допълнителните оперативни разходи. Новите тарифи не оставят много място за вяра в ключовия аргумент на поддръжниците на „потоците“ в ЕС, че те са „само бизнес“. Факт е, че „Газпром“ е в състояние да прикрие голяма част от истинските си разходи на руска територия, като използва различни схеми с държавни субсидии, данъчни облекчения и други скрити форми на държавна помощ. Това само по себе си трябва да бъде обект на внимание и разследване от страна на антитръстовите органи на ЕС, но дори и да се вземе предвид само европейският сегмент от проекта Северен поток, той пак ще бъде много по-скъп и по-несигурен от украинския газов транзит.

Колелото на историята неумолимо се върти напред. Само колелото на путинската русия все повече се върти назад. Въпрос на време е Украйна да получава сгъстен американски, катарски и др. газ от полския терминал Петър Возняк, ръководител на полската петролна и газова компания PGNiG, заяви, че Полша ще купува втечнен природен газ от Съединените щати на цена с почти 30% по-ниска от цената на природния газ от Русия. PGNiG и американската компания Venture Global LNG подписаха договор за снабдяване на Полша с два милиона тона LNG годишно в продължение на 20 години. Польша перешла в наступление и устроила Газпрому «второй фронт»...-20% https://www.youtube.com/watch?v=S39kXh80huo 1. Полша от 2016г. приема на свой терминал Катарски газ: https://news.bg/int-economics/polsha-podpisva-sdelka-da-kupuva-vtechnen-gaz-ot-sasht-za-5-godini.html 2. Полша 2017г. подписа сделка да купува на свой терминал втечнен газ от САЩ за 5 години ... а на нашите смешни русофилчета с амебните си мозъчета им остава само да се опитват да осъзнаят ставащото днес и да цъкат безполезните си минусчета. Разбира се и да пикаят даз от мъка...

Факт е че все повече конектори и терминали за втечнен газ се строят в Европа. И колкото и да лаят путлеровските пудели, то нищо не могат да променят. Ето това е кеф-да чуваш диво квичене на фалиращата руска политика. Процентът на руския газ за Европа се е стопил на 40%. Сега с американския газ за Европа този процент ще падне на 5-6% , докато дивите азиатски орки фалират. Газ внасян от ЕС по проценти към 2019г. Русия-40% Норвегия-38% Алжир: 11% Други: 6 % САЩ 5% разни В цяла Европа народите видяха, че фалшивата агресивна Русия не може да бъде сериозен търговски партньор. Като се има предвид, че това е само бензоколонката на Европа, защото ватенките не са в състояние да произведат нищо на световно равнище. Според официалното коалиционно споразумение, подписано от Ангела Меркел, когато встъпва в длъжност федерален канцлер през пролетта на 2018 г., доставките на руски газ трябва да бъдат намалени с 50% до 2021 година. Новите доставчици за втечнен газ са главно от САЩ, Катар, но и други са добре дошли.

има да чакаш светлото бъдеще.То американкитя втечнен газ дето идва в Европа е придобит пак от Русия ,ама е етикиран като американски, нищо че доставката му е колкото да захарани кюмбето ти на село.Не стига това ами Русия от началото на годитат изняся 2 пъти повече втечнен газ с танкери за ЕС отколкото целият износен напън на САЩ.Абе въобще медийни въжделения.въобще сътноешението 1000 към 1 в полза на Русия.

абе другарю АОНСУ- много си закъснял с тия вицове от дйче зеле и СНН.Късно е либе за китка.

ще другарю, чакаме вече може би руската федереция се разпадна поне за 1580-ти път ама по телевизора.

по доле едни диванни тролове естествено русофоби, се пенят и фалират русия по 3 пъти на ден по тролене .Обаче откъде троловте да зная че Уолстйт джърнъл написа отдавна, че дори при пазара на втечнен газ/ единсвения износ на САЩ който осигурява малко раб.места в напълно унищожени от фракинг щати/ Русия пак ги бие с 2 към 1 в доставките за ЕС. Цялото сътоншение с тръбопроводен газ е 955 млрд.кубм. към 2 в полза на Русия. Да не говори за иззетия от Газпром китайски пазар за втечнен газ /както и още два три сегмента / в които русия успешно замести наказцаните с мита американск износител където имаха що годе нянакакъв пазар.На всичмкото отогре Рсусия има 45 танкера срещу 1 на САЩ.А свободни танкери за наем и чартиране се намират доста трудно ,просто няма.Така че тролете и чакайте Русия па падне да фалира и т. и т.н. досегафалира 1581 пъти ама по сатовете и телевизора.Ама те незнят.

Някакви холандци ни докараха танкер с газ на майка си от п.....а , по- евтин от ,,братския '' руски през патиците

stankow

Един танкер. За зарибяване. 90,000 тона. А ни трябват 3 милиона

stankow

За една нощ ще се оправят. Някой спомня ли си за Порошенко ? А не е минал и месец, откакто още се заканваше на Русия. Елит и народ не са едно и също. Особено когато елитът не е излъчен от народа.

Не ги разбирам тия дето са против руския газ(ЕС),но най не рзбирам руските управници!? Да помослим малко: Ок-Русия губи пазара и какво следва - беднотия там ,по-лош живот и съответно хората ще търсят спасение другаде-т.е.вън от страната. Това предполага още имигранти на територията на Европа и Америка,а съответно и още разходи за тях! Някои ще кажат ами затваряме границите,но това не е решение,щото ще трябва да се пращат помощи...Абсолютно същото важи и за изкуствената криза,която американците предизвикват сега(и отново) в залива...Иран са виновни за всичко(според американците)-хайде да им спретнем една война и ... пак прилив на мигранти,пак събиране на помощи и пак същата помия!!!

По-евтин газ 25%, а Крим остава Руски. Те това ще е сделката.

Крим няма да остане руски. Руснаците ще избягат като пребити песове с подвити опашки като направиха в Афганистан.

Фашистката кочина загива: Процентът на руския газ за Европа се е стопил на 40%. Сега с американския газ за Европа този процент ще падне на 5-6% , докато дивите азиатски орки фалират. Газ внасян от ЕС по проценти към 2019г. Русия-40% Норвегия-38% Алжир: 11% Други: 6 % САЩ 5% разни

Мисленето не ти е силната страна. Не се мъчи... руски трол.

Или пък Русия се променя , изхвърлят Путя и олигарсите , и си създават реална пазарна работеща икономика . И няма да има пълчища от емигранти !

Просто е ,но не е за прости хора? Дали заради смяната на президента ,предлагат газ и то по по евтина ?Жокер-не е заради това,опитай пак!

могат! ще си ги наваксат от нас, нали ни са братя!!