Русия, ЕС и Украйна решават за газа на тристранна среща

От 2020 г. приключва действащият договор за транзит между "Газпром" и "Нафтогаз"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Упсс... съжалявам... пак ще пусна газ.... пръц.

Да освободим укрите пт транзита на гадната руска недемократична газ ! Дайте преноса насам, ние ще се жертваме и ще я транзитираме, в името на братята укри !

Укрите нали не искат нищо руско !

турски поток 1 тръба и силата на сибир вече се пълнят с газ! пък от второто тръба на турския ?

серьозно ли ва? Казвайте от рано, че пътувам по нея към Масква.

Свърши тя, отдавна. Досега 2те тръби на Южен поток можеше да са в експлоатация, до 2022 г. и другите 2. Така сега нямаше да има нужда от транзита през Украйна и нейните газови хранилища.

Европейският вариант цели да осигури екстри на Украйна. В продължение на 10 години ще има транзит и съответно всяка година Украйна ще си получава нейните 3 милиарда долара за транзита. Да, ама не! Русия не е съгласна с варианта "Храни куче, да те лае". Води се яростна анти руска политика, Украйна работи с всички сили за продължаване на санкциите срещу Русия, а Русия трябва да им осигурява екстри. Как тъй? По силата на каква логика? Точно по тази причина, Русия иска договор за една година. Да видят как ще вървят нещата с новия президент и ако не се получат, значи няма транзит! В Русия никой не е полудял толкова много, та да подпише договор за 10 години с враждебна страна!

Русия може да иска много неща,но не в силна позиция да иска.Някъде четох,че предложили на Украйна с 25% по ниска цена.

Иване, ами кво стана на Боку с Хъба , няма ли и Боку да си намаже ръчичките с парички???

Тъпичко ти е коментарчето брат*чет !! Които пуска газта, той я и спира !!;))

От цялата работа ние загубихме едни пари. Поне като направихме "услегата" на Украйна, получихме ли нещо. Май едни хора трябва да бъдат разследвани за национално предателство.

Ганю "тариката" , пак ще мръзне и ще духа студена супа!!;))

Шефът на "Газпром" Алексей Милър заяви, че Русия ще даде на Украйна 25-процентна отстъпка, каза той по време на среща с руския президент Владимир Путин. Текстът на разговора е публикуван на уебсайта на Кремъл. Украйна спря да купува руски газ през 2015 г., преминавайки към доставки от Европа

Запасите на газ в подземните складове на Украйна надхвърлят 18,7 милиарда кубически метра. Това се посочва в съобщението на пресслужбата на "Нафтогаз" на страницата във Facebook. Компанията заяви, че на ден се изпомпват 78 милиона кубически метра газ.