Русия, ЕС и Украйна решават за газа на тристранна среща

От 2020 г. приключва действащият договор за транзит между "Газпром" и "Нафтогаз"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Запасите на газ в подземните складове на Украйна надхвърлят 18,7 милиарда кубически метра. Това се посочва в съобщението на пресслужбата на "Нафтогаз" на страницата във Facebook. Компанията заяви, че на ден се изпомпват 78 милиона кубически метра газ.

Шефът на "Газпром" Алексей Милър заяви, че Русия ще даде на Украйна 25-процентна отстъпка, каза той по време на среща с руския президент Владимир Путин. Текстът на разговора е публикуван на уебсайта на Кремъл. Украйна спря да купува руски газ през 2015 г., преминавайки към доставки от Европа

Ганю "тариката" , пак ще мръзне и ще духа студена супа!!;))

От цялата работа ние загубихме едни пари. Поне като направихме "услегата" на Украйна, получихме ли нещо. Май едни хора трябва да бъдат разследвани за национално предателство.

Европейският вариант цели да осигури екстри на Украйна. В продължение на 10 години ще има транзит и съответно всяка година Украйна ще си получава нейните 3 милиарда долара за транзита. Да, ама не! Русия не е съгласна с варианта "Храни куче, да те лае". Води се яростна анти руска политика, Украйна работи с всички сили за продължаване на санкциите срещу Русия, а Русия трябва да им осигурява екстри. Как тъй? По силата на каква логика? Точно по тази причина, Русия иска договор за една година. Да видят как ще вървят нещата с новия президент и ако не се получат, значи няма транзит! В Русия никой не е полудял толкова много, та да подпише договор за 10 години с враждебна страна!

Русия може да иска много неща,но не в силна позиция да иска.Някъде четох,че предложили на Украйна с 25% по ниска цена.

Тъпичко ти е коментарчето брат*чет !! Които пуска газта, той я и спира !!;))

Иване, ами кво стана на Боку с Хъба , няма ли и Боку да си намаже ръчичките с парички???

турски поток 1 тръба и силата на сибир вече се пълнят с газ! пък от второто тръба на турския ?

серьозно ли ва? Казвайте от рано, че пътувам по нея към Масква.

Да освободим укрите пт транзита на гадната руска недемократична газ ! Дайте преноса насам, ние ще се жертваме и ще я транзитираме, в името на братята укри !

Укрите нали не искат нищо руско !

Свърши тя, отдавна. Досега 2те тръби на Южен поток можеше да са в експлоатация, до 2022 г. и другите 2. Така сега нямаше да има нужда от транзита през Украйна и нейните газови хранилища.

Упсс... съжалявам... пак ще пусна газ.... пръц.