Румен Гълъбинов за 2022 г.: Мораториум за не повече от месец, инфлацията ще расте още

Най-голямата грешка на управляващите през 2021 г. беше подценяването на риска от стагфлация, обясни икономистът в интервю за Dir.bg

Обратно в новината

Коментари - Румен Гълъбинов за 2022 г.: Мораториум за не повече от месец, инфлацията ще расте още | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХУНТАТА на Радев съсипа България

Щом видимо заговориха за стагфлация - явно почват да се сбъдват всичките вътрешни опасения, че тия lockdowns разказаха играта на всички икономики - нещо което беше ясно от ден 1ви на това безумие.

Продължава

Година без герб..... Честит ви нов Жан Виденов...

Не знам как така расте някаква инфлация при положение, че никой нищо не купува и всеки се е заврял у миши гъз. Аааааа да! Ако секънд хенда, новия внос и дюнернджийниците са гУемия бизнес е разбираемо...

Глупако,съсипаха я толерастите от Брюксел по заповед на господарите от ФАЩ!

ТЪПАКО

Нямах деца щеше да мие смешно... Но сега ме е яд с какви балъци и олигофрени живея дето върнаха лукановите комунисти на власт....

Инфлацията е двуцифрова. Растежът ще е отрицателен, безработицата ще расте. Еврото ще го гледаме само на чужди банкноти. Половината банки са декапитализирани. Реалните доходи са на половината на 2020. Цените на имотите ще продължават да растат. Честита ви промяна !

Ми да си гласувал бе!

че на 10 ноември 1989г оставиха България с АЕЦ-Козлодуй и безброй ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове. България беше енергиен център на Балканите - изнасяхме електрически ток за Гърция, Турция, че и за Румъния. Селски човек, но хитряга беше Бай Тошо - знаеше че най-важното е да си енергийно независим. А енергийно независим значи и конкурентноспосособен в икономиката. Днес имаме един АЕЦ почти пред закриване и работещ едва-едва. Втори АЕЦ няма и НИКОГА няма да има. Всичките ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове ги раздадоха на "наши и ваши" хора, и те така. България днес е един обран бостан и държава със затихващи функции и пред закриване. Да благодарим за това на лакомите, продажни политици, ЕС и новите ни братя отвъд океана!

Без оправдания с герб... От една година сте на власт а герб е цитирам изчегъртан....

Ама не за тези естествено...

Парите от Европа свършиха и градинките с фитнес уредите са за ремонт. Аре скачайте!

Не може да се живее само със заеми, иска се и работа, нооо за 12 години ви направиха само градинки. Сега ще ядете асфалт и дедовия!

Те и новите пътища са за ремонт. Ама тия и това няма да направят !

Честита ви промяна балъци, най-хубавото тепърва предстои...!!!!!

Бае ти Тошо имаше добри съветници. Повечето от провалите бяха заради директна намеса на Москва - спирането на самолето- и авто- строенето примерно, смяната на Солаков. Възродителният процес беше пряк отговор на намесата на Турция и т. н. По времето на Живков лагерите нямаха полит. затворници. Уви, нямаше как да избегне зависимостта от СССР, все пак имахме около 80 ядрени руски глави на наша територия и около 30 000 съветски войници. Не знам доколко и сега сме наистина независими. Сравни Борисов до момента в който дъщеря му беше в Щатите, и след това.

Ако ГЕРБавите крадци бяха направили поминък за хората с милиардите които изпотрошиха в ремонти на ремонтите нещата можеха да са други...

Е а дано си откачил някоя къща за гости от ГЕРБавия башибозук.

Изнасяхме ток, а се прибирахме вкъщи на тъмно и студено. Аз го помним онуй време! Ей с тия ви думи Бай-ти Тошо ти докара демокрацията за унука: https://www.youtube.com/watch?v=yYOR8cE3d50

“Икономист”… Накрая нищо от това което каза няма да се случи но никой няма да му търси сметка нали?

А ние сега да не можем с 12 годишното управление на Борисов. Защо???? От какъв зор?

Лично аз не разбрах поради какво поскъпна тока. Токът е продукт, който се произвежда у нас с наши суровини, които не са поскъпнали. Кое е по-скъпо-въглищата ли, които сами произвеждаме? Или уранът в Козлодуй който отдавна е платен? Или слънцето, водата, вятъра са поскъпнали и оскъпяват ВЕИ производството? С газ се произвежда много малко ток у нас за да е решаващ фактор в поскъпването. Не съм икономист и от тънкости на борси не разбирам. Но откъде следва че цените на някакви си борси в далечни и чужди страни ще са валидни автоматично и у нас? Другото което не разбирам. "Бизнесът" изнася евтин ток а на нас продава скъп. И така е от години. Сега измислените високи цени опариха ненаялия се "бизнес" и автоматично им се полага обезщетение от бюджета(?!). Бюджета се формира от данъци, т.е. одрани кожи от мен и теб. Аз и ти финансираме печалбата на и без друго преялия "бизнес", сакън да не му намалее печалбата. Печалбата на "бизнеса" е свещена и не се коментира а се подразбира. Моята и твоята печалба ще почакат както винаги. Ще плащам от джоба си през данъци и мързела и простотията на "уязвимите", въпреки че не помня да съм уязвявал някого. Сакън някой уязвим да не остане гладен и на студено. Всичко лежи на гърба на нормалният, работещ човек. И бандитите и олигарсите и скотовете от гетата-длъжен съм на всички и това изобщо не се коментира даже.

Провери в гугъл защо има поскъпване на тока в цял свят.

А ти ще откачиш олйото в магазина по 10 лв. скоро

Ще видиме....аман от анализатори и празнодумци

Що лъжеш сега…. Нали се сещаш че си за затвора в момента

СТЕГНАЦИЯ И ДЕФЛАЦИЯ ИМА МОШЕНИЦИ???? НЯМА ПОТРЕБЛЕНИЕ..ХОРАТА НЕ КУПУВАТ НИЩО И НЯМАТ НУЖДА ОТ НОЩО...ЩЕ СИ СПРАТ ТОКА,ВОДАТА И ПАРНАТО...ПРОСТО СВАЛЯЙТЕ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО, ПУКАЙТЕ ИМОТМНИЯ БАЛОН ДА ИМА МИНИМАЛНО РАЗДВИЖАНЕ..... ИНФЛАЦИЯ :))) ПРОСТО ИСКАТЕ ДА ОТКРАДНЕТЕ 100 М8ИЛИАРДА МАЙ???

Знам английски и няма да гледам в гугъл, защото дълбоко не ме интересуват чужди истории и икономики. Интересува ме поради какво ТУК поскъпва нещо, чиито суровини са произведени ТУК и не са поскъпнали. Излиза нещо много просто-евтини суровини и скъп продукт. Трябва ли ти английски за да сметнеш че ни ограбват нагло и наедро? Остри реакции срещу мораториума, защото накърнявал печалбите на откровени измамници. Четете гугъл и говорете английски на воля, но фактите са такива-крадат ни както никога до сега-нагло и безкрупулно.

От април до ПП имаше катастрофа. С ПП чрез ИИ (Истинска Измама) се стигна до нищото, пустота и пандемия която уж яима, но я няма. Пенсионерите я понасят заради добавките. Останалите...

На първобитно ниво сме след като се борим за вода, храна и топло. Ама от много анализатори е така...

Такива ни облъчваха,че и герб щяха да спечелят изборите с 20% ама за наша радост вече ги няма на политическата карта.....

Тоя е сериозно КУПЕН лаик.

циганино. Нищо не говореше като герб даваше бадбавки само на мнагалите

ли сте еднакво прости

След 2 месеца, като влезеш в магазина и си видиш сметката за тока и само това ше ти е радостта - че герб ги няма. А може и тя да се изпари,, като си бръкнеш в джоба.

Ми то и България няма да я има, ама нали рубладжиите не ви пука…

Наричаш пенсионерите "мангали" ли?

В момента, в който почна печатането на ТРИЛИОНИ в САЩ и ЕС без налично производство, бе ясно, че ще има зверска инфлация - това се учи в първи курс по икономика на всеки университет.

България я е имало и България ще я има !!!!!!

си прост или си трол та ги дъвчете тия 12 гидини герб... ами не са 12 години и в коалиции отделно....

шайаката рублен радев яко се заела да чергърта джобовете на българина....

Кво си чешете езиците бе неандерталци!?! Още сте на ниво вода и храна.

А гербавите предложиха мораториума, който сега пък искат да отпадне !

Инфлацията е най-елегантният пирамидален подход към парите на вложителите, измислен някога в историята на финансите...

Колкото повече пари имаш, толкова повече боли

Да мораториум трябва да има и то за дълго време. Енергийните вампири се разквичаха , че ще им паднат печалбите, другите алчници едрия бизнес се включи в хора на оплаквачките ...Ами фалирайте бе, като не ставате за бизнесмени, отивайте на борсата. Следваща стъпка национализация на целия енергиен сектор, без посредници и други енергийни пиявици между производител и краен потребител.

Който не знае какво да прави с парите има влогове, а тези които знаят живеят на кредит!

И как ще си купиш примерно компютър без посредник?