Румъния ще строи с американци два нови реактора на АЕЦ Черна вода

Букурещ "скъса" проекта с китайска компания и се насочи към САЩ за 8 млрд. долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви светна малко! Първо четете внимателно! Американците ще ФИНАНСИРАТ. Това НЕ означава точно американски /САЩ/ реактори. Черна Вода са два канадски реактора Канду. Това са реактори на тежка вода. Ползват евтино гориво, но за това пък с малка дълбочина на изгаряне. /Дълбочина на изгарчне - това е мярка показваща колко енергия е получена от горивото. За Канду е от порядъка на 5 Мвт/Ден.Тон. За ВВЕР се достигат над 40 МВт/Ден.Тон / Или по друг начин казано 8 пъти повече енергия се получава в Козлодуйските реактори или 8 пъти по-малък обем на най-радиоактивния отпадък. Именно за това в света са се наложили реакторите от типа на козлодуйските.

Тъпи мамалигари. Вземете си савецки реактори, бе.

Идеално, ето откъде ще внасяме евтин ток, вместо да строим овехтели съветски пирамиди за десетки милиарди и да се чудим какво да правим с изразходваното ядрено гориво...

Остава и това да внасяме! А откъде ще печелим мъни че да внасяме то и без това вече всичко е внос. А сетих се, Бойко зътова тегли милиарди за да плащаме, .....да му мислят внуците.

Явно са си "другари" вече с американците, но забелязвате ли каква е сделката? 2 нови реактора + реновиране на 1 стар за 8 милиарда $или около 6,77 милиарда евра. А у нас "братушките" предложиха само 2 реактора за 10 милиарда евро. Не че нещо ама разликата в парите си е бая голяма.

Остави руснаците, преди 5 години Уестингхаус предложи 1 реактор да 7 милиарда с предплащане, де е Киро на кирия, юБойко правилно го отказа, а за румънците - 2 за 8 милиарда че и реновиране. не знам как стават тези неща, явно големия брат иска да загинем.

Сега Капон, Плевнята, псевдоексперта Касчиев, НАТОвското недоносче Паси ще идат ли да скачат с плакати Черня вредаНЕ пред амбасадата или на Дунав мост?

СулЮ Паситто, на Сашо Нерезов, на Прероден Пастиркин и на Цвък Молитвената закуска!

Господ да ни е на помощ,когато думнат!

Явно китайците са предложили действащ проект на по-ниска цена. Но американците са спечелили с нов, недоказан и неприлаган досега проект,но за сметка на това със 100% авансово плащане. Взели са парите и са отишли да строят завод за производство на реакторите.

Румъния не си дава гъза на рушняците. За това ни изпревари

Румъния си е дала задника на американците дори повече от нашите управници, и затова ни изпреварва по пътя към дъното!

точно ще се случи това, като американци от къде 20-25 год не са построявали реактор, и вече го не могат и нямат ноу-хау. В момента единствените играчи на този пазар са Арева ( Франция), Русия и Южна корея, мдаа

Глупости. Канада прави Канду, Китай прави, САЩ правят ЕР1000

От сънищата на тиквата: Газопроводи Хъбове Белене Заводи на ФВ ...

щото те е създал тъп и безмозъчен

"Слушай Цуре какво ти приказвам!"-рекъл Тиквоча на правосъдната министърка."Да вземеш да оправиш порциона на затворниците,да не е като на студентите,че и ти знаеш,и Цвъки Молитвената закуска знае,а и аз зная,че няма тримата за кога да ставаме студенти.Чу ли?!"

Косата ни побеля! Я да отвърнем с една "Белене" върху песъчливия бряг, да видят те какво е безсъница!

Ние които купихме 3 реактора, още нямаме АЕЦ. Това вече е престъпление.

бсп-то са престъпници :)

Румъния ще строи с американци два нови реактора на АЕЦ Черна вода - затова АЕЦ " Белене " е излишен !!! Честито на печелившите !!! АЕЦ на границата, но от другата страна на браздата !!! Браво на десните другари - успяха да унищожат България !!!

Белене почна при комунизма, и после 20 години бяха на власт БСП.....

Същото и на южната граница - нали това беше идеята на ББ, другите държави да се развиват и печелят.

Румъния има 90% въглино производство и изнася. Ние имаме 45% производство от АЕЦ. Я обясни сега тъпако какво точно те човърка? Че нямаме 90% от скъп АЕЦ ли?