Рублата върви нагоре, а акциите на "Газпром" силно надолу след отказ да плаща дивидент

27% спад на книжата на газовия монополист, а Москва се опитва да сложи "капак" на рублата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Месото в Русия не е скъпо имам познати всеки ден снимат магазините. Рубли купих преди 2 месеца от Чейнч в София. Специално си дойдох от Испания да ги купя. От 2000000 рубли за 2 месеца печалбата ми е 20000 лв. Сега пак дойдох, защото рублите ги продадох в Испания и ще купя нови от БГ и си отивам. В Испания има много руснаци. Имаше протести против НАТО. Да Педро Антонио умря от срам. НАТО бяха посрещнати с думите терористи и Мунчо и той беше там с терористите. Испанците днес слагат началото на протести в цяла Испания, които ще приключат, когато Пинокио не е президен

И сега ако бяме останали да плащаме според изискванията на Газпром, щяхме да имаме газ по 30 лв/м3. Нали бе Баце? Ма то ти си прост, и матриала ти прост, та кой да направи сметката!?

Интернет специалисти, пълно бе ... Блумбърг ряпа да яде! ... Страната с най-много Всичколози на глава от населението в света, вече 32 години не може да си намери задника с две ръце! Рублата не се контролира в момента, нали това обсъждат, дали да започнат да го правят ... Въпроса е, че това може да доведе до излитане в облаците на стойността и ... Това е нож с две остриета, хубаво е но трябва да става бавно, за да се адаптира пазара адекватно ... По-голямата заплаха идва ако Доларчето спихва скорострелно ... Само последната година Бай Пъна записа електронно 40% от всички налични долари в света! ... Как иначе да отпише 33 трилиона дълг, ако не го девалвира усърдно!

ще те опъне отзад руски професоре

Баси и аз искам такива санкции да ни наложат...

За протестите против НАТО е Испания Хиляди хора вчера пееха Калинка Малинка пред ресторанта където агресорите вечеряха

Ха ха,при социализъма у нас курсът на долара в БНБ беше 90ст.Ама не се продаваха никъде.

срещу лева Правилна политика

Що никой не търси закупува рубли,никой не си обръща спестяванията в рубли?

Провери

Истината е, че войната прецаква всички. Акциите са на минус глобално а не само в кочината. Бункерният се мисли за някакъв исторически герой защото не му остана много време на земята. Реши да си начеше егото накрая защото някакви територии му принадлежали. Добре разбирам го, че искат да му краднат ресурсите но това което направи е недопустимо…

Редом съзс знамето си еиздигнало и тов на ЛГБТ, макар да е по- правилно ЛПБТ! Посольство США вывесило ЛГБТ-флаг над площадью ДНР в Москве Посольство США в Москве вывесило радужной флаг в поддержку ЛГБТ над площадью Донецкой Народной Республики (ДНР). Об этом посольство написало в своем Telegram-канале. Американская дипмиссия поддержала ЛГБТ-сообщество в борьбе за равноправие. Кроме того, в посольстве сообщили, что ЛГБТ-активисты «играют неотъемлемую роль в каждом обществе и продолжают вносить важный вклад в его развитие, как это было на протяжении всей истории». «В Месяц гордости мы чествуем их и вновь обязуемся бороться с дискриминацией и другими препятствиями, которые стоят на пути всеобщего прогресса. Соединенные Штаты стремятся к такому миру, в котором каждый человек будет иметь возможность жить открыто, если он того пожелает», — сообщило посольство США. 29 ноября прокуратура города Лабытнанги на Ямале наказала директора и учителя школы за то, что на уроке, посвященном Международному дню толерантности, был продемонстрирован флаг ЛГБТ. 16 ноября один из педагогов школы №8 показал ученикам во время урока слайд с изображением радужного флага. Николай Чигасов

Е кой го е.е някакво знаме?Какво общо с акциите на ,,Газпром,,Като си обратен ако искаш си забий знамето в задника,кой го интересува?

Рублата се вдига, но не можеш да купиш евро за рубли в Русия в банката и незнайно защо, цените също се вдигат... :))) Спокойно. Всичко е наред е кораба потъва нормално. Тука нали сте парче русофли, сигурен съм, че руския ви е достатъчно добър, за да проверите цените на телешкото и свикнското как се движат тая година в Русия, щото ако ви ги дам аз цените, ще кажете, че лъжа. :)))))

На тези курсове долари и рубли в Русия банките продават само колкото са закупили през деня.Но никой не си продава валутата в банка.Иначе по обменните бюра долари и евро има,но на реални цени - с около 25 процента по големи от държавния курс.

че Копейкин ще получи инфаркт

Руски сайт, който наистина плаща!Aко проявите постоянство и с по едно влизане на ден за 2 мин след време може да печелите БЕЗ да влагате пари. Ако нямате търпение и искате нещата да се случват веднага с минимална инвестиция също се получава. Идеята на играта е да купувате кокошки и да им обирате яйцата(отнема 30 сек), когато съберете достатъчно можете да ги обменяте във пари в различна валута или биткойни. Плаща се по карта, payeer, paypal и др. https://coin-farm.net/?en=coolmart Ако се интересувате и имате въпроси съм на среща!

Ся разбрах що рублата толкова се засилила, от кокошкарите ще да е....

Ами ако кокошките спрат да снасят,кво прайм?

Напъваха се да си подкрепят тъпата рубла, а сега си прецакват износа ... Освен санкциите ...

Има начин - махат ограниченията за теглене на евро и долари и 200 рубли ще чинат долар.

дира умеят да разказват вицове

обаче да не забравяме севернокорейската валута . Може да се окаже победите пред рублата тази година ако я направят 1 северокорейски вон -10 долара

тя изкуствено е с такъв курс. Така че никой в света не го интересува движението на рублата в измисления руски пазар. Да я направят ако искат 1 копейка - 5 долара .

Рублата не се котира, какъв курс може да има ?

Няма такава шизофрения! В заглавието "Отказ на Газпром да изплаща дивидент!" - в статията "Общото събрание на акционерите реши ДА НЕ РАЗПРЕДЕЛЯ дивидент". Бах.ти манипулаторите са тия Дир.ници!! Абе вие поне един човек, който малко е чувал за финанси, имате ли?! За това кой решава за разпределяне и въобще за важните решения в корпорация, някой чувал ли е?! Или просто си имате специален раздел "икономически" в Дир-а, в който пишат драскачи от стенвестника.. А-а-а, има и един друг вариант... ма, не, не, не може да сте манипулатори и клеветници и да пишете това, дето се Аресва на плащащия музиката - нали демУкратична медия,свободна и т.н. Позор!!

То и в България курса навремето беше 1 долар =70 стотинки ама можеше да се купи долар само на черно по 4 лева

_stankow

По това време можеше с един долар да се купи един галон бензин. А сега - и 5 долара на стигат. Та други са онези долари ... И съвсем други - онези левове.

Я марш в Сибир, че там много хубаво!

kgoranov

А пък с един лев какво можеше да се купи ... ако го имаше в магазина, в повечето слуаи го нямаше.

И заплатите бяха други.

Е сега е момента всички свине в България да започнат да обръщат левчетата в рубли. Давайте свинчоци , сега е момента за далаверата.

Не чуваш ли че е изкуствено бе трол. Фондовата им борса е затворена от март .Задържат до един момент и после свободно падане

квази Рублата върви нагоре за да клати Казахстан, Армения и други републики с неизгоден курс ... Казахстан вече обяви щети от курса за икономиката си . Газпром се срути днес.... утре и колониална Русия

Да бе! Олигофрените като тебе знаят кога и как.

Е щом държавната “перла” Газпром затъва при тези цени на суровините, какво остана за останалите компании в Русия.. Стойността на рублата няма особено значени предвид свитата външна търговия в момента. То и по живково време 1 лев беше 1 долар, но като няма обмен на стоки и хора какво значение от това.

Нинова не е чела статията,още брани фашиста И губернатор Митрофанова

блещят тук какви ли не простотии, но нямат един лев в джоба за да се снимат. седнали гурутата тук да дават акъли, които очевадно нямат. абе скрийте се бе фирумни тъпунгери давиебапуткатамайчина!

Бах колко "експерта икономически" са се събралЕ у тоя форум... ха-ха.... Ало, експертите, дизела мина 4лв на бензиностанциите! Как е убаво ли е да ви е "евтин" лева? А? Или то при вас лева не е евтин, а долара просто ви е скъп...

Ало, пологата - дреме ми за цената на дизела. Понеже не съм на руска хранилка и изкарвам достатъчно, че да не е вълнува. А русорибите се обърнете към господарите си - те ви държат бедни, не някой друг.

Абе абориген тъп в Англия дизела минава 5 лева за литър ама паунда е по силен и от долара и еврото,че си тъп си личи незнам защо не си жулиш ракията с пиянките от махалата,а се напъваш тука

ела си в България,бре...

Свободата е безценна

“Няма по-безнадеждно поробени от тези, които грешно си мислят че са свободни.”

За това търсим да закупим рубли ама са кът.Юного се харчат.

Нали искат 1 долар = 1 рубла...Сега Набулина риве...Китай, Турция нарочно държат слаби валути .Висок износ = слаба валута...САЩ + НАТО пак ги клатят...

Рускините ходят като маносани Нямат пари Продават златни пръстени обици гривни Много продават имоти и отиват по селата но не щат о да чуят за връщане в РФ

Някой тук разбира ли въобще от финанси, монетарна политика и т.н. Когато САЩ или ЕС ( т.е. умните и силните ) имат някога пикономически проблеми, те свалят стойността на валутите си и се стремят да повишат стойността на валутата на врага. Тази силна рубла е така , защото САЩ и ЕС искат така. Панимаите товарищи.

Пълни глупости !

Не са глупости, а самата истина! Защо мислиш толкова години централните банки "печатаха" пари? За да си обезценят валутите, да предизвикат инфлация. Инфлацията стимулира икономиката!

ПИПО

Охх мамин златен той, финансист. Да не си завършил Харвард, бе пич? Изобщо даваш ли си сметка на простотията която си написал?

Не е простотия. Но , съдейки по снимката на профила ти, това за теб няма значение. Руската стока с висока рубла става непродаваема.

Това БЕШЕ, когато всичко минаваше през долара, ТАВАРИШ!

Чел си нещо напипваш ги нещата ама не са ти докрай ясни.по твойта логика търция трябва да са номер 1 сега понеже лирата им вече и за тоалетна хартия не става

Да, турската икономика в момента цепи мрака! Всичко живо се бута в Одрин на пазар. Защо? Защото заради лирата всичко е евтино, а турските фирми продават със 100 % надценка.

Купувайте рубли и злато, бъдете разумни и стечелете от глупостта на европедалите!

Какво злато бе, само рубли. Със злато можеш ли да си избършеш гз?

Не, но със злато мога да наема теб и дъщеря ти да ми го облизвате след всяко посещение в тоалетната. ха-ха...

Бърша си гтза с турски лири, инветирам в злато и рубли. Дерзай.

За Русия най-добрият курс на рублата от икономи§еска гледна точка е между 70 и 80.

Така е. Затова свалиха лихвите в Русия от 20 на 11%. И пак ще ги свалят. Това задържа за малко курса, но после пак тръгна нагоре. Рублата е силна защото зад нея стоят търсени ресурси, продажбата на които руснаците във всеки един момент могат да поискат да се продават само в рубли. И това го знаят всички. Нефт, газ, ядрено гориво, метали, злато, диаманти, жито, торове...

Изгониха руските дипломати и изведнъц проруските тролове и ботове изчезнаха. Случайност ли е? Май не.

Вкъщи тоалетна хартия всеки ден поскъпва. Вече съм обявил, че я продавам за $50 парчето! До края на седмицата ще е пон $100!!! Жалко, че никой не я купува на курса, който аз искам... Русороби, зацепихте ли или да ви го напиша пак, но по-бавно?

Зацепихме бре ... скоро у вас ще замирише яко ;)

Това си е силата на Русия. Рублата винаги е била и винаги ще бъде силна валута.

Да бе най-силната е...цял сват се реди на опашка за рубли...

Това е нов сценарий за предаването "Комиците" нали?

И да се кача и да пада, за българина е все едно, не я използваме за нищо.

Какво ни интересува някаква си рубла и някакъв си Газпром. Ние сме независими от тях.

Точно пък ти си независим.Затова тролиш ден и нощ по форумите.Я напиши кога за последно си се къпал.

Тоя виц за рублата отдавна одъртя, но продължават да ни го пробутват.

Не ни интересува ни рублата , ни Газпром.

Как и кой определя курса на рублата спрямо долара при положение, че рублата не се търгува никъде извън Русия?

Дебил, за Форекс чувал ли си? Те определят не само курса на рублата но и на еврото и на долара и на всякакви валути. Погледни котировката на Форекс. Ако тя е реална за евро-долар, смяташ ли че не е реална и за рубла- долар и рубла -евро?

Дебиле, форекс откъде взима курса, знаеш ли? От централната банка. Тези курсове нямат общо с търговията с валута. Намери някой да ти продаде евто за рубли, а после го навии да ти го продаде по курса форекс. Ела кажи като стане.

Дебил, Форекс според теб някакво име на институция ли е?

Не име на институция бе дебил. Точно в това е същината, защото не институцията Форекс взима от някъде курса от руска институция. Форекс е начин на обобщение на информацията от реални сделки с валута. Т. е. рублата е толкова, за колкото средно се е търгувала в реални сделки. И това динамично се променя през деня и така всеки ден.

Изкуствен курс имащ за цел само да стои като паметник! За тези, които не разбират от финанси и се прехласват, те са целта на този паметник, да му се кефят колко бил готин въпреки войната. Простите и необразовани хора винаги са били целта на една диктатура и колкото по са бедни и по прости толкова по добре!

Помним официалния курс долар-а под лев. Само дето това беше курса купува на държавата. Ако си купиш на черно беше 3, че и нагоре. Та да си живуркат в РФ с митовете от преди 40 години. Пък може им да им потръгне, ама надали.

Ти знаеш ли че за 20 долара купени на черно през 1976 година за 60 лева се лежеше в затвора две години

И тия от Форекс ли не разбират от финанси? Що не им обясниш на тях колко са прости! Дебилите тук правят някакви просташки сравнения с доларите на Магурата преди 30 години които нямат нищо общо със ситуацията, щото Форекс не Магурата. Котировките на Форекс са определени от реални сделки и то за милиарди.

Глупости. Форекс вземс курса на централната банка. Намрри някой да ти продаде евро за рубли по форекс и ела да кажеш как е минало.

Ма то и по Тошово време долара беше 90 стотинки, но "Магурата" беше на съвсем друго мнение...

Хаха, предизвикало притеснения, понеже оскъпява износа. Какъв износ бе, тия ептем в паралелна реалност живеят. А как подскъпва неконвертируема валута, чиито курс се определя от правителството? Това по-малко умно от руснака е само българският му гъзоблизец.

Колко струва рублата е спорно, защото с нея не се търгува. Както казват руснаците: рублата пада спрямо долара - цените се вдигат рублата поскъпва няколко пъти - цените продължават да се вдигат Та ще разберем колко скъпо нещо е рублата, когато срещу 2 рубли ще можеш реално да си купиш един хляб. (В момента полвин килограм бял хляб е около 50-60 рубли.)

Понеже тук пишат доста млади и неопитни дечица, да ви кажа, че през камунизЪма курса долар/лев беше 1/1.3, но нямаше как да купиш официално долари на този курс, а черния курс беше 2.5-3 лева. Същото е в Матушката и сега. Реалният курс на рублата можете да пресметнете като видите как са паднали примерно акциите на yandex. Истината е, че един долар трябва да се разменя за поне 140-150 рубли. Но тъй като никой не търгува с рубли (никой няма желание да купува рубли), другарите в Кремъл могат да си правят каквито си искат свободни съчинения.

Технически, не сте прав. Не, че никой няма желание да купува рубли (това няма от къде да го знаете) а това, че има наложена забрана на руснаците да купуват долари/евро реално прави рублата неконвертируема. От тук и всички приказки за цена базирана на пазарен принцип.

Нека да разрешат на населението да купува валута, тогава ще видиме.

Но това не се връзва със санкциите! Да се правим , че не е така! Да медитираме пожелателно! Омммммм...

много си просТ! Сигурно си русороб, затова ти е простено...

Медитирай, медитирай! Не се разсейвай с други мисли!

ех тази силна рубла, с която никой не търгува :)

Ще чакат да падне дилара и да се вдигне рублата още И като стане една рубла 10 - 15 долара , ще ги обърнат и ще си накупят бяла техника и тоалетна хартия на корем

Що ще купуват бре, те алкалните вече окрадоха пералните и тоалетните чинии на украинците.

* алкашите

А техниката от Япония …

Рублата ще стане още по-скъпа след като се върже за златото. Доста вероятно на около 5000 рубли за грам.

Така е, ама нямат ресурс да покрият рублите в обръщение. Имат за около 5%. Паре нема, иначе идеята е велика!

Курсът на рублата буквално се определя от това с коя страна на задника е станала Набиулина от леглото сутринта. Руските хартийки не се търгуват на международните финансови пазари. В този смисъл - ако им е висока да си я намалят. Едно обаждане по телефона е. Или идеята всъщност е жалка показуха как всичко цъфти и връзва в Самая Магучая устремена към светлото бъдеще? Жалкари, сър...

Нибулина на Форекс ли звъни?

Всички на опашката за ресурси, мислят различно от тебе, но те са реални производители, не плямпала.

Аз си продадох апартамента и обърнах парите в рубли.Сега си гледам кефа!

браво! Отлично - всеки нео фашист путлерист националист да направи това и с парите право в тайгата - само ще трябва с лодка до раша - надуваема - хваща пътя митница не му требе.