Коментари - Росица Велкова готви строг бюджет с промяна в данъци и свиване на разходи | Бизнес.dir.bg
назад

Росица Велкова готви строг бюджет с промяна в данъци и свиване на разходи

Изпълнението на мерки, приети от депутатите, води до влошаване на бюджетното салдо, смята финансовият министър и загатна, че може да се стигне и до заем от МВФ...

Обратно в новината

Коментари - Росица Велкова готви строг бюджет с промяна в данъци и свиване на разходи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Усещате ли се накъде отиваме, дебили? Гласуване за педалите от ПП е пагубно, не го ли разбрахте?

За всичко това ,което говори министърът на финансите е виновно управлението на ПП. Тяхното управление пълен провал във всяка една област до която са допрели я е довело до провал. Първата на К.Петков когато взе властта беше да отиде в СМР и да осере и там положението.А игрите с цената на газа ,посредниците при сделките,цените на бензина и дизела едва ли не фалиране на Булгаргаз ..И това едва ли са всичките золуми,извършени от тях.И пак явно има дебили,които ще гласуват за тях.

Вижте как се е скрила ще прави нещо ама да не я видят

До сега къде беше явно е пионка и каквото и кажат тези които мътят водата това прави Няма място там Подлога

Закон Закон за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), от 1 яну 2007 Облагане С данък върху доходите се облагат всички доходи, получени от данъчно задълженото лице през данъчната година, с изключение на доходите, които са необлагаеми по закон. Всеки гражданин на България е длъжен да си плаща данъците, недекларирайки ги натоварва държавата и бизнеса които трябва да компенсират загубите.

Така е, като се втурнаха всички да се правят много добри и социални и да харчат пари, които нямат. Тегленето на заеми за да ги раздаваш на калпак за пенсии и помощи до това води.

Отговор: За да увеличим заплатите на държавните служители с 10 процента. Защото 2022 не им била увеличавана, ами те и моите доходи не са увеличавани, ама понеже съм в частния сектор от мен ще вземете. Да ви имам предложенията некадърни!!!!

Кокорчо се усра

да се вдигнат акцизите на алкохола и цигарите също и на луксозните стоки, който има пари за глупости значи може да плаща, в белите държави такива стоки имат акциз 300%

Я отидете и изпийте една бира в Турция, а? Имам наблюдение над едни съседи-германци. Такова количество изхвърлени бутилки от бира - 2л не съм виждал друг път..... Те вода пият по-малко! Но за 1 евро бирата, колкото може, налива.

След 2 години популистко харчене, най-после идва Видовден.

Тиквата ли ти го прошепна ...сещаш ли се оня еднокнижника?

ДА ИМА КАКВО ДА ТРИЯТ! ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАКОН,ДАНЪК,С ОБРАТНА СИЛА(МИНАЛ ПЕРИОД),Е: НЕЗАКОННО(ДИКТАТУРА)! КОНФИСКАЦИЯ! СЛЕД,КАТО СТЕ СИ ПЛАТИЛИ-ДАНЪЦИТЕ,КУПИЛИ НЕЩО С-ОСТАТЪКА,СЕГА ВИ ИСКАТ-ОЩЕ!’ Е НАЛИ СТЕ СИ ПЛАТИЛИ,И СТЕ ГИ-ПОХАРЧИЛИ! АКО НЯМАТЕ НОВИ ПРИХОДИ??? КОНФИСКАЦИЯ!

И когато да го набие на Кокорчо все ще е добре.

Сега защо няма протести? Ааа няма, кой да ви плати!

ПОДЛОГИТЕ,НА-ЛИХВАРИТЕ-ОРКИ,ЩЕ-ДОУНИЩОЖАТ-БЪЛГАРИЯ! С-ПЛАНДЕМИЯТА,ПОЧТИ ЗАТРИХА-МЕСТНИТЕ ФИРМИ,В ПОЛЗА НА-КОРПОРАЦИИТЕ: БАНКИ! ХИПЕРМАРКЕТИ! МОБИЛНИ! ЕЛЕКТРО! ПЛАТФОРМИ ЗА:ДОСТАВКИ,ТЪРГОВИЯ…НЕПЛАЩАЩИ И-ЛЕВ ДАНЪК В-БЪЛГАРИЯ! СЕГА,С УВЕЛИЧЕНИ ДАНЪЦИ,ПАК САМО ЗА-РЕГИСТРИРАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ-ФИРМИ,ЩЕ ДООГРАБЯТ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО! СЛЕД ТОВА,ЩЕ ПОСЕГНАТ НА-ИМУЩЕСТВОТО: ИМОТНИ ДАНЪЦИ,ДАНЪК-МПС,ДАНЪК-“БОГАТСТВО”!!! ДАНЪК-“БОГАТСТВО”,ЗКОЙТО ПРЕДСТОИ,Е-КОНФИСКАЦИЯ! ОРИМЕР: ОЦЕНЯВАТ-НАСЛЕДСТВЕНО ЖИЛИЩЕ,НА-ЕДИН МИЛИОН,ДЪЛЖИТЕ-50 000,А СТЕ ПЕНСИОНЕР С-400-ЛВ.-ПЕНСИЯ! И ТАКА,ДО ПЪЛНАТА ПОБЕДА НА:БЮРОКРАТИ(ПОЛИТБЮРО),КОРПОРАЦИИ(ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ)! ДОБРЕ ДОШЛИ В-КОМУНИЗМА!

НА-ТУНЕЯДЦИТЕ,НИКОГА,НЕ ИМ ДТИГА! СЪС-БЪДЖЕТ: 30-МИЛИАРДА! 40-МИЛИАРДА! 50-МИЛИАРДА! 70-МИЛИАРДА…ВСЕ НЕ ИМ СТИГА! И ВИНАГИ СЕ КОМПЕНСИРА,С-УВЕЛИЧЕНИ ДАНЪЦИ! МАНТРАТА,ЧЕ ДАНЪЦИТЕ В-БЪЛГАРИЯ,СА НИСКИ,Е ЕДНА ЛЪЖА! ДЪРЖАВАТА,ИЗЕМВА-75-%,ОТ ПАТИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ! 42-%-ОСИГУРОВКИ! 10-КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК! 5-%-ДАНЪК ДИВИДЕНТ! 20-%-ДДС! АКО ПРИБАВИМ И-АКЦИЗ,НА: ГОРИВА! ЦИГАРИ! АЛКОХОЛ…СТАВАТ,НАД-80-%!!! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА,Е ДА ВЪВЕДАТ-РОБСТВОТО!

Увеличете ДДС за книгите. Когато спадна ДДС-то цените не бяха намалени. Тогава ащо да има намаляване на ДДС, като не се отрази на цените.

Кирчо що така бе чавдарче нахилено!Пак гласувайте за тези ликета че е голям кеф да ви люлеят на куката шаранчета тъпи!

Ти пак гласувай за Боко....и ще си вечно на дъното или вярвай на Путиниста Радев..я ... Аман пт малоумници

Нали искахте промяна чалгопитеци? Ето я.

От Канада и Педала съсипаха държавата! Факт!

Свиня

Като не ти е работа защо не се оттеглил а създаваш паника сред хората БУХЧА

свине правят бюджет

Лошо е да си с обърнат и разпран хастар, а?!

това опрасеното дето надава главица от кочината. Сус, да еба вашата мама некадърна.

Този помия няма как да бъде оправена.ГЕРБ съсипа всичко читаво, разсипа всички бизнеси.

Нали не вкарахте бюджет 2023г. в НС,защото не било редно да се прави от служебно правителство, сега друга песен запя те. Ай сега всички гласували за Шамана Радев и шарлатаните, да бъдат така добри и да спасят държавата с лични дарения, защото вие избрахте Радев, Лена, Киро, Асен, Ицо, Надето и прочие.

Това е все едно да си гласуваш тая година да си купиш мезонет в Лозенец,нали како са ти скъсани джобовете и пет бюджета да определиш кел файда ще си останеш само с желанието

Само се молете да не гръмне някоя банка,Мунчо всяка вечер сигурно пали свещи да не се случи,тоя път и Борисов няма да успее да ви спаси като 2014г

Що? Можеш ли да кажеш, с ръка на сърцето, че всички банки са читави? Спад на цените на имотите със сигурност ще доведе до колапс на поне една банка, тъй като очевидно има фалшиво (ако щеш "пазарно") завишаване на активите.. и това е нормално. В криза трябва да има фалити, за да има мющерия за по-добрите.

Щото бизнеса е капут в тоя случай,държавата няма пари и борда дава фира,фатмака разбира се ще се прави на луд и ще търси вина във войната ,Герб,папата и какво ли не,ще пусне едно клише от неговите тъпите и всичко точно

Кой бизнес? То остана ли изобщо нещо, което да не е агентура на хранилка? Може би козметичните салони и кварталните бакалии.. дето не работят с кредити и еврофондове..

И какво като замине някаква си банка? Няма да е първата фалирала. Има фонд за гарантиране на влоговете, останалите го д.у.х.а.т.

Инфлация се бори с намаляване на доходите, така е! За да се намалят цените, трябва у хората да няма достатъчно пари, за да ги плащат. Да! Борбата с инфлацията е болезнена и непопулярна дейност!!! Вие какво очаквахте, че е както Гълъбчето и другия фатмак ви го описваха, като една приятна "социална" дейност? Не! Не е!

Мне. Намаляването на РАЗПОЛАГАЕМИЯТ доход е следствие, а не водеща причина за спад на инфлацията. Начина за справянето на инфлацията е вдигане на лихвите. При вдигане на лихвите недостатъчно ефективните модели (бюджети) битови или бизнеси са принудени да се "оптимизират" или да фалират. Това е очистване на икономиката и е полезно. Не трябва да се намаляват доходите, а трябва да се преструктурират и оптимизират.

Щом само пенсии и социални придобивки нема пипат и те ще се увеличават, тогава ще забранят ли на всички пенсионери да работят в държавна администрация? Че само аз знам за неколко на максимална пенсия, работещи на почти максимална заплата в държавни структури... Пък бизнесът изнемогвал за кадри - ми да ходят там.

Ето Какъв ДЪРЖ. ДЪЛГ ЗАЛОЖИЛ Банкянския ПРЕДИ ДА Го ПЕНСИОНИРАТ: 11.05.2021 15:36 20 млрд. нов дълг за 3 г.: Борисов 3 до ЕК в документа, който МФ скри Поeмaнe нa нoв дълг в paзмep нa близo 20 млpд. лв. пpeз cлeдвaщитe тpи гoдини зaлaгa ĸaбинeтът в ocтaвĸa в Koнвepгeнтнaтa пpoгpaмa 2021 – 2023 г., която финaнcoвoтo миниcтepcтвo, oглaвявaнo до вторник по обед oт Kиpил Aнaниeв скри. „Бюджетарят” плaниpa „дългoвo финaнcиpaнe пoд фopмaтa нa ДЦK в paмĸитe нa 6.2 – 6.7 млpд. лв. ГОДИШНО, пpи paзмep нa пaдeжиpaния дълг в oбpaщeниe oт 3 – 3.5 млpд. лв. гoдишнo“. Напомняме, че той остави държавната хазна на огромен дефицит за тримесечието за първи път от доста години, при това при 800 млн.лв. нови заеми от януари и похарчен за половин година половината от фискалния резерв. Програмата е изпратена до Европейската комисия миналата сряда, на 5 май, но е скрита от обществото, както се разбра едва този понеделник.

Шилo

Тази е охранена като свиня и точно толкова умна!

Ама няколкото стотин хиляди хрантутници на държавната трапеза ще си стоят, нали? Тях няма да ги съкращавате?

Вземайте си бюджета и хващайте пътя само напред и никога не се връщайте. Нямало да има увеличения на заплати данъци щели да увеличават. Вие нормални ли сте как да живее народа. Махайте се нямаме нужда от антинароден политически елит. Иначе за чужди държави пари има, зя граждани на чужди държави пари има само за нас Българите няма бе, за нас все няма ами и вас да ви няма. После защо докторка и военен превозват мигранти ще превозват не ами и автобусна линия ще направят. Радвайте се че полицията за сега ви пази но както сте я подкарали не е далеч момента когато и те щу се извъртят в ночният момент и тогава ще ви светне ламБата колко сте жалки.

Е много по тъпа от прасето в кончината на баба!

Шило

Мдааа, щели да пестят от командировъчните... От 20 лева на ден, щели да ги правят 10 лева. Ей, от тези пари ли ще връзвате бюджет?

От къде я намериха тая тъпа патка? Тя сигурно за счетоводител не става, те за Министър на финансите я назначили. Че и паника създава и плаши за падане на борда, нещо което е подсъдно. Като не стигат парите - предлагаш да режат от субсидиите за ток дето са по 700 милиона на месец. Толкова ли е трудно да се сетиш, а гъски смотана?

Тая плаши гаргите. Играта е да се вдигнат акцизите. Нещат да режат разходи и тва си е.. сега я гледах.

На Радев некадърниците комунистически фалираха държавата, чантаджии некомпетентни

Кой избра Радев? Май ти си гласувал за негохи шарлатаните, щото чантаджиите нали гласуваха за Боко.

BG фалира за да сменят курса лев/ евро. Влизаче в дългова криза. 60% от кеша в BG се изнася в чужбина от европейските фирми и банки. Скъпотията по веригите и лихвите и таксите на банките ни съсипват. Овце сме си и такива ще си останем, след като не гледаме националния си интерес, а рушветчето по някоя сделка и комисионната от поредния държавен заем.

А сега кой лъже?

А нима очаквахте друго след 2 години сороски възпитаници ? До там ни докараха Да не е само България - ми ние сме цвете Погледнете другите държави от ЕС , вижте им дефицитите , инфлацията , дълговете им , които са до небесата.... Нима сте си мислили , че с такова управление на ЕС ще стигнем до друго място? Стигнахме точно където и всички останали - до под кривата круша !

тази, когато имаше парламент и я караха да внесе бюджет, се правише на луда, сега за къде се е забързала?

Половин милион седят на стола от 8 до 5,нищоправци,болят ги задниците от седене. Щяха да ги съкращават с 30%,ама не посмяха. Както и всички досега,всъщност назначиха още.От там издиша много бюджета,частния сектор пък не насмогва да внася и без това високите осигуровки за сметка на слабата производителност на труда в БГ.Накрая лева ще стане 10–15 за евро и ..това сме го гледали 96 год.

Велкова лъже и плаши предизборно. Вярвам на Асен Василев, че има 16 млрд. излишък и че НАП не събира ДДС от големите фирми. Искам да живея добре в модерна европейска държава. Затова ще гласувам за ПП. Те са бъдещето, а ГЕРБ, БСП и останалите некомпетентни некадърници са миналото

А в пицата има ли бело?

Голямо бъдеще, Галфонсо. С един малоумен и един крадлив. И в добавка - 50% инфлация на храните, само олиото се увеличи с 200%! Най-европейското при Партията на Прокопиев е педе растията на Василев

Ааа не само на Асен се увеличи педерастията! Я виж моя Бочи! През ден е в американското посолство, даже и вазелин си носи!

горския идиот.

Лена, смени ъгъла и стана Роналд!

Така е когато те управляват военни!

Хахаха, вдигнатото юмруче Ви разгони фамилията!! Сега ще му ядете зелените чорапки, хахахахх

Е, ще намине за едно Извинявайте....

Важното е, че разкара тиквата - завинаги!

благодарим ти, дрОгарю радев! за всичко ти благодарим, и най вече за назначаването на професионалните служебни правителства янев 1 , янев 2 , кирчо, гълъбчо 1 и гълъбчо 2!

В Ъ З Р А Ж Д А Н Е!!!!!!!

Ей, в тоя северозапад си останахте червени кхмери и това си е!!

То само това гуде не може да изхраним, пък камо ли другите хрантутници.

Преди изборите, през месец октомври, плашеха с апокалипсис - щяхме да умираме от студ,от глад .... Сега пък сме щели да фалираме! Няма страшно, като минат изборите, ще кажат, че всичко е под контрол!