Коментари - Росен Христов защити заповедта си за включване на ТЕЦ "Марица Изток 2" в регулирания пазар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ТЕЦ не плащаха безумните измислени квоти за емисии, щяха да произвеждат на много по-ниска цена. Крайно време е грабежът чрез пазара на емисии да приключи! за 10 години сме загубили миалиарди разради тази простотия.

и тая опорка на пеперастите рухна....

А колко сме загубили от: 1. Неизползваема замеделска земя около тези централи 2. Трайни увреждания на хората живеещи в маришкия и бобовдолският басейн Отговора е десетки милиарди за медицински услуги, ТЕЛКове, ранно пенсиониране по болест, обезлюдяване на населените места около централите. Еко квотите са въведени от много години вече и ако искаха, централите нямаха да имат никакъв проблем да си оправят очистителните инсталации. Вместо това само реват, не правят нищо и продължават да тровят всички ни. Да ги затварят и да се приключва, иначе няма да има кой да им работи след 5 години.

ако вместо се "поливаха със слюнки" едни други, а искаха да направят нещо по въпроса, щяха отдавна да са изключили котлите и да са присъединили генераторната част към малки модуларни реактори, цените им са такива, че всяка година само от "въглеродната такса" можеше да се купува по един такъв и да замества въглищните котли, всичко останало е ала бала или чики рики, ако искате...

хранилка за кражби, грабежи, корупция и мафия... И за Великите Синдикати, които 12 година лизаха онова на Б.М.Б. от Банкя - естествено за едни пари... порнография, позор и мизерия - а има евтини ВЕИ-та, които НЕ ГИ ВКЛЮЧВАТ, за да плащаме ПОВЕЧЕ! Е, кажете сега, къде е логиката освен в КРАЖБИТЕ от енергийната ни мафия???

При положение че произвеждаме най евтината ел енерия от АЕЦ, а плащаме толкова високи цени! Реално за Бг, имайки си собствена атомна централа, тока трябва да ни е около 10ст. на киловат час

Да ги затварят ТЕЦ-овете и да се приключва със скъпия ток. За какво са ни, като си имаме АЕЦ който произвежда евтин ток. Продаваме го на безценица, а плащаме скъпото.