Росен Христов настоя за изпълнение на договора с "Газпром", иначе висят санкции

Задължително отиваме на арбитраж с Русия и може да загубим голяма сума пари, ако не се плати поне 89 на сто от договореното, смята енергийният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе УМНИК ти потвърждаваш че не сме платили щото парите не са отишли където трябва. Е кой ти дава стока без да плащаш.????????????????? """"""""""""""""""""""ТОВА НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ, ЧЕ СМЕТКАТА НА БЛЯДОВЕТЕ Е БЛОКИРАНА ОТ ЧСИ - ФЕД !""""""""""""""""""

НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ ! ИМА ЛИ "ПЛАТЕЖНО НАРЕЖДАНЕ" ! ИМА ! КРАЙ ! ТОВА, ЧЕ ПОЛУЧЕТАЛУТ Е НЕИЗРЯДАН И СА МУ БЛОКИРАЛИ СМЕТКАТА - НЕ Е НАШ ПРОБЕЛЕМ ! НЕГОВ Е ! И АКО БЕШЕ ПОМОЛИЛ (ПОДЧЕРТАВАМО ДЕБЕЛО ТАЗИ ДУМА) КАТО СТРАНА ПО ДОГОВОР "ИЗПАДНАЛА ВЪВ ФОРС-МАЖОР" ... МОЖЕШЕ НЕЩА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ! НИЕ СМЕ "ВЕЛИКОДЪРЖАВНИ", "МАГУЧИ" И "ВЕЛИКИ" И НИКОГА НЕ СЕ МОЛИМ... НА НАС СЕ МОЛЯТ ! Е ТЕ ТОЯ ПЪТ СБЪРКА, ЩОТО ПЪК ГАНЬО - НИКОГА НЕ СЕ МОЛИ ... А ТЪРПИ, ТЪРПИ ... И НАКРАЯ - УДРЯ !*

2022-08-25 19:45:15 ????? (нерегистриран) В договора ни пише че трябва да платим в долари но ние пращаме парите в западна банка и понеже сметките във валута са спрени от САЩ и ПОДЛОГИТЕ излиза че РУСИЯ не е получила парите. -------- ТОВА НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ, ЧЕ СМЕТКАТА НА БЛЯДОВЕТЕ Е БЛОКИРАНА ОТ ЧСИ - ФЕД ! НИЕ СМЕ ИЗРЯДНА СТРАНА ПО ДОГОВОРА ! БЛЯДОВЕТЕ НЕ СА ! А МОЖЕХА ДА СА, ... АКО БЯХА ПОМОЛИЛИ КАКТО Е РЕДНО, ЗА АНЕКС , ОТНОСНО НАЧИНА ПЛАЩАНЕ ! ВЪЛШЕБНАТА ДУМИЧКА "МОЛЯ" ... СЕ УЧИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ! НО НИЕ СМЕ "ВЕЛИКОДЪРЖАВНИ", НИ Е НЕ СЕ "МОЛИМ" ... НИЕ "ЗАПОВЯДВАМЕ" ... "ЗАПОВЯДВАШ", АМА НА БАЙ ГАНЬО МУ ПЕСНА ВЕЧЕ ОТ ТАЗИ ЗАПОВЕДИ 145 ГОДИНИ И СЕГА ТИ ПОКЗВА - .!. ПЛАЩАЙ НЕУСТОЙКИ БЛЯД ! И С ТЯХ ЩЕ СИ ПЛАТИМ АЗЕРСКИЯТ И АМЕРИКАНСИКЯТ ГАЗ ! А ТАКСА ТРАНЗИТ - ПО 3 ... ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА ! АКО ЩЕШ ! АКО НЕ - ШАЛТЕРА ! ТАКА СЕ ПРАВИ - МАЧКАШ, КОГАТО ТЕ МАЧКАТ ! УДРЯШ, КОГАТО ТЕ УДРЯТ !

НЕ Е ПРЕКРАТЕН ОТ НАС , ВЕ ПЕДЕРС КРЕМЪЛСКИ ! ДОГОВОРЪТ ЕДНОСТРАННО СИ ГО ПРЕКРАТИ ДЖУДЖЕТО ! НЕУСТОЙКИ ЩЕ ПЛАЩА БУНКЕРА , А НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ НА ТЕХ НЕУСТОЙКИ, АКО САМО ВЕДНЪЖ ИЗВЪРШИМ ПЛАЩАНЕ "НЕ ПО ДОГОВОРА", КОЕТО АВТОМАТИЧНО ЩЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ СИ ПОТЪРСЯТ ПЛАЩАНИЯТА И ЗА ПРЕДИ ! НЕДЕЙ ДА ЛЕЖЕШ, КОПЕЛЕ КРЕМЪЛСКО !

Нека да напомня на Росен Пресен че Газпром СПРЯ газа за България! За каква вина на България бълнува той!

В договора ни пише че трябва да платим в долари но ние пращаме парите в западна банка и понеже сметките във валута са спрени от САЩ и ПОДЛОГИТЕ излиза че РУСИЯ не е получила парите. Е как така сме платили а парите не са отишли в РУСИЯ.Дори дете от 1 клас щеше да ме разбере.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Изисканото от РУСИЯ е заради това да дадем доларите на ГАЗПРОМ а те в каквото си искат да ги превръщат ,това не ме интересува. Колкото за тези които са нямали договори РУСИЯ иска да и се плати в РУБЛИ. Тоест РУСИЯ игнорира ДОЛАРА като НЕНАДЕЖНА ВАЛУТА и има основания. Не може някой като му скимне да ти вземе парите в чужди на РУСИЯ БАНКИ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ние сме си платили както сме си плащали и преди ( ПО ДОГОВОРА).

КАК ДА ТИ ОТГОВОРЯ КАТО МОДЕРАТОРА МЕ ТРИЕ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

До идиота подписал се с КК ,не руски подлоги ако ми предложат по евтина газ дори от ЗАНЗИБАР ще приема щото БЪЛГАРИЯ ми е мила .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Но ти като си предлагаш задника на тези отвън океана сте истинските подлоги.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ako искаш можем да излезем и от Европейския съюз и НАТО. Умник. Тук става въпрос за нарушаване на договор между две страни и не България го нарушава. Ако се върнем към договора губим право на съд и оттам и на неустойки-елементарно е. Защо Русия ни осъди за АЕЦ Белене. Защото нарушихме договора. Да купим евтин газ -да ,но не и директно от Газпром.

А и като ти гледам речника, с право те трие.

Тулупа СЕ ОТКАЗА от "Белене" - Арбитражът ОСЪДИ България за 1.2 МЛРД. лв.; ПСИХОдесните искат ДА СЕ ОТКАЖЕМ от "Газпром" и Арбитражът ПАК ДА ОСЪДИ България, а материалът ДА СТУДУВА. НЯМА ТАКИВА И Д И О Т И. Но има и д и о т и, които гласуват за и д и о т и т е.

Нямат свършване руски подлоги

КИРО КАНАДЕЦА ГО ТРЕСЕ , АКО ВЗЕМЕМ ГАЗТА ТО НЕГОВИЯ ХОНОРАР ОТ САЩ ИЗЧЕЗВА. ТОВА СА МИЛИОНИ КОИТО ЩЕ ЗАГУБИ ОТ СВОЙТА ЛИЧНА СМЕТКА.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ КУЧЕТА Я ЯЛИ СПОРЕД КИРО МЕНТАТА.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Плащайте и прибирайте газта ! Простия планктон ше поскимти малко, па ше се прибере

На кой му пука от къде идва газа? Трябва да изберем най-изгодната възможност - нашата икономика е на първо място. Интересите на българският народ са преди тези на другите народи. Това е. Както обичаше да казва един президент - "нищо лично, просто бизнес".

То хубаво да плащаме, ама и да ни доставят. А те не искат!

Че как да го доставят, като не искаме да го плащаме?

Много е весела цялата ситуация, на Радев хем му се иска да свърши работа на руснаците, хем го е страх. Ами господин министър, щом сте така убеден, ами действате. Няма да има нова договорка с Газпром, защото родните политици виждат ясно, че Русия вече не е фактор в България. Нашите политици имат само едно силно качество - да преценят на кой е най-добре да се кланят и това вече не е Русия. Борисов загуби ориентация в един момент и направи Турски поток и сложи вето на РСМ, а днес вече е твърдо за това да няма нов договор с Газпром и гласува за сваляне на ветото на РСМ.

всяка тема е пълно с малоумни руски тролове. Марш към Маскве предатели долни !

Не бе, няма да ходим към Маскве, чакаме Путин да дойде тук !

Хитрите демократи смучат газ като за последно, докато ние се дърлим вътре в държавата как да си го сложим максимално дълбоко. Тия протести са абсурдни - хем да плащаме скъп втечнен газ, с всичките условности по доставката му (борсовата му цена мина 300 евро), само и само да не е руски, хем да платим и неустойки заради това, че не сме получили евтиния договорен тръбен газ. ДБ били против - а кои са ДБ - 6% от 25% гласували? Платихме реакторите, за да ги дундуркаме вече години, а турците завършват 4 реактора на плюнка разстояние от границата ни. Светът върви напред, ние се оглеждаме кой ще ни потупа по рамото.

А евроатлантическите ценности? За някакви неустойки ли да мислим? Или да останем без ценности за зимата?

Правителството на Киро беше консултирано от адвокатска фирма по международно право, която ясно беше изразила мнение, че казусът по договора с Газпром може да се реши в наша вреда и има много голяма вероятност да платим неустойки и други обезщетения. Становището на фирмата беше прочетено в открито заседание на Народното събрание, аз го гледах, излъчваше го само телевизията на БСП-то. Мшсля, че затова сегашното правителство е решило да не поема рискове и да започне да плаща на Газпром по тяхната схема, като приеме, че са налице форсмажорни обстоятелства, още повече, че не може да намери достатъчно газ на приемлива цена.

Нека да подкрепим братска, славянска, православна Русия, начело с комуниста от КГБ Владолф Путлер. Все пак Русия бе нападната от украинските фашисти, които не са нито православни, нито славяни. Да плащаме сибирския газ на джуджето в бункера, че иначе резидентът на Решетников не може да се отчете пред Кремъл...

Всеки който пречи на руската газ да си ЕПМ !!! Взимаме газта, която ни е най изгодна и евтина, а това е Газпром !!! Няма заради некви укро и евроатлантически боклуци да плащаме двойно и тройно !!

56

Предполагам, че в един момент на някои хора ще и стане тясна България........след тези всички тъпни.

А-а-аааа защо? Все ще се намери място за всеки един от тези "родолюбци". Колко му е да ги заровим в един кюп 5х5х5 метра?

Ей само троловете на АЗБ не можете да разберете, че ако продавачът не получи парите няма сделка

България гризна дръвцето за АЕЦ Белене, пък защо да го не гризне и сега! Дебилите ще плащат!

Абе идиот, България плаща тези връщат парите. Аман от продажници.

Идиота си ти, че пишеш глупости!

ЕС и САЩ блокираха достъпа на Русия до тяхната финансова система. Ако сме платили нещо то е в сметки до които руснаците нямат достъп. Тоест те няма да ни доставят нищо. След фиаското с Белене това се очертава втори подобен безумен казус. По който откровени предатели ще набутат държавата със стотици милиони. Сега няма как да знаем кое е истина ,но ако ни осъдят отново руснаците най-правилното решение ще е Кирчо и кокорчо да увиснат на някой стълб.

Майко мила, какъв дебил. Тези неустойки са ако получаваме газ и добраволно не го приемаме. В случай газа е СПРЯН от Русия в НАРУШЕНИЕ на договор от тяхна страна.

56

"Нещата са ясни - имаме договор, който, ако не го изпълним, дължим милиарди санкции."

Уникален е Росен Катамарана. Ние плащаме ПО УСЛОВИЯТА на договора ни, не получаваме газ(парите се връщат обратно ДОБРАВОЛНО от рашъните), ама според него ако не седнем да преговаряме как да се ПРОМЕНЯТ условията (демек да приемем промени наложени от другата страна) то сме щели да плащаме неустойки.

Що за идиоти намери Радев за министри?! Ние си плащаме според договора, а газ не идва, бе, чукундур.. ! На тоя заплатата да не е в рубли?

Ние и да платим в долари, те парите не стигат до руснаците. И са прави, че не са получили плащането, демек изрядни са.

Ми да пълним един камион с рубли и да ги закараме в Кремъл.