Ревизията в ББР: Скандални разкрития или "претоплена манджа"

Служебния министър на икономиката смята, че около 1 млрд. лева са отишли в общо 8 фирми у нас. От ГЕРБ обаче отбелязаха, че той се подвежда от медийни публикации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става въпрос за стари случаи, които умело се използват от „Демократична България“, за да предложат свой човек за шеф на БНБ, но народа е прост и не може да види връзката!

не са толкова стари случаите, а и няма лошо да се сменят шефовете на държавните банки. Настоящите са пълна скръб!

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗАПРИЛИЧА НА ЩПИЦКОМАНДА

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Честно ли пишман харвардския възпитаник с провиотика сложихте за министър? Никога няма да се оправи тази държава!

България е задлъжняла в заеми, които ще се връщат от гладуването и мизеруването на милиони българи. В същото време разни съмнителни лица богатеят и богатеят. Отделно държавата води повечето лоши класации като смъртност, ниска средна продължителност на живота, бедност, корупция и други. 8 души усвояват 1 милиард по време на криза, а стотици хиляди остават без работа. Резултатите от над 10 години управление на ГЕРБ... И да не забравяме, че мазното шефче Мавродиев взимаше заплата от 36 000 лв/месец (над 18 000 евро), което е изключително сериозна сума за страна като България.

Е това са разсъждения на истински комунист! Да ги фалираме и тези банки, ще ми печелят те...

По всичко изглежда, че Румен Радев е сключил сделка за осигуряването си на втори мандат. Няма друго логично обяснение за подобни кадрови решения и връщането на доскорошни “експерти” от ГЕРБ и от ерата Орешарски на възлови позиции. Ако не е сключил сделка за втория мандат, означава че тези които съветват Радев умишлено целят да го торпилират, набутвайки му нефелни кадри представени уж като “доказани експерти”! Бил завършил Харвард значи е доказан и е правилния?!? И като такъв изведнъж си назначава хора от най-близкото обкръжение в ГЕРБ - защо новия министър на икономиката е назначил за свой съветник дясната ръка на Георги Харизанов - Николай Найденов!? Или пък как така възстанови предшественика си Лъчезар Борисов като началник на отдел в министерството!? Има му пълно доверие и с него ще прави ревизия на собствената му дейност!? За това ли е назначен този харвардски специалист , за да имитира дейност и да замита следи! А за “честните” избори с машините осигурени от Сиела Норма какво да кажем, освен да зададем въпрос към новия министър : работи ли жената на досегашния зам. министър Стамен Янев за собствениците на Сиела Норма Веселин и Иван Тодорови, и раздавал ли им е обществени поръчки за над 2 млн.лв. И вместо харвардския кадър да ревизира, излиза че ще формализира ! Ааа, и за капак, въпросния Стамен Янев е шеф на надзора на ББР, и сега ще трябва да се самопровери, защо и как са раздадени 1млрд лв.!Честито на Радев

ББР е един крещящ пример как може да се опорочи една работеща и ефективна идея, реализирана в много други страни, с държавен ресурс и кредити срещу държавни гаранции, т.е. при неплащането им пак плаща бюджета, да се подпомогнат с капитал/кредити много хората, които са дръзнали да развиват собствен бизнес, да си изкарват прехраната и да бъдат полезни и за обществото – подпомагане на малки и средни предприятия. Да припомним, че при създаването й се казваше Насърчителна банка, каквито има в много европейски страни, който се интересува може да види какво прави немският институт за възстановяне /KfW/ и Финландската насърчителна банка, например. Срещу банката винаги е имало отпор от търговските банки, защото смятат, че тя не работи на пазарни принципи, темата е дълга, не искам да влизам в подробности... Банката изобщо нямаше да види бял свят, ако не бяха едни подарени милиони немски марки от германската държава за създаването на банката и ултиматумът, ако не се създаде банката парите да бъдат върнати обратно. За съжаление, властимащите употребяваха банката, както им е угодно, превърнаха я в евтината к-рва на власта, която даваше и не отказваше на тези, които бяха на власт - явна и не толкова явна. Парламентът прие специален закон за банката, според който огромният държавен ресурс подлежи на контрол само преди на финансовия, а сега на министъра на икономиката. И така си отиде една прекрасна идея, нищо, че в Закона за българската банка за развитие пише, че банката има за цел „подобряване, стимулиране и развитие на общия икономически, експортен и технологичен потенциал на малките и средните предприятия чрез улесняване на достъпа им до финансиране“. От изнесените в пресата информации на всеки става ясно как се изпълнява закона. И не банков надзор, не казвам, че са си свършили работата, а правителството/ правителствата носят основната отговорност за състоянието на кредитния портфейл и за неизпълнение на целите, за които банката беше създадена. И да – това е върхът на айзберга, жалко за банката, жалко за многото хора, на които тя можеше да помогне да имат прехрана и да бъдат относително независими и спокойни за утрешния си ден – своя и на децата си.

ПРАВИТЕЛСТВОТО СИМУЛИРА ТЪРСЕНЕ НА МИНИ ЗА ДА ПОКАЖЕ ЧЕ НЯКОЙ ГИ БИЛ ПОСТАВИЛ !!!

Трябваше да дойде това Правителство за да разберем какъв ОКТОПОД е била държавата ни и как едни са получавли по 38000 лв. заплата и са си живеели живота, а достойните и честни хора, които построиха на времето България, гладуват и мизерстват. За това, трябва да важи правилото " кръв за кръв" "око за око" и неками прошка за мръсниците.

Как така министър Петков от една страна назначава Стамен Янев за шеф на Българската агенция за инвестиции, а от друга страна ще го разследва като председател на Надзорния съвет на ББР?!

Браво на министър Петков! Но не е разумно да назначава досегашния и все още действащ председател на Надзорния съвет на ББР за шеф на Българската агенция за инвестиции. Такова назначение поражда редица съмнения.

Само за информация - председателят на Надзорния съвет на ББР е също така член на Надзорния съвет на НОИ, а от няколко дни е шеф на Българската агенция за инвестиции. До преди няколко дни беше и заместник-министър на икономиката в правителството на ГЕРБ. Случайност?

Петоплена манджа ли? 1 милиард от парите на данъкоплатците са налени във фирми на Шиши и просто да подминем. Както парите от КТБ.

вместо да ги налеят в червен фирми...

О не, разбира се. Само обръчите на ДПС трябва да се финасират от държавата. И вероятно 'сини' фирми. Като Градуса...

Според този разбирач "... важно дали тези кредити са обезпечени и се връщат", а не е важно на кого се раздават. Да не говорим че това е държавна банка за развитие на бизнеса и се предполага че ще се подпомага предимно дребен и среден бизнес, Идете вие да вземете 100 милиона кредит и тогава разкажете как е.

Вкарайте Стамен Янев в пандиза тогава. Преди новото правителство да го назначи за директор на Българската агенция за инвестиции, той беше председател на Надзорния съвет на ББР: https://bbr.bg/bg/stamen-yanev. Изводите си правете сами.

Тук въпросът е към БНБ и неговия шеф и банков надзор!!!! Както и към одиторските фирми които правиха стрес тестовете два пъти! И всичко беше ток! ЕЗ е измама точно като шенген, всичко е политика и двойни стандарти!

Тази банка трябва да се закрие.Вредна е за държавния бюджет. За тази работа има достатъчно търговски банки .

Да но кой е беше председател на Надзорния съвет на ББР? Открийте сами: https://bbr.bg/bg/stamen-yanev

Типично изказване в стил ГЕРБ - претоплена манджа, 95% от кредитите са дадени на малки фирми, кредитите се връщали били с лихвите и т.н. А що не каже в прав текст - дали ли са 1 милиард на 8 фирми или не, на кого са тия фирми? Щото май са дали. Другото е увъртане и изопачаване. Дано се намери някой смел там горе да каже истината, да каже кои са виновните, чак да им се потърси съдебна отговорност не смея да се надявам, в България живеем все пак

Ами при претопляне на манджата са оказа, че тя се е вкиснала.. Щото предишните са я оставили да се развали.. И следва да се изчегърта от тенджерата.. Щото с половин милиард за язовирите, 350 милиона за пристанището на ТЕЦ Варна, къде половин милиард от Автомагистрали, и сега още половин милиард.. Ми то ПП ГРОБ освен да налива парички в ДПС с нещо друго да се е занимавало?

Поредният кьорфишек на "новата" власт. На принципа "в един вестник прочетох че ...". Тези хора така и не разбраха, че работата им е да управляват 2 месеца и да организират нови избори, не да изпълняват горещи поръчки на Божков и червената мафия.

Не знам колко е "претоплена" манджата, ама този скандал всячески се опитва да се прикрие от медиите... Дори и тук новината не е на първа страница, а някъде между другото... Изводите оставям на Вас.

Мачкай Кутев!

Между "Мачкай Кутев!" и "Мачкай, Кутев!" има известна смислова разлика. Та как да го разбирам, защото се съмнявам във Вашата грамотност?

Е как може председателят на Надзорния съвет на ББР да бъде назначен за шеф на Българска агенция за инвестиции? Това един вид компенсация ли е или нещо друго?

Вкарайте двама-трима гербаджии в пандиза (заслужено), и ще видите, как другите ще се покрият на часа!

Да вземат да вкарат един от съветниците на мунчо кауна и да видим какво ще излезе. Гаранция за вой от тия.

шпионите трябва да се разстрелват, те са национални предатели!

Нека само министър Петков да обясни защо назначава председателя на Надзорния съвет на ББР за шеф на Българска агенция за инвестиции. https://bbr.bg/bg/stamen-yanev/

Министър Петков критикува и ще освобождава Надзорния съвет на ББР, но назначава председателя му Стамен Янев за шеф на Българската агенция за инвестиции?! Ето един отличен въпрос, който смелите журналисти и политици могат да зададат на министъра. За съжаление Светльо от БТВ вчера не се сети да попита, тъй като вероятно не знаеше, кой е председател ма Надзорния съвет на ББР.

Браво на новия министър! За толкова кратко време да бъде свършена толкова много работа. А това, че 1млрд. е раздаден на само 8 фирми (а не на 800) е факт и няма как да бъде "претоплена манджа" :)

Кой е председател на Надзорния съвет на ББР? https://bbr.bg/bg/stamen-yanev/

Ще ги хванете за дедовия. Мавродиев е изключително интелигентен и каквито и шашми да е имало там, той си е подплатил нещата законово. Да вземат да свършат нещо градивно тези недоносчета, че и без това изначално са безполезни. А онова недоразумение Асен Василев е направо с психични отклонения.

Да се върнат към времето на орешарски да видят какво е кражба от ббр. Ама няма да имат топки за това, хаха докажете че сте безпристрастни. Ама сте подлоги .

Слугите на ватенките от БСП , ДъБъ , ИТН и Маяма са готови да сринат банковия сектор , само и само да спрат влизането ни в Еврозоната!

Над 65 милиарда имат спестявания в банките българските граждани. Румбата и неговата рубладжийска шайка вече се облизват да ги прилапат с една хиперинфлация!

Да видим, как точно ще предизвикат хиперинфлация при наличието на борд? Това да не е, както с КТБ-то, където шест години Бойко тупа топката и виновен няма, въпреки че банките са под пряк надзор на БНБ или пък, как не бяха хванати не платените данъци от Божков при ежемесечно справки към МФ на Владко бездомний?

Двата милиона цигани ли ? Единият милион пенсионери с 300 - 350 - 400 лева мизерна пенсия ли ? Или тези още почти един милион, които работят на минимална заплата ? А, колко , господинчо, са теглените кредити от физически лица ?

Пенсионерите, които си цитирал нямат пълен трудов стаж и затова имат подобни размери на пенсиите. Да не говорим, че поне от 2009 г. всяка година има индексиране на пенсиите по швейцарското правило, средно около 5%.

Ама, разбира се, бе, гербаджии. Давате държавни пари на Шиши, ама не е проблем, щото той щял да ги върне. 1 млрд сте дали на Шиши, а това е банка за малкия и среден бизнес. ПО ЗАКОН. Ма какво ти тук значи някакъв си закон... Важното е, че Шиши връщал кредитите. Ха-ха.

Ако това е така - да ги разкостят!

"Аз съм за прозрачност на всяка банка. Има ли лихви? Връщат ли се тези пари, от които банката да печели?", пита възмутено лицето Иванов;)) Ами да го подсетим, защото тази пък "претоплена манджа" я пропусна някак си: държавата наля през ББР 140 милиона в ПИБ. Изкупи акциите на завишени цени - за 5 лв./ акция, при положение че тогава се търгуваха наполовина! Сега се търгуват на 1, 5 лв. Можеш ли да смяташ, Иванов, колко сме загубили само от тази "ювелирна сделка" на вашето правителство?;)