Ресторантьорите готвят атака при затягане на мерките

Незабавно ще се организират протести, митинги, шествия във Варна и други градове. Браншът настоява за безсрочна диференцирана ставка 9%

Обратно в новината

Коментари - Ресторантьорите готвят атака при затягане на мерките | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хубаво е да се прочете текста и да се гледа видеото в линка https://thebulgariantimes.com/Майк-Адамс-интервюира-Райнер-Фулмих-о/

а ние сме будали и не знаем, че thebulgariantimes е сайт за разпространение на файкове на една малка групичка която има нужда да се чувства умна, макар да нямат и грам мозък в главата си. Точно па на такива линкове никога няма да кликна ако ще да ми казват числата от тотото за следващата седмица. Добре го знаем този сайт от година какви тъпотии пише.

Когато нишата се изчерпа или не ти стигат предприемаческите сили да оцелееш, търсиш друга ниша, друг бизнес. Аман от техните хленчения и вайкания, това не е структуроопределящ отрасъл, можеш да се храниш и вкъщи.

Нагли кръчмари. В заведенията - гнус, храната - гнус, цените - като за милионери. Не се наядоха бе.

Уважава се правото на протест на гражданите, но в условията на бързо увеличаващ се брой заразени с ковид и много нисък процент ваксинирани: - при спазване на хигиенните мерки (маски, социално дистанциране, вечерен час, задължителни ПЦРи преди и след мероприятието (плащат се от протестиращите), карантина от 14 дни за далите положителен ПЦР и контактните и т.н.) ; - и при опазпазване на обществения ред и собствеността на гражданите, държавата и общините. - Вандализъм се наказва по закона, като щетите се възстановяват от заловените (един заловен за ритане на кошче с боклук плаща щетите от целия протест, докато не посочи други вандали). - Нарушаването на функционирането на инфраструктурата (напр. блокиране на кръстовища) не се позволява, нарушителите се наказват по закона.

_stankow

Къде-къде по-строги мерки предприе авторитарният режим на Борисов - че палки, че кубинки, че газ, че арести ! И ? Какво му помогна това ? Иметохме го ! Против народа не се тръгва ! Особено заради фобиите на шепа одъртяли и изкуфяли трилионери.

Какво общо има между протестите срещу борисов и "атаката" при затягане на мерките. Протестите срещу борисов бяха политически, протести срещу противепидемични мерки са безсмислени все едно протестираш срещу гравитацията. Между другото не протестите, блокираните кръстовища, ританите тийнове и късаните момичешки потничета свалиха борисов, а гласувалите най-вече за славитрифонов, за добро или лошо. Една от причините той да получи толкова много гласове беше че не участва в т.нар. протести.

Категорично против съм към такива протести особено на кръчмарите. Достатъчно отстъпки и преференции им направиха а от другата страна нищо, само цените им яко нагоре. Моля без да затваряте улици и булеварди, само пречите на обикновените хора да се движат свободно. Като искате протести ---- пред парламента.

Хотелиери и ресторантьори си правят протест само за тях си, протест касаещ само техния бизнес. Няма такова нещо като саморегулиране на цените. Явно и при тях има нещо като картел /особено по морето/. Какво саморегулиране на цените, това е същото като при бензиностанциите и хлебопекарните има хиляди бензиностанции и стотици хлебопекарни НО цената на горивата и хляба НЕ пада.

_stankow

Значи намаляват ви с груб и незаконен административен диктат клиентите до 1/3, а вие след това успявате да запазите и даже да намалите цените ? Как става това ?

Като не ви харесват наредбите продаи си заведението и си смени бизнеса.

Аз от вас нужда нямам. Отдавна превърнахте добрата храна в отрова и не мисля, че някога ще проумеете какво сте съсипали. Ако имате малко мозък, разходете се по останалия свят, вижте как и какво се готви, и най-вече какво е отношението към клиента. Не случайно вашия предводител излгежда на прачовек.

Намалиха ДДС и вдигнаха цените...

Май са се взели насериозно. И каква ще е атаката? Да не би тайно в кухнята да плюят в яденето на клиентите?

Каква атака Тия алчни кръчмари плачат само за затваряне и който знае много затвор ДДС да бъде отново 20% никакви мерки 60/40 ежедневен контрол от НАП,РЗИ и ХЕИ а орангутана Алибегов публично остригване нула номер

Сега последно не разбирам.....защо затягате мерските и ни пречите да рабоптим? а пък сега защо нищо не правите и всеки ден - все повече заразени?

Уважавам правото на всеки на труд, но не повече от 2-3% от заведенията спазват мерките. Почти никой от персонала не носи маски, няма разстояние между масите, да не говорим за работа на 50% от капацитет или за хигиената.. За съжаление заради масовката ще пострадат и малкото изрядни.

ти малоумнико какво толкова си се загрижил за другите - що не погледнеш себе си? който не му изнася не влиза в заведението и толкова. ама ти искаш да наложиш твоето си под предлог че ще спасяваш хора - а всъщност не можеш да се отърсиш от егото си даже

Проблемът не е в това на колко % трябва да работят а дали въобще се спазват някакви мерки. Дистанция между масите, по 4 човека на маса, персонал с маски, дезинфекция на маси и столови преди настаняване на клиенти. Затваряне на нощни заведения, в които местата за клиенти са правостоящи без конкретно място за сядане, тоест дискотеки, клубове, нощни барове. Това е достатъчно и реално има принос в ограничаване риска от заразяване.

Подкрепям протеста на ресторантьорите! Стойчо Кацаров се осра! ...

коментиращите - толкова ли сте тъпи да видите че в момента имаме нужда от обединение, не от разединение. Защото сега са ресторантьорите, утре ще са други, след това трети - сега трябва да застанем до тях защото тази простотия със затварянията трябва да се пресече още сега. вижте какво става в австралия - това ли искате да стане и тук? и не ми говорете за ограничения - всеки сам може да се ограничава: като пресичате улицата някой държи ли ви за ръка?!

от чие име пишеш? Никой не те спира да подкрепяш когото искаш, но никой не ти дава право да предлагаш подобни неща - мухльо!

и откога нямам право да предлагам? и кой си ти че да определяш кой какви права има - някой тъпунгер дето вече си е набил 2-3 дози за да успокои вътрешните си страхове ли?

Там е тя- никой не спазва ограниченията, ако не му висят с меч над главата! Съзнанието на българина е такова- аз съм хванал господ за шлифера, на мен ми е добре и другите- кучета ги яли.

Ти си оглупял наскоро или така си се родил?

ха ха, така е тя - толкова сте късогледи и не можете да видите голямата картина. а тя е, че всички сме в една и съща схема която се базира на разделяй и владей. ресторантьори срещу други прослойки, ваксери срещу антиваксери, сини срещу червени, и много други - изход от ситуацията е само когато се обединим. само тогава сме силни и само тогава тези които искат да ни разделят ги е страх от нас. защото има от какво да ги е страх.

За какво обединение говориш? Добре ще подкрепим ресторантьорите, ок няма проблем, но защо те не коригираха цените си при вече намалено ДДС на 9% ? Всъщност извинява коригираха ги цените си само че НАГОРЕ особено по морето "брадвата е яко наточена". За какво обединение ми говориш тогава? За да сме единни нека сме единни във всяко едно отношение.

за обединение около протест срещу мерките - а такъв ще организират ресторантьорите в случая. а като не ти изнасят цените им - не влизаш: пазарът ще се саморегулира

Хотелиери и ресторантьори си правят протест само за тях си, протест касаещ само техния бизнес. Няма такова нещо като саморегулиране на цените. Явно и при тях има нещо като картел /особено по морето/. Какво саморегулиране бе човек, това е същото като при бензиностанциите и хлебопекарните има хиляди бензиностанции и стотици хлебопекарни НО цената на горивата и хляба НЕ пада.

Айде изнасяйте заведенията към Гърция! Там няма да имате никакви ограничения, а и цените ще са ви по-удобни.

Абе пускайте ги да бачкат на 100%, ама без никакви намалени ддс-та и помощи. И също през ден проверки за съответствие на оборота, осигуряване на персонала и спазване на графиците им, хигиена и т.н. Сами ще решат да затворят!

И мерене на разстоянието, и проверка на капацитета, щото аз не видях кръчма с 50%!

Малоумни селяни- персоналът ви работи на черно, вие сте официално в сивия сектор, не искате да се ваксинирате, не спазвате никакви мерки, ама пък искате да не ви затварят. Дейба и селяните, прости.

Предлагам всички които са с заплати под 2000 лева след осигуровките, и най вече работещите в бранша им - веднага да спрат работа и да излязат на протест срещу работодателите си които живечт бейски на техен гръб!!!! Да видим тогава колко са велики сами да работят в заведенията си които не покриват дори 20% от нужното за да се води заведение изобщо!!!!