Коментари - Решенията за бюджет 2022: децентрализация, тегления над 10 000 лв. в НАП, запазват ДДС, 700 лв. МРЗ, одит на КТБ | Бизнес.dir.bg
назад

Решенията за бюджет 2022: децентрализация, тегления над 10 000 лв. в НАП, запазват ДДС, 700 лв. МРЗ, одит на КТБ

Всички тегления от банка на над 10 000 лв. ще се докладват в НАП. Искат одит за несъстоятелността на КТБ и промени в пенсионния модел

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Решенията за бюджет 2022: децентрализация, тегления над 10 000 лв. в НАП, запазват ДДС, 700 лв. МРЗ, одит на КТБ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде не пише за една от най-важните мерки - съкращаване на минимум 50% от държавната администрация....

Тоя с изфръкналите очи е ненормален. Технически е невъзможно за повече фирми да изпълнят условията за новата ддс-справка. Дано му обяснят що за простотия е измислил.

Като гледам задаващата се управляваща коалиция и оформящата се опозиция от сега виждам 2 основни неща: 1. Следващият кабинет едва ли ще изкара до краят на 2022-ра 2. Чакат ни от глупави към още по-глупави политики с оглед и на опозицията Послепис: Очакват ни и тематични протести особенно на чуствителни теми като Енергетика , Социална политика и Еврозона и ако около тях се оформи и някой по парещ скандал и това консолидира протестите в едно ще видим картинката " Всички с/у Буци " ама с други главни артисти. От всичко което пише и рекламираното от ПП че ще се допитва до народа виждаме сухите детайли ака глупостите а допитването нещо се е изгубило по пътя. Най-лошото което може да се случи на един народ е като отидеш на избори да си удряш главата което е предложените имена в бюлетината е по-малкото зло а накрая кочината е гарантирана поне за 90% от населението

Не барайте месечните справки-декларации по ДДС. Това е още един тормоз над бизнеса, а трябваше да е обратното. Държавата не трябва да я интересува какви касови наличности имам и кои фактури са неплатени или частично платени. Това е да си слагаш задника там където двама си мерят инструментите! Това с тегленето на пари в брой над 10 000 и докладването в НАП също е простотия. 10 000 лева са НИЩО. Ако трябва да се въведе подобна практика то лимита трябва да е доста по-висок, например 100 000 лева. Махането на данък "уикенд" е добра мярка! Трябва да се махне и данък "лихва", който е безсмислен в момента. АКО НЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ГЛУПОСТИ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ!

Това е целта, ще влезнат много и свежи милиарди в софтуерните фирми. Печалбите са гарантирани със закон, няма значение останалото.

Моля да ме наричате Клецов, и ви го тургам у гъзецов.

Вдигат минималната на 700 лв,демек статуквото на най бедни в света си остава...

Тая вечер като закриете сезона на сериала ще отскочите ли за една бърза совалка към Позитано ?!

Но и пътят към АДА и постлан с добри намерения. Предстои да видим ще има ли реална политика или само консултации без край

:)

Подставени лица, подлоги на БСП, боклуци!

Сега пък ДДС декларациите ще сменят, което означава нов софтуер, пари, побъркване на счетоводители.От както го няма Влади финансиста, малко отдъхнахме, сега пак изродени новости. И то в края на годината! За другите предложения - шок за хората, щото им е лек живота в тази криза. Обещания - на думи

Тортите Гараш на жена му на Кирчо.

Най-забавното в тия седянки е че БеСеПето има "апър хенд". Точно тия дето от 89та насам създадоха мутрите и мафията и пълното разтурване на БеГето. Дори и не споменавам двойното ограбване на страната - през 1944 и през 1990. Тия "социални" комуняги се оказват най "талантливи" в кражбите и корупцията.

Байдън е поканил Румен Гечев за финансов съветник.

А 1997 г. що я забравяш, бе приятел?

Проблемът във всяка една куцаща държава е липсата на хармонична пропорция между ниските ,средните и високите доходи. Вземете за най-достъпен пример човешкото тяло: Ако в едно тяло мозъкът тегли 90% от всичката енергия , тялото скоро ще умре , а заедно с него и мозъкът моментално ще се пренесе при Св.Петър. Ето защо, в гениално сътвореното /здраво/ човешко тяло, мозъкът тегли само 20-30% от общото количество потребявана енергия. По-прост и ясен начин да се обясни нагледно, няма. Здрави да сте.

Да ви кажа, тия двамцата от Харварад (ужким) са поставени лица на либ-глобалистите. Първо; Харвард е център , в който се разработват всякакви глобалистични модели за утвърждаване на хегемонията на ешхиназим-талмудистите, Второ тия двамцата е по вероятно да са изкарали някой РабФак курс, воден от някой троцкист-соросоид, но не са минали пълно обучение, просто щото е много скъпо за вулгаристан-имигратни. Трето (в заключение) ще разтурят к'вото могат също като Юпитата на "Царят ви Симеончо" и ще вкарат БеГето в още по-голяма криза, особено с еврото, но нали за туй са ги пратили тук?

Те с тоя дефицит от 4.5% дето планират, ERM2 и еврото ще ги гледат през крив макарон.

Пълен одит на БНБ. Одит на обществените поръчки е БНБ.

Наредба 18 убива малкия бизнес и го кара да крие обороти ( а покрай тях и данъци). Оправете шибаната наредба бе! Сега за да приемаш онлайн плащания трябва да въведеш софтуер със СУПТО или да имаш човек с касов апарат , който да чука на ръка всяка онлайн покупка. Във цял свят онлайн плащанията минават през лицензирани payment processor-и. Много по-лесно е да контролираш 10 процесора вместо 200,000 малки фирми който са правии плащанията па ако ше да имат касови апарати и СУПТО. Световни процесори като PayPal и Stripe въобше няма да се занимават да крият плашания. Това са оублични организации и ако се открие , че крият обороти ше има измамени инвеститори и ше има огромен скандал и дела. Дори и малките местни процессори като EasyPay имат много по-голям интерес да са изрядни в сравнение с е един малък онлайн продавач , защото ако им блокират лиценза зазагубите ще са огромни. Ако искат да направят специална наредба за наложния платеж, да правят, ма там на Киро приятелите май ше загубят защото се оказа че най-много обороти се кият при наложен платеж а това не може да стане без учатието на курирските фирми. Защо БНБ приема , че PayPal е плашане в кеш като единствения начин човек да си изтегли парите от PayPal сметка е да ги преведе в банковата си сметка. Ако все още има опция анонимни PayPal сметки от БГ да плащат онлайн, БНБ да изпратят изискване до PayPal това да се блокира. В други държави ако искаш да плащащ от PayPal трябва да или да си данъчно идентифициран или да имаш кредитна карта свързана с PayPal сметката. Когато получаваш пари , остават в баланса, когато плащащ се използва кредитната карта и се плаща с външни пари ( не се ползват парите отPayPal сметката.) , когато си теглиш от PayPal баланса трябва да изпратиш парите до банковата си сметка. По този начин пари излизат или през кредитна карта или през банкова сметка и не могат да се крият пари. Това се направи оше преди години когато се въведха мерки за борба с тероризма. Защо трябва всичко да е сложно и да има отделни наредби за всичко като целите и на борбата с тероризма и борбата с криене на данъци са едни и същи ? Просто трябва да се дефинират правила за плащания..

"Съгласие има върху стъпките към еврозоната и запазване на валутния борд и фиксирания курс," САМО ТОВА ИСКАМ ОТ ВАС ХУБАВЦИ ДА НЕ ОБЪРКАТЕ, НИЩО ДРУГО!

Може би е хубаво да се светнат тъпите политици че на сила нищо няма да стане, същата работа е и за данъците. Човека или фирмата трябва да са стимулирани по един или друг начин да си плащат данъците и да са изрядни. Стимулирането обаче не трябва да е със глоби или по високи данъци За семействата е същото трябва да са стимулирани да имат повече деца ( до 3-4 а не да го правят бизнес )

Ще ти стимулира фирмата да плаща данъци? Че тя е задължена, като не иска, да фалира. Значи не е за този бизнес и създава нелоялна конкуренция. Защо трябва да се стимулира раждането на деца, като това е личен избор дали да имаш и колко деца можеш да си позволиш да имаш? Да имаш 4 деца не е геройство ако чакаш на държавата да ти плаща за тях, а е мързел и тънки сметки. Прецени дали имаш 400 хиляди долара да платиш за висше образование на детето ти и тогава решавай колко да създаваш. Детето е грижа на родителите, не на обществото. Ако не можеш да осигуриш храна, дом, дрехи, обувки, образование и спорт на детето си, по-добре не го създавай за да е следващия маргинална в обществото.

Точно! Споделям възгледите.

"Гечев смята" по-нататък не четох.

Много Гробари в нета и хулят ПП ,ИТН , БСП И ДБ , това са умни хора високообразовани и знаещи , а не разни Калинки ,Тикви всякакви и крадливи Олигофрени ! Поддържам тяхната програма за Бъдещетото на България !

Семейното подоходно облагане ще удари тези, които са сингъл. Преди имаше ергенски данък, което беше много обидно.

Ще удари и тези които са на семейни начела както и семейства без деца, всичко това не е окей ….

От БСП да предложат направо доживотна издръжка на всичкото укри и ниско образовани …. така най сигурно ще вдигнат подкрепата си … Боклуци долни

Преговарящите да отидат в Техномаркет и да видят цената на телевизорите и пералните. Значи разрешават на себе си да крадат до 1 милион и да го изнасят в чужбина, а обикновеният човек, ако реши да си обнови кухнята за 10 хиляди, ше бъде разследван от НАП.

Който го е страх от мечки, да не пазарува.

Кирил Петков е българския Ципрас. И не само, защото не носи вратовръзка. Политиката му ще е същата. И Алексис Ципрас започна с обещания за социална политика, за отхвърляне на исканията на западните кредитори и дори за излизане от Европейския съюз. А след това им стегна коланите до припадък. Е, след това го смениха с Мицотакис, но той си свърши работата.

като те чета разбирам че май твойте харвардци ти събраха акъла на топка :))))

Да направят така че от 1.06.2022г. всички фирми работещи в България да са с минимум 51% български капитал. Може нещата и да потръгнат.

От БСП трябваше да предложат и безплатно море за пенсионерите. Така щуротиите им щяха да са 100 %.

безказармен мързелив боклук

Що не. И аз искам да се плискам в морето под мишниците. И да гледам мацки без сутиени.

И друг да ти го плаща.

... звучи много добре за да е вярно , при тия малоумници даже и добре не звучи . Като китарата Мунчо де :)))

май се опитват да пренесат парламента е некакъв МОЛ. Всички тея неща се обсъждат и решават в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ... ФигураНТЪ ДА СВИКВА ПАРЛАМЕНТА.

"Друга мярка е банките да сигнализират на НАП при тегления от над 10 хил. лв. в брой и да подават информация за преводи в чужбина от над 1 млн. лв." Хахах, аз ако изтегля 10000лв. в брой да платя за ремонт на покрива, ме докладват в НАП, но ако превда 999 000 лв. в чужбина няма проблем?- не бе няма да се краде, ще е прозрачно...., вярвайте им, моля!

Няма такива идиоти. до преди малко ги слушах. ДБ викат да пуснем Македонияв ЕС. Някакъв чичка от БСП предлага Бължарската външна политика да се насочи към Субсахарна Африка.

Защо си причиняваш главоболие? Няма смисъл да ги слушаш. Първо трябва да вдигнат данъците, Македония ще я пуснат, ще приемат американски ядрени ракети, и после ше потънат в небитието като Симеон. Дошли са с програма, за съжаление не е българска !

Кой пише статията? Едни и същи неща ги повтарят по три пъти

С Гечев, Масларова и ОФчаров, промянта ше бъде тотална кражба и фалит на България. Щом го искате, насладете се. БСП ша вЪ Упраят.

Намаляване на ДДС за храни и лекарства на 9 процента, ---- ВСИЧКО СКОЧИ 3 ПЪТИ, ТАКА, ЧЕ ТИЯ 9% ОТ 20% Е ПРОСТО ЕДНА ПРАШИНКА! ПРОСТ ПРИМЕР - ФИРМЕНАТА ЛЮТЕНИЦА НА КАУФЛАНД "БРЕЙ", БЕШЕ ПРОЛЕТТА 2.35 ...СЕГА 5.50 ЛВ КОЛКО ПРОЦЕНТА Е ТОВА, ПИТАМ !??? А "СТЪКМИСТИКАТА" ОТЧИТА НЕКВА ИНФЛАЦИЯ 4-5% .... А РЕАЛНО ТЯ Е 400%, Т.Е. ДЕФАКТО ИМАМЕ - ХИПЕРИНФЛАЦИЯ , ЗА КОЯТО СЕ МЪЛЧИ ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ИМ ПАДНЕ БОРДА НА ТИЯ БАСТУНИ! 10 ХИЛКИ СЕГА, ДЕФАКТО СЕ РАВНЯВАТ НА 5 ХИЛКИ В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА! ТОВА Е ИСТИНАТА, Т.Е. 10 ХИЛКИ ВЕЧЕ Е ЕДНО НИЩО!

Дрън-дрън та пляс. Няма икономика, производдтво, износ те плещят за доходи и социални мерки

Квик, квик. Тук някои са много разстроени, че едни пари ще се въртят по-трудно.

Баси, герберският трол го събудиха по спешност и вече изписа 50 коментара на все още твърде висок промил от предната вечер.

От всичко прочетено, едно разбрах - ЩЕ НИ УВЕЛИЧАВАТ ПЕНСИОННИТЕ ВНОСКИ И ДАНЪЦИТЕ! Другото са само демагогии за лапни-шараните, да се радват на върлия капитализъм докато ги доят за последно!

Веднага си личи американската ръка тука.Вмвсто да се погрижат за хората,какво ще се яде и какще се плащат сметките тази зима те се загрижили за 10000 лева.Това е правилото в САЩ,ако теглиш или внасяш $10000 веднага се докладва на данъчните.Но това не грее богатите,това е мярка срещу нормалния народ с цел случайно да не забогатее и ако това тръгне да се случва веднага му режат крилете.В същия момент не мога да разбера за доплащане на заплатите в пари в плик,та нали депутатите си гласуваха по този начин да си взимат заплатите.Значи пак народа е прецакан.Нали ДБ казаха,че няма да участват в правителство с БСП.Нали Славчо каза,че няма да участва в правителство с Киро и Асен.С две думи нов бардак със стари курви.

Искахте комунизъм, сега ще видите какво е тотален контрол и данъци на макс. Винаги започва добре и свършва със сълзи. По умни хора от мен са го казали.

ДДС намаление за храни и лекарства лошо ли е? Недемократично? Щото ДДС е един такъв смислен и демократичен данък, който е за наше (потребителско) добро??

ХахА герб троловете слагат минуси..не може ДДС да се намали на лекарства и храни ;) Баси дебилите са на трол стаж към ГЕРБ. Нищо, плачкайте, скоро и това няма да можете

Другия вариант беше тъпото парче от Банкя което се съдира да краде …. Ще се види кое е по добре …

Поне осъзнаваш, че не си сред умните. Днешната данъчна система с 10% плосък данък е създадена именно от кабинета "Станишев" - да припомня. Тук даже се предлага махане на разни герберски идиощини като данък лихва (каквито в момента няма така или иначе, но пък има бюрокрация за него). Единственото, което може да мине за увеличение, е вдигането на минималния осигурителен праг, но пък ще има необлагаеми минимуми и други придобивки за хора с ниски доходи.

Как може коментар, който твърди точно обратното на написаното в статията, да има +30 гласа? Въпрос за размисъл...

БСП не можа да устой с простотиите си, “семейното подоходно облагане” наказва средната класа за да се спонсорират пак роми и ниско образовани тукупи !!!!

В Европа това в едно от най-хубавите неща..

В европа процента на средната класа е в пъти по голям, тука средна класа е толкова крехка че с едно леко вдигане на данъци всичко отива пак в сивия сектор. Ще лапнат един по дебел шнур накрая, хем нямаше да вдиган данъци ама не точно ….

Са електоратът на БСП открай време, както и пенсионери с деменция

В общи линии ще е пак същото, като при едноличното управление на Бойко /ГЕРБ/, плюс щуротиите на БСП, които вече ги знаем много добре. Що тогава чегъртаха?

Май на пролет ще ги гоним и тия, както е тръгнало...

5 дена безплатно ядене и кафе в мола. Резултата някакви пожелателни фантазии. Кой, как и с какви пари? 96% процента лош материал .

Каквито и правила да се измислят, ако няма народ, мнозонството от което да желае да ги спазва и играе по правилата, въпреки че понякога няма да им отърва, никога няма да се постигне желания резултат за нормално и адекватно съвременно общество.

Това е проблема вече 30+ год в БГ - просто мнозинството не искат да спазват правилата и си мислят, че са по-умни от системата и тя е тук, за да бъде прецаквана. Тъпичко, но факт - и за това много от западните общества, в които вашите деца искат да учат и живеят, са що-годе успешни ...

Искам да си купя кола на старо Продавачът тарикат иска сумата кеш. Тегля си от спестяванията 10-15 000 лв в брой, дето съм ги събирал няколко години. И НАП бива сигнализиран и ме поставя под наблюдение, така ли? Баси и.диотите!! 10 бона могат без проблем да бъдат изхарчени за една вечер, ако някой реши да спретне хубав рожден ден. 10 бона големите пари ли са бе, ееей?

Ще те поставят под наблюдение, ако си цигански барон на социални помощи, а банката ти не е дала информация на НАП при отваряне на влога или постъпване на парите в него

Доколкото си спомням, Асен Василев обясняваше, че държавата трябва да спре да проверява фризьорските салони и продавачите по пазарите, а да се концентрира върху крупни фирми, които евентуално укриват данъци и ДДС. Така като гледам, фризьорските салони пак са на мода, а освен това всеки гражданин, който изтегли 10.000 лв. ще става оперативно интересен - просто страхотно. Не че 10.000 лв. са малко пари, но не е работа на НАП да събира сигнали за тегления в брой на такива суми. 100.000 или 50.000 лв. ок, ама 10.000?

ЕЦБ мисля го налага.. цяла Европа свали много границите на паричните потоци без наблюдение.. за наше добро е, като зелените сертификати ;)

На тези преговори на никой не му пука за работещите се. Грижат се само за банките и Корпорациите. Дума е се обелва за живота на трудещите се

Тези трябваше най напред да направят кризисен план за една година. 700лв. МРЗ е много малко. Чисто хората ще получават 544лв. А пенсионерите с тези ниски пенсии които ще се увеличи с 64лв. Защо не помислиха зимата да получават плюс тези 12в. Народа ще умира от глад и сметки а не от ковид. Простаци които имат пари и изобщо не мият за народа.

Не го изчетох цялото - това не мога да си го причиня! :) Но оставам с впечатление, че много сериозно сте се взели. От вас се иска да сглобите някакво що-годе работещо правителство, за да изкараме поне зимата, защото тя се очертава особено тежка да бъде, а вие сте тръгнали да правите радикални реформи, все едно ще векувате! Пенсионна система? Семейно подоходно облагане? Банките да докладват над 10 000 лв на НАП? Че както е тръгнало скоро 10 бона ще са джобните за деня! Можете ли да измислите нещо смислено или си ходете откъдето сте дошли! За момента се фокусирайте върху най-важното, а именно как по-малко хора да умрат от пандемията и от глад и студ в добавка към пандемията. Освен това не е нужно да дозакопавате и без това едва кретащите бизнеси или хрантутите за наша сметка бизнеси, които отдавна трябваше да са фалирали. И да не забравя - при това без да дозатънем в дългове, в случайче все още има кой да ни ги отпусне, де. От вас това се очаква да направите, можете ли го или не?

малка си и не разбираш

Гечев, ти ли си бе ?

Тези харвардци като са толкова по-умни от ГЕРБ и толкова загрижени за народа, защо не направят здравеопазването безплатно, както беше по времето на соца?