17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лакоми задници, ейиии...

В Германия миналата година произведоха толкова много енергия от ВЕИ, че цената й на борсата стана отрицателна. А у нас си имаме таска "зелена енергия" уж за стимулиране на точно тези ВЕИ.....

Нахална простащина! Загубите по мрежата се дължат 100% на алчността на ЕРП-тата! През последните 15 години принуждаваха всяка нова сграда да си строи трафопост, който щели да изкупят някога си. Резултата - натоварването не мрежата в София е само 17%, което именно води до големите загуби! Подарили били на потребителите! Наглост!

точно наличието на траф на всеки блок намалява загубите. Защото дотам текат 20 киловолта и съответно малък ток и малки загуби от пад на напрежение отколкото да ти сложат един огромен траф на 220 волта на няколко блока и да пада напрежението от тока при голямо натоварване. И защитата на трафа също. Така загубите са по-малки. Другаде е заровено кучето да ти кажа на черния пазар за електротехнически услуги по препрограмиране на измервателни уреди за електрическа мощност го търси ...

Чукча-писатель! При 185 мм2 кабелно сечение на фаза до 320 метра практически нямаш спад. Но косинус Ф /ако си го чувал изобщо/ се влошава и води до огромни загуби. А пък елекромерите за бита и малкия бизнес мерят само активна енергия, така че тия загуби трябва да се избият отнякъде другаде.

Електропреносната мрежа е от бай Тошово време!!! Единственото което поне до сега са направили EVN в нашият район е 3-ри пъти смениха електромерите- и НИЩО друго! Какво са ми подарили? Дръжки. Я тази г-жа или г-ца да духа супата!

Подмениха се старите кабели с такива с по-добра изолация и по-малко съпротивление, вкараха се кабелите под земята, сложиха се нови по-ефективни трансформатори(с по-малко загуби от вихрови токове, разсейки на магнитното поле, по-добре разчетени намотки та да не греят), истината е, че ЕРП-тата наистина инвестираха.

Да бе да. На мен ми подмениха елетктромерите поне два пъти и след всяка подмяна сметката ми за ток се вдига. Вие още малко ще почнете да отчитате електромагнитната индукция от радиовълните и да ми начислявате такса за нея. А що се отнася до подменените проводници - ами имам ключ за ел. таблото и си стоят онези старите, с ръждясалата ламаринена изолация (уж за екраниране) от бай Тошово време. Така че хайде по-леко с празните приказки. Правите ремонти само ако имате далавера от тях - подмяната на кабели не ви носи нищо, а само разжоди.

То цялата държава я харизахме на една шепа хора... Тия ни били подарили загубите си... Ама че и свръх нагли, ей !!!

Тъмнозелените ако са потребители ... добре

всичко когато във фактурите на отделен ред се включи такса "ром" или тъмнозелена такса и се вземе в предвид в методологията на изчисление на ел.енергията.

Я си оправете мрежата наистина, че през ден нямаме ток за някой друг час. След което почнете да ми плащате неустойки за прекъсванията. И после говорете за безплатна енергия. Хубавци.

Думи на които искат да ни хванат като големи риби Ефективността на каквото и да е има количествени измерение. Как прецениха, че ефективността на разпределителната мрежа е нараснал 2.5 пъти? Много интересно! Цяла годин ни пренасяли тока безплатно. Тая особа може и да не плаща електроенергията та затова да не знае има такса пренос и си е доста висока. Па що се отнася до зелената енергия, не е далеч времето, когато България няма да има нужда от електроразпределителна мрежа. Просто няма да има какво да разпределя или пренася.

тук е как е възможно едновременно нарастване на ефективността на пренос и нарастване на загубите. Чисто технически погледнато нарастването на ефективността на пренос и намаляването на загубите е едно и също и съответно увеличаването на загубите с други думи се казва намаляване на ефективността.

Ебати цената е тока, а сега ще го вдигат и още за някои!

Та как се е повишила ефикасността на електропреносната мрежа 2,5 пъти от 2007-ма година насам? Някой виждал ли е някъде да подменят далекопроводи? Аз не съм. Пътувам доста.

те ги подменят през нощта. Когато спят!

далекопроводите са към друга организация ... 400 киловолта се води мрежа за високо напрежение и е към НЕК

е подарила, на мен нищо.. Даже ми изггориха едно захранване за компютър и един климатик с постоянните си прекъсвания и токови удари...

като ви мързи да помислите как да прескочите електромера плащайте, стригането, доенето и клането е за овцете

Ох, недейте че ще се разплача от жалост. Поради което предлагам да се утрои цената на електриката, а разликата да се даде на кумицата от Пазарджик за зелена енергия!

Четиво за малоумни и манипулирани типове. Интересно защо в Канада цената на ел енергията е с 15% по-ниска от тази в България и там електро-преносната мрежа е дълеч по-голяма и по-дълга ? Това е защото там гражданите по-трудно се поддават на "стригане" от тукашните раболепни овце !

може ли имента на потребителите

Тази статия най-подхожда да я сложат във вицовете най-отдолу.

години ще подарявам аз

Ясноо, искат да вдигат цените.

сиреч, очаквайте нова графа в сметките: ТАКСА ПОДАРЕНА ЕНЕРГИЯ (години)

Тази комунистка въобще няма техническо образование да не кажа, че няма никакво образование. Експерт е единствено по кражбите. Като всеки комунист.

Не съм вярвал, че някога в живота си ще стана свидетел, как властимащи и корпорации ще ми се подиграват в лицето, а аз ще съм абсолютно безпомощен. Единия шизофреник си обикаля с джипка и говори небивалици, докато му протестират под носа, ПКП се възгордява от доверието в нея, тук някакъв селси експерт ми казва, че едва ли не тока ми е подарен, а аз плащам по 100 лв. всеки месец без да пускам печка цяла зима за да спестя. И най-обидното е , че ще си седим така и нищо няма да направим и те ще си постигнат тяхното. За това Т2 и кой от къде е.

Иванка Диловска бе зам. министър на енергетиката когато Румен Овчаров бе министър. Тези двамата с Овчаров са замислили поредната комунистическа кражба.

Нищо не рзбрах от усуканото обяснение - разбрах само, че ни очаква голям скок на цената. Какво ли не ще напишат в сметките - цена за пренос, цена за зелена енергия, цена за ... Кога и какво ни е подарила Разпределителната мрежа? Отвсякъде са ни оплели като октоподи и смучат от нас кръв.

Енергетиците развързаха торбата с лъжите , блазе им с този гламав народ , че има кой да им вярва.

Живот си живеете вие престъпниците в държава без закони и смъртно наказание! Но не се знае дали ще е винаги така...

Колко спечелиха разбойниците от смяната на медните проводници с алуминиеви?

Ако имаш предвид Димо от София - 250 бона.

по-малко крадат алуминиевите, по-малко сот, договори с охранителни фирми, застраховки, разходи по възстановяване ....

Пълна лъжа и измама от алчните крадци! Никой на никого не дължи нищо а само добри помисли!?

Задачата за малоумни и крадци е, защо лица управляващи държавата подариха крайните доставчици на ел енергия на западни акули, подариха и най-успешните централи, уреждат законодателно далаверата на зелените мошеници, а сега реват?

Ако искат инвестиции да пускат акции като в всички нормални държави.Аз в фактурите не съм видял нещо безплатно аман от лобисти.

Ако не е долари, нищо зелено не искам!

Аман от платени писачи и лобистки напъни. Тази е поредната дребна душица, взела някой лев за да обяснява как видите ли "ЕРП-тата инвестирали милиарди в преносната мрежа". Видя се колко струват при опита за продажба на ЧЕЗ. Били "инвестирали" 1,5 милиарда евро в преносната мрежа, но в оценката им нещо никой не ги видя. Всичко на всичко 320 милиона евро. Същите са и австрийските лапачи по ЕВН. Общинска виенска фирма, която не присъства на енергийната карта на Европа, но получила подарък за милиони от корумпирани държавни чиновници. ВЪН!!!

Айде виж пак от кой е подаръка.

Атанас Бангачев - тогава изпълнителен директор на Агенцията за приватизация, Мирослав Севлиевски -енергиен министър на мястото на Милко ковачев при мадридския комарджия, и Милко Ковачев - шеф на Държавната агенция за енергетика и енергийни ресурси, след това енергиен министър и министър на икономиката пак при мадридския.

Да ти еба майката овца проста. И сега цените са близки до тези в Германия. Кой лъжеш, че правиш подаръци, ти дереш не подаряваш.

Тази комунистка трябва да се разстреля немедлено. Иванка Диловска бе зам. министър на енергетиката когато Румен Овчаров бе министър. Тези двамата с Овчаров са замислили поредната комунистическа кражба.

Тази комунистка трябва да се разстреля немедлено.

"Свободната енергия" чука по главите онези, които искат да печелят от всичко. Така умира в бедност през 1943-та година в Ню Йорк Никола Тесла, доказал наличието на "океанът" от енергия в който се къпем, от която сме лишени от транснационалните корпорации. Неговите патенти и сега са в сейфовете на банка J. P. Morgan (Джон Пирпонт Морган), но никога няма да видят бял свят. Така умира в бедност през 1992-ра година в Австралия варненецът Илия Георгиев Вълков -Юл Браун, доказал наличието на "Брауновият газ". Безвъзмездното получаване на неговите патенти, притежаване от наследниците му от българската държава, е отказано от Бойко Борисов през 2009 - та година. Тези патенти се използват и развиват от "комунистически" Китай и капиталистическа Корея. ... През месец април 2012 година, с декрет Барак Хусейн Обама II забрани безвъзмездното популяризиране на патентите на Мехран Тавалоки Кеше, роден през 1958 г. в Иран. И сега в България има изобретатели, които не са известни на масовия потребител и поданик, поради наличието на СМИ или СМОЧ - система за масово опростачване на човечеството.

Няма как патент да е таен и незнаен. Значи не е патент. Като гледам и Китай и Корея и Иран се къпят в свободна енергия. Тези глупости които си написал вървят само сред малоумници.

Познавам едни такива в провинцията, вземат по 5000 лева, да ти направят и продадат генератор на Тесла, че да си имаш безплатна енергия у вас. Че и клиенти имат. Един мой познат вече 5 години си чака генератора, все нещо го доизкусуряват. На моя въпрос - що не почнат да продават тая безплатна енергия на свободния пазар, отговорът е "не им бил това бизнес плана".

А българските потребители с ниските си доходи подаряват на електроразпределителната мрежа и нейните собственици милиарди печалба не 1година, а вече няколко десетилетия.

Нормалната пазарна цена на газа това лято беше около 3 евро на МВч. В БГ - около 46 лв. Един генератор с 40% ефективност дори по БГ цената ще докара тока на около 100 лв. МВч + вода. Ток с пренос е около 170 лв. МВч. и искат още. Нещо не е наред.

Казано честно, реално, всичко си е в реда на Новия световен ред (New World Order), установен от апологетите на СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС след ВСВ и Малта - 1989 г.. (Капитулацията на СССР, на крайцера Максим Горки на 2- 3 декември.)

т.е. плашаме тока и на гербаджийските избиратели от Столипино. Изборната корупция на политическите мошенници!

Апропо очаквайте ново повишаване цената на електроенергията... Работа, работа, работа...

Така е. Трябва да се вдигне цената на тока да има за мен, за р.овч. и за Путин

И аз мисля че Путин е виновен. Щото досега не е пуснал некоя атомна бомба на брюкселските зелки. А той седи тихо и гледа как ни геноцидират.

Не е виновен Путин - Владимир Владимирович Эпштейн, а Михаил Сергевич Горбачов. Под неговата егида през лятото на 1988 година се свиква извънреден таен конгрес на "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС". Неговата резолюция - тезиси гласи: ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Тази програма се изпълнява безпрекословно от всички български правителства, като се започне с Андрей Карлович Луканов. И така също резултатите от "програмата" в днешния ден, се явяват в основата на заразяването на 998 пациента-страдалци българи, ... и с COVID 19.

"Института за енергиен мениджмънт" Тези ще ни разкажат играта направо! Аман от зелени, пембяни и всякакви подобни енергии. Излязоха ни ЗЛАТНИ! Другари, какво стана в Калифорния тази година? Най-зеленият щат в САЩ остана без енергия, посред лято и силно слънцегреене, Уж соларки, моларки, панели манели, нищо не помага, като няма баланс в системата. Направо с тези идотии ще ни разкатаете фамилията.

Хайде де, 2,5 пъти!!!!!!!!!! това как става, научна фантастика! Загубите за пренос отдавна се знае, че са средно 25%, е - сега колко са?

иначе по света са не повече от 5%...

високо напрежение - 98 процента, понижаващ средно - 98 процента, понижаващ ниско 98 процента, преносът може да се подбере така, че загубите да са 1- 2 процента. И така 0.98/централа към високоволтовата линия/0.98/високоволтовата линия/0.98 /понижаване до 20 киловолта/ 0.98/пренос средно напрежение/ 0.98 - траф ниско напрежение, нататък да кажем е сградната инсталация. 0.98^5= 0.9 тоест десет процента загуби при песимистичен вариант защото КПД-тата днес са по-големи. 25 процента са като 90 процента загуби на ВиК пък теч никой не е виждал никъде

важно е чекмеджето да е пълно. Нека не забравяме, че почти всички фотоволтаици и почти всички търговци на ток са фирми, зад които стоят депутати от ГЕРБ и ОП.

Баси лъжата :))))) Почти всички са на БСП БКП и ДПС

Иванка Диловска бе зам. министър на енергетиката когато Румен Овчаров бе министър. Тези двамата с Овчаров са замислили поредната комунистическа кражба.

както кандидата за презедент на САЩ - Блумберг саза, трябва да им вземем и последната стотинка, докато не са се усетили и са извадили гелотините...

Хахахаххахахаха! Така не съм се смял от много отдавна! Били ни подарили една година електроенергия!!! Кога? Аз явно съм се прецакал и все съм си плащал! Казвайте ги тия неща по рано де!

България е страна със най-скъп ток спрямо средният доход на Планетат, колко още искате БезБожници?!

Подкрепям Иванка, само така Диловска, цените в БГ трябва да са като в Германия, че даже поне 2-3 пътипо-високи! Какво е това, вземат българите заплати и пенсии и търчат да си платят тока? Трябва да стане така, вземат българите ипотечен кредит, за да си платят сметката за ток. Какви са тези 50-100 лв сметка за ток, веднага корекция, поне 50 000 - 100 000 лв на месец, ааааа... Ще ми жеят безплатно скапаните българи, ай сектир, сметки като в Германия! Я вижте сметките за ГСМ в БГ, то тарифа под 30 лв няма, а в Германия за 15 евро имаш всичко. Щом може при ГСМ да минем фашистите, трябва и в тока, водата и храната и във всичко да ги минем като цени. Вдигайте цените, напред към светлото бъдеще! Народ вече не остана, който остане короната ще го забърше, но ако някой оцелее, нека се чувства по-богат от фашист, въпреки, че е с БГ заплата!

За циганите винаги тока ще е без пари!!!

А-а-а-а, подготвяме почвата и набиваме комплекси на тия,дето и без това плащат тока на мангалите!

"Европейската зелена сделка и българският енергиен преход" Само така, ЗелениЕвроЖендрВегани съдереге им кожата, те и без друго по цяла зима студуват!!