Разходите скачат по-бързо от доходите, храним се с по-малко хляб и с повече месо

Потреблението на повечето основни хранителни продукти намалява през третото тримесечие на 2022 г. на годишна база

Обратно в новината

Коментари - Разходите скачат по-бързо от доходите, храним се с по-малко хляб и с повече месо | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво не отчитате гражданя ? Когато родителите ви ви пратиха студенти пълниха чантите с буркани .Сега бабите и дядовците починаха ,няма ги селските кооперации в който хората имаха по няколко овчици и около 5 агнета на година . Няма ги и свинете майки по една две из кочините дето имаха десеттина прасенца за угояване . Почти изчезнаха кокошките и зайците от селските дворове . Коне,магарита,кози поизчезнаха 2000та година със старците . Предполагам 30% от частната консумация на месо,сирене,мляко,плодове и зеленчуци е била домашно производство . Тоест това го няма а тогава го е имало . По е евтино да ги натикаш милиони в панелки ,отколкото да асфалтирваш села и правиш отходни канализации . Единственното предимство на гражданята е че си серат у къщите .

че то вече една баничка за закуска вече е по скъпа от една охладена свинска пържола!затова банички вече не купувам ,та и една пица от тесто също не си заслужава на тези цени да се купува!

Че то какво има да е чисто и без ГМО , торове, хербициди и пестициди за растителната и без лекарства, стимулатори и разни други добаваки в растителната храна за мръвката и в крайна сметка и разните му там Е-та за всички храни?! Кило мляко или зарзават вече е по-скъпо от кило мръвка! Отиваш в магазина и си купуваш наденица която е пълна с кожи, смлени кости и други чудесии, в това число и хартиена каша и от немай къде я ядеш за да не оставаш гладен, а хвърлиш ли я и псетата и пилците не я ядат! Купиш пилешко, свинско или телешко и го турнеш във фризера и ела да видиш - натрупва толкова лед, че когато го размразиш под него тече цела кървава бара! Купиш си замразена или охладена риба и отново същото - или бара от вода или пихтиеста каша вместо риба! За празник от спастрените парици купуваш нещо по-така, като скъп колбас или други месни деликатеси, че все пак е празник и да не се посрамиш пред домочадието и още на втория третия ден след празника вече започва да лепне и не можеш да го ядеш без да го препечеш или сготвиш по друг начин! А си имаме държавна агенция за контрол на качеството на храните............!!!!!

на тази агенция е като контролите по пътищата от полицията....направо сте в "добри" ръце

най канцерогенната храна, особено колбасите. Неслучайно САЩ и Германия точно заради високата консумация на месо и колбаси са на първо място по тумор на дебелото черво. Вие мъжете понеже сте лешояди и консумирате много повече месо от жените, сте и водещи по тумори на стомашночревният тракт. В Бг липсва култура на здравословното хранене и информация за да придобиеш такава.

Тези статистики удобно заобикалят темата за ръста на туберколозата- болестта на мизерията.

и с мизерията няма нищо общо. Все едно да кажеш че HIV е болест на богатите. COVID на кого е болест тогава?

40 кла зеле в бидона, още пет в малкия бидон и 20 зелки в градината. И 100 кила тикви. Яжте си месото и ляба

Пълно убийство от страна на властите и самоубийство отстрана на нас самите. Вместо най-полезното и помагащо за това да сме здрави, ние да ядем месна храна която е най-вредна от всичко.

Месото не вдигнато като консумация. Просто под месо се има предвид колбаси и консерви. Статистиката е грешно представена. Най-бедните пазаруват килограми кренверши, други се запасили консерви, понеже виждат подвласните на америка политици, как ни тласкат към конфликт с Русия. Не че българите са тръгнали да плюскат месо ...

Правилно месо следва да се яде един два пъти седмично,не повече особено ако сте над 35. Или ако не сте в случай че сте активен спортист и търсите натрупване на мускулна маса със съответните тренировки или просто активния живот изисква от вас да приемате калории

Значи плюскате пържоли,кюфтета и кебапчета!Гадове!

и противоречието на заглавието че разходите скачат повече от доходите е че, месото е много по скъпо от хляба, как тогава българина си го позволява щом доходите не скачат?

Това е като онази статистика дето българите имали милиарди в банките. Да, 0.5% имат пари в банката, останалите се чудят как да осигурят достоен живот на децата си, като дохода е под минимума 1200лв на член от семейството т.е. нямат спестени.

Кой не скача е дебел!

В тази статистика влизат ли 30000 дебелогъзи украинки? Понеже те може и хляб да не ядът много, а пък да влизат в статистиката.

Отново извадиха измислените статистики. Спрете се бе изродиии!

щяхме да си направим попара, ама няма хляб. хе-хе

Това, че не купувам синтетичния боклук, наречен от хлебната мафия "хляб", а си го правя сам, означава ли, че не ям хляб?

или си го мелиш сам.

има домашни хлебопекарни и да, всеки ден можеш да имаш пресен и вкусен хляб :) Освен това месенето на тесто не е кой знае каква философия!

всеки път като си дойда в Бг ви виждам все по широки отколкото високи. За да дебелеете значи ядете и значи имате пари да си купите храна.

То само това остана, в 21ви век, в Европа и ЕС да пърдим гладни. Евалата демокрация, евалата прогрес, евалата свобода.

газовете идват от ферментацията и разграждане на храната. Па да не сте машини за лайна, та ядете като разпрани.

Дебелее се от лоша храна и липса на движение, не от хубаво.

от много храна калорична и никокво движение. Един приятел чужденец до предш 10г така се радваше на бг жени че, слаби и поддържани, пък сега от години наред му прави впечатление колко са надебелели и изоставени.

Още две-три вериги да отворят магазини и да продават източноевропейско трето качество, ще станем направо кръгли като топки. Лошото е, че и родните 'производители' вече блъскат боклуци защото видяха, че това се разминава безнаказано!

същите боклуци ядат и германците и те не са източноевропейци. Обаче ви обединява външният вид от лошата храна и болестите провокирани от нея.

като гледам, правилно се храним - плодове, зеленчуци, кисело мляко, яйца, прибавете и риба, проблемът е, че се тровим с лекарства и за най-малкото нещо, самият Хипократ казва "храната да е вашето лекарство"

Държавата няма пари, затова нито дума срещу спекулата. По-големи цени - повече ДДС в хазната. Лихвите по заемите се увеличават и държавата не може да тегли много, понеже ще влезе в свръхдефицит, затова компенсира от данъци. Много е вероятно и вдигането на други данъци, но ще стане догодина.

Искаме само платнохоТки в Черно Море ! Дипломати не гоним ! Купуваме спешно чертежи ! Носим немедленно шербет на Ердоган ! Санираме сгради и турски патоци! Два реактора в музея ! Пари за пенсии и заплати НЕМА !

След разплащане с топлофикация, енергото, водата и т.н фъкации, не остава за "храним" се...

Откакто разбрах , че хлебната пшеница се пръска с раундъп за да озрее едновременно преди жътва почти изцяло спрях да ям хляб ... май не съм само аз ...

Но ако хляба си го заменил с обикновено месо хранено със същите тези зърна - още по-зле. Химикалите се натрупват в месото на животното през живота му и накрая ги изяждаш всичките наведнъж.

Прекрасно, средната заплата е вече 1249 лв. Какви са били заплатите в НРБ: Средни работни заплати по години в социалистическа България. Лева за месец. 1980 182,5 1981 191,6 1982 196,9 1983 199,4 1984 207,3 1985 213,7 1986 224,8 1987 234,3 1988 252,1 1989 274,3 От 1980-та година цените колко са нараснали ? 10 пъти ? Че и повече. Тоест сегашната заплата е равна на 125 лева по цени от 1980-та. А тогава сме вземали 182 лв. Честито! След 33 години неуморен капиталистически, пазаре и евроатлантически "възход" жизненото ни равнище даже е спаднало !

И каква полза от цоциалистическите ти заплати, като по онова време нямаше грам свобода?

Сега свобода имаш ама пари пак нямаш. Е, вярно има престрелки за паркоместа, кошмарен трафик, разбити улици И ТРОТОАРИ! Преди имаше само бкп, сега купуват гласове. Абе мога много да изброявам ама усещаш вече накъде бия, нали? Станков, те даже не се сещат, че на онези заплати и разходите бяха по-малко - по-малко хора имаха автомобил, а там все пак караш или не имаш ГО, данък, преглед... Хората имаха един домашен телефон, сега всеки има мобилен с месечна такса, вкъщи за Интернет също се плаща. И така нататък, и така нататък.

Маниипулатор,1980 година вземах 130 лева чисто,тоест 43-44 долара.Сега с пенсията и малко работа вземам 1400 лева чисто.Тоест над 700 долара.

я ми припомни това по онея времена дето си купувахме кола 15 години напред ли беше ... не мерси днес сме си много по-добре от колкото когато и да е било в соца. казва ти го човек на 64 г изкарал половината си живот в ония времена за които говориш. явно си бил някъде още в гащите на татко си и няма как да помниш, какво можеше да си купиш с парите за които говориш - почти нищо. не защото парите нямаха покупателна стойност, а защото просто нямаше какво да се купи нитов в магазини нито на пазара нито никъде. Преди няколко дни те бях чел някъде нещо за доматите се оплакваше какви били смотани сега пък какви били убави едно време ... ми то по време на соца оранжерии за простолюдието нямаше и домати имаше лятото 3 месеца в годината. Същите каквито са и днес лятото, а през останалото време НИЩО!

Кат нема леб, яШте пасти!

Всички цени са спекулативно завишени в България! Как същите продукти са на половина като цена в други европейски държави. Мафия!

По-малко хляб и повече месо? Не виждам това да е нещо лошо.

От хляба само се дебелее яжте месо за кето фаза

"пенсиите скачат с 50% а заплатите даже и с 10% е съмнително" Прав си. Драстичното повишаване на пенсиите е див популизъм на ПП=БСП. Пари няма, дори преди повишаването им 8% от БВП се даваше за пенсии, сега ще е 11%. Дълговете растат, България затъва. Евро и Шенген ще видим през крив макарон.

Значи ударихте го на пържоли!Мерзавци!

пенсиите скачат с 50 % а заплатите даже и с 10% е съмнително. Скоро ще сме единствената страна в света, в която пенсионерите взимат повече от половината работещи !

Храним се с повече месо - т.е. лапаме по-често дебел бахур без хляб...

Няма нужда от повишение на пенсии и заплати ! Герб ще спре инфлацията. Трябва да изкараме нулев дефицит за да отговорим на криетериите за еврото !!!

Сигурно с причина се случва това. Замислете се с какво се храните, как изглеждате. Не е толкова страшно, пости са в момента. Хапвайте си повече варива, туршии, сармички постни, карфиол, броколи цвекло :) всичко това е евтино, здравословно и много вкусно :) Може би ще излекувате някое заболяване от намалянето на месо, сирена и кашкавали също и ще спестите пари. Живи и здрави, и смирени !

Ок. Обаче като ям броколи и варива ме боли стомах. За това ям месо и съм ок. Въпроси?

Постните сарми са просто разхищение на материал. Трябва някой път да опиташ месни.

Таз анкета да не е била депутатска те може да ядат и повече месо...

Българина масово яде хляб и после се чуди, защо има излишни килограми. Не е толкова трудно да се остави хляба (некачественият), оризът и картофите са много по-добри заместители. Това не означава въобще да се остави хляб, но една две филийки седмично може (но не най-скапаният хляб).

абе нали казахте че инфлацията спадала по рано кви са тия глупости ся дето говорите... айде малко консистенция

Аз лично съм намалил до абсолютен минимум консумацията на кашкавал, сирене и прясно мляко. Кисело мляко чат-пат ям.