Коментари - Равносметката след празниците: Почти половин милиард лева сме похарчили за покупки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страшното тук е в коментара на анализатора: "... домакинствата да започнат планирането на разходите за Коледа, Нова година и януари няколко месеца по-рано." Е щом до там я докарахме, да си правираме с месеци по-рано разходите за празника, темата за жизнения стандарт трябва да влезе в парламента с приоритет пред даряването на оръжия.

и това е повод за хвалба ли? това е повод за мъка, защото със тези пари изкарахме поне два пъти по-слабо.

И сега гузно ли трябва да се чувстват българите, защото тези пари можеше да ги дадем на зеленвсалия и хрантутниците му, може би ? Хората ли са виновни, че всичко е поскъпнало или едни крадливи, продажни €врокомкоп€лд@ци ? Нищо, поне капачки сме събрали за джанти и гуми на една линейка.....

Хапнахме, пийнахме,Тия три работи.

Според водещите руска пропаганда трябваше да сме умряли вече от глад и студ. Или сега се отлага за следващата година? Пълни трапези огромни фойерверки-кой както иска да го смята.

не, още можем да заделяме по 30 лева на човек за празниците. при условие, че нормално за храна се харчи около 15

Всеки знае себе си, но тук нещата не изглеждат никак добре за 80% от коментиращите!

70% не свързват двата края според НСИ. СПоред един професор 80% са имбецили. Връзват се нещата.

Тук май повечето са бедни!

Бедняци с интернет и съответните устройства за да пишат по цял ден в коментари в интернет:))))

В МВР, най-високи позиции заемат над 5000 “работещи пенсионери”. Същите хора са озурпирали системата и не позволяват каквито и да по-сериозни реформи в нея от десетилетия. Резултатът от шуробаджанащината, негативна селекция и липсата на поле за развитие за следващито поколение е показателен.

Ти що не кандидатстваш за тяхната длъжност на тяхната заплата? 1. Нямаш нито уменията нито квалификацията? 2. Имаш уменията и квалификацията, но за нищо на света не би отишъл да работиш за тези пари?

Защото там отиват нищоставащите и нищоправещите! Всеки поне малко мислещ човек може да изкара достатъчно за да не се налага да работи с имбецилите от МВР!

Средно сме яли пиле със зеле, само дето в менюто има само пиле и само зеле. Като пилето са го яли 1%, а зелето 99%.

Кой ти е крив, че не ставаш 5 лв. да извадиш? И зелето ти е много!

Яжте, пийте и си носете новите дрехи. Никой не може да ви гарантира, че ще живеете и утре. Ако на Коледа не си позволиш малко повече, то живот ли е ;)

А тези които не могат да си позволят йедене, пиейене и нови дрехи да ти го нахлузят ли за компенсация?

Това прави по прижблизително 270 лв на семейство (4 членно) за 7 празнични дни с 3 софри и подаръци и тази инфлация, то това си е немотия средностатистически. А реално е охолство за една малка част и глад за останалите.

270 лв на 2 празника на 4 души - това са по 33 лв на човек. Да реем че са си подарил исамо по 1 картичка (5-6 лв) и шоколад (3-4лв) това прави по по 12 лв на човек на софра - т.е. баникчка с кисело мляко и боб чорба.

33 лева на човек не беше малко - преди голямата инфлация.

27% увеличение на безкасовите плащания в условия на 50-60 % или повечре инфлация за какво ни говори?

Че към 70 000 българи са прекарали Нова година в чужбина.Уж пари няма,уж Европа ни съсипва,а хората си обикалят.Язък за усилията на Мунювите правителства да ни вкарват от катастрофа в катастрофа

толкова са горе-долу платените от Сорос про-западни мърши - Сорос им се е отблагодарил за предателството като се сметне инфлацията става ясно че Българина днес е по-беден дори и по времето на т.н. пандемия - със заключванията и затварянията и тази мизерия е благодарение на педераска западна еверопа

Толкова ли е малко плащат на руските подлоги като тебе? Ми искай увеличение на заплащането от митрофанова какво чакаш??? Изчакай ей сега като дойде лятото ще видиш как според твоето определение има още няколко стотин хиляди ходещи на почивка.

който не слушка тематичната музика от Козяк веднага да бъде обявен за руска подлога.

Това са 1 процент от хората бе, малоумен! Явно 99% НЕ са се размотавали по чужбина. Че те само бизнесмените и бютократите са към 10%. Това значи, че едва 1 от 10 от заможните е излязал. А сред останалите 90% от населението повечето не са ходили никъде на почиувка през последните 15 години. Половината дори на ресторант не са стъпвали, ни на татър, или концерт и ходят само със секънд хенд дрехи. Не знам кой ти плаща за тъпия анемичен спам. Явно ще да е по-прост и от тебе.

според заслуженото!

Тези, които работят там и нямат отпуск, къде другаде да посрещат Новата година?!

не е лоша идея, списвачите, дето не си прочитат списаното, преди да го публукуват - да ги уволнаяват (или да им се отразява на заплащането)

Защото тези които им плащат и онези, които следва да ги редактират, също не четат списваното....

ВМЕСТО БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ВЗИМАТ БЪРЗ КРЕДИТ ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ НОВОГОДИШНИТЕ БОРЧОВЕ ..... 3-4 ГЛАВИ НА СЕМЕЙСТВО ПРАВЯТ ЕДНА МЕЧКА В ТЪМНИТЕ СОКАЦИ НА КВАРТАЛНИЯ НАРКОДИЛЪР ..... ВЪРЗВАТ ГО , ВЗИМАТ МУ ПАРИЧКИТЕ ОТ ДРОГАТА И НЯКОЕ ЗЛАТНИ УКРАШЕНИЕ АКО ИМА И СИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА :))

Те бедните у нас си нямат наркодилъри. Щото са толкоз бедни ,че дори не могат да се срусат като нормалните окаяници от западните гета. У бедните квартали има лихвари и др. под. но не дилърите на дрога ги търси там къде има пари. Например около големите общини, НС и пр....

С ТАКИВА СТАТИИ СЕ ОФОРМЯ ПСИХИАТРИЧНИЯ МОДЕЛ В ГЛАВАТА НА БЪЛГАРИНА ..... ЧЕ БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВА САМО ЗАКОННИ СРЕДСТВА И МЕТОДИ ВЪВ ФИНАНСОВИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ С ДРУГИТЕ СУБЕКТИ НА ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА ..... ДОКАТО НА ПРАКТИКА , ХОРАТА КОИТО ПОРЪЧВАТ ТАКИВА СТАТИИ СА БАНДИТИ , БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ПРОСТО КОРУМПЕТА :))

По нова година всеки българин похарчи по 25 евро, вие милиарди сънувате?! Даге и журналистите даге!

Разкрихте плащанията за нула време пък на Киро и Боко не можете!

Що така сметки без кръчмар? Явно народът трябва да се чувства "виновен" и на празниците - в неукрасена новогодишно и безкрайно занемарена държава. "Виновен" , че се дърпа на еврото, "виновен" че не иска да го натикат във войната, "виновен", че иска държавниците ни да си вършат работата, за която са се цанили - т. е да оправят нашата държава - икономика, здравеопазване, образование, ...

Народът трябва да си създаде свои медии и да спре да чете чужда птропаганда!

Тогава трябва за народа и собствен интернет иначе ще се въртим в кръг !

Някой въобще дадели си сметкат да прочете текста настатита... Той сампо себе си епротиворечащ си: Заглавитое е: " Равносметката след празниците: Почти половин милиард лева сме похарчили за покупки Между 19 и 25 декември 2022 г. от банкомати са изтеглени над половин милион лева 20:55 | 2 януари 2023 | Редактор : Калина Петрова 189 3747 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos" а текста казва: "От банкомати в седмицата от 19-25 декември 2022 година са изтеглени 538 милиона лева. Това е с 18% повече спрямо същия период на 2021 г. " така... Половин милион лева са около 500 хиледи лева което се твърди в заглавието на статията... в текста е мръднало с 3 нули.... ха ха ха ха според заглавието сравнено със съдържанието на статията .... половин милионлева е еднои също с 538 милиона лева... хмммм, а дали наистина е така.....

Добре ме определяте - минимум 25% съм

Че малко са изхарчени! Тя инфлацията е е повече от 27%! Т.е. - за същите работи като миналата година сме платили с 27% повече...

Равносметката ще сега, като дойдат януарските сметки. Да се готвят за народната любов, безродниците в парламента.

Колкото и некадърен да си, заслужава ли труда ти за цял месец да е 700 лв. ? Държавата ни е жалка не хората са некадърни.

На някой даже са им много . Не съм работодател !!!

Ти и човек не си. Бот

И докога този филм - работещи бедни? Който не си върши работата или я върши зле се уволнява. Аман от криворазбрана либерална демокрация! По нищо не се отличава от уравниловката при социализма.

според заслуженото. На тея с минималките трябва да им се отнеме и правото да изразяват мнението си. АКо не можеш да изкараш 5лв. от къде на къде ще имаш право да се изказваш?

“Това е с 18% повече спрямо същия период на 2021 г.” Реалната инфлация…

Значи 5 млн. българи похарчили 500 млн. за няколко дни, или по 100 лева на човек, или по 15 лева на ден! Горе-долу! Бах'ти, швейцарците, ряпа да ядат! Виждате ли, що е туй пропаганда?

Много як коментар. Чак срам ме хвана от мене си, че не се сетих да си направя тази сметка докато четох статията.

Оня ден четох, че някакъв англичанин си купил Mercedes-Benz 300 SLR 1955 за 220мил долара. Тоя е изхарчил за 5 мин. колкото целия български народ по Коледа. Да се смея ли, да плача ли.

Силно ме съмнява да ги е изтеглил от банкомат. Вместо да се смееш или да плачеш, научи се да асимилираш написаното. Инак все ще ти е зле.

Мани ги тия западняци гледай в Русия какво става че да знаеш у нас как ще е .

КОалицията на Войната не хариза ли на еленски половин милиард в рамките на минута, като за начало???

Но си има още 4 да не го мислим:)))))

500 милиона лева на 5 милиона българи, които са купили подарък (изключвам много възрастните и много малките) - по 100 лева на човек. Много сме богати ... ама друго си е медиите да изръсят "половин милиард сме изхарчили"

И от цялата работа най много печели Китай :)

Аха. Значи,изхарчени с 27% повече, а закупените стоки с 50% по-малко.

За да се оплакваш, трябва да си беден, а да си беден, значи си некадърен!

Доста хора ги заболява от истината. Очаквай сега да ти кажат, че не можеш да говориш така за хората :)

я да видим : имаш възрастни родители,пенсионери НЕ ДАЙ БОЖЕ болни (работили цял живот и сега са на подаянието наречено "пенсия" в милата ни родина и какво викаш - НЕКАДЪРНИ СА А?????

...сам си отговори! Стига сте мрънкали, а направете нещо да си промените ситуацията! Мързел и мрънкате са в актива на 70% от населението! Нищоставащи и нищоправещи аутсайдери!

СТАВАЩИЯ - много си отворен гледам, роднини нямаш вероятно - възрастни хора "не подсигурили старините си " са ВСИЧКИ които не са били от партийният елит и не са крали ама като гледам как се изявяваш - май си в твоя космос СТОЙ СИ ТАМ - при кадърните, остави хората да си реват където и както искат

А ако си кадърен, но стар (или болен) и никой не те иска вече ? Замислял ли си се, че има и такъв вариант за да си беден ? Помагам на такива хора винаги. Наистина съм богат и то много и то от много години, но всичко това е временно разберете го - утре може да съм болен, слаб и да ровя по кофите ! Затова не определяйте и не съдете хората. Бъдете подготвени за всичко. ЧНГ !

на които трябва да се помага са болните! Никой друг! Другите са длъжни да се самоиздържат! Никой не им е длъжен!

Виж друже, ще ти спомена само някои думи: упоритост, целеустременост, планиране, учене от грешките си, застраховане, гъвкавост, компромис! За да няма после- тъкмо научих магарето да не яде (илюзия) и то взе, че умря (сблъсък с реалността)!

Еваларка! Аз умрем да запушвам фуги, отворили се от кризата и заради суетата на "балъците за милиони"!

деси - кухото със сигрнсот е похачила хилядарки, за разлика от повечето туземци!

Калинке, милион, милиард... Правиш ли разлика?

е то само някакви нули са разликата. А всички знаем, че нулите нямат стойност ;)

не знам дали държавата ни е древна, ама със игурнист е лъжлива и безотговорна! не иска да гантира поне чиния с топъл боб и половин хляб на всеки туземец! а на "бежанците гарантира 4 или дори 5 звездби хотели с обилно хранене по избор! айде пак са ги изберете!

Да не си сакат?

Само политик и журналист не правят разлика между милион и милиард.

Всеки е свободен да работи колкото иска и каквато професия иска. И от това зависи и дохода му. Здрав човек да реве ,че е на минимална заплата е унизително.

Ма те 2 млн. са на 700 лв. заплата.

Никой на никого не е вързал очите, та да не може да учи и да се развива. Това мрънкане вече става нетърпимо. 70% не стават за нищо, освен да мрънкат за пари!

Не можеш да казваш че 70% от хората не стават за нищо.

70% от българите не свързват двата края :) Официално беше съобщено тук => не стават за нищо! В днешно време човек може да изкарва МНОГО пари в БГ! Ако някой работи за под 1700 лв. в този момент.... не става за нищо! И още нещо, аз определям какво мога да кажа и какво не! Ти си никой за да определяш какво мога да правя!

За да хейтят и да ти обясняв как Бил гец (както те го наричат) иска да ку станат роби и де им открадне козичката

И да ги чипират, и да направят децата им джендъри... именно! 70% са тотал щета.

:) не се връзвай - тези дето много стават бързо падат, обичат да слагат всички и всичко под общ знаменател и са яко комплексари остави ги да ръсят мозък - нали са много кадърни - имат го в излишък очевидно

Бързо падат само в очите на такива като теб, които никога не са ставали за нищо! Мрънкачи долни!

в очите ми няма как да паднеш защото 1 во трябва са се издигнеш - което няма да се случи не даваш подобни заявки с демонстрираното :)

3 условия баце: social networking, да си винаги готов да прецакаш или да извършиш нещо адски неморално! Условията са не само валидни за БГто, но и за света! Не всеки го може!

... .... Това е с над 27% повече в сравнение със същата седмица на 2021 година, съобщи БНТ. ... апа цените сега са с от 20 до 300% по-високи. значи сме похарчили по-малко? а и от къде повече?

БНТ ....

Един път се казва, че са изтеглени половин милион, посе - 538 милиона лева. Математика му е майката не само сензация. Да не говорим , че не всичко се тегли от банкомати. И в крайна сметка каква е целта на ' новината' бе 'статистици , че сме много богати ли? Или , че трябваше да ги дарим на държавата.

.... Това е с над 27% повече в сравнение със същата седмица на 2021 година, съобщи БНТ. ... айде стига бе! тогава умирахме от КОВИД-19 и не ни беше до харчене, живеехме от стари буркани в мазето щото Вирусът ни дебнеше от всякъде!

Инфлацията.

Между 19 и 25 декември 2022 г. от банкомати са изтеглени над половин милион лева 20:55 | 2 януари 2023 | Редактор : Калина Петрова Калинке, половин милион оборот за седмица правят бензиностанциите в Айтос! Да не е милиард?

А тези, които се опитаха да теглят, но банкомата им отказа транзакция поради проблеми в системата ще ги броим ли?

тая статистика е нещо фалшива... а за "бежанците" понесохме преки и косвени разходи от над 1 милиард... и запазени работни места със супер заплати има за тях... що така а?

Ти надали си поднесъл нещо. Най много да си се наредили като куче да оближеш паничката, че да ти де зловидят огризките, които държавата дава на хора подгонени от война. Интересно каква работа им е гарантирана, я кажи? Толкова ли си некадърен и жалък че едно женоря с деца и без език са предпочитани пред тебе? Смешна отрепка, ревнала да грачи.

Външен дълг на глава на населението Люксембург 3 696 467 $

Еврейските кредитори още утре могат да решат да ги сварят с картофи всички в Люксембург.

500 млн. на 2.5 млн. работещи са по 200 лв. на човек за коледа и нова година. Мизерията е очевадна.

Социално слабите също ползват банкомат. Там и е целият доход на някои.

некой са похарчили хиляди или дори милионни , ама тия с 60 лева социални са пожарчили само 60 лева и то без да могат да си платят тока и водата! а има и такива, които и топла храна нямат щото окупационнта държава ше се грижи за тях, а за самолето Ф16 и за Кугъри! къде е социалната солидарност, европата, натути, темидата... ?

Брей по 70 лв на човек, как сте ги изхарчили брем ;)

Аз и два лева не съм изхарчил половината заплата ми я дадоха на купони сякаш сме във война. Ако следващата година тенденцията е такава с купони ,няма да има с каква да плата тока и водата.

В купони? За колко пари става въпрос?

Е как колко 400 лв му е заплата според изказването му ;) Ама на хора с подобна каквото и да им дадеш разлика няма да има.

Похарчили с карти 27% повече, а от банкомати изтеглили 18% повече При инфлация 100%, това означава 5 пъти свито потребление. С това ли точно се хвалите колко сме забогатели смешници?