Путин: Руската икономика се оказа по-здрава, отколкото предполагаха на Запад

Бизнесът доказа, че умее да се адаптира към всякаква външна среда. Никой от обикновените руснаци не съжалява онези бизнесмени, които са загубили капиталите си в западни банки, и са се лишили от яхтите и дворците си. Там те ще останат второразредни чужденци

Обратно в новината

Коментари - Путин: Руската икономика се оказа по-здрава, отколкото предполагаха на Запад | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМИ ДА, ПУТИН ЗАТВОРИ ЦИКЪЛА НА ПРОИЗВОДСТВО И РУСИЯ САМА СИ ДОСТАВЯ ВСИЧКО. ПРЪ.ДН.АХ.ТЕ МУ В ГАЩИТЕ

И на СеСеСеРе икономиката беше много здрава и накрая просеха хранителни продукти от САЩ.

Тройно увеличение на цените на електроуредите, а на пазара само китайски боклуци. Това не е силна икономика. Това е безвъзвратно изяден резерв, който руснаците трупаха през последните 20 години за едно по-добро и демократично бъдеще. Сега ни резерв, ни бъдеще.

Bullshit again!

За сметка на това руската армия се оказа по-кекава, отколкото предполагаха на Запад.

Толкова е здрава, че рушняците бягат през глава към Германия.. Където и да идеш в Европа само руска реч по улиците..

те украинците на такъв език си говорят. Нали на руснаците е забранено да пътуват. Знам, че ги бъркаш. Нормално. И аз. Пък съм "таковал" една сюрия руско/украински девочки. Все един и същи боклук, но си струват парите.

Кой му вярва на Путин?! Щеше да превземе Киев за 3(три) дена вече една година се пъне! Щеше да сменя Президента Зеленски, ама нещо …. Нищо!

Дребното джудже както винаги нагло лъже, но лъже основно себе си и тъпите путлерасти. Само за януари дефицита в бюджета на Руслямска държава е 1.76 трилиона рубли, т.е. повече от половината от предвидените 3 трилиона рубли за цялата година. А да ... не бил започнал войната в Украйна

представете си, че сме съседи и търгуваме помежду си. Аз имам едно колело и го продавам на съседа за 1 милиард, съседа ми има един тостер и ми го продава за 1 милиард. от друга страна има един кофти тип който не живее в нашия блок, не ни е съсед, живее в смотана къща с комин, има в двора си три- чеитри колела, голям самовар, и не е продал стока за един долар. Не е ли той най големия бедняк по модерните закони

Много надценяваш аудиторията тук. Сорос не плаща на умни хора ...

Личи си комунистическата и кагебиска школовка - хем икономиката спаднала с 2.1%, хем има растеж!!!!! Извъртяно по комунистическо-кагебиска логика. Россия навсегда и победа, но кога и над какво не е ясно. Жалка Россия, жалко за свестните руснаци

Разбирам какво казваш, но по стъкмистика, Руснаците са аматьори до централните банки на ЕС и САЩ.

Не е така: руският президент заяви, че за миналата година БВП има спад с 2,1 на сто (макар Западът да е предвижадал много по- висок спад от порядакъ на 25-сто), а в момента руската икономика е в цикъл на нов икономически процес, който ще доведе до растеж и вече не се изнасят само суровини, а стоки с висока добавена стойност. "Според Путин руската икономика към настоящия момент е успяла да навлезе в нов цикъл на икономически растеж, а структурата й е придобила качествено различен характер. Тя е насочена към нови пазари, като доставя не суровини, а стоки с висока добавена стойност."

Малко като в стария виц: Състезавали се американците и руснаците. ТАСС съобщили, че американците завършили предпоследни. Икономика с размери по-малки от Италянската... Какво да говорим повече.

Как я премери? Колко тона пшеница произведе Италия, колко Русия? Как стои въпроса с произведената електроенергия? А за добития нефт или тоновете никел/алуминий?

Мерят се според международните цени на съответните продукти. Едните произвеждат едно - другите друго. Затова Италия не произвежда толкова петрол колкото Русия. Но стойността на произведеното от бедната на ресурси, три пъти по-малка по население и многократно по-малка по площ Италия е горе-долу колкото стойността на произведеното от Русия. Толкова за великата рашистка икономика.

хахахах. ми да вземем да мерим в произведено количество маслини примерно..... А на въпросът ти за зърното - Италия произвежда два пъти и половина повече пшеница от декар насъждения....

Важното е глупости да се дрънкат, нищо, че експертите от IMF казват друго "Despite the effects of the war in Ukraine and the sanctions imposed by the West, according to data from the International Monetary Fund (IMF) in 2022 Russia entered the top ten economies in the world, overtaking Italy, Brazil and South Korea, for gross domestic product (GDP) at current prices."

На тро*ловете им лъснаха някои части..

В страна като Русия има всичко. И най-важното - има КОЙ да държи крадливите ръчички на западналяците от държавните богатства. Каквото им трябва ще си го произведат или внесат, не им берете грижа....

Какво ще си произведат? Компютри; автомобили; машинно оборудване; каквато и да е електроника...???? Може да си правят боряшник и танкове, ама за последното явно не могат.

Скапан, еврейски швестер си - Шеломов!! Смениха ли ти памперса след повръщането пред зомбитата, педал нещастен??? И да ти го сменят всеки ден, все ще вониш ПутЕне-щото вече гниеш вътрешно гадино!!!

Жо, Жо е с памперсите соросоиден изклесък. Отивай да закусваш от пълния пампер, шизо!

Здрава, здрава, колко да е здрава...... Затова засекретихте почти всички финансови данни :) Пропагандата ви е изпила мозъците тотално.....

"Пропагандата ви е изпила мозъците тотално....." Не знам дали разбираш че същото се отнася и за нас........

Така е. Произвеждат в Русия телевизори, печки, перални, хладилници, смартфони, автомобили, самолети, яхти, лекарства и всичко останало. Само дето го правят тайно и никой не ги е виждал тия неща.

То пък, като се замисля, смартфони не се произвеждат в никоя "западна" страна, комай, също?

Не само и до ден днешен се произвеждат, а преди двадесет години се произвеждаха предимно в Европа. Сигурно за Нокия си чувал? Е, в днешно време повечето фабрики са в Китай, Индия и Виетнам. Там са постройките, има и местни работници. Технологии, машини, оборудване, мениджмънт, инженеринг, собственост, инвестиции - всичко си е западно. Лаборатории, развойни центрове, технологични хъбове - всичко си е по местата в Запада.

Виж ся, сороска шундо, преди 40 години България имаше 800 самолета в БНА. Не ми говори какво е било преди 20 години и дали съм чувал за Нокия. В България днес дори чушките и доматите са внос! Нищо не произвеждаме. Едни кабели и фарове за коли и то им намаля наполовина производството...

Всички рорки гордо шофират новия москвич!

По-добре от да ходиш пеша.....

Нов мАсквич, ама друг път. Кузма Кузмич продал каровю но не купил мАсквич, щото няма кой да го произведе

В краткосрочен план е възможно дори ръст на икономиката, заради рестрикциите, вдигането на цените на ресурсите и изтеглянето на външни инвеститори и замяната им с местни. Олигархията на Русия само печели, защото заема освободените пространства. В дългосрочен план обаче ситуацията няма да е никак розова, дори и руската икономика да се залепи като придатък за Китай. Русия се надценява.

"обемът на банковите кредити за корпоративния сектор е нараснал с 14 процента или повече, отколкото през 2021 година" Само дето от февруари до сега рублата се е обезценила с 30% и на основата на това, повишение на банковите кредити с 14%, всъщност отразява намаляването им като абсолютна стойност в евро или долари.

Я кажи как е с българския лев, който дори и вързан за еврото продължава да пада свободно. Сладолед нестле, произведен в България, януари 23 - 7,98лв кутията, февруари 23 - 10,98лв.

Да, бизнеса се адаптира, лади без ABS, серво и централно заключване... абе процъвтява :)

Важното е да има танкове и снаряди за еврогейтаците. Те тръпнат за тях.

да,руслямските пиздаци тръпнат щом видят танк или ракета,за тях това е най-великото постижение на цивилизацията

Не за тях това е просто средство, с което да ви изтрият фашизоидните джендърски мутри от лицето на земята. И го правят доста добре за момента! Затова има и квичене на укропрасета до небесата. Скоро и тук.

Затова си разпродават златния резерв

А българския изнесен от костоваците в Лондон и го няма никакъв. Вече 5 години България прави постъпки да си гжо върне и наглосаксите мълчат и дори не отговарят на писмата ни.

ЕС е основен спонсор на войната на вова! Всеки месец му снася милиарди. Спрете му кранчето и след два дни ще го видите обесен на площада от разярени ватници довчера целували задника му!