Коментари - Путин подписа указ, с който забранява доставката на руски петрол на страните, налагащи ценови таван | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руският петрол ще се реекспортира. Това отдавна се прави. При наложения таван и отстъпките които Русия дава на китайци и индийци и на други африкански държави, те ще го прекупуват с остъпката и ще го продават на останалите на таванните цени. Отново русия е прецаканата, защото няма да може да влияе на ценовите равнища. Да не забравим, че освен в Русия петрол се добива още на много места в света. С този указ, путин се самозастрелва и в двата крака. Но това може едно КГБ ченге.

този с вагиналното име докога ще се крие в бункера?

На Лукойл му дойде времето да си заминава. Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа.

Прав си - Русия вече не е фактор в България. Лошото е, че и българите не са фактор в България. Само САЩ. А ското Турция, на която ще ни харижат.

Друго ми е интересно - Ердоган колко прецакан се чувства с тия руски бутафории С300, дето се набута уж за ПВО, при условие, че стратегическата авиобаза в Енгелск беше ударена многократно от най-примитивните дронове, които летят бавно и по права линия, за разлика примерно от крилата ракета. Тия да бяха разположили една ловна дружинка птичари, повече работа можеха да свършат с двуцевките срещу тия хвърчалки. Сега щели да местят оцелелите ТУ95 навътре в страната, извън обсега на елементарни дронове - ха, ха. Мащабите на бутафорията се оказаха неподозирани, чак се оказва, че самата Русия е наужким държава...

, че повтаряш чужди глупости, нали си еХо. Ердоган си поръчал С400, бг армията или там, каквото е останало от нея разполага с С300.

Американците им показаха че за 1 час няма ядрени триади, ВКС, чертежи, сарми и прочее... Путлер загря, но прекалено много бесни псета отгледа и се заобгради с тях и сега ще яде бахура

забраната се отнася и за България като член на ЕС, а рафинерията в Бургас е руска и работи с руски нефт. Така че и ние ще вържем стоте конски сили за паркинга и ще се качим на отново на магаренца като през 19-ти век. Когато еврокорабът потъва с него си отива целия екипаж, а капитанът фон Дер лайнен ще отслужи погребална литургия.

кажи им го на книжовен български, ама те и него ни разбират. Мислят че всичко касае другите и заобикаля Бг. В чужбина има една метафора...искаше колелото...сега върти педалите.

тоест Русия на Путин.Както потъна ,,Москва”.А също и ако не знаете да ви припомним,че русия плаща стотици милиони долари да лицензи в нефтодобива и газодобива.Както и за преработката и транспортирането. А за това,че България е надупена на Русия трябва са ,,благодарим” на Муню простия,Слави тъпото комплексарче,никому неизвестните допреди ,,промяната”парашутисти на Москва Кирчо и Кокорчо.Както и на цялата политическапроруска пасмина с изключение на ГЕРБ

Теслата колко коня е и колко харчи, казак? Виждал ли си какво прави базовият модел с най-слабата батерия ?

Смрадливите козяшки тролове 1500 поста нацвъкали. И продължават да дрискат.

ЗА ПЕТРОЛА НЕ ЗНАМ ТАВАНА МУ / на цената / , НО ТОЯ УРУНГЕЛ КОПАЕ ДЪНОТО !

1916 У Добрича болгарские войска столкнулись с румынскими войсками, которым также на помощь пришёл 47-й корпус русских войск. Союзники находились под командованием русского генерала Зайончковского. Несмотря на численный перевес (2:1) союзников, болгарская армия нанесла русско-румынским войскам тяжёлое поражение. Союзники были вынуждены отступать на север, в направлении Кобадина. 7 сентября болгары заняли Добрич.

Още един пирон в ковчега на ЕС

На печелившите - честито !

Путин е най най велик…..идиот и терорист.

по идиотизъм ти нямаш равни.

Бах маа му! Аз налагам санции на Запада за петрола, а той почва да поевтинява на борсите. Ще взема да забраня износа на руски проститутки курви, д.уго не ми остава.

От началото на месеца на борсите поскъпна петрола, стоманата, златото, среброто... и т. н. всичко, без платината, която поевтиня.

Отвсякъде вече се вижда , че Путин е психопат, но се чудя на нашите комунисти и привърженици на серийния убиец какво още чакат , а не се дистанцират от него?

" ПЕНИШ СЕ НЕ ПЕНИШ , КЕ ТЕ ЯДЕМ " ! - КАЗАЛ ГАНЪО ЗА САПУНА ! ТА И НАЩЕ КОМУ - НИСТКИ СА ТАКА С ПУТИНуФИЛИЯТА !

Путин ще доживее ли сроковете в този указ или неговите ще му дадат да изпие една кана новопутинчок? Да се оправят. Сами се изключиха от обществото на нормалните народи.

Ще има дворцов преврат,на сто процента!!

Представяш ли си ако го замести Медведев?

То като има преврат, цялата клика околко него (КГБ) ще изчезне...

Учудващо е количеството коментари на прокраварски дебили!?! Явно заработват дневните си!?

Напълно СИ ПРАВ ! Идиот до идиота...

ВЕРНО Е ! И КОМУ - НИСт ДО СОЦИА- ЛИСТА !

и до идиота пак идиот.

На всяко прокраварско мнение отговарят няколко профашистки ватника

Русофилията не е тъпотия,това е заболяване!?

кога напоследък си купи жилище в EU, руснаците си го позволяват, ти даже в твоята шибана мафиотска Бг не можеш си го позволи.

всички русски свине ядат какашка в скапаната си рашка говняшка

A ти добре угоено бг свиньо чий го ядеш?

Ботове са това предимно, дразнят персонала само :) Как иначе да натрупат нфо.

Напъват се за да има безплатна пица

да национализират в Европа мултинационалните клонове на Lukoil, само и само да не фалират и да понесат към фалит цялата икономика. Тоест капитализма се връща назад принуден от обстоятелствата да национализира индустрии. Путин Велики...с 2 хода газ и петрол успя да поставиш под въпрос цялата идеология на капитализма.

удари един чимбер на кремълския гном!!

Рашистите икономисти от една страна реват за руски газ и петрол,че бил евтин, от друга страна реват,че имало таван,който го прави наистина евтин. Малоумни рашисти путлеристи.

кор за всичко руско в рашка говняшка ядат какашка

Да ми ядеш чорайбето

Аз не съм чул никакви условия за спиране на войната. Какво иска Москва някой да е чул официално. Киев каза, изтегляте се от Украйна и говорим, русия да каза нещо конкретно . Аз не съм чул!

Не всички са толкова тъпи колкото теб. Русия го каза точно преди година. Освен това, САЩ окупира Украйна 2014 редно е САЩ да освободи Украйна, да напусне държавата и да си се прибере в границите си. Тогава ще има мир. САЩ има 900 военни бази по света, повече от половината са около руските граници. Русия има само една военна база в Сирия. И кой ли е агресор? Да не говорим за 20 американско военни биолаборатории в Украйна на границите с Русия. А в бившите съветски републики са над 50 такива. Русия няма нито една покрай границите със САЩ. Какво ли иска Русия и кой е агресора и кой създава проблеми. Като си тъп, образовай се.

Пак си презобал с бояршник вата вмирисана и сипеш масковски фейк до осиране ?

До "Павел": Много тежък пубертет караш.....

Айде с газа турския не е руски добре. Той Азерския е също 40% руски но това не е важно. Важното е да е азерски. Сега АЕЦ а ще го мъчим с американски лайна. Скоро хурка ще има. Петрол няма да има. Бензин не може да внесем. Чака ни криза и то каквато не сме сънували без петрол и бензин. Народа има поговорка Да бе мирно седело не би чудо видело!

Направо да се самообесиш рашка хибридке ? Не минава трол фейк пропагандата ти и това е ....

Ти си тъп хейтър. И най вероятно си платен мразец хаха. Няма смисъл в твойте коментари това не ти е мач левски цска

марш от тука русска свиньо!!!

Помощ, небето ще падне! Айде спасявай се! Свикнахте на много удобства, затова се плашите. Е нема всека събота да пълниш улиците, до банско, до село, до морето ама няма да умреш не бой се! Ще отиш на село и ще пасеш кравата.

Не ти ще идеш и аз ще ти пускам по някоя стотинка. Не се прави на голем шеф че сигурно още взимаш парички от тате и мама и баба дава някой лев

Кредитите на страните в ЕС са с исторически връх. "Богати" на заеми. Бъркат се понятията висок стандарт и богатство. Богати са Катар и ОАЕ, които нямат кредити и от 10 човека 8 са милионери, инвестиционните им фондовете преливат. САЩ за богати на теория с огромен дълг, който нямат намериние да връщат.

руско лайненце кредити имат тия които могат да ги връщат икономиката на цяла рашка говняшка заедно с продажбата на всичкия петрол и газ е два пъти по-малка от тази на една Холандия ХАХАХАХАХАА свини руски ватенки миризливи

Намажи се с крем против акне, кредит взима тоя който НЯМА пари.

„Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат“

А именно: 1. Датата за встъпване на санкцията ще се определи по-късно от кабинета на министър председателя. С това отлага действието и бяга от отговорност. 2. Президентът може да дава специални разрешения за доставка на нефт и нефтопродукти. С тези половинчати мерки Путин показва неувереност и страх от последствията. А те вече се виждат. Европа не купува руски нефт.

Така е. Дано да не стане факт. За нас ще е катастрофално.

За вас рашките хибридки и капейките ви на никой не му дреме :)

Союзмосфилм представя продукцията си , "безсилието на един комплексиран гном мишкуващ в бункер под кремль" .

Че к'ъв им е проблема на ЕвроГейците ??? Като няма Руски петрол , ще си внасят Хамерикански ! Ама какво , бил скъп ??? Ами И НА него да му наложат таван бе ! Да , да ! На Хамериканския ! Щом на Руския може , то тогава що пък на Хамериканския да не може ! Така де , наки там партньорства , демокрации , ценности , пазарна икономика ... Нали така беше ???

Няма проблем педерашке , ти си кушай удобрение в педеРассия , прокарвай с евтин петрол и лъскай на путлер портрета :)

Аааааааа ха ха ха ха ха ! Толкова си кух , че явно изобщо НЕ СИ разбрал някои от твоите си БАЗОВО ЦЕННОСИ ! ( Имам предвид ЕвроМаймунските такива ) ! Тя , Бедерастията Е ЗАБРАНЕНА със закон в рАссия , нещастнико ! И тъкмо обратното - и тъкмо в любимата ти Гейропа , е РАЙ за Пеерасите ! Като теб ! Аааааааааааа ха ха ха ха ха ха !

Това майка ти брежнев ли ти го каза педерашке :)

Как върви, евроатлантически зомбирани овчички, борите ли Путин?? В същото времеСАЩ ядат дебели сочни пържоли от продажбата на оръжия в Украйна и Европа за много милиарди. Така се наядоха и от ваксините. Общата им инфлация е най-ниската цифра 6-7% от декември 2021 г. - още преди началото на украинската криза. А ние от клуба на богатите - сиренето гони 20 лв., кашкавала 30, олиото 5... демек повече от 100%. Какво пък важното е, че мирише на рози - евроатлантически. Аа да, и да борим ПУТИН. НАПРЕД към евроатланическото бъдеще и краварския просперитет!! Още лапайте сороската патка и след някоя година ни помен от Бг ще да е останал…. Дано си платите за греховете!

Ние Българите като членове на НАТО и ЕС също ядем дебели сочни пържоли , празнуваме си празниците и в къщи се разхождаме по потник ! При тебя в пРассия все в парядке ? Удобрение пакушал , газ папил , дръвца нацепил ?

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Гнусно нарича безродния русофил, който не е като него - дебил. Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. За лилипута от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, катилната орда! Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа и атома. Оставете ни на мира!

Ходи в анадола чифут

Разпозна се а? :)))))))

Всички долни утрепки които плюете Путя сега ще ни плащате отстъпката за американския петрол по бензиностанциите

марш от тука русска свиньо!!!!

Сега можем да си натикаме рафинерията в газа. Ще стане мнооого забавно

путето все по замислен и все по сам и все по тъжен.Като хитлер през 1945г.Предстои му да хване паркинсон-значи наближава края на войната.

пламналата ти е тиквата от много смъркане.

Препоръчвам му на комплексиланото жуже с вагиналното име да не ги мисли страните (G7 и EС) дето са сложили таван на цените на петрола, те неслучайно са най-богатите на света и са създали условия за живот на своите граждани, каквито рушняците се опитват неуспешно да наподобят. Тези държави ще се опранбвят!!!

По- правилното заглавие би било: С антипазарното административно налагане на ценови таван на петрол, внасян от Русия, ЕС и България в частност, се лишиха сами от вноса на руски петрол, отприщвайки спекулативно повишаване на цените на горивата, за сметка на обикновените граждани. Някой да се съмнява, че такава антипазарна мярка ще доведе до неминуемо повишение на цените на горивата, а оттам и на всички стоки? Няма да страдам аз и семейството ме заради лозунга, че така помагаме на бандеровска Украйна.

Цените на горивата падат. Вече не зависят от руските доставки.

Да. В Бургас вече преработват марсиански петрол, а не руски.

Сега да се отговори подобаващо. На троловете на САЩ дето работят срещу Европа да им се вземе имуществото и да си платим горивата. Долни крадци.

марш от тука русска свиньо!

Главата ти на кол ще бъде.

И подарък да е, не го искаме!

Не е вярно. Искаме го. И го искаме евтин. Няма зачение дали е руски или американски.

мрем да четем глупости

тръгнал да "наказва" цял свят! Тоя урунгел верно не е в ред. Както казва един мой малък 6-годишен роднина, трябва тихо и любезно. Еми-и...ще мърда, ще шава, накрая ще се кротне като свършат авоарите и секнат нелегалните канали. И какво? Ще вземе да засее зяла Русия с марихуана ли, за да изкара някой и друг милиард? Или под строй ще изнася руските проститутки да се трудят "За родину?" Баси, и това изчадие заедно с цялата си гмеж иска да ме владее и да ми налага мраксизъма и лайнинизъма си!!!!

Те мужиците са свикнали да живеят в мизерия и така им харесва. Този просто ги връща в нормалната им жизнена среда. :)))))))

Просто дребно комплексирано, злобно кагебистко копеле. Прочетете биографията на изрода.

Тавана има за цел известната постановка на Руснаците да не изнасят петрол на съответните страни, и окончателен монопол на САЩ.

целта е в рашка говняшка да почнете да ядете какашка

тука ни карат вече да не се къпем... у нас е минус 20 градуса и ако си пуснем климатика идват СС шпиц команден и ни разстрелва... зле е .. да не свършите зле кат нас...

Вкъщи е топло, подовото на газ работи, къпем се с топла вода всеки ден, няма режим на тока, заплатите са високи, харчим на воля и даже остава.

какво отговаряш на някакъв смръдлив вгъзражданец от панелка във варна който се къпе един път седмично по принцип и го е страх от негри гейове и ковид защото чичо му го е евал като малък

вие вгъзражданци голяма фантазия имате

я сложи тук сметките за Nebenkosten и януари салдо да видим дали ще си тако духовит тогова.

Правилно ли ми се струва, че рашките още са на Windows XP :D :D :D ?

си имам наша операцопнна система... правим тлелефони коли и имаме комични сили в космоса...

Новият Москвич ще има специална кука за захващане за Международната космическа станция, планира се след 50 години да има и ербег!

Windows ХР е най-добрата платформа, за да хакнеш и публикуваш военните данни на укропитеците, които са още на... DOS 2.0.

То дотогава войната ще е свършила.

Войната в Европа е за изолация на западните колонизатори педераси.

Истината е ,че тука във фабриката за руски тролчета педерастчета ни карат да пишем ,че западняците са педераси, щото идва бате копейки от варненската цигараска махала и ни дава да му го джавкаме...

За руснаците войната никога не свършва! Това е тяхното естествено състояние. Те без война не могат да живеят. Дори когато не воюват, само за война говорят и се подготвят. Ей на, победиха в една (ВСВ) и от тогава не са спрели да говорят за нея, всичко им е за тази война - филми, песни, празници, паради постоянно правят .... Хотят ли руските войны ...???? Май хотят... :))))

Толкова студено и гадно е тука, че през ден ходихме по коледните пазари да пием греяно вино и да ядем вурстчета...

дали в по-студено от рашка говняшка където руските лайненца още се топлите като спите върху печки?? га-га-га

Следващата година 2023 цените на петрола и газа за Европа ще скочат в пъти.

за бога братя не купувайте !

Ако САЩ и Европа не започнат война в Африка.

Тази прогноза по радио гарит масква ли е чу?

прогнозата не е предназначена за мутанти

Кои мутанти,онези дето като ходят да серат в кенефа на двора и им замръзва лайното?

И к'во които скочат? Европа е богата и има технологии и ще се оправи, а Русия я чакат пак трудни времена като през студената война...

Европа е богата на идиоти. Следва студ и глад.

Ако Европа е богата на идиоти, как стана най-доброто място за живеене в света и защо всичките рушняци (които могат да си го позволят) се изнесоха там???

Котировките на газа се понижават - температурите в повечето европейски страни тази седмица остават над обичайното за сезона. Това доведе до по-слабо теглене на газ от хранилищата, а запасите, складирани в тях, нараснаха до рекордни равнища.

Това пак го напиши в началото на март.

Не бълвайте щуротии. Европа е вече 15 процента зависима от руския газ. Скоро и тези проценти ще изчезнат. Как мислите, ще се остави ли най-хубавото място в света - Европа, да бъде изнудвана от разни диваци и те да дирижират живота им. Иска му се на Путьо, но най-напред се загрижи за собствената си страна, там да направи живота привлекателен, а не да се перчи като див петел.

Страхотна фотосесия са му спретнали ... :)))) Гледайте снимката и за комплексиланото жуже не питайте!!! :))))) Само не разбрах, защо Президентът трябва да има вид на лошо гледащ уличен тарикат ...??? :))))))) Не, не мога, ще умра от смях!!! :)))) Тоя наистина е много жалък...

То ти си смешен .....смешко

Познава го цял свят и трепери пред него. А ти кой си, дето не смееш името си да напишеш, а циганчетата в махалата те замерят със снежни топки...

Като каза ,че се сетих ,вярно е,че го познавам ...туй го шибах преди 10 години в мацква...

Да, познава го! Вижда го го какъв Смешник е! :)))))

Майкооо... ма как лошо гледа ... все едно ей сега ще ги запука с шамарите ... Явно така са гледали кварталите бабаити, които са го тормозили, когато Путя е бил малко путенце.... :)))) Сигурно много е искал и той като тях, така да раздава правосъдие? И ето, Путя порастна ... е не съвсем, но стана президент и той може да гледа лошо и вече батковците да не го бият .... :)))))

Путин подписа и указ "Херсон наш", след което руснаците тайна се измъкнаха като пръдня из гащи оттам.

Предстои да видим

иди да живееш там

Европа се деиндустриализира. България се деиндустриализира. Българският етнос се топи и ще изчезне.

Заводите никнат като гъби след дъжд, стига пейсти опорките.

може да ни е дошъл края но сме на хиляди години... и ей ни на още мърдаме... абе руски свине къде ви е проблема...

вярно е

В България се настаниха колонизатори. В България се работи на ишлеме. Работниците работят и винаги ще работят на минимални за Европа заплати.

на руския булгарсистански русофилистик е ... че ако не празитира ще трябва да работи нещо различноот аналана кремълска курва... а те друго не могат...

Путаран издал нов указ- всички ,които са по-високи от 1,50 да бъдат подрязвани за да няма никой по-висок от него...

Дасе ебевг ъза.