Путин обеща на Си да залее Китай с газ и да търгува с юани на три континента

Руският президент покани китайски фирми да заемат мястото на напусналите страната му западни компании

Обратно в новината

Коментари - Путин обеща на Си да залее Китай с газ и да търгува с юани на три континента | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай има възможност да командирова населението на един средно голям град от 20 000 000 в помощ на икономиката на Русия и това вече е равносилно на Калибър в Белия дом.

...Ами щом Путин е обещал ,значи ще стане !!!

Накратко Китай има нова провинция Рус-Ки-Роби

Китай без Западните пазари е една нула. Загубят ли ги, тази свръх продукция ще си я вкарат в онази си работа. И за какво българските русофили се кефят 8 пляскат на руско-китайския стокообмен? Нас като играчи от другата страна на барикадата какво н8 засяга това? България в най-скоро време ще вземе еврото! България е ЕС И НАТО! Факт необратим. А нека онези в Азия да си правят своя капсулиран свят с рубли и йени!

...ей смотльо,"Ако" ще викаш на майка си и на баща си ! Няма "необратими" неща ! Нито НАТО ,нито ЕС в този му вид е добре за България ! Участието ни в подобни съюзи и организации ни убива и като население и като държава ! Кое не разбра ?!!!

Ким Чен Ун ми липсваше на тази снимка,жалко :(

с господството на САЩ и долара е свършено - някой все още да не е на ясно?

40% БВП на Китай се формира от връзки със САЩ. Сега кажи колко е БВП на Китай от връзки с Русия. Ответ: 17 ПЪТИ по-малко. ЕС кво гу праим, ве?

Гледам соросите пръскат слюнки и повтарят едни и същи лъжи. Значи Русия е на прав път!

Мммда ми че го ядеме дървен.....

можеше накратко да си го кажеш че Путин искаше да се иэдигне до "Top of the Top" но съдбата го срина до" Bottom from the Top"

Тая супер сделка със Си, май е като оная супер сделка със САЩ за Аляска :)

Явно да... много възможности нямат..и двете държави реализират че една без друга демократично че ги смачка западо...

Будалата путлер ще подарява газ на Китай на безценица заради издънката си в Украйна...

А Китай ще произвежда евтинко на западняците.

Ма нали искаше с рубли да търгува?

Русия няма друг изход, длъжна е да се постави под китайска зависимост иначе загива. Само Китай и остана, другите всички скъсаха с нея. Приема юана като разплащателна единица, скоро ще ликвидира рублата. Големи територии в Сибир са дадени под аренда на Китай за 30г, мързеливите руснаци само воюват а китайците бачкат и са ги направи градини. Китай познава тежката ситуация на Русия и скоро ще започне да си изнудва.

Рашките искаха да наложат рублата, но не им се получи. Навеждат се на китайците и поемат писалката с кожен калъф.

за радост на идиотчето Копейкин.

да драсне клечката!

Да обясня на тролчетата нЕкои основни положения, та да си "синхронизират" опорките и да не пишат глупости. За да доминираш в световен мащаб, трябва да си "Тop Оf Тhe Тop" в основополагащите направления, осигуряващи безпроблемно бъдеще. Повтарям за неразбралите - в основополагащите, не във второстепенните. Демек - второ- и треторадрядните!!! Да видим Русия. Най-големи запаси от годна за живеене и производство на храни земя. Най-голям запас от годна питейна вода. 80-85% от световните суровини и 45% от енергийните ресурси на света. Най-боеспособния и модерен ядрен потенциал. С една дума - единственият самодостатъчен субект в света. Предимствата на Щатите и Китай са от втори порядък и са в пряка зависимост от цитираните по-горе. Просто животът ни го показва с процесите, започнали и развиващи се в последните месеци. Процеси със знак минус. Няма как да се излъже нито индустрията, нито банковото дело, нито качеството на социялния живот. Сега, мисля си обяснихте защо руснаците живееха "по-скромно" в личен аспект - държавата им прави колосални разходи за отбрана. Отделно видяхте несъстоятелността на надутите до спукване военни бюджети на САщ и пудели - само с долари някак си не се получава :)

С толкова граматически, пунктонационни и правописни грешки,постът ти не може да се приеме на сериозно. Да не споменаваме куп несъответстващи с реалността твърдения.

Кое точно не съответства на реалността?

А ти в кой век живееш ?

Поради войната, Западът е потърпевш краткосрочно, но за Русия бъдещето е несигурно. Не виждам никакъв позитив от войната за Русия. Голяма грешка.

А, съвсем сигурно си е бъдещето на русия - няма такова.

Московия се хваща като удавник за сламка за Китай, само Китай остана, всички други с които граничи я мразят, на всички е правила мърсотии. Друг толкова мразен и ненавиждан народ като московците няма. С Китай също не са кой знае какви приятели, поизбиха се доста на о.Дамански.

поизбиха ги, ...колкото влязоха ...толкова и не се върнаха...станаха стъкло ..китайците...

Ахахахха тоя бахти жалкия гном.Китайците досега откъде взимаха газ,и защо Путин не им го продаваше,а си натискаше парцалите да го дава из Европа?Сега ще го дава на Китайците безплатно,като е толкова куха манерка.

Русия сама се вкара под полата на Китай.

Много добре, западът скоро ще разработи производство на електроенергия чрез термоядрен синтез, а Русия и Китай ще го карат на петрол и газ още няколко века, защото ще бъдат под санкции

Хахахахахах, термо ядрен синтез скоро,хахахаха, и пътуване до другия край на вселената през червееви дупки нали хахахахахаха

Оказа се, че Китай са печелившите от войната, а Русия е губеща.

Не се е оказало ...

Светът вече си има и голяма Северна Корея. Честито на печелившите и успех на политиците ни, които се опитват да ни вкарата при тях.

Е, нали ви разправях че чичо Зи ще стане комшия на Зеленски...

... проблемът ще е обаче че ще има и много пушечно месо...

Колку атлантически банки фалираха неска бя Дойчи Зелита?

Колко?

Следващата среща на Путин с китайският елит ще бъде в по-интимна обстановка . Путин ще целува краката на китайците само, че с гръб към тях .

с колко се вдигна цената на юана след тази новина. който е инвестирал в юани е спечелил при всички случаи

Хаха, в юани никой не инвестира, щото китайците постоянно манипулират курса и правят мизерии.

Все повече Русия се превръща в Северна Корея - политическа и икономическа зависимост от Китай, липса на икономиката номическа инициативност, зомбирано, потиснато, оскотяло население, заплахи с ядрено оръжие и балистични ракети, отъняващ БВП...

Ха ха. А ти все повече се превръщаш в педал

Това, което аз разбрах е че е Русия официалната валута става китайския юан. Което преведено на български означава че Путьо си е разголил гъза пред разкопчани в цип на китаеца. И услужливо е разтворил бузките. Подканящо . На това му се вика политическа проституция. Но Алко криво си е направил сметката . Хем ще отнесе една жълта пишка отзад, хем ще го изхвърлят като долна мръсна курва от турски ТИР.

Oзначава фалирали американски банки. Другата седмица няма да имаш надница от 20 цента на ден

Е,сега чайниците от Манджурия няма да имат реална конкуренция ! С новите монголски чипове...Сила !

Руснаци не могат да влизат в Китай без визи. Мили другари или не, Си не ще руските мурзилки както и всички останали цивилизовани страни..

Най-вероятно Русия също не иска китайци безвизово. В момента само тези страни са безвизови за Китай: San Marino, Mauritius, Seychelles, Bahamas, Fiji, Grenada, Ecuador, Tango, Serbia, Barbados, United Arab Emirates, Bosnia and Herzegovina, Belarus, Qatar, Armenia, Maldives and Dominica.

“Китайският лидер е отседнал в чисто нов хотел, китайска собственост, в центъра на Москва. Той се придвижваше в руската столица с лимузина "Хунци", китайско производство.”

след 20 години като построи тръбите може .. сега само на хартия . То да не е писмо да пуснеш по пощата Отделно до няколко години Руснаците няма да имат технологии да извличат гас и нефт .. сега само със западни технологии , обуръдването още работи но без поддръжка няма да е задълго ...

Конфликта с Улрайна тласка Русия в прегръдките на Китай. Суровинен придатък. Беше такъв предимно за Европа, сега за Китай. Но китайските цени са с пъти по ниски от европейските. Бай, бай мечти за свръйдаржава. Търговия в юани не в рубли.

дори не се усеща тези дни.....

Да залива, квото ще да прави, само по-далечко от ЕС.

Обективно - Россия си търси пазари. Нека да търси. Азия е подходящо място за търговия, но останалият свят не иска да чуе за тях.

Си не би си губил времето да посещава второразрядна държава, чийто китайски наместник Пи е обвиняем в МНС, ако васалността на задмонголската провинция не бе скрепена с "газова заливка", гарнирана с милиарди юани.

Браво. Успех на дедоларизацията и край на заплахите от страна на световния жандарм. Дано успеят Путин и китайците.

Седнал Съм с Бавареца на бира, чакайки Французина пастис да Ни налива, поподкачайки Американеца отн. Тесла vs Нашта, поподсещайки Азиатския AISIN ЗА Нас… …ама нА - седнал Тука Шило ДъСъ нагазираааа…

Вероятно "бавареца" е нов внос на 150 000 реални километри. И защо трябва да пиеш бира в колата, ако имаш уютен дом или приятно заведение?

Рашките да минават на юани.

Да залива и да драска клечката

Те много пушат на неподходящи места.

от тази новина на Копейката му се дръпнаха очите и интензивно пожълтя ...да го не тръшне жълтеница преди да е взел власта

А бе, козяци, що не си отговорите на въпроса- по каква причина Япония не спира вноса на стоки, включително и на суровини от Русия? Японците, по - прости ли са от европейците и американците?

Сте на ТИ с нипонците ? …с Новата Държавност ?

Шило

Че та, бре! Сахалин 2, нещо говори ли ти? А, кажи умнико, вместо да се правиш на интересен- японците, що не се дръпнаха от този проект, а участват в изграждането му?

50 млрд. куб метра по 40 евро към момента са 2 трлн. Евра от силата на Сибир.

Ей тва сте руските калкулатори, пълен тъшак Цената от 40 евро е за мегават часа, не за кубик. Един кубик газ е около 10 киловата. Тоест Тоест 40 евро за 100 кубика газ Тия 2 трилиона, който си измислил, ако ги разделиш на 100 и ще получиш реалните числа по борсови цени. Обаче после трябва да го разделиш на 2, щото Си-то получава 50% дискаунт.

Дълбоко се съмняват дедо Си да получава 50% отстъпка. По-скоро са 5 пъти. Все пак твърдо количество по тръбата за единствения купувач не се търгува на спот цени в Холандия. Та по скоро на 500 ще трябва да дели тия 2 трилиона. И то станаха 4 милиарда. Руснаците снабдяваха над 200 милиарда кубика към Европа, та още 4 такива газопровода ще им трябват, че да компенсират. Естествено парите няма как да компенсират и с 4 .

Какви трилиони евра бе, нали му пращат в юани.

Щом търговията ще се извършва в мани, Путин официално капитулира (очевидно се готви за "Га-Га") и превърна Русия в несъстояла се империя-"трети център в многополюсния свят" в китайска задмонголска провинция.

Щом не си чел статията, не е добре да коментираш. Говори се за търговия с юани с трети страни. А не между Китай и Русия. Там са в националните валути. Написано е ясно.

Шило

Защото засяга отношенията между Китай и трети страни. От които руснаците могат да се възползват!

Доктора

И как по точно могат да се възползват? Кво печелят от транзакция в юани? Правят мечешка услуга на Китай щото са притиснати в ъгъла

Шило

Заяждаш ли се или наистина си прост?

Доктора

Страхотен отговор! Продължавай да хвърляш някакви твърдения без покритие!

Хахаха, а защо в юани, а не в рубли? Май третите страни не приемат хартиите на васала.

Юани на 3 континента. Кравария препръдва в момента.

"да залее Китай с газ" не са думи използвани от Путин. Не ни манипулирайте толкова елементарно, дир!

Кога е референдума за запазване на рублата???

Рев ! …Сополи ! - Вси”наште” ДъСъ лазлеваха по сосиалистишеските Им “мазоли” …

Некадърник

Газопроводът "Силата на Сибир-2" е планиран с капацитет за транспортиране до 50 милиарда кубически метра газ на година --- Това го написх в началото на "санкциЙЙЙТе". Еврозелките бързо да тичат при другаря Путин с подаръци и ниско наведени да измолят да не пренасочва всичкия руски газ към Китай. Щото ФАЩ и другаря Си се точат да го продават същия този газ на будалите - европейци. Казвам ФАЩ, щото същите ще купуват от Китай, втечняват и продават на демократична напарфюмирана цена.

ИдетеОгледайте Енергийните Баланси на цитираните ! …Ще Ви Е полезно.