Путин нареди доставките на газ за неприятелски страни да се заплащат само в рубли

Изоставяме компрометиралите се валути, заяви руският президент и нареди "Газпром" бързо да превалутира договорите си

Обратно в новината

Коментари - Путин нареди доставките на газ за неприятелски страни да се заплащат само в рубли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странные вы Европейцы, вы как дети когда вы кому-то делаете пакость, это нормально, когда вам дают ответ вы начинаете топать ножками и кричать нас за что. Переход на альтернативные валюты был запланирован очень давно РФ и Китай уже несколько лет назад перевели часть своей торговли на внутренние валюты, у Китае есть договоренность с Арабами о торговле в юанях, у РФ договоренность с Индией на поставки в рублях и рупиях. Вот теперь и вам придется платить в рублях или же останетесь без газа и газ это только начало следом за газом за рубли будете покупать металл, зерно, удобрения и т.д. и т.п. Если не захотите тогда вам тоже самое придется покупать на 20-50% дороже, а это в свою очередь повлечет за собой удорожание себестоимости продукции и понижение спроса на нее, понижение спроса приведет к закрытию не малого кол-ва предприятий и увольнению сотрудников, а это безработица и гос-вы придется искать средства для выплат пособий. В отличие от Русских которые привыкли жить скромно, для большинства европейцев понижение уровня жизни будет серьезным шоком. Так же в отличие от Русских которые лишились лишь предметов роскоши и ширпотреба из США и ЕС, Европейцы лишаться продовольствия, энергоресурсов и дешевого сырья.

Как бумажку рубль вы покупоть не будите . Все проходит электронно покупать будете электронный рубль.

подходит Мадлен Олбрайт к Стиксу с двумя четвертаками, а Харон ей: «С сегодняшнего дня — только за рубли»

Голям кеф - как се разпишяха гейовете! Ха да видим сега какво ще стане.

Ето тук е заровено кучето, реално това е големият ход ,който и Русия и Китай искаха да направят ,но без контекста на санкциите и изключването от swift нямаше как да се обясни. Но това е огромна новина, заплахата за долара е реална вече.

Е, той нареди и Украйна да бъде превзета и правителството сменено... Със същата сила може да нареди да е висок 1.80 ;)

Руските гниди тук забравят, че ако не бяха САЩ да помагат със суровини и техника, германците щяха да смачкат руснаците за нула време. Китайците щяха днес да умират гладни ако американците не инвестираха производството си при тях през края на миналия век. Да, използвали са ядрено оръжие в Япония за но за да избегнат още по-жестоки кръвопролития, после възстановиха държавата им, запзвайки идентичността и гордостта им. Същото се случи и с Германия. Турция я превърнаха от държава със затихващи функции в една от най-силните военно и икономически, докато Ердоган не взе да хапе ръката , която го храни. Вижте кои са партньорите на Америка и как живеят народите в тях, и вижте държавите които е окупирсла Русия ? С какво е помогнала на държавите, които е владяла? Изсмуквала ги е като тлъст, грозен паяк! Въпреки суровините си останаха неконкуретни, мързеливи, неефективни. Изостават все повече и повече, освен оръжия друго не правят. И заплашват цял свят, цялата хилядолетна човешка цивилизация- ако тях ги нямало и света пи-добре да го нямало??? Злобни, самовлюбени и нескопосани, неможещи да признаят загубата си, готови да повлекат целия свят в небитието със себе си? Това ли е Русията ви, руски гниди живеещи в свободната ни и красива Родина? Дано скоро ви изловят и екстрадират

НЯМА СТРАШНО ПЛЕВНЮ ПАСИТО ЩЕ ВЗЕМАТ КОФИТЕ И ЩЕ ДОНЕСЕ ГАЗ ОТ АМЕРИКА

Путин към Митрафонова: - Тролове держит? Митрафонова: - Держит, держит, они как тигри, 6 человеком, а писания как 600 Путин: - Молодци! Скажи их специалное спосибо! Нет рублей, хартишка ценная больше рублей

а? ко? нье!

Според русороба "джендър" е всеки, който: 1. Е прочел повече от 10 книги през живота си 2. Знае чужд език 3. Не пие ракия всяка вечер или най-малкото не изтрезнява поне 3 сутрини седмично 4. Не вярва на руската пропагадна машина относно вируси, биолаболатории, илюминати, нацисти 5. Се усъмнява в безсмъртието и безпогрешността на Путин 6. Който живее в САЩ. От 80г русороба е сигурен, че САЩ фалират всеки момент, защото там живеят само наркомани 7. Джендър е още всеки, който не вярва, че българите по времето на Тодор Живков са живеели по-добре от разните му гърци, французи, англичани, западногерманции и прочее народи, обитаващи гнилия Запад. Джендърите не осъзнават, че тогавашната власт грижливо и предвидлуво не е позволявала да се пътува на Запад, за да се избегнат депресиите при вида на мъките на западняците 8. Който не е убеден в превъзходството на руската безаналогова военна машина 9. Който се чувства повече европеец отколкото азиатец

Мисълтта "неприятелски държави" в търговията не съществува. Или купуваш -или не. Ако не те устройват условията си търсиш друг доставчик. Мадуро иска да продава във ванацуелски боливари - до къде стигна, а?. Същите условия ще са за Русия- когато тя иска да купи нещо от неприятелски държави - те ще и поискат съответната валута. Едва ли ще се съгласят да и продадат в рубли. Да, ама след като няма от къде да си купят евро или долари и на тях ще им ги продават по трънския курс. Така че това изказване на Путин е за вътрешна употреба, за да стабилизира курса на рублата до колкото може.

Годишен добив на злато 430 тона. Спокойно ще си обвърже рублата със златото а и с петрола и газта и шапка на тояга.

И що не го направи досега? Мъчно му е за работниците от прогнилия запад, че и те хранят семейства ли? :)))

Лудото джудже в действие!

Галоша в действие си ти

стига сте се джавкали. Наблюдавайте борсите и разменните курсове и всичко ще ви стане ясно. Там няма пропаганда

Тази новина е на първа страница днес в немските новини. Немците са в шок, несправедливо било :))

под американска окупация и мнението и настроението на народа е диаметрално противоположно на лакейското марионетно правителство, което не работи в интереса на немския народ. Досега това вървеше защото икономически нещата бяха добре. От три години обаче реалните доходи в Германия тръгнаха надолу и ускоряват. Исторически погледнато, на немците им трябва по-дълго докато започнат да се бунтуват, но започнат ли тогава няма спиране и нещата много загрубяват.

Бахти глупостите. :))) Пиша ти от Хамбург.

Българино ,обърни всичко,което притежаваш във братските нам православни руски рубли!

Тоталните загуби на ватата в Украйна, кара тоя олигофрен съвсем да се омаже с тая неадекватност!

От козяк казаха че укрите били пред Москва

Украинците никога не са искали да са там. Това са ваши глупости. Митрофанова каза, че за 3 дена ще превземете Киев. :)

Ако Путин действаше като Сталин, за по-малко от 3 дни Киев щеше да бъде прочистен. Това го знаят даже деветокласниците.

Валута на диктаторски държави,които,завземат,чужди земи,назначават техни хора на власт,причиняват злини убийства,разрушения,въобще не струват и 0,00000000001 цент!Жалко,че именно от Русия идват злините,и омразата,ние българите бяхме свинали със тази държава,токова години и поколения от СССР времената до ден днешен!Но човек е грешен да се надяваме,че Путин не е Русия,човек е това,може нещо психически да се е разболял!

ДОБРО УТРО, СЕГА НА СВЕЖА ГЛАВА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ КАРТИНКАТА ПО ЯСНО. ЗА НЯКОИ КОИТО НЕ СА ЧЕЛИ ПЕИСТВАМ ПАК ОТ НАПИСАНЕТО. Явно коментари без да виждате голямата картина. Целта е да се принизят долара и еврото като локални валути. Това е началото и следва събития за които може само да се предполага. Златната ера на долара свърши тогава когато ДЕ ГОЛ получи равностойноста на книжните долари в злато.Беше изпратен боен кораб на Франция и натоварен със злато в САЩ.Сега долара се използва като политически натиск срещу ред държави. Не е случайно отказа на арабските страни да разговарят със БАЙДЪН. САЩ направи най голямата си стратегическа грешка като замрази/или приватизира/ авоарите на Русия в долари.Това е ясен сигнал че същото може да постигне и Китай. Оформят се 2 лагера в света.Единия е за запазване на статуквото, другият е монокултурен при който се отчита интереса на всички страни. Определено долара и свързаното към него евро ще загубят в дългосрочен план. Блокът Китай,Русия,Индия,Иран,Бразилия и други ще бъдат най яростните противници на САЩ и техните клонинги. САЩ е затънал в дългова спирала и вместо да подобри икономиката си продължава да печата долари които не струват в златно изражение но като господари на света продължават да си мислят че ще им се размине. Ето ви връзката между политиката и икономиката.Изхода им е чрез военни средства да избягнат дефолт. НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ. Няма да има размана на рубли с долари и евро,те ще вървят само при нас. За останалото се замислете повече. Тези които притежават природни ресурси /примерно Русия / ще продават върху себестойноста на рублата /а стойноста и ще се определя от търсенето на природните ресурси/ срещу търговската равностойност /машини,технологии,битови средства и други/. Новия ред нама да принадлежи на АНГЛОСАКСИТЕ. кОЙТО Е СВЪРЗАН СЪС ТЯХ ЩЕ ЗАГУБИ. А златото ни че не е в България не се сещате. Ще чакаме "писмо" от Лондон кога ще ни го върнат /ВСЕ ПАК СА ТОНОВЕ/. МАЙ ЩЕ ПИЕМ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА.

По почина на другаря Мадуро, той продава за венецуелски боливари и гледай го къде е!

Ако враговете нямат пари за рубли, да плащат със злато.

ще се приема, тъй-като останалите валути нямат никаква стойност за Русия в условия на тотални икономически санкции.

Достатъчно бедните в България плащаха в продължение на 30 години плосък данък наравно с богатите . Време е за прогресивен данък така, че богатите да плащат от 40 до 80% от печалбите си на хазната . Тогава ще има "рубли " за всичко!!!

Такааа, ние имаме левове. Ама за чий са и на Русия пък левове? Аре, някога купуваха от нас жито, земеделска техника, зеленчуци, консерви и т.н. Сега ние имаме нужда от рубли. Щото газ няма. Ама Русия няма нужда нито от житото ни, нито от земеделската ни техника, нито от олиото ни и т.н. Ама дано имаме по някоя свежа пръчка уран за Козлодуй, че от къде рубли да си купим нови. Пък тока скъп.

С тези левове ще си купим златце, това златце ще струва нам-си-колко рубли - и ще платим еквивалента. Като не можем да си платим еквивалента, ще станем страна по договора, която не си плаща - и ще ядем дедовия. Единственото, което донякъде може да ни успокои, е че за други дедовия ще е и с атрибутите.

От къде България ще извади 120 милиарда рубли /по днешния курс/ за да си купи газ е мистерия. Още по мистериозно е колко евро или долари ще трябва да плати следващия месец, та да си купи рубли.

Ще стане .. 1 рубла = 1$ или 1€

Мистерия е в главите на троловете и икономически неграмотните. Както сме плащали досега, така ще плащаме и в бъдеще. Сумата в евро, която даваме в момента като цена за газа, който получаваме в бъдеще ще я даваме за да си купим рубли от Русия, които рубли ще превеждаме през сметка в рубли, която така или иначе имаме открита отдавна в някоя руска банка. Ще ни излиза по-скъпо, защото Путин най-вероятно ще ни цака с някакъв измислен валутен курс на Руската Централна Банка (РЦБ). А освен това като купуваме рубли ще правим де факто интервенция на валутния пазар в подкрепа на рублата , за да не се обезценява твърде много. Това е нещо, което РЦБ в момента не може да прави, тъй като нейните сметки в чужда валута са замразени.

за 30% отгоре се говори. Мистерията е разгадана.

Ъхъм. Ще превеждаме викаш... Ама как ще ги превеждаме? Нали ги изключихме от SWFT и им замразихме аткивите и сметките? Ще трябва на ръка. Освен това, кой ти е гарантирал, че те ще приемат евро? Путин точно това казава, можеш да видиш в американски медии го има преведено видеото.... Не им трябват долари и евро - считат ги за несигурни, щото им ги замразяваме. Може напълно спокойно да поискат да купуваме рублите от тях срещу физическо злато.

Сега, нали не си мислите, че една сутрин Путин се е събудил и е решил да се подбъзика със света. Това е разработка на повече от 10 години, със съответния алгоритъм :"Ако се случи това - прави онова". А руснаците в стратегическите игри са исторически хегемони.

Да, лукаво изчака да види какво не можем да санкционираме и точно по него удря, но без да врътне кранчето. дали ще му се получи, обаче?

Е, не. Тия разчети Путин си ги е имал в подробни разбивки и са внедрени в алгоритъма. Очевидно е кое не може да му се санкционира. По скоро, неизвестните му са били около Китай, но след днешната ОФИЦИАЛНА подкрепа на Китай /във форума Г20/ нещата май вървят по план.

Сега да ви открехна на още една гяволия. Обърнете внимание как сащ извадиха отнякъде чистонови Оса1 и2 модели 70-те години на 20-ти век за уКрайна. Твърде възможно е да имат под ръка и доста рубли на палета. Та за да няма изненади следващия ход на Владим ще е смяна на рублата. Почти съм сигурен, че ще го направи. Назрял е момента. Така ще отреже като с нож милиарди струпани по тъмните ъгли.

Осите са от преди 30 години. От тогава няма как да има милиарди рубли на палети. Щото ги сменяха наскоро банкнотите.

И какво стана? Европа каза, че ще купува само това от което има нужда, а Русия им каза и ние така (от някъде трябва да дойдат рубли) …. е че това са си нормални търговски отношения

и ето ,че за 1 ден рублата поскъпна с почти 10%. и продължават да разправят :Путин бил луд, бил глупав

абе дира нещо помпите рублите 2 за едно сега 3 за 1

Значи неприятелските държави неможе да плащат в "компроментирани" (конвертируеми) валути, а само в Рубли. За сметка на това, приятелските държави ще продължат да плащат в "компроментирани" валути..... това е някакъв оксиморон и дори най-върлите мурзилки биха се затруднили да обяснят това решение.

Глупи. Това значи че враговете ще плащат колкото им поискат. Приятелите по договор

Глупи, това е ясно и на слепите. Аз коментирам нелепата формулировка - за неприятели неможе в "компроментирана" валута, за приятели може. А целта е ясна, но крайният ефект все още не.

Ми кажи какво не си разбрал бе. Неприятелите не плащат в долари защото не може да им се вярва. Те плащанията да не стават на ръка. В долира запорират сметки. Приятелите си плашат в доларови сметки. Ако пак нещо не си разбрал да ти го нарисувам.

1) Русия изисква плащане в рубли от определени страни. 2) В тези страни рубли няма. 3) Рублите могат да се купят само в Русия по определен курс. 4) Рублите не могат да се купят с компромитирани валути като щатски долар или евро, тъй-като те нямат стойност за Русия заради икономическите санкции. 5) Рублите могат да се купят единствено срещу злато по определния курс на РЦБ. Всяка една от така наречените неприятелски държави ще може да купува ресурси от Русия само в замяна за злато.

Е може и по-просто да е - да започнат да продават самосанкционираните си стоки и то само тези, от които Русия има нужда. Т.е. Путин се опитва да обърне санкциите и да занули търговските си отношения

Logo ОСНОВЕН КАТЕГОРИИ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ Основен Цитати 66+ Най-добри цитати на Джордж Оруел 1984: Изключителен подбор ЦИТАТИ 66+ Най-добри цитати на Джордж Оруел 1984: Изключителен подбор Ерик Артър Блеър , известен с псевдонима си Джордж Оруел, е английски писател, есеист, журналист и критик. Дълбоко вдъхновяващите цитати на Джордж Оруел от 1984 г. ще предизвикат начина, по който мислите, и ще направят живота ви да си струва да живеете. Известни Джордж Оруел 1984 Цитати Трябваше да се живее - живееше по навик, който се превърна в инстинкт - в предположението, че всеки звук, който издавате, се чува и, освен в тъмнината, всеки момент се разглежда внимателно. - 1984 Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, щампован върху човешкото лице - завинаги. - 1984 Ужасното нещо за Двуминутната омраза не беше, че човек беше длъжен да изпълнява роля, а че беше невъзможно да се избегне присъединяването. - 1984 Имаше истина и имаше неистина и ако се придържате към истината дори срещу целия свят, не сте луди. - 1984 Ние се различаваме от олигархиите от миналото по това, че знаем какво правим ... Германските нацисти и руските комунисти се приближиха много близо до нас по своите методи, но никога не са имали смелостта да разпознаят собствените си мотиви. Те се преструваха, може би дори вярваха, че са завзели властта неволно и за ограничено време и че точно зад ъгъла има рай, в който хората ще бъдат свободни и равни. Ние не сме такива. Знаем, че никой никога не отнема властта с намерението да се откаже от нея. Властта не е средство, а е цел. - 1984 Най-лошият ти враг, отрази той, беше нервната ти система. Във всеки момент напрежението във вас можеше да се превърне в някакъв видим симптом. - 1984 Ние сме мъртвите. Единственият ни истински живот е в бъдещето. Ще участваме в него като шепи прах и парченца кости. Но колко далеч може да бъде това бъдеще, не се знае. Може да са хиляда години. Понастоящем не е възможно нищо, освен да разширим полето на разумността малко по малко. Не можем да действаме колективно. Можем да разпространяваме знанията си навън само от човек на човек, поколение след поколение. В лицето на Полицията на мисълта няма друг начин. - 1984 Силата е да разкъсате човешките умове на парчета и да ги съберете отново в нови форми по ваш избор. - 1984 Приятно ми е да говоря с теб. Умът ти ме привлича. Това прилича на собствения ми ум, освен че случайно сте луди. - 1984 Най-добрите книги. . . са тези, които ви казват това, което вече знаете. - 1984 Двойното мислене означава силата да се държат едновременно две противоречиви вярвания в един ум и да се приемат и двете. - 1984 Миналото беше изтрито, изтриването беше забравено, лъжата стана истината. - 1984 Глупостта беше също толкова необходима, колкото интелигентността, и толкова трудна за постигане. - 1984 Човек не установява диктатура, за да запази революцията, прави революцията, за да установи диктатурата. - 1984 Този, който контролира миналото, контролира бъдещето. Този, който контролира настоящето, контролира миналото. - 1984 Ако можете да почувствате, че оставането на човек си струва, дори когато това не може да доведе до какъвто и да е резултат, вие сте ги победили. - 1984 От болка можеш да пожелаеш само едно: да спре. Нищо на света не беше толкова лошо като физическата болка. Пред лицето на болката няма герои. - 1984 Не просто валидността на опита, а самото съществуване на външната реалност е мълчаливо отричано от тяхната философия. Ереста на ересите беше здрав разум. - 1984 Властта не е средство, а е цел. Човек не установява диктатура, за да запази революцията, прави революцията, за да установи диктатурата. - 1984 Изборът за човечеството е между свободата и щастието, а за голямата част от човечеството щастието е по-добро. - 1984 Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото. - 1984 Обектът на тероризма е тероризмът. Обектът на потисничество е потисничеството. Обектът на изтезанията е изтезание. Обектът на убийството е убийство. Обектът на властта е властта. Сега започваш ли да ме разбираш? - 1984 Уинстън се събуди с думата „Шекспир“ на устните си. - 1984 Как да разберем, че две и две правят четири? Или че силата на гравитацията работи? Или че миналото е неизменно? Ако и миналият, и външният свят съществуват само в ума и ако самият ум е управляем - какво тогава? - 1984 Войната е начин да се разбие на парчета или да се излее в стратосферата или да потъне в морските дълбини, материали, които иначе биха могли да се използват, за да направят масите прекалено удобни и следователно в дългосрочен план твърде интелигентни. - 1984 Знаем, че никой никога не отнема властта с намерението да се откаже от нея. - 1984 Православието означава да не мислиш - да нямаш нужда да мислиш. Православието е безсъзнание. - 1984 Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. - 1984 Никога повече няма да сте способни на обикновени човешки чувства. Всичко ще бъде мъртво във вас. Никога повече няма да сте способни на любов, или приятелство, или радост от живота, или смях, или любопитство, или смелост, или почтеност. Ще бъдеш куха. Ще ви изцедим празни и след това ще ви напълним със себе си. - 1984 ... целта на воденето на война е винаги да бъде в по-добро положение, в което да води нова война. - 1984 Пред лицето на болката няма герои. - 1984 Няма да има любопитство, нито наслада от процеса на живота. Всички конкурентни удоволствия ще бъдат унищожени. Но винаги - не забравяй това, Уинстън - винаги ще има отравяне на властта, непрекъснато нарастваща и непрекъснато нарастваща по-фина. Винаги, всеки момент, ще има тръпката от победата, усещането за тъпчене на враг, който е безпомощен. Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, щампован върху човешкото лице - завинаги. Войната е начин да се разбие на парчета или да се излее в стратосферата или да потъне в морските дълбини, материали, които иначе биха могли да се използват, за да направят масите прекалено удобни и следователно в дългосрочен план твърде интелигентни. - 1984 Свободата е свободата да се каже, че две плюс две правят четири. Ако това се предостави, следва всичко останало. - 1984 Защото, ако свободното време и сигурността се радваха на всички, голямата маса човешки същества, които обикновено са зашеметени от бедността, биха станали грамотни и биха се научили да мислят за себе си и когато след като направят това, рано или късно ще осъзнаят, че привилегированите малцинството нямаше никаква функция и те щяха да го пометат. В дългосрочен план йерархичното общество беше възможно само на базата на бедност и невежество. - 1984 Да си в малцинство, дори в малцинство от такъв, не те е ядосало. Имаше истина и имаше неистина и ако се придържате към истината дори срещу целия свят, не сте луди. - 1984 Нищо не беше ваше, освен няколкото кубически сантиметра в черепа ви. - 1984 Почти нормално беше хората над тридесет да се страхуват от собствените си деца. - 1984 Не виждате ли, че целта на Newspeak е да се стесни обхватът на мисълта? В крайна сметка ще направим буквално невъзможността за мислено престъпление, защото няма да има думи, които да го изразят. - 1984 Да умре, мразейки ги, това беше свобода. - 1984 Масите никога не се бунтуват по собствено желание и никога не се бунтуват само защото са подтиснати. Всъщност, докато не им е позволено да имат стандарти за сравнение, те дори никога не осъзнават, че са подтиснати. - 1984 Всеки запис е унищожен или фалшифициран, всяка книга е пренаписана, всяка картина е пребоядисана, всяка статуя и улична сграда е преименувана, всяка дата е променена. И процесът продължава ден за ден и минута след минута. Историята е спряла. Нищо не съществува освен безкрайно настояще, в което Партията винаги е права. - 1984 Партията търси властта изцяло заради себе си. Ние не се интересуваме от доброто на другите, ние се интересуваме единствено от властта - чиста сила. - 1984 Ереста на ересите беше здрав разум. ’- 1984 Мисловната престъпност не е нещо, което може да бъде скрито завинаги. Може да избягвате успешно за известно време, дори години, но рано или късно те трябваше да ви хванат. - 1984 Ти си само бунтар от кръста надолу - каза й той. - 1984 Най-добрите книги ... са тези, които ви разказват това, което вече знаете. - 1984 Какво можеш да направиш, помисли си Уинстън, срещу по-интелигентния от теб луд, който прави справедливо изслушване на аргументите ти и след това просто продължава в своето безумие? - 1984 Докато не станат съзнателни, те никога няма да се разбунтуват и докато не се разбунтуват, те не могат да станат съзнателни. - 1984 Но всичко беше наред, всичко беше наред, борбата беше завършена. Беше спечелил победата над себе си. Той обичаше Биг Брадър. - 1984 За първи път той усети, че ако искате да запазите тайна, трябва да я скриете и от себе си. - 1984 Това е красиво нещо, унищожаването на думите. - 1984 Ако можете да почувствате, че оставането на човек си струва, дори когато това не може да доведе до какъвто и да е резултат, вие сте ги победили. - 1984 Идеалът, създаден от Партията, беше нещо огромно, ужасно и блестящо - свят от стомана и бетон, от чудовищни ​​машини и ужасяващи оръжия - нация от воини и фанатици, маршируващи напред в съвършено единство, всички мислещи за едни и същи мисли и викащи едни и същи лозунги, непрекъснато работещи, борещи се, триумфиращи, преследващи - триста милиона души, всички с едно и също лице. - 1984 Беше ярък студен ден през април, а часовниците бяха поразителни тринадесет. - 1984 Винаги очите ви наблюдават и гласът ви обгръща. Сън или буден, на закрито или извън вратите, във ваната или леглото - няма спасение. Нищо не беше ваше, освен няколкото кубически сантиметра в черепа ви. - 1984 Големият брат те наблюдава. - 1984 Може би човек не е искал да бъде обичан толкова, колкото да бъде разбран. - 1984 И ако всички останали приеха лъжата, която партията наложи - ако всички записи разказваха една и съща история - тогава лъжата премина в историята и стана истина. Кой контролира миналото, управлява лозунга на Партията, контролира бъдещето: който контролира настоящето, контролира миналото. ’- 1984 Реалността съществува в човешкия ум и никъде другаде. - 1984 Как бихте могли да се обърнете към бъдещето, когато нито следа от вас, дори анонимна дума, надраскана на лист хартия, не може да оцелее физически? - 1984 Според него трагедията принадлежи на древното време, към времето, когато все още е имало неприкосновеност на личния живот, любов и приятелство и когато членовете на едно семейство са стояли един до друг, без да е необходимо да знаят причината. - 1984 Към бъдещето или към миналото, към времето, когато мисълта е свободна, когато хората са различни един от друг и не живеят сами - до време, когато истината съществува и това, което се прави, не може да бъде отменено: От епохата на еднообразието, от ерата на уединението, от епохата на Биг Брадър, от епохата на двойно мислене - поздрави! - 1984 Историята е спряла. Нищо не съществува освен безкрайно настояще, в което Партията винаги е права. - 1984 Но ако мисълта покварява езика, езикът може да поквари и мисълта. - 1984 Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. - 1984 Ако сте обичали някого, обичали сте го и когато не сте имали какво друго да дадете, все пак сте му дарили любов. - 1984

Продавам си апартамента в София, приемам само рубли.

да не ходиш да зареждаш колата с гориво ? :)))

пазят в рубли. Скрих пари в купчина рубли - никой няма да ги търси там!

Ще погребе икономиката на държавата си. Жалко за хората.

Изказването на Путин показва паника. Това изказване е за вътрешна употреба, за да се успокои девалвирането на рублата. Дори и да получи няколко плащания в рубли, всяко нещо което купува трябва да го заплаща в друга валута. И там нещата започват да буксуват. От къде ще си набави долари и евро за покупките след като са му блокирани сметките и не прави обмен в тези валути. А, да ще вземе от китай назаем или ще купи от тях малко американски дълг. Но пък китайците не щат да сменят доларите за рубли. А пък да вземеш заем от китаец....по добре стой гладен. Та уравнението винаги има две страни.

Извинявам се за поста, пих малко повече и съм писал едни глупости. Отивам да спя

Дам, едно е да четеш статията, друго е просто да си избълваш личните пристрастия и то доста едностранчиво. Плащането в рубли ще е само за "неприятелските държави" за Русия, с останалия свят, руснаците ще търгуват в каквато валута намерят за добре. :))) Ади, чал!

като енергоносителите по цял свят се търгуват в американски долари!

ЗабрАви правилното време - търгуваХА в долари. Отсега нататък явно ще се търгуват в каквато валута прецени продавача.

гениален ход на великия световен лидер путин сега рублата ще бъде наи важната световна валута!!

Задачка за малоумни ! Европа преди войната купуваше руски газ като той беше 40% от общия газ които се употребяваше в Европа! Сега е доста по малко имайки в предвид че Англия изобщо не потребява руски газ вече. Та в момента Руския газ е още по малко в предвид сезона ще е и иоще по малко , Германия се отказа да си затвяря АЕЦ . Та питам след като много по млко от 40% ще е потреблението на руския газ за които ще трябват рубли за останалия минимум 60% ще трябват долари и евро :) Отделно. рублата отива в историята днеска за 2000 рубли барелче дефакто 20 долара утре за 20 долара 4000 рубли :)

Мне, ще трябват всички останали валути, умник. Света да не е рубла - долар - евро?! Я да видим...

Задачка за теб - как се плаща в рубли, като нямаш рубли? Икономика за втори клас

а защо си мислиш че ще спре само с газта... кеф след седмица зърното , после нефта, урана ....

Прагматично би било нещо от сорта на: 1. Русия да издъмпи долар и евро на пазара и им сваля цената допълнитлено. Те така или иначе са абсолютно балонести и разводнени. Байдън печата по трилион на двумесечие. 2. След това ще предлага на другите да купят рубли от нея за да си купят газ, уран, итн от рублите Русия продава газ, САЩ го пикае :-) ПП: Ще стане интересно как Китай ще реагира. Ако те почнат да дъмпят долари стагфлацията на щатите е неизбежна. Ще си наврат самолетоносачите директно некъде на тъмно.

Мачкай, Вова

Рационално , мейксенс , но не и гениално . На майкати пинджата , урод ! Също на Митрофана и на кавказкия късокрак дебелогъз плашитутак .

Заглавие в DIR.bg "ЕС иска повече американски втечнен природен газ през следващите две зими Въпросът ще бъде поставен пред президента на САЩ Джо Байдън по време на срещата му с евролидерите в Брюсел" https://business.dir.bg/energien-pazar/es-iska-poveche-amerikanski-vtechnen-priroden-gaz-prez-sledvashtite-dve-zimi Сега ясно ли ви е кой за кого работи? Мафията си разпределя пазарите!

Друга загатка н Индия изкопува Руския нефт на 20$ за барел ?! 5 пъти под пазарната стоиност !? Китай изкупува големите газови и нефтени гиганти на Русия на безценица ?! Загатката е кой планира и направи тази война ? Америка,Китаи или Индия :):) аз все си мисля че е някои. много много тъп диктатор

Иначе, всички фолк курветини облякоха синьо - жълти парцали. Но газа и бензина идват от Русия и ще плащаме колкото поискат.

ТЪПИЯ КАТУН, който не може да реши най-елементарни български проблеми, ще вдигне фиска на руската рубла.

Честно ... наби го с кайсиите на всички, които наложиха санкции.

Мръсното кагебейче само как гледа като плъх на светло. Не им стигаха тайни лаборатории, чадъри и чайчета, ами го подкараха "на ангро", сиреч на едро! Карай там, бий гадините и сволочите в детските градини, болниците, театрите и жилищата! Май планът е бил максимално обезлюдяване докато се седне на масата. Тоя изгорел бушон и изперкало старче знае ли колко лично ще плаща и отговаря после барабар с лакеите и каквото е навъдил до 99-о коляно?

Вие за рублите запушихте а златото ни че не е в България не се сещате. Ще чакаме "писмо" от Лондон кога ще ни го върнат/ВСЕ ПАК СА ТОНОВЕ/. МАЙ ЩЕ ПИЕМ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА.

Руснака Станишев преподписа с тях не е било случайно на него се сърди :):)

Е па нема да купуваме газ, че купуваме Бърбън! То никогиш нема да стане с долари.

Внимавайте долара и еврото ще скочат яко. А Путин с какво ще купува от развитите страни, може би с диаманти.

Безумията и престъпленията на малоумника вПутин няма да да бъдат търпяни още дълго…

Хайде почивай го! Захапи го и му изцеди млякото. Тази вечер в, имаш приза " НАЙ ПРОСТ!

Prodavam izgodno susheno laino - fetish, v luksozna kutiika, pozlatena, spetzialna serija, izsrano lichno ot V. Putkin! Direktna dostavka ot Kremul po moi taen kanal! Na grupi ot trolove-putionoidi moga da dam dopulnitelna, grupova otstupka! Da si go mirishat na smeni za "leka nosht" i za vduhnovenie, a na nai-otlichilite se moje i da im se dade da go bliznat :) ! ... A da, plashtaneto MOJE i v rubli da e :) !

то и мазнейков звучи достатъчно показателно и прогресивно само по себе си

Не знам ДАЛИ Е ВЯРНО ИЛИ НЕ НО се оказа , че ЕС има в дадения момент най тъпите ръководите за последните сто години ! оСОБЕННО СЕ ОТЛИЧАВА МАКРОН И ДЖОНСЪН ! Франция има такава икономика че премина на купрни а и казва може и да е само началото на разоряването на франци и така лека полека и целия ЕС КЛЙТО ДО ДНЕС СЕ ИМАХА ПОЛИТИЧЕСКИ ГРАМОТНИ НО СЕ СЛУЧИ ОБРАТНОТО И ИМЕННО ОТ ДНЕС

Последния път като очаквахте гнилия капитализъм да се самоунищожи СССР изчезна. Сега гнилия капитализам подготвя до 300 милиарда за възтановяване на Украина нов план маршал ! Е може да се появи изневиделица и някоидруги странни обекти но ....... Най късия из между умните ще си го премести пак в другия крачол. Младо ако не си се усетил. новата желязна завеса падна ! Ориентираи се о време или бегаи към Москва докато още може щото после няма да може а ти ще си тука сам в фалиралия капитализъм с нацистите и сина на Нинова

Колеги По всички признаци на запад не вирее капитализъм а неолиберализъм. Т.е. фашизъм. Замени ли са го докато се чудим шо е то. Капитализъм = свободен пазар. Фашизъм = имаш някакви пари, които: 1. някой човек ги печата 2. казва ти как можеш да ги изкараш (демек, лип сървис на правилния, инак нъцки) 3. казва ти как можеш да ги харчиш, колко итн Свободата (в смисъл личната, свободата на избор итн) бива потъпкана с крака. Да кажеш, че западът е капитализъм е все едно да кажеш че Китай е капитализъм...

Маа му снара, майтапът на голо си е ГОЛЕМА РАБОТА!...?

Едно количество долари и евро ще останат на трупчета и ще им падне цената... Няма лошо, искаме световен финансов хаос и да се хванем за винкелите и камъните. :)))

Доста простовато мнение ала махленска пиянска сбирка.

Нужните неща са прости, сложните ненужни. Злобата ти показва, че си разбрал за какво иде реч - изваждане на долара от световния стокообмен между 3 от най-големите държави в света - Русия, Китай и Индия. Саудитска Арабия вече сключи договор да получава 20% от плащанията за петрола си в юани... Съскай си, не пречиш. :))))