17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И така НИЩО не се каза в тази статия какво са решили ?! Значи преговорите продължават и за Украйна и за Газа по Сев. паток 2. Да тръбата ще иде до Германия,нищо лошо за Германците. Но там ще се предлага и газ от втечнен флуид. И така ще се конкурират няколко предлагащи,т.е. Русия ще продава без ГОЛЯМИТЕ ПЕЧАЛБИ. Т.Е. Дережето в Русия още се влошава защото мужиците залебваха яко над 350 милиарда Евро. Тая вече няма да я има , а иначе ПАТОК 2 ще е факт. Но по кли...тора на Мужиците ще се плъзне хватката със терминалите !!!!!! И така Путев ще плати на Украйна по делата към Газпром / които ние единствени не заведохме към Газпром/ и ще си върви и Газ както до сега към нас !!!!

Нали си наясно, че статията не е за НЕнаучна фантастика. Да цената за Германия ще падне, отчасти защото ще падне папканото от Украйна и Полша за транзит, а руското не се губи... Колкото до терминалите за втечнен газ и най-вече за цената (която зависи от много неща, не само от продавача на газ) - доста има да се потрудят преди цените им да слязат под тези на "тръбите". А като сложиш и мераците (съвсем основателни) на ред близко и не толкова близкоизточни страни да ползват тръбите през Турция, работата на терминалите започва да трупа доста въпросителни. Колкото до печалбите на така наречените мужици и какво, къде ще им се плъзне - обърни внимание, че Европа няма да е най-големия потребител на суровината им, т.е. от нея все по-малко ще зависи нещо. Какво ще плати Русия на Украйна и/или обратното е такава пълна мъгла, че даже пушекът от манг… извинете, гласоподавателско гето не може да я конкурира.

Задокеанското пумиярче си кяфка, кервана си върви

без нищо остава. Хак им е на укрофашагите. Вече няма да крадат газ, а ние да стоим на студено.

80% не бяха ли само 10км останали?

Имам усещането, че на украинците ще им се наложи да нарежат едни газопроводи за скрап. А можеха да си припечелват от тях десетки години напред, стига да не бяха се изкушили да напляскат руснаците и да им извиват ръцете с ненормално високи такси за транзит на газа.

Ти не ги мисли украинците.... Руснаците без украинците една ракета не могат да изстрелят... даже тия на прословутите им балестични....

Що тъй ? Надявам се, че не си мислиш, че космодрумът Байконур се намира в Украйна?

Туй балЕстиката ще да е някаква нова наука. Може би неолиберална. Уф, пак ще трябва да се учи...

Дааа някои си гледат интереса, а други слушкат големите началници и после гледат като наакани как другите си плетат кошничката.

Абе ужасен проект! Цяла Северна Европа ще загуби всичко с него. Вместо да си внася втечнен газ от няколко хиляди километра с корабчета!!!! Никакви евроатлантически ценности не спазват. Упс... то и на Обединеното кралство един голям процент от вносния газ идвал от руснаците.... А уж ги пляскат!

Евроазиатски малоумщини, душко! Как ти хрумват?

през украйна ще има и след 2020...