Коментари - Пуснаха шести блок на АЕЦ "Козлодуй" | Бизнес.dir.bg
назад

Пуснаха шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

Проверките потвърждават работоспособността на съоръженията и системите

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Пуснаха шести блок на АЕЦ "Козлодуй" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз гледам - крушките светнаха по-силно!

С тези фалити на фирми в България и изнасяне на производство в други страни скоро няма да ни трябва нов АЕЦ. Ние станахме страна на услугите и търговия на дребно. В момента АЕЦ работеще с 1 реактор, ТЕЦ-овете едва работят и произвеждат съвсем малко електричество. ВЕЦ-овете половината са спрени. Съседните страни преди ние да построим каквото и да е ще са се осигурили да са енергийно независими и няма да купуват от нас.

Да се спира козлодуй! тва е руско оборудване некачествено! веднага да се дари на Украйна от солидарност и да се вкара жито на тройни цени!

германия спря три ядрени централи ние се подпичкосваме с тази отживелица ,та чак напираме и нова да строиме

Германия има вятър в изобилие в Балтийско и Северна море. А и при цена 65 ст за киловатчас могат да внасят от всякъде

Предстои окончателното подписване на т.нар. "фийд" (инженерингов) договор за изграждането на два блока по технология AP 1000 с американската ядрена компания "Уестингхаус" на площадката на АЕЦ "Козлодуй".

След ядрените санкции срещу Русия има два варианта за оборудването в Белене. Фраматом да построи два блока в Белене или да се използва за резервни части в Козлодуй

До края на 2017 г. цялото оборудване за двата блока на АЕЦ Белене, произведено в ПАО „Ижорски заводи“, ПАО „ЗиО - Подолск“ и АО „Атоммашекспорт” е доставено в България: ​ Реактори ВВEР-1000, в т.ч. оборудване за бетонната шахта на реактора Парогенератори с опори ПГВ-1000 МК Компенсатори на налягането в сглобен вид Акумулатори за САОЗ със закрепващи елементи Главни циркулационни тръбопроводи Хидроакумулатори втора степен със закрепващи елементи Доставеното оборудване се съхранява на площадката на АЕЦ Белене в съответствие с изискванията на заводските инструкции.

Правете си ток сами , вода , храна , дрехи , обувки .....

ЗАЧЕСТИХА ТЕЗИ "ПЛАНОВИ" РЕМОНТИ НА СЪВЕТСКИТЕ КАРУЦИ ...СЪЩО КАТО МИГОВЕТЕ - ЧАКА ГИ РЕЗАЧКАТА В СКОРО ВРЕМЕ...

Във всеки случаи е по-добре отколкото във Франция

Да с некадърните е така... И с горите също

Помня работеха 6 блока( от1 до 6) пък имаше режим на тока 2ч има 2ч. няма

И Мариците работеха тогава барабар с ТЕЦ Варна - уникално нали?

Тогава все още господарите кравари не бяха унищожили средствата за производство и работеха хиляди заводи, и имаше работа за всички българи в България ! Това обаче няма как да попие във функционално неграмотните ви евроатлантически ГРОБ-ППДБ-ЛГБТ+ чутури ...

Помяр нещастен, най-вероятно изобщо не си бил роден по онова време. Пети блок на АЕЦ Козлодуй беше пуснат 1987 г., а Шести - 1991 г. Режимите на тока бяха непосредствено преди това. Но в НПО-то не ви учат да проверявате фактите, а да лъжете и заблуждавате!

... ПАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ...

Министъра пак излъга че имало дефект от пуска на АЕЦ

Поклон пред атомните енергетици в България че все още подържат жива централата. Те са героите на днешното време.

Лукойл и АЕЦ! Трън в дебелогъзоте либерасти! Щпто не могат да ни клатят и с бензина и тока,както със всичко останало! Бдете,хора!Българи,бдете!

ГЛУПАВ АТА ПОЛИТИКА НЯМА ДА ВИ НАХРАНИ... САМО СИ ТРОЛИТЕ ЗА СТОТИНКИ