Прогнозираха фалит на около 50% от заведенията

Стотици хиляди ще отидат на трудовата борса, заявиха от бранша и настояха за незабавни икономически мерки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕГАТИ БРАНША - ИСКАТ ЦЯЛА ГОДИНА ДА ИМ СЕ ПЛАЩА ОТ ДЪРЖАВАТА - ДАЖЕ И КАТО ЗАПОЧНАТ РАБОТА ПЪРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦА ПАК ДА ИМ СЕ ПЛАЩА - ЕГА ТИ НАГЛОСТА.ТЕЗИ СА УЧИЛИ ОТ МАТЕМАТИКАТА САМО СЪБИРАНЕ И УМНОЖЕНИЕ. КОГАТО СА ПРЕДАВАЛИ УРОЦИТЕ ПО ИЗВАЖДАНЕ И ДЕЛЕНИЕ СА УЧИЛИ ЧАСТНО - КОМУНИЗЪМ.

На никой не му пука за заведенията. Ще ли фалират, там където биричка 330мл. за 45 ст. се продава за 3 лв. Е не се налапахте, че сега заплашвате и с фалити. Е аз питам колко пъти нито съм се наял, нито съм се напил, а плащам няколко десетки левове сметка. Е ще ме извинявате, ма дано наистина фалирате.

най-ужасното е, че дискотеките в студентски град не работят. Не мога да излезна от абстиненция.. дано скоро ги отворят, за да се накъртя като прасе и да нападна умните студентки по баровете

Каква икономика има България ? Кръчми, молове, хотели, продавачи и прекупвачи 5 ръце. На 9.9.4 г. Царска България имаше активи 5 млрд. долара. На 10.11.89 г. лошата комунистическа България остави активи за 141 млрд.долара. Къде са тези активи ? СДС взе властта и не направи ревизия на държавата. В една кебапчийница при смяна на собственика се прави ревизия. Защо ? Защото изпапкаха всичко България внася домати и чесън

И без това бяха много заведенията

супер

Сори, държавата спасява първо фирмите на милиардерите, после ако остане ще има за другите.

Ми да фалират бе, не е срамно!

Голям праз, че ще фалират кръчмите. Ние кръчмарска икономика ли сме?? Що за държава че им обръща внимание? Тия не са платили 1 лев данъци, а искат да лапат от бюджета!!!

Тези, които пишете коментари явно сте на държавна, или общинска работа и се храните от данъците на тези, които плюете. Микро и малкия бизнес живее от месец за месец. Той няма бентлита и майбаси, както говори Тиквуний. Личи си, че никога не сте плащали заплата дори на себе си. Точно честните малки фирми ще фалират, а големите тарикати, които бяха назначени за бизнесмени и работят по държавни поръчки ще се спасят. А, ако си мислите, че е лесно да си "чорбаджия" - моля! Между 50 и 100 лева ще ви струва регистрацията на компания. Станете и вие бизнесмени по честен път да видите колко е лесно!

Това е целта. Остават големите акули, а малките рибки загиват. Няма средна класа. Няма демокрация. Имаме големи корпорации и роби.

"Публичен съдебен изпълнител". Това е достатъчно, за да се изясни какво разбират тези кръчмари. Има публични изпълнители при НАП,има и ЧСИ, а това, което тези дрънкат........ Не разбирам какво е оплакването и за липсата на публични задължения. Това е най-вече ДДС и осигуровки. Първото е платено в сметката от клиента, а второто и без друго работодателят е излъгал държавата, а е крал и от работника. За бакшишите, които съм раздал и ми е ясно, че са необложени от фиска е друго. Така, "търговецо". Върви да лъжеш с минималните заплати, да крадеш ДДС, да си купиш кола с данъчен кредит, да приспаднеш неплатен разходи и всички други свинщини, кото правите. За това бюджета е почти празен. Нали Андрешко е положителен герой.

За строителите какви са прогнозите ? Питам за един приятел, както е модерно сега.

Ами да фалират ! Защо държавата да се грижи за всички тарикати??

Жено, явно не си икономически грамотна! Заплатите на държавните служители се пълни от данъците на тези, които искаш да фалират. Колкото повече фалити, толкова по-малко пари в хазната. Следователно, намаляване на държаваната администрация (защото е по-лесно да уволниш някого там, отколкото да му намалиш заплатата). Така че другия път си размърдай сивото вещество между очите, преди да пишеш!

Посочи ми поне един данък, който не се плаща от държавните служители - по ЗДДФЛ, ЗДДС, ЗА, ЗМДТ??? КАКВО МОГАТ ДА ПРИСПАДНАТ - ДАНЪЧЕН КРЕДИТ, РАЗХОДИ - НИЩО. Какво могат да приспаднат - данъчен кредит, разходи,друго. Отговора е - нищо. Могат ли да се декларират н аминимална заплата, на 4 часа или друга хитринка - не. Тъпак.

А най добре е 100 %. Че то сега какво, всеки се чуди какво да прави па накрая кръчма и народа седи по кръчмите и си дава парите. По добре да има както при соца малко, но качествени кръчми и 1-2 долнопробни за класическите пияници.

Нещо не се разира от статията за кой бизнес става въпврос - за бизнеса, който води по три каси две от които черни; за бизнеса, който ти сервира картофи, ако поръчаш зеле; за бизнеса, който като влезеш в хотелската стая - четири звезди намираш стари чорапи под леглото; за бизнеса, който всячески лъже и краде пари а на клиентите не се предлага друго освен стара и безвксна храна - за този ли бизнес става въпрос. Баста, щели видиш ли да фалират. Никъде в теорията на пазарната икономвика няма и дума за това че държавата е длъжна да спонсорира във фалиращи частни фирм. Нека да си имаме уважението. Четете, преди да регистрирате фирми без перспектива. Държавата с нищо не е длъжна на частния бизнес.

тези които ти сервират дълбоко замразена храна, а кухните са им по-мръсни от тоалетните и лелката (готвачката) с мръсни нокти бърка храната, съставена от полуфабрикати, или долнопробни продукти или с изтекъл срок на годност ????????!!!!!!!! Крайно време е да затворят. Поне за нещо COVID 19 ще помогне на всички !

Разбирам ги. Сега всички са уволнени и 0 разходи! После ще са назначени, ще стартира бизнеса и държавата ще им дава пари!

Когато въведоха новите промени за касовите апарати точно тези най-много почнаха да се оплакват с думите "ще фалираме"! Но в последствие не само не фалираха, но се оказа че са прибирали далеч повече от колкото са се отчитали(най-вече тези по морето). E щом масово собствениците на такива обекти могат да карат скъпи спортни коли значи не се нуждаят от държавна помощ. "Стотици хиляди ще отидат на трудовата борса" Че то хората и без това не се задържат в бранша! С адското работно време и ниско заплащане масово се сменя работната ръка по заведенията и различните фирми на всеки няколко седмици до месец два максимум. А и едва ли е по различно със сезонните работници!?

Някой от вас да е получавал касова бележка от вход в дискотека някога през живота си ? Всичко кеш и се прибира безотчетно без да се внесе лев данък.

Който иска фактура,просто няма култура.

"Който ни иска фактура - просто му липсва култура!"

Едни ще фалират, други ще отворят.То и без това от кръчми повече няма !И без извънредно положение те са бранш,с голямо текучество на песнола,все са по борсите,когато не работят и не са в сезон.

Години наред масово се криеха данъци и се въртяха далавери, сега рев. Ами това е тарикат български. Сега мотиката и на село.

Все бакшишите и кръчмарите са най бедни.......... Заведението да не е завод. Дори да фалира като тръгнат хората по улиците без проблем ще си отвори пак. Нищо трудно няма. НЕ съм съгласен парите на данъкоплатците да отиват за кръчмари. Печелят много. Да са спестили някой лев за да изкарат кризата. Както каза Борисов да продадат по някой мерцедес,.

Който е бил некадърен ще фалира. Добрите ще оцелеят и така се върти света.

0

Ще плача за заведенията, когато вечер на бар ми издадат касов бон. Досега не се е случвало.

Те го издават на тъпкача ти бе, дженди. За вас "дамите" барът е безплатен, вие си плащате с дупе след това.

0

Сервитьорка ли си?

ЩЕ ИЗКУПИ ВСИЧКО , СТИГНАЛО ДО "КОТА НУЛА"... ЩЕ ФАЛИРАТ ТЕЗИ, ЧИЙТО СОБСТВЕНИЦИ НАИСИТНА СА ТРЪГНАЛИ ОТ НИЩОТО И НЕ СА "ДРУГАРИ" ...

на мутрата и престъпниците около него не им пука!!! те са осигурили деца и внуци и правнуци! с кражби и всякакви престъпления!!

А защо да не им пука ? Ръсите откровени глупости без грам доказани факти. Прости ли сте или тролове. Пука им толкова, ,колкото и на всички тук. Като ядохте кюфтетата, …..

От един месец са без работа и вече не само сега да им помага държавата , но и е нагли 3 месеца след карантината. Само да попитам, като крадохте и не внасяхте в бюджета десетиления наред - от 90г до към 2012-15 година. т.е нулирахте касовите, не пускахте бележки, персонала е без договор, и тем подобни ,ще внесете ли парите за миналия период в бюджета? Просто така да попитам ,защото сега искате от държавата.

Това на снимката с палетата предполагам е първото фалирало.

Това е топ заведение насерд Витошка бе... Просто модата е такава (беше рпреди години) по плажните капанчета. Върху тия палета се слагат тапицериите и става готино, за плажно капанче.

Дам. Евтино и едновременно шикарно. Софийските тузари имат място за посещение.

Основния проблем е, че трябва да докажеш спад в оборота. Как обаче да стане това, след като "бизнесмените" са готови на всичко само и само да не отчитата приходи? От тук и мотиката,, декларираните им обороти са в пъти по-ниски от реалните, с които са плащали наеми и заплати затова и парите които ще вземат (ако изобщо вземат нещо) ще са символични. Дет се вика - не може хем UI -а до края, хем душата в рая.

Че какъв е проблемът да докажат спад, независимо от укритите обороти?! Със сигурност, като не работят има голям спад, защото той се отчита в отосителни, а не в абсолютни стойности. Ако за сравнителния месец са отчели 2000 лева приход, сега да отчетат 1500 е вече покриват критерия. С процентите така работят нещата и съотношението между 2 и 1 лев е същата като между 2 и 1 млн.

Ами приеми, че имаш оборот 10000 лева и укриваш 50% - демек, отичташ 5000 - от тия 5К държавата ти плаща 60% или 3К/. Та с тия 3К трябва да платиш заплати (които същи си водил на МРЗ, при това си осигурявал персонала на половин работен ден), трябва да платиш наем (за който обикновено нямаш документ или и той е на някаква минимална сума) и трябва да си платиш стоката. Само за справка - сервитьор с София, в заведение като това на снимката не взима под 1000 кинта заплата.

В заведенията кадрите са в постоянно текучество. Постоянно се търсят сервитьори, бармани, готвачи, а извън сезона обикновено голямата им час са на борсата. Защо най-много се реве за тях, те ли са светата "икономика" на България? Едва ли, но мутрьо (произволен) най-обича лесната печалба и за това има кръчма, бар или "дискотека" с допълнителни консумации.

Българските частни производители на ракия ще са наи доволни Частната хубава ракия/КАМЕНЯРКАТА / ще има прилично завишение на цената

От десетки години вирее един друг китайски вирус - контрабанден внос на дъмпингови цени. Колко фирмички и бизнеси умряха в България.... Някой да им помогна? Сега на кръчмарите защо да им помагаме с нашите данъци?

Сега сами си правят прогнози за фалит и след като мине всичко пак ще си работят, пак ще плащат под масата, пак ще крият обороти. А дори и сега си карат скъпите коли, ма пари за заплата нямало.... всичко е празни приказки. Като са толкова зле пък да фалират, като не са си направили сметката. Само че да им приберат и на собствениците личното имущество, за да покрият задълженията.

TwinDaddy

Много некоректно изказване!

Що да не е коректно ?

И без това са много.

Еми таман малко ще се разредят-то на всеки йгйл капанче