Прогнозата на ЕК: Историческа, дълбока и неравномерна рецесия

В сравнение с 2019 година, прогнозите за растеж на ЕС и еврозоната са с около 9% по-ниски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко, влизаме в света на цифрата! Парите изчезват, но бат Шиб...к ще ни спаси с биткойните, които гепи преди време! И не се кахърете за манджата - нали натрупахте по себе си дълготрайни активи по време на карантината!

Прогнози- глупости на търкалета. Сами си предизвикаха кризата, сега няма какво да реват и правят прогнози- ЕС е пътник.

Руските поммияри пак са се загрижили за МОГЪЩИЯТ ЕС! Гледайте си фалиралия сибирски кенеф, оттрепки!

ЕС -мъгащ буахахаа? По какво е могъщ ? Абсолютно неконкуренетен икономически в технологичната военната и ииндуестриалната сфера. Изключение е само туризма и то заради Испания Италия Игърция и който формира 25 % от БВП на ЕС. Всичко останала е към нулата в комбинация ЕС-военно политическо и вече за съжаление оконмическо джудже.

От както простите и крадливи от ГЕРБ са на власт България постоянно е в криза, доходите като покупателна способност падат /без тези на ГЕРБЕРАСИТЕ - все пак те крадат/ и постната пица макар и мухлясала е ядем вече години на ред.

ТА, БЕШЕ ПРОКАРАН ЛИЧНО ОТ МАЯ-ОБЩА, ПО ВРЕМЕ НА СЪСЕЛА И ТРИГЛАМАТА ЛАМЯ! ПЛОСКИЯТ ДАНЪК - СЪЩО! НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ ТИ ОБЛАГАНЕ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!

Не че е заслуга на ГЕРБ, но е тъкмо обратното.

Прогнозата на ЕК: Историческа, дълбока и неравномерна рецесия ---- още 2014 г , когато стартираха печатенато и посоката към отрицателни лихви, казвах, че това нищо няма да промени и колкото и купища пари да изсипят, НИЩО НЯМА ДА ПОМРЪДНЕ, дакото не се ОТПИШАТ измислените и невъзвращаеми "дълговете", които бяха създадени, чрез съзнателно раздаване на низплащаеми ипотеки! и както се вижда - бях прав! без ОТПИСВАНЕ, НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ НИЩО ... абсолютно нищо! един чувал с евро да ми сложат пред вратата, ако ми виси секирата на "дълга", само ще ги прибера под дюшека, но няма да ги харча! ОТПИСВАЙ ... ИЛИ УМРЕТЕ ВСИЧКИ !

Неадекватна система пред най-големите заплахи - климатичната криза и патогените.

В сравнение с 2019 година, прогнозите за растеж на ЕС и еврозоната са с около 9% по-ниски... При условие, че през 2019-та имате едва 1,5% растеж на еврозоната за какъв "растеж" ми говорите през 2020-та?!? Какъв е тоя евфемизъм?! През 2020-та няма да има растеж! Никакъв растеж. Ще има свиване. И се молете то да е в рамките на 9% както сте написали. Суровите данни за първото тримесечие са отайващи. Някои анализатори вече говорят, че ДВУЦИФРЕНИЯ СПАД НА Еврозоната вече е факт на годишна база.

Евростат потвърди най-слабия от 7 години растеж за еврозоната Икономическият растеж в еврозоната и в рамките на целия ЕС се забави очаквано през четвъртото тримесечие на изминалата 2019 година, показва последната оценка на статистическото бюро Евростат. Въпреки че икономическото разширяване в България също отслабва. Според Еростат комбинираният брутен вътрешен продукт на 19-те страни членки на еврозоната се е увеличил с едва 0,1% през четвъртото тримесечие на миналата година след повишение с 0,3% три месеца по-рано. По този начин бе потвърдена предишната оценка на Евростат. Това е най-слабият ръст от началото на 2013 г. Негативно влияние върху икономическото представяне на еврозоната оказа свиването на БВП на Франция с 0,1% и на Италия с 0,3 на сто, докато германската икономика отчете стагнация в края на изминалата година. Четвъртата и петата по големина икономики - Испания и Холандия, пък отчитат разширяване съответно с 0,5% и с 0,4%. На годишна база БВП в еврозоната нарасна през последните три месеца на 2019 г. с 1,0% (слаба възходяща ревизия от предишна оценка на Евростат за повишение с 0,9%) след растеж с 1,3% през третото тримесечие. Евростат представи и данни, потвърждаващи отслабване на икономическия растеж и в рамките на целия ЕС в края на 2019 г. БВП на 27-те страни членки ЕС (изключвайки Великобритания) нарасна през четвъртото тримесечие с 0,2% след повишение с 0,4% през третото тримесечие, докато растежът на годишна база се забави до 1,2% от 1,6% през периода юни-септември 2019-а година. За цялата изминала 2019 година икономиката на еврозоната нарасна с 1,2 на сто, а на 27-те членки на ЕС - с 1,5 на сто.

МОМЕНТ...За приемане на еврото...

защото до 3г приключва т.н европроект..а заедно с него и еврото...

МисУищ ли ? Фактите друго говорят , засега само рублата приключи тотално .

Павелчо, не чети само опорни точки, потърси и други източници на инфо

А ти спри да даваш "съвети" асоциирайки със себе си моЙто момиче!

Хотелки... Поживем, увидим!

Според тиквуня -да.

ЕВРОПА Е ПЪТНИК КЪМ ОТВЪДНОТО - ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА ПО ЕДЕНИЧНО БЪЛГАРИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ КАТО ИМАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УМНИЦИ ЗА УПРАВНИЦИ И НАЙ-ДОБРИТЕ СТАТИСТИЦИ НА СВЕТА -------ДЕРЗАЙТЕ, КРАЯТ НИКОГА НЕ Е ЛЕСЕН

Колко па да е пътник ? Както ссср ли ? Е надявай се :)))

Пак си получил инструктаж

А ти пак пишеш докато гледаш в огледалото?

Кво е историческа криза? Криза на историците ли?

"Според прогнозата икономиката на еврозоната ще се свие с рекордните 7,75 на сто през 2020 г. и ще отбележи растеж от 6,25 на сто догодина. Предвижда се икономиката на ЕС да се свие със 7,5 на сто през 2020 г. и да отбележи растеж от около 6 на сто догодина." Редакторе?

Защо? Аз лично не виждам противоречие. Еврозоната (19 страни) и ЕС (почти 30 страни) са различни понятия.

Купувам 3 стаен в Манастирски ливади. €100 кв.м.

Защо ти е?

Както обичат да казват тука: За някои от нас пари ще има, за някои от вас пари няма да има. Наздраве!

Европа е в криза отдавна, вируса просто и показа, че политиката не ЕС е един плиткоумен слугинаж, няма идея, няма път, няма единство.

Този "вирус" ще доведе до преоценка на осн. постулати, с които човек живя до сега и светът спешно се нуждае от нова парадигма. Какво значи, че ще има рецесия (спад) – на какво?! На производството на толкова ненужни неща ( да не говорим за оръжията)! Пак се измества фокусът на проблема и се насаждат фалшиви представи и свързаните с тях поведенчески модели. Консуматорската вакханалия, обхванала човечеството и умишлено насаждана, води към пропаст. До болка познатото ни разместване на местата на причина и следствие само още повече ни води в задънена улица и пагубно ще изостри проблемите с всички последствия от това.

Хубаво ама пандемията не е криза - болест е! Досега икономиката и технологиите доказаха единствено че са напълно безполезни - трябва да се справяме на имунна система като през средновековието. Ограничителните мерки даваха някакъв резултат ама ги отмениха :) За възстановяване ще може да се говори чак когато отмине пандемията ... Дотогава може и революция да стане, тъй като очевидно шепа компании и индивиди се опитват да изядат бюджетите на цели държави!

Да се хванем за ръце и да омкаме

Хак да им е!Казах им, нема империя или съюз в който да сме влезнали и да не се е разпаднал.

Бойко Тиквата ще измисли нещо да спаси света

Защото са били зле заченати! П. Дънов а казал: България е черния дроб на човечеството! Организъм без черен дроб не може да съществува.

бедните ще мрът вкъщи по копторите, разходите на държавната хазна ще олекнат с поне 10% за пенсионери , хронично болни и постоянно безработни, ... вноса от Китай намаля, кето означава че местното производство значително ще се увеличи и създаде нови работни места, ... туристически пътувания в чужбина са забранени, тоест туристите ще изхарчат заделените за почивка пари на вътрешния пазар на ЕС, ... защо въобще ще има рецесия?

преми малко четох същите прогнози за БГ, грешка в репортажа или вече сме У ЕВРОПАТА

Нали това беше идеята! С една измислена пандемия кабалата от боклуци да съсипят икономиките, да предизвикат рецесия, да дават заеми и каквото още може да изкупят и хванат!

дълбока казвате ? Бай Ганьо не вярва, той още купува имотите в София по 1000 евра и отгоре. За Бай Ганя няма дълбока рецесия ей ...

Кризата е шанс да се изчистио света от вечно недоволна и мрънкаща паплач, като тези постнали по-долу.

Това е добра новина за всички които мразим ЕС и Запада. Ето сега се вижда истинскоот лице на ЕС - докато ЕС потъва политически и кономически, то за Евразийския Съюз се очаква растеж от поне 10% през 2020 и още 20% през 2021. Реално се очаква 2023 Евраийския Съюз да е най-развитата икономическа група на света. Крайно време е и България да се преоринтира натам където текат реки от мед и масло.

в Русия хвърлят лекарите от етажите, ако посмеят да се оплачат от ужасното състояние на здравеопазването там

_stankow

Аха, повярвахме :D

Да ... а в Северна Корея на първи май погребаха Ким Чен Ун.

Освен реки от лайна, нищо друго не очаквам да тече там, където е намесен Съветския Съюз.

И като се събуди имаше ли полюция от сладкия сън?

Чудят се как да ни избомбят, войни явно няма как да ни натресат защото никой няма да си мръдне пръста. Обаче с измислени вируси и болести ще ни намерят цаката да не ни плащат, като оправдание. Това е.

И там има алтернативи вече. Никой не кълве на принтираната тоалетна хартия вече

Кукловодите не са дали сведения на прахоляка, какво ще правят и кого ще трепят. Как тези скалъпиха прогнозите си, боб ли хвърляха или на кафе гадаха?