Проф. Темелкова в “Какво могат парите”: Присъствието на бизнеса в образованието дава конкурентно предимство

"90% от студентите при нас работят още от втори курс", казва във видео подкаста на Dir.bg ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Обратно в новината

Коментари - Проф. Темелкова в “Какво могат парите”: Присъствието на бизнеса в образованието дава конкурентно предимство | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къф образователен център бе жена? На първо студенти няма вече. Второ ако има им пишат оценките само и само да са в университета и да носят пари. Базите са както бай Тошо ги остави с изключение на отдадените под наем помещение. Науката ни е мръднала пак от същото време. Въобще за какво говориш?

А присъствието на такива "ректори" в образованието неутрализира въпросното конкурентно предимство.

Еха, открили сте велосипеда..........момееее, моме, преди още да си се родила, към всеки техникум имаше завод, който произвеждаше и продаваше продукция.парите отиваха за училището и учениците - балове, екскурзии.............заводите, към които работеше завода, осигуряваше стипендии, стажове, който искаше през летните ваканцииработеше в завода, после след завършването имаше осигурена работа по разпределение...............

А бе имаше стремеж, нямаше резултат. Искаш да кажеш, че и сега е същото? :-) Понеже постижението на социализма беше таква, че се самоунищожи. Или се правим на луди? Въпорсът не е преди и сега, а въпросът е до култура и морал. Образованието иначе остава функция на бизнеса, а алчността на бизнеса стига не само до нечовешки дела в ежедневието, а и до войни. Така че не ми пиши за заводите и разпределенията! Ако ти е харесвало, значи си ена от овцете в тогавашното стадо. А днес проблематиката се усложнява, защото от САЩ приижда примитивузъм от еврейкси тип. Не че САЩ не са финансирали болшевиките, за да стане и социализъм! Направии са го. Но и сега има някакви опити от управляващите евреи там да превърнат света в милитаризиран кибуц. Ето там проблемът, че опитват да вземат лидерство примитивни сили с мноо неолиберални пари. А не преди и след, както ти пишеш.

Функционал

Явно не вдяваш, за какво иде реч и ръсиш фейсбукарски клишета.

Даже у наше село няма толкоз тъпа жена.

В белите държави бизнесът подготвя своите кадри още в университетите ! Сключват договор със студенти да работят при тях след завършване на обучението си в продължение на 5 години ( естествено на двойно по-малка заплата от останалите ) , а те поемат таксите им за това обучение ! И бизнесът е доволен, че ще имат подготвени кадри, които ще им работят на по-ниска заплата, и студентите са доволни, че друг им спонсорира обучението !

Белите държави потъмняха, момче младо и късоледо. Знаеш ли какъв упадък е в т.нар. бели държави днес?! Знаеш ли, че изхвърлят от индустрията най-добре обучените кадри и почват да намеат посредствени, защото корупционите схеми вървят като по масло с посредствени хора?! Моралът е водещото начало, а не подотовката за индустрията. Повярвай ми, повярвай и на историята, чият памет ни учи пак същото. Нма значение нищо образователни и технолоично, ако моралът пропадне. Всичко, което може да има положително значение, може да го има само след морала. Християнският морал, след като е бил подлаган на всякакви предизвикателства и изпитания през вековете, в края на краищата е довел до просперитет на християнската общност. И тъкмо това се е случило, глупава маса хора бързо забравя коя е култирната и морална база, върху която стоят достиженията. Живият прмер са САЩ, където е започнал и се удвоява всяка одина такъв упадък, какъвто САЩ не са виждали до сега! Там броят на хората,лежащи по улицата се удвоява в унисон с увеличение на корпцията във всички нива - поради упадък на морала, поради отстъп от онази морална система, която доведе до просперитет. Мноо лупави хора все още са с чувство на самоувереност пораи напредналите технолоии. Ео там е решката им. Технолоии не означава човешка култра в мисъл на човешко обшество, което просперира. Технологиите са един инструмент. Ръцете, които о държат, са ръцете на морала. Нисък морал, инстументът руши и убива. Висок морал - инструментът гради и умножава блага. Това е Истината и не оттъпвам от нея под никакви аргументи, защото историята е учебникът ни и тя безмилостно заклеймява с фактите си всеки опит за фалшификация или подмяна на тази истина. А такива опити е имало винаги и отговорът на природните закони на човешкото общество е безмислостно ясен. Всъщност яснотата е милсот, за да знаем какво да правим, иначе се самопогубваме. Морлът, момче! Моралът!

Дава - тнове лъжлива информация. Бизнесът и науката, докато не се разделят тотално, ще гледаме пландемии и обучени маймуни, до без край. Овца, тъпа!

Единствената ви заслуга за тива студентите ви да работят от втори курс е ниския ви критерий за присъственост. Не са знанията, които ни се налага ние да им даваме, щото вие сте още в 65година.