Коментари - Преработвателите прогнозират фалити заради забраната на маслодайния внос от Украйна | Бизнес.dir.bg
назад

Преработвателите прогнозират фалити заради забраната на маслодайния внос от Украйна

Браншът смята въведените ограничения за недопустими и предлага внос за преработка "при пълна отговорност, отчетност и текущ контрол" и износ на 100% от произведените с украински слънчоглед продукти

Обратно в новината

Коментари - Преработвателите прогнозират фалити заради забраната на маслодайния внос от Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ние изнасяме качествен слънчоглед и рапица ,а после внасяме пак същото? То и с доматите е така!изнасяме качествените български за Гърция и Европа, и внасяме боклуци пак от Гърция и Полша и Турция!

ше фалират само производителите на боклуци, производителите на свесни продукти ги правят от качествени суровини който не идват от усрайна

да бе да, щото произвеждат боклуци затова основни клиенти са им Франция и Испания. Смешник, информирай се преди да пишеш глупости.

Сакън, ще секнат далаверите на герберастките “бизнесмени”!!!

Стига Лъгахте ! Няма да свърши Маслото в България !

Интересно, как избутаха тази новина надолу набързо! Решението е просто: 1. Затваряне на руското посолсво 2. Затвор за месната агентура на руското посолство Ще ви светне, че това правителство и руската агентура вредят на България и българите и работят единствено за Путин!

Интересно! Щото това правителство, както и предните две на Радев, са съставено от хора които преди това са работили за фирими и организации на хранилката или директно са били финансирани от Америка за България! Информацията е публично достъпна!!!

ти си само за премиер... що не земеш да се кандидатираш?

Всичко е ясно! Лапачката на някой хора е застрашена и се започва реване и тръшкане! А когато завишихте изкуствено олиото не ревахте, а? Всяко действие има равно на него противодействие. Сега мълчете и търпете или просто не си ставате за тази работа, когато трябва да се върши в среда с конкуренция!

На България ѝ трябва първо производство, а след това прерабтока. И двете да вървят ръка за ръка. Заради комунистическите мутри и алчни спекуланти се построиха огромни преработвателни мощности в млечния сектор, в месопреработвателния, в маслодайния включително за етерични масла. Типични комунистически боклуци! След това започнаха да извиват ръцете на обикновените земеделци, които пък разичтаха само на добиви. Защото на аобикновените земеделци, комунистчиеската измет не позволчваше да си построят адаптирани с обемите им преработвателни цехове. Сега неразбориите лъсват. За да се оправи земделието, трябва да се стимулират по-малките преработвателни предприятия, които не са зависими от внос, за да са на печалба. И държавата буквално да охранява комунистическите мутри да не пипат малките преработватели.

Чудесно ако фалират няма да им се изплащат субсидии, което ще намали загубите на бюджета. Липсата на производство може да се компенсира с внос, то и без това и сега има внос, кел файда от това да имаме производители? Освен загубите за бюджета, това ни се полага

Това са зърнарите, не преработвателните.... Мислите ли тези празни топки за глави? Субсидии за преработвателни предприятия не съм чувал!

ами не мислят изобщо . Много хора не разбраха че производителите на зърно не искат внос а преработвателите на зърно и то слънчогледово разчитат на вноса.

Цялата работа ми изглежда на това: Атовете (Бизнесите) си мерят пишките, Магаретата (Гражданите на Република БЪлгария) го отнасят. Междувременно народните любимци кротко броят пачки в сладка омая.

Преработвателите ще преработват български слънчоглед. ИМа какво да преработват

точно така, щото доста българско се изнася. но пък наистина може да не им стигне. то не е като с житото...

Още един тъпанар, който не е наясно, как седят нещата, но дава акъл. То така става тая работа!

Да го пращат в Африка, нали реваха че там е глад щото спряли износа от украйна?

Ами помислетв малко. Защо миналата година зърнарите не продадоха слънчогледа като цените бяха 1500-1800 лв на тон? Второ, ние спираме евтиния украински слънчоглед, изкупува го някоя например германска фирма за преработка и почва да произвежда по евтино от нас. Какво следва - губят се клиенти и пазари. Тук в статията са си го казали обсолютно точно за последиците. Преди войната имайте впредвид че се внасяше зърно и от Русия и от Украйна. Бългаският добив не може да захрани преработвателите. Какво следва. За да не фалират ще се изпълняват договорите с чуждите контрагенти и цялото олио включително и от българският слънчоглед ще замине извън България и не 2.70 както вече има промоция ами ще стане 10 лв на промоция и увеличена безработица в райони където няма почти вариант да си намери човек работа. Инвестициите които са направени за увеличаване на обема на производството са през банкови кредити. Като свиеш производстото, кой ше ги плаща? Ако някой иска да ме обори, моля за разумни доводи а не с глупости.

Егах тези преработватели, които разчитат на вносни дъпингови ГМО суровини ,за да оцелеят! Слънчоглед по шатие земи не вирее ли? И за транспорт и мита не се харчите.

"Износителите" на олио, защо не кажете, че пращате олио за Гърция и после смесено със зехтин се връща тук като "Салатен зехтин", ама на двойна-тройна цена! ГоУем износ пра'им, нЕма що! нЕма далавера, у която да не сме "у кериза"!!!

цената на олиото не е свързана с цената на слънчогледа ! Поне тази година !

"Забраната за внос на слънчоглед ще пренасочи украинския слънчоглед към западноевропейските страни". Я пак? Западноевропейските страни не купуват украински скънчоглед. Основният му пазар е ИЗточна Европа, Африка и Близкия Изток. Основния играя на Запад са Франция, Испания и най-вече САЩ. Никой там не иска и да чуе за украински семки! Тях ги дават за храна на птиците!

Българският народ го тресе яко шизофрения. Рев до небесата, че стоките са ни скъпи, а като внасяме евтини суровини, пак проблеми...

Всъщност ти си нямаш хабер от икономика, нито от политика. Апропо... И в Сахара ако почнат да внасят евтин пясък, няма да се оправят.

айде още едно сдружение. Тия до сега само от Украйна ли получаваха суровини ?

Ама то капитализма хубава работа, бе! Колкото и да си не кадърен, ако лижеш правилния патлак, получаваш "държавна помощ"! Прави са джендърчетата че отричат Маркс! Никаде не споменава за такава врътка....

А какво става с българския слънчоглед? Оставят го да изгние по полята. Нали са си прибрали субсидията, какво им дреме.

Без USрайна, Зеленский и ФАЩ - няма живот! Как ли сме дишали до сега без тях?!

Aбе вие свършете слънчогледа в България пък тогава ревете за внос.

Ама олиото ако може да е по левче нали

с тази цена на слънчогледа !

Ами като не искат да го продават на борсова цена? Какво правим? Като отидеш в магазина да си купиш българско сирене за 20 кинта, а в съседния магазин има например гръцко за 12 кинта от кой ще си купиш?

Абсолютен цирк е тази държава! Едните викат "Спрете вноса, че ще фалираме", другите викат "Не спирайте вноса, че ще фалираме"... В същото време всеки си прави каквото си иска, всеки вика "Пари няма", а кара Тесла и говори по телефон за 2 бона.

Вече мяза повече на лудница от колкото на цирк.

Къде е този еФтин внос, защо хлябя и олиото не поевтиняват. Капитализъм, ко да се праи.

Точно така! Докато има кой да ги купува на тази цена, няма да поевтинеят!

Ало преработвателите, като направихте цена на олиото 10 лв ви беше добре, а сега ревете като вдовици за.... Изкупете българския слънчоглед и тогава купувайте ако щете евтин от САЩ.

Така работи каманизмъ... ...като искате да го върнете, ще върнете и другите благинки на които разчитате - доносничество, национализация, дефицит и фалит

Абе виждал съм един от търговците на зърно, слъчноглед и др. Ами пълен с пари завалията.

Е,ПО-НАХАЛНА ПАПЛАЧ ОТ ПРЕКУПВАЧИТЕ И ПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ НЯМА!

иванова, ако ги няма "прекупвачите и преработвателите" ти ще ми папаш ......, ще рупаш пшеницата накисната във вода като мисирка, ако има от дека да си я купиш, щото ляба го правят преработвателите, а стоките ти ги носят прекупвачите! сигурно и сама можеш да си направиш горивото, молива за мигли и пантофките! вместо да си траеш, ти с големи букви пишеш колко си неумна!

Последните две десетилетия откъде си взимахте слънчоглед с мито?:)))) Взимайте пак оттам.

ми беше с мито за всички. Сега искаш едни да зимат евтино, а ние скъпото... Няма логика. Ти като влезеш в магазина като купуваш нещо не гледаш ли цената?

понеже ми омръзна да пиша, че зърното е борсова стока, и че нашите зърнари са ла....нари, и държавата не трябва да се меси, понеже сега ревнаха и другите, а сетне ще ревнат и трети, повече няма да го пиша! само ще ви напиша една мъдрост казана нявга от някакъв султан ли, везир ли или паша, не се знае та ето какво е казал на българина все му е или иксик или артък, нивга не му е таман, все му е терсене и друг му е кабаятлия в превод - на българина винаги му е или много или малко, никога не му е точно, винаги му е криво и друг му е виновен! хайде със здраве!

PEYTSCH

Почна се.

Вдигнете забраната и сложете такса 100 евро за внос в Б-я.

100 евро /тон.

Ако бяхте изкупили приоритетно българския слънчоглед за преработка , стои си по складовете . Но гледаме по Дунава украински баржи с техния , разтоварват. А има и нова мода , направо олио без етикет !

Стига бе. "Добре", че беше войната в Украйна. Прерабователите щели да фалират. Българска плодородно земьо къде си?

няма угодия реално тези искат хем високи цени на крайния продукт, хем ниски вносни цени, а разликата да я плаща Ганя интересно гения на икономиката, временния министър, какво ще измъдри

и олиарите в България , вие муките . Няма пълно щастие !

Едни стачкуват за спиране на вноса, другите - против спирането на вноса. Абе тия "кооператори" що не си направят един конгрес и да се уточнят какво желаят.