Коментари - Премиерът: Кабинетът ще насочи усилия към овладяването на цените на хранителните стоки | Бизнес.dir.bg
назад

Премиерът: Кабинетът ще насочи усилия към овладяването на цените на хранителните стоки

Временната политическа несигурност не влияе на бизнес средата в България, заяви Гълъб Донев

Обратно в новината
| Редактор : Радостина Димитрова

Коментари - Премиерът: Кабинетът ще насочи усилия към овладяването на цените на хранителните стоки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Овладяването е лесно - 100 камшика на голо за спекулантите! Но по-важни са празните политически приказки за порастнали будали!

Виждам печен гълъб в мунчов сос.

Вятър работа

Явно не ви се дават пари за народа... Нищо. Ядем боклуци, ама да е евтинко, може и по-големи боклуци да ядем...

Ми , спрете износа на ток, дизел и др и може да се случи .

Оставиха на воля големите вериги магазини да фалират малките магазинчета сега търсят начин да оправят батака. Не е нормално литър мляко се купува от фермата за 1 лв. а в магазина се продава и то обезмаслено вече за 3,50 лв. Но вече няма конкуренция а 3-4 големи вериги на които цените са еднакви и си правят каквото си искат. За да се оправи положението трябва тези магазини да ги стегнат но вече е късно.

На тоя козяшки боклук само стъклата цайс са му по 140€ парчето, рамикте от титан са поне 250.

Съединение - овче сирене. Преди година 16,40, сега 29.20...

Пинджън, къде беше до сега бе пyткa майнa?

ПФФФФ гълъб бегай да летиш

Гълабе,Гълабе и ти си една марионетка!

"Стабилни в спекулата". Мотото на управляващите с десетилетия. Абе, нищота, как ми обяснявате кашкавал, един и същ, в Германия да струва 1/3 от цената тук? Борците те. Лекета. И ние сме виновни, че ви търпим и сме дваж по-виновни, че купуваме.

Веригите може да са няколко, обаче собствениците са таман две немски фамилии.

и компот ли да си отворя

Предишния КОМУНИСТ, 1991 г. аз казах: „За бога, братя, не купувайте това, което ви харесва, но е много скъпо, защото след 30-40 дни цените ще паднат, а вие ще сте похарчили парите си и няма да можете да купите най-необходимото ви.“ Това е изречението.“ – интервю с Димитър Попов от 4-ти август 2011 г. за в. Труд. Продължавайте да вярвате на измамници като ПП, ДайБългария, ИТН КОПЕЙКИН и прочеее..

А, уе, Гугут, "ще насочи усилия" звучи около десет пъти по-неангажиращо от "татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път".

От 2 години чакаме, но само приказки, другарю Донев! Президентската република на другаря Радев не е на добре!!!

Това е глупава мярка- социалистическа - цените се определят от пазара- търсене и предлагане- дай пари на бедните ( еднократни помощи) и по този начин ще поущриш и бизнеса !

Убихте държавата. България, държава с четири вида климат и плодорни земи и вода, внася храна? Пълни касите на немските спекуланти, и руча брака на Европа, уставно препакетиран като топ продукт. В Испания храната е по-евтина от тук. Ма заслужаваме си го, като не сме ви заклали пред Парламента още.

Гълабе, до сега, какво правихте? Пълнихте на Радев гардероба ли?

Май е вдигнал температура тоя чичо.

Скоро и на насекоми ще минем.

а за немското монополно положение на техните хранителни вериги у нас ще кажете ли нещо, за тоя картел а

Кабинетът няма как да има влияние над германските вериги, а те в момента са генераторите на тези скокове. Повечето други фактори също са външни или в следствие на взети от вън решения.

НАПРАВИ "5 ХИКСА" ОТ ЦЕНИТЕ ЗА 2 ГОДИНИ И СЕГА ЩАЛА ДА "СТАБИЛИЗИРА" ОГРАБВАНЕТО НА ПОСТОЯННИ НИВА ! ДОКАТО ЦЕНИТЕ НЕ СЕ СРИНАТ ТАМ, КЪДЕТО БЯХА ПРЕДИ 3 ГОДИНИ - НИКВА "СТАБИЛНОСТ" НЯМА ДА ИМА - ТОЧНО ОБРАТНОТО , ТУРБОЛЕНЦИЯТА И НЕГЛАСУВАНЕТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ! СВАЯЙ ЦЕНИТЕ 3 ПЪТИ, ВДИГАЙ ЗАПЛАТИТЕ 3 ПЪТИ ! ТОГАВА И САМО ТОГАВА ЩЕ ИМА СТАБЛНОСТ ... Е НЯМА ДА ИМАТЕ ПЕЧАЛБИ "В ПЪТИ" , САМО ЗАКОННИТЕ "10%" !

Повечето четящи и пишещи тук, не знаят, какво беше преди 30+ години. Културата на хората доста е западнала! Това може би, защото сме при западно настроени! Шегата настрана! Нещата, не са розови!

За всички хора, които си купуваме храните от магазина, а не си ги произвеждаме сами, цените и на основните продукти са доста болна тема. При храните инфлацията за година е над 100%, поне тези храни, които купуваме - не включва трюфели, чер хайвер и прочие, а сравнително обикновени неща. Когато се налага да помагаш и на възрастни близки, става още по-сложно, особено диабетици и хора д сруги заболявания, които изискват по-специална, разбирай скъпа, храна. Не знам какво по-конкретно може да бъде направено за овладяване на цените на храните - таван няма как да им бъде сложен, купонна система на занижени цени също не е вариант, не знам какво друго остава като вариант.

Бедността на българина е културен феномен, а не икономически. Дори и когато има пари, българинът пак си остава беден.

Обикновенно пишете за за Грамми, защо я го нямате като новина? А защо в Тайланд забраняват Пфайзър? Защо не информирате хората?

Нищо няма да овладеш и пак народа ще плати - оставка на Радев комунистите и цялото Ви правителство !

Тоя не може на вързано куче ляб да даде. Сигурно даже жена му го бие. Типичен послушко. Прилича ми на нефелния бивш наш президент дето даже не мога да сетя за името му. Абе за мъжа на синоптиката говоря.

ясно е какво трябва да се направи, трябва отново в България да почне да се произвеждат храни така както е било винаги. Да има не само за цялото население, но да има и за износ в чужбина, иначе няма как да влияеш на това, най-ниска цена имат продукти произведени в собствената страна. В момента всичко освен хляба е внос, дори солта е внос, нищо че имаме море.

Като ти гледам правописа, икономиката ти е още по-зле... Еднократно вика, за бизнеса...

В Момента , в България , Управляват наследниците на ВИС и СИК - не на БКП . Това са изучени Мафиоти в Чужбина , с парите от Убийства и Рекет на Бащите им . Цялата Икономика и Земеделски Земи са в Ръцете на Скъпите Наследници . Тези Деца на Мафията са по-жестоки от Бащите си - те НЕ Бият и Убиват - Те ни Ограбват Парите - Пример - Дърва за Болни и Умиращи Пенсионери по 200 лв за Половин Кубик . Те са хванали в лапите си Политици и Профсъюзи - с Пари, Компромати и Наркотици . Решението ще дойде с промяна на Конституцията за Модела на Управление - Главния Прокурор , Полицейските Началници да са на Изборни Длъжности . Така направиха в Италия и върнаха в България нашите Мафиоти и се справиха с местните .

тезисите от 12-я конгрес на БКП:)))))Празни приказки и клишета,лишени от съдържание...

Дадохте 2,5милиарда на строителните фирми за несвършена работа А някои дори бяха платени авансово .Затова се успокои бизнеса,купихте го За сметка на доходите на работещи и пенсионери . Отлитай.

Чай, бе, Деса не е синоптик! А, ти за оная другата Деса - Бановата...

Даскалката по руски да не се кахъри с подреждането на жълтите павета, скоро ще ги ползваме.

А защо това не го прави централната банка? Защо пазите интереса на банкерите, като защитавате лошите длъжници? Що за еврейска политика, Гълъб? Защо само на храните? Кога ще има фалити на строителни компании и незавътшени строителни проекти? Строителите имунизирани ли са от криза? А банките? Кога ще видим фалирала банка? Фалита вече забранен ли е? Кого браниш, Гълъбе?

Толкова много думи навързани в изречения и като цяло празни приказки. Ако искаха да спрат мигрантите самолетите трябваше да излитат към държавите откадето идват след напълването им ама нали пълнят касичките по веригата не става. Таван на цените на хранителните стоки при положение че произвеждаме само 10% от нужните стоки а останалите 90% са от внос. Не мога да си представя как ще сложим таван на цените на производителите в Германия, Франция, Италия, Гърция............откъдето идват хранителните стоки в магазините ни. Ако искате по ниски цени на стоките първо оземляване на тези които искат да произвеждат и след 2 години цените ще паднат дотогава боклуци от Лидъл, Кауфланд..... В общи линии материала е написан много неграмотно.

Да! Явно доста ги е страх от строителните компании! Там е заровено кучето!

Тази година птичият грип е много опасен, и някои гълъби са вдигнали температура! Халюцинирай, гълъбе, халюцинирай!

ОЩЕ ЩЕ ИМА ИНФЛАЦИЯ ПОНЕ ПО 2 ОТ СЕГАШНИТЕ НИВА .... И ТОГАВА ГЛОБАЛНАТА МАФИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЩЕ ИМ КАЖЕ - ЩЕ ВИ ДАДЕМ "КУПОНИ" ББД , НО САМО ЕЛЕКТРОННО ! И ВСИЧКИ В ЕЛЕКТРОННИЯТ КОНЦЛАГЕР ! Е ТО ЗАТОВА БЕШЕ ЦЕЛИЯТ ЦИРК С ВАКСИТЕ, С "ВОЙНАТА" (КОЯТО ЩЕ ЗАВЪРШИ С ГЪБА) И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ РАЗРУШЕНО ! "ОНИЯ" ЧИСТАК ЛУДИ НЕНОРМАЛНИЦИ - ЗА ДА ЗАПОЧМНИ ДА ДУПЧИШ ЦЕЛИЯТ СВЯТ, ПОСЛЕ ДА ИМИТИРАШ "ВОЙНА" ЗА ДА ДОКАРАШ НЕЩАТА "ДО ГЪБА" С КОЕТО ДА ПРЕЧУПИШ "СВОБОДНАТА МОЛА" НА ХОРАТА ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ НА ИНСТИНКТИВНО УСАЩАНИЯ ТКАПАН, КЪМ КОЙТО КЪМ ТИКАТ, ТРЯБВА ДА СИ ТОЛЕН ИЗВЕРГ ЧОВЕКОМРАЗЕЦ ! УМРА ПИРАМИДАТА " - КУПИ БЕЗ ПАРИ ! ОТПИСВАЙ ВСИЧКИ ИЗМИСЛЕНИ "КРЕДИТИ", ЧРЕЗ КОИТО СЪРЖАХТЕ В ПОДЧИНЕНИЕ 8 МЛРД НАРОД ! НИЩО ДРУГО НЯМА ДА ВИ СПАСИ ..ДАЖЕ ГЪБИТЕ ! ТИЯ ОГРАБИХА ЦЯЛ СВЯТ , ПА ЩЕ ИСКАТ ХОРАТА ДА ИМ "ГЛАСУВАТ" ! НЕ-ГЛРАСУВАНЕТО ЩЕ СТАНЕ МАСОВО ЯВЛЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ !

Това не може да стане безкръвно Мафията в България е сред нас, сред нашите роднини. Изчистването на мафията в България сега, означава да арестуваш роднини. Огледай се. До такава степен е порочна ситуацията. Става въпрос за около 50 000 - 100 000 човека.

Продължавайте да пращате оръжия в Украйна и добре ще овладеете цените!

ти си просто една противна марионетка

Разбирам гълъбе, перо по перо и най опасните мошеници са пези с нисък ръст, каквито и токове да сложиш на обувките си, всъщност цялото правителство е някякъв фелдфебелски буламач.

Бе, на тоя, на фатмака и на останалите хрантутници за кво им даваме такива заплати от бюджета, който ние пълним?! Плащаме един абонамент за ChatGPT, назначаваме акаунта служебно за премиер и започваме да слушаме лакърдии за 0,0000001% от цената, но за сметка на това, с поне 100000% повече акъл. Тия нашите всеки чат бот ще ги бие но мисъл.

Кашкавала от Франция и Германия ли идва, та е по-скъп от Ементал. всички храни в България са по-скъпи от повечето Европейски. Беше показано директно в проучване на БТВ. Само Франция беше с по-високи цени. На това му се казва спекула и картел.

Айде де, от кога чакаме. А какво ще стане ако не ги овладеете? Ще имаме ли законно право да ви екзекутираме за възмездие?