Предизвикалият криза кораб "Оруч Реис" се върна в Турция

Атина очаква още позитивни сигнали, за да бъде решен териториалният спор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес в 14:10 Източно Европейско Време Българската Редакция на Радио Гласът на Турция цитира изявлението на Министърът на Енергетиката и Природните Ресурси на Република Турция.Г-н Фатих Дьонмез е заявил че корабът-сеизмик Оруч Реис след зареждане с гориво и оборудване ще се върне в района за георазведка в Източното Средиземноморие за да продължи работата си.Също така съобщи новината,че нов сондажен кораб влиза в експлоатация след доков ремонт и ще се присъедини възможно най-бързо към сондажният кораб Фатих в Черно Море, където ще продължат изследователските сондажи на новооткритите газови залежи в Турският Блок Туна-1 . Да Живей Братска Турция!Слава на Турският флот! Да живей Президентът Реджеп Таип Ердоган-най големият приятел на Българите и всички Балкански милети!

Какъв ислям в Япония бре? И не, аз не съм бил в Япония все още ама сина ми е там 2-ра година. Никой няма да ти забрани да си мюсулманин, но няма да те вземат на работа и като чистач!

В Япония ако не си японски гражданин в държавна служба или във корпорация свързана с военно-промишленият комплекс или ядрената енергетика няма как да постъпиш.Япония двойно гражданство не признава и който се роди там се счита за японец и се възпитава като такъв.Внуците ти ще са японци и въобще няма да им пука ,за отношението ти към турците нито ще говорят езикът ти. Ще се разбирате на английски.Така и ще изчезнете след 20 години Турците затова имат общности навсякъде и Турската държава подкрепя културните връзки с майка Турция без да насажда омраза към втората им родина,понеже те са мост към двете държави,обаче Дядото ако види че внукът му не знае бъкел турски целият род се отрича от младите дето са го възпитали така.Така е и при Гърците дори.Само славяно-мангалите си кръщават децата джон и винченцо,обаче иначе са патреоте като мразят турците.....

Преди дни Президентът Реджеп Таип Ердоган и Японският премиер Шинзо Аббе обсъдиха двустранните отношения и президентът Ердоган предаде поздравите на Турският Народ към Японците и техният Император.Японският Премиер Шинзо Аббе април в пика на пандемията беше в Истанбул, заедно с Президентът Ердоган откриха Японско-Турски болничен комплекс, проект на стойност 1,5мрд щатски долара. Турция и Япония са приятели и поддържат дипломатически отношения от времето на Император Мейджи и Султан Халиф Абдул Йамид Втори. Япония не дава убежище на терористи от ПКК. Турция подава ръка на Япония след капитулацията 1945.

Да, ама Япония е забранила исляма при тях. Останалите писания какво точно целят да покажат, че Турция има нов "приятел" Япония ли?

Кой ти каза, че го е збранила, ти бил ли си там? Там има дискретност и за християните също. Техният Съюзник още ВСВ-Индонезия две трети са мюсюлмани Ама откъде да знаеш-освен това Япония изгражда два атомни реактора в Турция - това знаеш ли, едва ли. Както и не си чувал и за император Мейджи, той започва дипломатическите връзки със Султан Халиф Абдул Хамид Втори и оттогава не са прекъсвали ДОРИ през ПСВ. Ама навярно и за епохата Мейджи не си чувал. Съвсем опростяхте покрай Гавазина от СИК. Затова Ви е мил!

Да Живей Президентът Реджеп Таип Ердоган

Турция може да прави гръмки изказвания за домашна употреба. Бяха смели, защото ЕС като цяло действа бавно - нали е съюз на почти 30 страни. Обаче им казаха, че ще им наложим санкции, което ще им срине икономиката и валутата, която и сега се обезценява със страшна сила. Та да си прибират коритата и да траят, с ЕС шега не бива.

Всичко е кинти! Казаха му, че ще го сринат, и си прибра гемията! Не подценявайте дипломацията, която все пак е европейска мръсотийка! П.С. Дай боже мир!

Орук Реис е последно поколение сеизмичен кораб за георазведка. Гемии са вашите белгийски 42 годишни фрегати, от които от три в момента плава една плюс оня "спасителен" Протео от 1943 дето италианците ви го подариха, понеже им беше по евтино вместо да го утилизират. Орук Реис както си тръгна от проспект ериата, така може и да се върне по всяко време - за бежанците обаче връщане няма. Да живей Президентът Реджеп Таип Ердоган!

"Румелиец", но защитаващ турските орки.Май не си много наясно кой си и за какво се бориш. Липсата на идентичност е нормална при субекти като тебe.

Желания и искания имат всички по света за мир и разбирателство, търси се и се държи на човешкия разум

Къде ще ходи... Достатъчно е ЕС да свие вноса от Турция с 20% и Лирата ще се срине...

Че тя има ли накъде да пада.

Турчулята подвиха опашка май !

Начи, корабът "предизвикал криза"!?!? Аз мислех, че е еРмангал.

Ермагал и той ебати мюмюна, пак дикаторски номера за да е на пос 100 години!