Пред CBS Олаф Шолц призна европейската грешка: силната зависимост от руската енергия

Федералната република бие тревога, изправена пред недостиг на синьо гориво поради намаляващите доставки от Русия и риска им от пълно спиране

Обратно в новината

Коментари - Пред CBS Олаф Шолц призна европейската грешка: силната зависимост от руската енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

положителната страна. В такива моменти немците измислиха по принуда и недостиг маргарина, бетонните аутобани и Фолксвагена. Да видим сега какво ще измислят за общото благо...

Какво значи силна зависимост? Нали уж говорят за отворени пазари. Русия като площ е огромна и има огромни природни ресурси. Ако не иска да ги ползва ЕС, ще ги ползват други партнори на Русия. Съответно цената ще се вдига и ЕС ще страда. Толкова години имаше нормални търговски взаимоотношения. В случая няма как да виним Русия за това, че си иска парите в сметка в руска банка, преди да предостави ресурсите. ЕС има вина за това руско решение, подкрепяйки блокирането на стотици милиарди в европейски и американски банки.

Путкин ще си завира газа в гъзерете.

Европа никога не е имала такива мекотело за лидери! Срам и Позор за вас, американски марионетки!

Силната зивисимост от Американските банкови пазяри, които могат да внасят нестабилност - както стана плез 2009 не е грешка , но факта, че купуваш газ от един от двата големи производителя ( другия има ембарг пак от Сащ от 70-те ) е проблем. Т.е. Европа трябва да стои в инфлация , бедна и на студено за да са доволни САЩ

грешката му е, че е марионетка както 90% евро неолиберални "лидери"

Към жалки чак!

От цялата работа Америка печели. Философства и морализаторства отдалече, на чужди гръб, както обикновено. Сега ще се обогатят нейните фирми, за наша сметка, за радост на "правилните" политици.И най-бедната страна, е първа по бабаитлък.

Тримата глупаци

Грешката е че позволявате Европа да е по окупирана от саш.

Ех Шолц , дядо ти беше Сол ташак на Хитлер , сега ти си Сол ташак на Байдън ! Ние сме Окупирана Държава и се надяваме Братска Русия да ни Освободи !

Заради пудели като Шолц, Европа се самоубива. За да угоди на американските си господари, към които има зависимост. Северните потоци стоят, по тях не тече евтината и достъпна руска газ, а ще гонят Михаля и ще търсят скъпи алтернативни източници. Това, ако не е престъпно, не знам кое е...

Развили сте престъпна зависимост само към господарите си от САЩ...

Обучават украински войници- лагерите на смърта пак са в действие . Защото тези войници са смъртници само седмица след като отидат в Украйна

То щото имате голям избор и щото няма да развиете зависимост от друг доставчик. Живея в Германия и уж имам избор да избирам доставчика си на ток, но реално само сменяш фирмите, всичко друго е едно и също. И развиваш зависимост от картела. Та, айде да не демагогства Шолц. Много ясно, че е по-изгодно да избереш един доставчик и да строите мрежа за пренос ,подписвате дългосрочни договори и си стискате ръцете. Това, че в Европа се прокарват американски интереси и се насъскват чакалите срещу Русия няма нищо общо с ваште зависимости от руска газ, а със зависимостите ви от САЩ.

Точно така е. Хем за нищо не стават, хем се репчат :) Вярно е, че са производител, ама без суровини не става. Ако не бяха съсипали толкова много ядрени централи заради безумието на зелени, черни и т.н сега нямаше са му мислят за газ, щяха да си ползват най-евтината енергия измислена до този момент. Ама не..съсипвай всичко, дори съвсем нови централи.

Следващия път ще отчетат грешка от силната зависимост от арабската енергия.

Точно. От всеки доставчик ставаш зависим.

Само дето арабите ще им отрежат празните кратуни.

сега са зависими от Бай ДАнчо. До сега както се вижда той нарежда а колонията изпълнява. Нареди , че американскта армия трябва да има 300к военни в ЕС и толкоз от никой не е искал съгласие и никой не смее да му се противопоставя. 51 Щат, важат федералните закони.

Въпрос на география най-голям износител, който се намира най-близо до теб. Ако откажеш да внасяш от там, заедно с целия ЕС - автоматично вдигаш цената на петрола по три (най-вероятно много повече)и ще ти го носят от САЩ или саудитска арабия с корабчета. А петролните държави първо благодарят на Русия и после на Алах, понеже им умножиха приходите....

казва се НЕ 'риска ИМ от пълно спиране, а " риск от пълното ИМ спиране". Неграмотни драскачи, никога не чели българска литература, защото са израснали в неграмотни семеййства. Как са се добрали до журналистиката?

е най невзрачния канцлер в следвоенната история на страната!

Тия еврогейци не падат по гръб. Не са виновни глупавите им санкции а руската зависимост, тотални идиоти.

В България хората от години се притесняват да отопляват всички стаи. Правят ги рядко и ори необходимост. Докато германския пенсионер дегустира розе и сладоледче на испански курорт, българския гледа телевизор с яке и си пие кафето до топлата лира в банята.

Ми българските пенсионери да продължават да гласуват за руската мафия - още по-бедни ще станат.

От руската газ стават по-бедни....? Бахти и логиката... Е, сега ще плащаш на посредниците на Киро за същата руска газ, която уж била азерска с 40%, а до зимата ще има още...

Руска мафия, да не е украинска? Атлантика пръв, баща му да не преподавстел по марксизъм- ленинизъм? А вие, вашите родители не бяха ли първи на манифестация, не рисуваха ли с боички, не трепкаха ли пред дребния началник? Сега е обратното, плюете себе си, и сте цирково кученце на Моравата. Мозък зеро.

Скоро ще разберете какво значи да си зависим от американската енергия глупаци.

Към тоталният корпоративен фашизъм. Ковид не причини нужният за ресетаджийте в Давос икономически шок. За това се задейства план 2: Изкуствено създадена икономическа криза с цел премахване на средната класа, налагане на дигитален хипер-контрол, гладомор, студомор, опоцкване на социалните и пенсионни фондове, синтетични храни, ограничаване на свободното движение, премахване на самостойното (извън корпорациите) земеделие, нормализиране на сексуалните девиации ( с цел депопулация), задължителни ваксинации с експериментални течности (над 40 000 са пукнали от ваксинирането), и идеологическо разделение на света, което оправдава отнемането на частната собственост. Една огромна система на средновековен контрол със съвременни средства. А гоите са на по-ниско ниво от кучетата в съзнанието на "богоизбраните".

Чудя се едно: как тези ще реват, когато (не АКО) Китай реши да действа на икономиките на света по техен начин.

Ми никак - ще гледат как Китай извършва самоубийство. Ма китайците не са толкова глупави, като путлер.

Само по форумите русия печели. В реалния живот 190 руснаки бях изпратени по живо, по здраво да се прибират на хубаво в русия. :)))))))))))))) И да, ЕС има сума проблеми, но нието един от тях не е, че не прилича достатъчно на русия. :)))) За щастие. :))))

Ти наистина си бил много прост ТРОЛ !!!!

Само му виж именцето с което сере тук от няколко месеца и това е достатъчно.:)

Радостно ли ти е? Изпита ли вчера удовлетворение? Стана ли ти яко? Казваше ли си, пада им се? Значи си дребна твар. Нане Вуте, който от дивотия пали котката, а тя, цялата му къща! Елин Пелин.

Когато купуваха евтини ресурси за икономиките си им беше добре ... печелеха Когато търсиха евтина работна ръка в Китай им беше добре .... печелеха Когато корпорациите им замърсяваха неистово околната среда им беше добре.....печелеха Сега когато на всичко това се видя края - олеле , дайте солидарно хората да плащат и да ги спасяват ! Впрочем същото беше и с финансовата криза 2011 - банките и корпорациите ги спасиха правителствата с държавни пари / на хората/ - капитализъм за бедните , социализъм за богатите !

тия на снимката са едно недоразумение

Поредната глупост която се говори от задокеанските проксита, само за да се обръща общественото мнение. Досегашния начин на водене на икономиката на Европа е определен от едно нещо и то се нарича ГЕОПИЛОТИКА ( политикиа и икономика обосновани и определени от географията). Европа няма от къде да взема ресурси физически от друго място, особено на тези цени. Ако от дълги години вземаха суровини от други места и то на по-високи цени, то Европа нямаше да стигне икономическите нива, на които е в момента. Това са реалностите, всичко друго е просто бръщолевене, за хора които отказват да мислят. От географска и логистична гледна точка за европа е най-изгодно да взема от Русия и в това няма нищо политическо. Те са като скачени съдове. Сега се опитват да ни обедят в една утопия, но за наша обедняваща сметка. От друга страна, ако преди са сгрешили, защо да им вярвам че сега отново не грешат?...

Германия в моята тъпа глава винаги е била нещо Сега е едно нищо!

Намали шльокавицата, ще още малко да се опианиш ще станеш "ебати" геополитика.

До вчера се дуеха на руснаците и Отказваха да купуват газ, енергия, метали храни... Всичко от Русия!!! Днес реват че нямали газ, енергия, метали, Храни...!!! ЕС и НАТО ато са Агресивни идиоти!

Все повече съм убеден, че като загубила страна през 1945 Германия е подписала договор до 2045 година да слушка и изпълнява повелята на САЩ и СССР, понеже остана само САЩ затова сега са така насрани, от една страна ги бият американци, от друга руснаци, а те ще подложат яко дупета, гладни и жадни ще ходят и ще мълчат...

Когато сееш вятър, жънеш буря! Запада Започва да чувства полъхът на идващо то енергийно, ценово, икономическо, финансово... Торнадо!! Същото и за целият ЕС, САЩ и Англия. България вече е отвеяна о слабият полъх... Торнадото започва на есен... И ще остане завинаги! Запада Уби Благоденствието на което се радваше след Втората световна война. Благоденствие изградено на Евтините ресурси от СССР и Русия! САЩ Отрязаха всичко това, и Плениха ЕС като Заложник! Запада се Самоуби по команда от САЩ!

Бля-бля-бля, цък 10 копейки.

Алооооуу ... кво става с велия Вермахт ? Слава на украйна, а? Почна ли леко да ви влиза отзаде , а? Направете си още един пеераски парад по улиците и се подгответе зимата да ви влезе дълбоко и до дъно отзаде ... хаха ...

Махни, че май и на сухо и неумито ше влиза…

А дали е така? Я колко години 15-20 я имаше тая зависимост и всичко цъкаше. А Германия беше икономическа сила. С евтините руски ресурси. И сега, Русия ли направи проблема? Или може би ЕС и Германия? Кой ми с.рс в гащите? Русия беше. Нямат шанс, дори не казват реалния проблем. Нищо, САЩ ще им помогне. Германия вече не икономическа сила. Ще продължи още известно време по инерция. После капут. Без изгодни суровини, няма изгодно производство. Без такова, няма продажби, няма печалби. Край на икономическата сила, край на охолния жизнен стандарт. В същото време Северен поток си стои и чака някой да отвори канчето. Но тъпотата е безгранична.

По принцип васалщината (към САЩ) винаги има 2 страни - сега ще изпитват дойчовците по-мизерната от двете :-).

Направете Северен поток 3, сигурно ще помогне бля.

Видяхте ли вече разликата между умната и делова г-жа Меркел и това наложено ви от ЦРУ дебелокожо същество Олаф Шолц, чийто дядо се е бил на Източния фронт срещу Русия: < https://disk.yandex.ru/i/r8l35R2w8ZNUqQ >

Чичко Шолц се е объркал. Проблемът е в силната зависимост от американската политика и икономика

Като видят зор и помпата ще оправят, и СП2 ще пуснат. Да му мислим ние, че с тия нови "приятели" врагове не ни трябват.

Тия хора за диверсификация не са ли чували. Или танкери. Ми да звъннат едно телефонче на Кирето да им обясни как стават нещата. Ето ние вече 100% сме газово независими /от Русия/.

ленчето на френски може да им обясни план Б .

Сдавали позиции ВСУ: в Николаеве обезвредили российскую агентуру

Няма лошо! Европа и конкретно Германия се самоубиват и нищо никой не може да направи.

Когато сееш вятър, жънеш буря! Германия Започва да чувства полъхът на идващо то енергийно, ценово, икономическо, финансово... Торнадо!! Същото и за целият ЕС, САЩ и Англия. България вече е отвеяна о слабият полъх... Торнадото започва на есен... И ще остане завинаги! Запада Уби Благоденствието на което се радваше след Втората световна война. Благоденствие изградено на Евтините ресурси от СССР и Русия! САЩ Отрязаха всичко това, и Плениха ЕС като Заложник! Запада се Самоуби по команда от САЩ!

и без РуZZия... Даже може и една 3-та световна да си спестим.... или искате да им даваме пари за да имат за въоръжаване и нови Ядрени Ракети??? Сериозно?

Що ? Бай дън ти е писал за dmz - спасете фащ от фалит ?

Който не целува на дядо поп ръката, целува баба попадия между краката!!!!!-Българска мъдрост.

Не ги мислете германците. Ако сега пуснат "Северен поток 2" ще се заредят с газ догоре. Те затова не се тръшкат, защото имат втора възможност. Ами ние, дето ще остареем, чакайки азерския газ...

А руснаците , пита ли ги ?

Няма страшно, пичове! На това му се вика - гази вода, жаден ходи. Ще се заробим да купуваме железа от САЩ, ще ни носят газ с танкери, щото е по-зелено, въпреки, че има до задниците ни. Какво толкоз! Струва си цената да се превърнем в суровинен придатък на САЩ, стига на Русия да и е гадно, нали така?!?